Αν θελεις να κανεις slow motion τα δεκα παραπανω καρε βοηθουν.
Πατα το μενου, στο τελευταιο ταμπελακι (βαλιτσακι), σελιδα 2 τελευταια επιλογη.
PAL/NTSC Selector.
Προσεχε γιατι θα σου ζητησει να κανει φορματ στην καρτα σου.
Θέλω να βγάλω αύριο τα παιδιά στην θάλασσα που θα παίζουν και θα βάλω τον επιλογέα στο speed για να μην βγουν κουνημενες, με τι διάφραγμα να παίξω;
Φακό έχω έναν και μοναδικό τον 35/1.8
Ή φωτογράφιση θα γινει 5-6 το απόγευμα και τον ήλιο θα τον έχω στην πλάτη μου.
Λογικα με μινιμουμ το 1/250 θα εισαι οκ, αλλα γιατι δεν δοκιμαζεις πρωτα να δεις με ανοιχα διαφραγματα τι ταχυτητες θα σου δωσει; Να παρεις κ ενα ξεφονταρισμα. Σιγουρα με ηλιο κ f2-f4 θα εχεις πολυ γρηγορες ταχυτητες κ ισως χρειαστεις κ ενα nd ή εστω polarise φιλτρο μαζι
Φίλτρα δεν έχω καθολου. Γιατί στην επιλογή S και οι δύο ροδελες μου ρυθμίζουν το κλείστρο και το διάφραγμα είναι σταθερό F4 ?
Σε αντίθεση όταν το βάζω τον επιλογέα στο manual ή κάτω ροδέλα ρυθμίζει το κλείστρο και ή πάνω το διάφραγμα.
Κανονικά στο S δεν θα έπρεπε να μένει σταθερό το διάφραγμα...Παράξενο...Μπορεί να μην χρειαστούν τα φίλτρα. Δοκίμασε κ θα δεις
Συγνωμη κιολας... Αλλα στο S ειναι η επιλογη shutter priority. Ο χρηστης μπορει να ορισει μονο την ταχυτητα κλειστρου , ενω το διαφραγμα το οριζει αυτοματα η μηχανη. Ακομη και να αλλαξεις στις επιλογες τι κανει η καθε ροδελα, στην επιλογη S , το διαφραγμα παλι δεν θα το αλλαζεις εσυ.
Οποτε η μηχανη σου θεωρει οτι το F4 ειναι ιδανικο βαση και των υπολοιπων ρυθμσεων που εχεις επιλεξει(ISO, Shutter speed).
To ISO ποσο το εχεις; Δοκιμασε να βαλεις την ταχυτητα στο 1/4000...Αυτό το σκέφτηκα και εγώ αλλά αυτό που μου φάνηκε παράξενο είναι ότι και σε ήλιο και μέσα στο σπίτι με ποιο χαμηλό φωτισμό πάλι f4 και f4.5 είχα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.