Sony α6000

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Εβαλα το νεο firmware αλλα δεν βρηκα πως αλλαζω απο PAL σε NTSC εχω μονο το 50p/25p

Adds support for recording movies in the XAVC S format that supports high bit rates (NTSC: 60p/30p/24p PAL: 50p/25p)

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Δε βρίσκω λόγο να ασχοληθεί κάποιος με το NTSC αφού είμαστε στην Ευρώπη και δουλεύουμε σε PAL.

Αν θελεις να κανεις slow motion τα δεκα παραπανω καρε βοηθουν.
Πατα το μενου, στο τελευταιο ταμπελακι (βαλιτσακι), σελιδα 2 τελευταια επιλογη.
PAL/NTSC Selector.
Προσεχε γιατι θα σου ζητησει να κανει φορματ στην καρτα σου.

ειδατε διάφορα στην εκκίνηση με το update? αξίζει να το κάνω?

Να το κάνεις ενημερώνει για τους νέους φακούς συν ότι έχει σημαντική βελτίωση στην εκκίνηση της κάμερας.

Re: Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Αν θελεις να κανεις slow motion τα δεκα παραπανω καρε βοηθουν.
Πατα το μενου, στο τελευταιο ταμπελακι (βαλιτσακι), σελιδα 2 τελευταια επιλογη.
PAL/NTSC Selector.
Προσεχε γιατι θα σου ζητησει να κανει φορματ στην καρτα σου.

Και στα 2 format στο slow motion διαιρείς με 2 με το 4 κτλ οπότε δε θεωρώ πλεονέκτηματα τα 10 καρέ.

Σαν γενικός κανόνας σωστός είναι, ουσιαστικά όμως με ό,τι θες το διαιρείς.
Όταν βάζεις ένα βίντεο 60fps σε μία timeline 25fps, αυτομάτως κερδίζεις 20% σε ταχύτητα σε σχέση μέ ένα βίντεο στα 50fps.
Ή αλλιώς 50/25=2 και 60/25=2.4.
Δηλαδή στη μία περίπτωση έχεις ένα βίντεο 2 φορές πιο αργό και στην άλλη 2.4.
Αυτά χωρίς καμία απώλεια.
Χρησιμοποιώντας και κάποιο plugin (twixtor πχ), μπορείς να το πειράξεις και περαιτέρω...
Με τις τελευταίες εκδόσεις των δημοφιλέστερων προγραμμάτων για μοντάζ, μπορείς να πετύχεις το ίδιο αποτέλεσμα, περίπου, χωρίς τη χρήση κάποιου plugin.
Κουβέντα να γίνεται! :smile:

Στάθη με ποιο πρόγραμμα είδες αποτέλεσμα κοντινό στο twixtor?

Θέλω να βγάλω αύριο τα παιδιά στην θάλασσα που θα παίζουν και θα βάλω τον επιλογέα στο speed για να μην βγουν κουνημενες, με τι διάφραγμα να παίξω;

Φακό έχω έναν και μοναδικό τον 35/1.8

Ή φωτογράφιση θα γινει 5-6 το απόγευμα και τον ήλιο θα τον έχω στην πλάτη μου.

Re: Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Θέλω να βγάλω αύριο τα παιδιά στην θάλασσα που θα παίζουν και θα βάλω τον επιλογέα στο speed για να μην βγουν κουνημενες, με τι διάφραγμα να παίξω;

Φακό έχω έναν και μοναδικό τον 35/1.8

Ή φωτογράφιση θα γινει 5-6 το απόγευμα και τον ήλιο θα τον έχω στην πλάτη μου.

