Sony α6000

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Κατάλαβα τι λές και συμφωνω, έχω τον 18-105 και τον 50mm 1.8 για βίντεο, οπότε ειμαι οκ για τις περισσότερες περιπτώσεις που χρειάζετε να καλύψω ίσως ο 10-18mm μελλοντικά φανεί και αυτός χρήσιμος.
Εριξα και μια ματια σε ενα βιντεο που ειχα τραβηξει με τον κιτ (16-50)και οντως έχεις δικιο το αποτελεσμα ηταν αρκετά καλό.

Είχα την εντύπωση οτι υπηρχε καποιος φακός στα 2-2.8 σε προσιτή τιμή και βάρος αλλά εφοσον δεν υπαρχει το ξεχνάω και βολεύομαι με αυτά που έχω.

Αυτό που λες για το κακό κομμάτι σχετικα με τον 18-105 πως προκύπτει ? εκ του αποτελέσματος ? υπάρχει συγκεκριμενη δοκιμη που μπορώ να κάνω για να ξέρω ?

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Σε οξύτητα ο 18-105 με τον 28-70 απέχουν; .. μη μου πείτε ότι ο ένας είναι ff το γνωρίζω .....

Στον 16-70 κυριως αναφερομουνα οσον αφορα τη ποιοτητα και το quality control.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν θες ζοομ 2.8 , μονο με ανταπτορα.

Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Τους εχω δουλεψει.... Και οι 2 εχουν ικανοποιητικη οξυτητα.
Αλλα ειναι εντελως διαφορετικοι, αλλη εστιακη καλυψη, μη σταθερο διαφραγμα ο ενας , κλπ
Ο 18-105 εχει συταθερο διαφραγμα και κυριως καλυτερη σταθεροποιηση.
Εχει αρκετη παραμορφωση στα 105, αλλαδιορθωνεται αυτοματα σε φωτο και βιντεο.

Σε ποια μηχανη σ ενδιαφερει να τους βαλεις?

Στην A6000 .. κάμερα φετίχ ....
Έχω το κιτ 28-70 μα έχοντας μάθει από τον 55mm με χαλάει και τον δουλεύω από ανάγκη.
Σκεφτόμουν αν αξίζει να αγοράσω και τον 18-105mm όχι αποκλειστικά για βίντεο.

Πως διορθώνεται αυτόματα η παραμόρφωση στα 105mm ? για το βίντεο με ενδιαφέρει.

Re: Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Πως διορθώνεται αυτόματα η παραμόρφωση στα 105mm ? για το βίντεο με ενδιαφέρει.
Μεσα στην καμερα οταν τραβας σε jpeg. Σε raw θα δεις την παραμορφωση την οποια θα πρεπει να διορθωσεις στο pc με software.

Αυτο ειναι για φωτογραφιες η ερωτηση μου ηταν για το βιντεο.
Anyway thanks.

δεν εχει πως... διορθωνεται αυτοματα.
Δεν υπαρχει επιλογη , ειναι παντα "ενεργη" η διορθωση .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

αξιζει αν θες μεγαλυτερη καλυψη εστιακης αποστασης και καλυτερη σταθεροποιηση (ο 18-105 ειναι ισοδυναμος με 27-155 , ενω ο 27-75 ειναι ισοδυναμος με 40-115 περιπου...)

επισης θα εχεις σταθερο διαφραγμα και κερδος στο τελε 1 στοπ .

απο εικονα δε θα δεις ιδιαιτερη διαφορα (στα ιδια εστιακα μηκη).

Στην A6000 .. κάμερα φετίχ ....
Έχω το κιτ 28-70 μα έχοντας μάθει από τον 55mm με χαλάει και τον δουλεύω από ανάγκη.
Σκεφτόμουν αν αξίζει να αγοράσω και τον 18-105mm όχι αποκλειστικά για βίντεο.

εχει δοκιμασει κανεις τον canon ef-s 1018 με καποιον ανταπτορα; εχω διαβασει οτι ο yongnuo ανταπτορας δεν δουλευει σχεδον καθολου σε αντιθεση με τον commlite. Πακετακι φακος κ ανταπτορας βγαινουν 300 ευρω απο εξω. Πολυ καλη περιπτωση φαινεται

Έχω δει δείγματα στο flickr κ στο dpreview κ δεν ανέφερε κανείς κάτι τέτοιο. Αυτό που λες Ηλία είναι ότι θα προκύπτει μαύρο κάδρο γύρω γύρω;

Θα εχει λιγη βινιετα.... μονο αν εχει καποιος τον ιδιο φακο σε sony nex μπορει να σου πει.

κι απο οτι φαινεται, λιγη βινιετα θα την εχεις....ειδικα με ανοιχτο διαφραγμα και σε μικρα εστιακα μηκη (10-14)

Στην ουσια, θα εχεις εναν φακο με χρησιμο εστιακο μηκος απο 12-14mm , αλλα κι ετσι δεν ειναι κακη επιλογη.
Φυσικα και ξεχναςτο AF.... πολυ αργο, προτιμοτερο το manual focus για να εισαι και σιγουρος.

TS1600x1600

Last edited:

Θα εχει λιγη βινιετα.... μονο αν εχει καποιος τον ιδιο φακο σε sony nex μπορει να σου πει.
κι απο οτι φαινεται, λιγη βινιετα θα την εχεις....ειδικα με ανοιχτο διαφραγμα και σε μικρα εστιακα μηκη (10-14)
Στην ουσια, θα εχεις εναν φακο με χρησιμο εστιακο μηκος απο 12-14mm , αλλα κι ετσι δεν ειναι κακη επιλογη.
Φυσικα και ξεχναςτο AF.... πολυ αργο, προτιμοτερο το manual focus για να εισαι και σιγουρος.

Καλα το mf δεν με πειραζει μιας κ η εναλλακτικη μου ειναι ο Samyang ο οποιος φαινεται οξυτερερος κ αρκετα πιο γρηγορος. Ο αντιστοιχος sony θελει γενναια οικονομικη αποφαση κ δεν το βλεπω :)
Οπως κ να εχει ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια

Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Εγω εχω παρει τον σονυ 10-18 μεταχ/νο σε πολυ καλη τιμη και ειναι οτι πρεπει για υπερυερυγωνιος φακος. Μικρος , ελαφρυς, οξυς και με σταθεροποιηση...ιδανικος και για gimbal.

Αν τον εβρισκες μεταχ/νο θα ηταν αριστη επιλογη, πολυ κοντα στα λεφτα σου.

Εγω εχω παρει τον σονυ 10-18 μεταχ/νο σε πολυ καλη τιμη και ειναι οτι πρεπει για υπερυερυγωνιος φακος. Μικρος , ελαφρυς, οξυς και με σταθεροποιηση...ιδανικος και για gimbal.

Αν τον εβρισκες μεταχ/νο θα ηταν αριστη επιλογη, πολυ κοντα στα λεφτα σου.

ήμουν ανάμεσα σε αυτόν και τον samyang 12 f2.0

ευτυχώς που αποφάσισα να διαθέσω τα παραπάνω χρήματα για τον sony

σε ακραία εστιακά μήκη το zoom βοηθάει ιδιαίτερα

ίσως οπτικά να μην είναι ο καλύτερος βέβαια

Rome November 2015 583_DxO1.jpg