Τελικα πηρα την αποφαση να τον δωσω τον 35αρη αν αργοτερα βγει κανενας 1.8 20-24 θα τον παρω.
με format...
format πως κανουμε? Με τον ίδιο τρόπο που αλλάζω το firmware?
Aαα οκ σορρυ.. Καταλαβα στην μηχανη.. Ευχαριστώ!Φορματ στην καρτα θα κανεις, πιστευω οτι το καταλαβες
Απλα θα σβηστουνε ολα απο την καρτα γιαυτο αποθηκευσε αν εχεις κατι στην καρτα
Πας στο μενου κ το βρισκεις κ πατας φορματ κ τελος
Απλα πραγματα
Τον 35mm F 1,8 έχεις? Δεν σε βόλεψε?
Καλος χρυσος αλλα στα περισσοτερα μερη που χρειαζομαι 1.8 ειναι μικροι χωροι οπως το σαλονι μου και με περιοριζει το ευρος.
Θελω να παρω τον 18-105 F4 και επειδη τα οικονομικα δεν ειναι και τοσο καλα πρεπει να τον θυσιασω αλλιως θα τον κρατουσα.
πριν παει κάποιος και σπρωξει ένα χιλιαρικο για ενα φακό, ας δει και τις υπόλοιπες επιλογές:
- τους sigma 30mm και sony fe28mm στο 1/3 περιπου της τιμής
τον 2ο τον χρησιμοποίησα αρκετά σε a5100/a6000 και το εστιακό μήκος με είχε βολέψει αρκετά - καλύπτει αρκετές περιπτώσεις και είχε πολύ καλή απόδοση
βέβαια η διαφορά μεταξύ 35/42/45/και 52mm (35mm equivalent) καλό είναι κάποιος να τη δει στην πράξη, πριν προχωρήσει
- καλή περίπτωση και ο 18αρης sigma που γίνεται ένα "ιδανικό" ευρυγώνιο 28mm, είναι ελαφρύς και (πολύ πιο) οικονομικός, αλλά είναι f2.8 (το οποίο ζορίζει τα βραδυνά)
To θέμα με τον 30αρι sigma 1,4 είναι οτι δεν έχει σταθεροποίηση και το φοβούνται αρκετοί , όπως κ εγώ.
Απλά το f4 του 18-105 θα σε περιορίσει αρκετά όσον αφορά την φωτογράφιση σε κακό φωτισμό άλλα και στον έλεγχο του βάθους πεδίου....ο φακός που χρειάζεσαι είναι ο Zeiss 24mmf1,8 που είναι τρομερός, άλλα επίσης τρομερή είναι και η τιμή του στα 1.000 ευρώ....
Να προσθέσω ότι ο sigma 30mmf1,4 δεν εκμεταλλεύεται την υβριδική εστίαση της A6000 και σε CAF χάνει αρκετά τόσο σε βίντεο όσο και σε φώτος....ενώ ο sony 35mmf1,8 ναι μεν χάνει 0,5 stop σε φωτεινότητα άλλα έχει και σταθεροποίηση και καλύτερο caf. Ο Zeiss24mmf1,8 είναι άλλης κατηγορίας φακός με άλλο εστιακό μήκος (ποιο ευρυγώνιο) και απίστευτη ποιότητα εικόνας, και εγώ συμφωνώ ότι δεν αξίζει 1.000 ευρώ απλά δεν έχει και σχέση με τους άλλους φακούς που συζητάμε....
Τι εννοεις δεν εκμεταλλευεται την υβριδικη εστιαση της A6000;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.