Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Ξέχασα να ευχαριστήσω για την απάντηση... Κ. Γιάννη ευχαριστώ

Παιδιά καλησπέρα. Έχω τραβήξει διάφορα βιντεο με την φωτογραφική. Το θέμα μου ελιναι οτι ενώ τα έχω σβήσει απ' την φωτογραφική, όταν μπαίνω στην φωτογραφική μέσα να δω τις φώτος εμφανίζονται και τα βιντεο (παλιά) χωρίς να παίζουν φυσικά, γιατί είναι ήδη σβησμένα. Μπορεί κάποιος να μου πεί πως σβήνονται τελείως απ' την φωτογραφική? Ευχαριστώ!

Και ως γνωστόν το κάνουμε στην μηχανή - όχι στον υπολογιστή!

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Τελικα πηρα την αποφαση να τον δωσω τον 35αρη αν αργοτερα βγει κανενας 1.8 20-24 θα τον παρω.

Re: Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Τελικα πηρα την αποφαση να τον δωσω τον 35αρη αν αργοτερα βγει κανενας 1.8 20-24 θα τον παρω.

Τον 35mm F 1,8 έχεις? Δεν σε βόλεψε?

format πως κανουμε? Με τον ίδιο τρόπο που αλλάζω το firmware?

Φορματ στην καρτα θα κανεις, πιστευω οτι το καταλαβες
Απλα θα σβηστουνε ολα απο την καρτα γιαυτο αποθηκευσε αν εχεις κατι στην καρτα
Πας στο μενου κ το βρισκεις κ πατας φορματ κ τελος
Απλα πραγματα

Re: Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Φορματ στην καρτα θα κανεις, πιστευω οτι το καταλαβες
Απλα θα σβηστουνε ολα απο την καρτα γιαυτο αποθηκευσε αν εχεις κατι στην καρτα
Πας στο μενου κ το βρισκεις κ πατας φορματ κ τελος
Απλα πραγματα
Aαα οκ σορρυ.. Καταλαβα στην μηχανη.. Ευχαριστώ!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Τον 35mm F 1,8 έχεις? Δεν σε βόλεψε?

Καλος χρυσος αλλα στα περισσοτερα μερη που χρειαζομαι 1.8 ειναι μικροι χωροι οπως το σαλονι μου και με περιοριζει το ευρος.
Θελω να παρω τον 18-105 F4 και επειδη τα οικονομικα δεν ειναι και τοσο καλα πρεπει να τον θυσιασω αλλιως θα τον κρατουσα.

Παιδιά ενδιαφέρομαι για αγορά μεταχειρισμένου φακού. Αν γνωρίζετε κάποιον να πουλάει φακό sony 35mm F1,8 μέχρι 300 ενημερώστε με. Ευχαριστώ!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Καλος χρυσος αλλα στα περισσοτερα μερη που χρειαζομαι 1.8 ειναι μικροι χωροι οπως το σαλονι μου και με περιοριζει το ευρος.
Θελω να παρω τον 18-105 F4 και επειδη τα οικονομικα δεν ειναι και τοσο καλα πρεπει να τον θυσιασω αλλιως θα τον κρατουσα.

Απλά το f4 του 18-105 θα σε περιορίσει αρκετά όσον αφορά την φωτογράφιση σε κακό φωτισμό άλλα και στον έλεγχο του βάθους πεδίου....ο φακός που χρειάζεσαι είναι ο Zeiss 24mmf1,8 που είναι τρομερός, άλλα επίσης τρομερή είναι και η τιμή του στα 1.000 ευρώ....

πριν παει κάποιος και σπρωξει ένα χιλιαρικο για ενα φακό, ας δει και τις υπόλοιπες επιλογές:

- τους sigma 30mm f/1.4 και sony fe28mm f/2.0 στο 1/3 περιπου της τιμής

τον 2ο τον χρησιμοποίησα αρκετά σε a5100/a6000 και το εστιακό μήκος με είχε βολέψει αρκετά - καλύπτει αρκετές περιπτώσεις και είχε πολύ καλή απόδοση

βέβαια η διαφορά μεταξύ 35/42/45/και 52mm (35mm equivalent) καλό είναι κάποιος να τη δει στην πράξη, πριν προχωρήσει

- καλή περίπτωση και ο 18αρης sigma που γίνεται ένα "ιδανικό" ευρυγώνιο 28mm, είναι ελαφρύς και (πολύ πιο) οικονομικός, αλλά είναι f2.8 (το οποίο ζορίζει τα βραδυνά)

Last edited:

πριν παει κάποιος και σπρωξει ένα χιλιαρικο για ενα φακό, ας δει και τις υπόλοιπες επιλογές:

- τους sigma 30mm και sony fe28mm στο 1/3 περιπου της τιμής

τον 2ο τον χρησιμοποίησα αρκετά σε a5100/a6000 και το εστιακό μήκος με είχε βολέψει αρκετά - καλύπτει αρκετές περιπτώσεις και είχε πολύ καλή απόδοση

βέβαια η διαφορά μεταξύ 35/42/45/και 52mm (35mm equivalent) καλό είναι κάποιος να τη δει στην πράξη, πριν προχωρήσει

- καλή περίπτωση και ο 18αρης sigma που γίνεται ένα "ιδανικό" ευρυγώνιο 28mm, είναι ελαφρύς και (πολύ πιο) οικονομικός, αλλά είναι f2.8 (το οποίο ζορίζει τα βραδυνά)

To θέμα με τον 30αρι sigma 1,4 είναι οτι δεν έχει σταθεροποίηση και το φοβούνται αρκετοί , όπως κ εγώ.

συμφωνώ και το καταλαβαίνω 100% - δεν είναι ιδανικός ο συνδυασμός σώματος και φακού χωρίς σταθεροποίηση τουλάχιστον σε ένα από τα δύο

εγώ τις 3 εναλλακτικές της ανέφερα για τον 24αρη zeiss ο οποίος επίσης δεν έχει σταθεροποίηση και κοστίζει ένα σκασμό λεφτά...

To θέμα με τον 30αρι sigma 1,4 είναι οτι δεν έχει σταθεροποίηση και το φοβούνται αρκετοί , όπως κ εγώ.

Να προσθέσω ότι ο sigma 30mmf1,4 δεν εκμεταλλεύεται την υβριδική εστίαση της A6000 και σε CAF χάνει αρκετά τόσο σε βίντεο όσο και σε φώτος....ενώ ο sony 35mmf1,8 ναι μεν χάνει 0,5 stop σε φωτεινότητα άλλα έχει και σταθεροποίηση και καλύτερο caf. Ο Zeiss24mmf1,8 είναι άλλης κατηγορίας φακός με άλλο εστιακό μήκος (ποιο ευρυγώνιο) και απίστευτη ποιότητα εικόνας, και εγώ συμφωνώ ότι δεν αξίζει 1.000 ευρώ απλά δεν έχει και σχέση με τους άλλους φακούς που συζητάμε....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Απλά το f4 του 18-105 θα σε περιορίσει αρκετά όσον αφορά την φωτογράφιση σε κακό φωτισμό άλλα και στον έλεγχο του βάθους πεδίου....ο φακός που χρειάζεσαι είναι ο Zeiss 24mmf1,8 που είναι τρομερός, άλλα επίσης τρομερή είναι και η τιμή του στα 1.000 ευρώ....

Το ξερω αλλα απο δω και περα που ανοιγει ο καιρος οι περισσοτερες φωτογραφιες μου θα ειναι εξω μερα σε εξοχη παραλια κλπ αργοτερα θα παρω και κανεναν σαν αυτον που εχω.

Να προσθέσω ότι ο sigma 30mmf1,4 δεν εκμεταλλεύεται την υβριδική εστίαση της A6000 και σε CAF χάνει αρκετά τόσο σε βίντεο όσο και σε φώτος....ενώ ο sony 35mmf1,8 ναι μεν χάνει 0,5 stop σε φωτεινότητα άλλα έχει και σταθεροποίηση και καλύτερο caf. Ο Zeiss24mmf1,8 είναι άλλης κατηγορίας φακός με άλλο εστιακό μήκος (ποιο ευρυγώνιο) και απίστευτη ποιότητα εικόνας, και εγώ συμφωνώ ότι δεν αξίζει 1.000 ευρώ απλά δεν έχει και σχέση με τους άλλους φακούς που συζητάμε....

Τι εννοεις δεν εκμεταλλευεται την υβριδικη εστιαση της A6000;

Τι εννοεις δεν εκμεταλλευεται την υβριδικη εστιαση της A6000;

Οι sigma φακοί δεν χρησιμοποιούν το phase detection σύστημα της μηχανής άλλα μόνο το contrast detection, που σημαίνει ότι δεν αποδίδουν το ίδιο καλά σε CAF και Tracking τόσο σε βίντεο όσο και σε φώτος σε σχέση με τους Native φακούς sony που αξιοποιούν και τα 2 συστήματα εστίασης... βέβαια ούτε όλοι οι sony φακοί αξιοποιούν τα 2 συστήματα εστίασης, π.χ. ο sony 16mmf2,8 είναι σαν τους sigma και ο sony 50mmf1,8 δεν αξιοποιεί σωστά την υβριδική εστίαση...όλοι οι υπόλοιποι από όσο ξέρω αξιοποιούν πλήρως το σύστημα εστίασης της μηχανής...

Ασχημο πραγμα η μικρη γκαμα σε φακους σε αντθεση με τις 4/3 που εχουν πολυ πραμα.