Λογικα με μινιμουμ το 1/250 θα εισαι οκ, αλλα γιατι δεν δοκιμαζεις πρωτα να δεις με ανοιχα διαφραγματα τι ταχυτητες θα σου δωσει; Να παρεις κ ενα ξεφονταρισμα. Σιγουρα με ηλιο κ f2-f4 θα εχεις πολυ γρηγορες ταχυτητες κ ισως χρειαστεις κ ενα nd ή εστω polarise φιλτρο μαζι

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Λογικα με μινιμουμ το 1/250 θα εισαι οκ, αλλα γιατι δεν δοκιμαζεις πρωτα να δεις με ανοιχα διαφραγματα τι ταχυτητες θα σου δωσει; Να παρεις κ ενα ξεφονταρισμα. Σιγουρα με ηλιο κ f2-f4 θα εχεις πολυ γρηγορες ταχυτητες κ ισως χρειαστεις κ ενα nd ή εστω polarise φιλτρο μαζι

Φίλτρα δεν έχω καθολου. Γιατί στην επιλογή S και οι δύο ροδελες μου ρυθμίζουν το κλείστρο και το διάφραγμα είναι σταθερό F4 ?
Σε αντίθεση όταν το βάζω τον επιλογέα στο manual ή κάτω ροδέλα ρυθμίζει το κλείστρο και ή πάνω το διάφραγμα.

Φίλτρα δεν έχω καθολου. Γιατί στην επιλογή S και οι δύο ροδελες μου ρυθμίζουν το κλείστρο και το διάφραγμα είναι σταθερό F4 ?
Σε αντίθεση όταν το βάζω τον επιλογέα στο manual ή κάτω ροδέλα ρυθμίζει το κλείστρο και ή πάνω το διάφραγμα.

Κανονικά στο S δεν θα έπρεπε να μένει σταθερό το διάφραγμα...Παράξενο...Μπορεί να μην χρειαστούν τα φίλτρα. Δοκίμασε κ θα δεις

Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Κανονικά στο S δεν θα έπρεπε να μένει σταθερό το διάφραγμα...Παράξενο...Μπορεί να μην χρειαστούν τα φίλτρα. Δοκίμασε κ θα δεις

Ακόμα και στην οθόνη αυτό μου γράφει ότι και οι δύο ροδελες κάνουν την ίδια δουλειά στην θέση S
Εψαξα να βρω αν από κάπου αλλάζει το τι θα κάνει ή κάθε ροδέλα αλλά δεν βρήκα κάτι.

Συγνωμη κιολας... Αλλα στο S ειναι η επιλογη shutter priority. Ο χρηστης μπορει να ορισει μονο την ταχυτητα κλειστρου , ενω το διαφραγμα το οριζει αυτοματα η μηχανη. Ακομη και να αλλαξεις στις επιλογες τι κανει η καθε ροδελα, στην επιλογη S , το διαφραγμα παλι δεν θα το αλλαζεις εσυ.

Οποτε η μηχανη σου θεωρει οτι το F4 ειναι ιδανικο βαση και των υπολοιπων ρυθμσεων που εχεις επιλεξει(ISO, Shutter speed).

Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Συγνωμη κιολας... Αλλα στο S ειναι η επιλογη shutter priority. Ο χρηστης μπορει να ορισει μονο την ταχυτητα κλειστρου , ενω το διαφραγμα το οριζει αυτοματα η μηχανη. Ακομη και να αλλαξεις στις επιλογες τι κανει η καθε ροδελα, στην επιλογη S , το διαφραγμα παλι δεν θα το αλλαζεις εσυ.

Οποτε η μηχανη σου θεωρει οτι το F4 ειναι ιδανικο βαση και των υπολοιπων ρυθμσεων που εχεις επιλεξει(ISO, Shutter speed).

Αυτό το σκέφτηκα και εγώ αλλά αυτό που μου φάνηκε παράξενο είναι ότι και σε ήλιο και μέσα στο σπίτι με ποιο χαμηλό φωτισμό πάλι f4 και f4.5 είχα.

Re: Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Αυτό το σκέφτηκα και εγώ αλλά αυτό που μου φάνηκε παράξενο είναι ότι και σε ήλιο και μέσα στο σπίτι με ποιο χαμηλό φωτισμό πάλι f4 και f4.5 είχα.
To ISO ποσο το εχεις; Δοκιμασε να βαλεις την ταχυτητα στο 1/4000...

Γύρνα τη μηχανή προς μια λάμπα φωτισμού μέσα στο σπίτι να δεις αν αλλάζει το διάφραγμα.

Το iso στο autostart τελικά αλλάζει.