Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

To meike 320 εχει λειτουργια off camera flash? Ποιο οικονομικο trigger συνεργαζεται με την α6000 και το meike? Οταν ειναι off camera το meike διατηρει την ttl λειτουργια του?

Το Meike έχει ενσυρματη λειτουργία off camera κ υπάρχουν καλώδια που υποστηρίζουν ttl. Επίσης υπάρχει λειτουργία με οπτική πυροδοτηση. Όμως δεν ξέρω αν η ισχύς του ενσωματωμένου φλας της μηχανής είναι αρκετό για να δουλέψει. Δοκίμασε το.

Δεν το έχω για να το δοκιμάσω. Συνεπώς δεν ξέρω. Αν όμως δεν υποστηρίζει ασύρματα το ξεχνάω. Ποιο είναι συνεπώς το φθηνότερο ασύρματο ttl φλας για την μηχανή;

Δεν το έχω για να το δοκιμάσω. Συνεπώς δεν ξέρω. Αν όμως δεν υποστηρίζει ασύρματα το ξεχνάω. Ποιο είναι συνεπώς το φθηνότερο ασύρματο ttl φλας για την μηχανή;

Απο εβδομαδα ελπιζω να μπορεσω να παρω το godox tt350s το οποιο ακομη δεν εχει κυκλοφορησει Ελλαδα στα 98 ευρω και το ασυρματο trigger κανει 48
To flash υποστηριζει ttl κ hss

Edit: Τελικα το εντοπισα στον stavrinaki

https://www.aa-digitalphoto.gr/proi...flash-mini-tt350s-sony-mirrorless-detail.html

Ωραίο φαίνεται αυτό!
Στο Ali το έχουν μαζί με το Trigger στα 130$. Αλλά δεν έχει PayPal.

Ωραίο φαίνεται αυτό!
Στο Ali το έχουν μαζί με το Trigger στα 130$. Αλλά δεν έχει PayPal.
Εγω για μολις 20 ευρω διαφορα δεν θα εμπλεκα με κινα. Δεν εχει πολυ καιρο που κυκλοφορησε. Υπαρχουν 2-3 review στο youtube να το τσεκαρεις

Ναι θα συμφωνησω μαζι σου. Ειδα τα βιντεο πολυ καλο δειχνει και παρα πολυ καλο ζυγισμα δειχνει να εχει πανω στην 6000 . Σκεφτομαι να το παρω και αν με βολεψει και δω βελτιωση θα παρω και το τριγκερ.

Παραλαμβάνω σήμερα το φλας godox tt350s χωρίς το τριγγερ αρχικά για να δω πως θα παω .

Ελπίζω να δω βελτίωση σε σχέση με το δικό του που συνέχεια εβαζα το δακτυλο για να κατευθυνω την ριπη του φλας χωρις ιδιαιτερη επιτυχια ειναι αληθεια..

Παραλαμβάνω σήμερα το φλας godox tt350s χωρίς το τριγγερ αρχικά για να δω πως θα παω .

Ελπίζω να δω βελτίωση σε σχέση με το δικό του που συνέχεια εβαζα το δακτυλο για να κατευθυνω την ριπη του φλας χωρις ιδιαιτερη επιτυχια ειναι αληθεια..

Μαζι θα παραλαβουμε :2thumb22sup: Ο πωλητης στην Θεσσαλονικη δεν ηξερε καν την υπαρξη του

Τελικά το παρέλαβα το φλασακι κ έχω τις καλύτερες εντυπώσεις για αρχή. Το φλας έρχεται με θήκη, Diffuser κ βασουλα στήριξης. Η ισορροπία πάνω στην μηχανή εξαιρετική. Μένει να το δοκιμάσω κ στην πράξη βέβαια

Παρελαβα και εγω ....πηγαν να μου δωσουν το δικο σου!
Οντως εχει πολυ καλο ζυγισμα στην μηχανη δεν το νιωθεις βαρος.
Πρωτες εντυπωσεις καμια σχεση με το δικο του. Φυγαν με την μια η ασπριλα και οι ανεπιθυμητες σκιασεις στα κοσμηματα που φωτογραφιζω. Για την ωρα το δουλευω ειτε τελειως κατακορυφα προς το ταβανι δλδ ειτε ως το δευτερο κλικ προς τα κατω. Πολυ καλες εντυπωσεις ως τωρα.

Τελικα εκτος απο χρηση powerbank σε συνδιασμο με dummy battery για την λυση της υπερθερμανσης σε μεγαλης διαρκειας εγγραφες, βοηθαει κ το grip ( δεν θυμαμαι αν εχει αναφερθει ξανα)

https://www.youtube.com/watch?v=V8UmvyhCgYg

Καλημερα και χρονια πολλα.Για φωτογραφιες τοπιου και δρομου ποιον φακο προτεινετε σε sony a6000 σε αντικατασταση του κιτ 16-50f3.5-5.6;

Εχεις καταληξει ποιο εστιακο μηκος σε βολευει;

Ερώτηση: εντός σπιτιού με trigger απο την nikon και ένα φλας σε 1/8 λίγο πιο δίπλα προσπάθησα να βγάλω κάποια πορτραίτα. Ταχύτητα 1/80 φακο 50mm σε 2.8 διάφραγμα. Η μηχανή αφού δεν έβλεπε φλας επάνω, νόμιζε οτι είμαι τουλάχιστον - 2ev με αποτέλεσμα να μην μπορώ να εστιασω. Η nikon απο την άλλη (d7000) πυροβολούσε ασύστολα.
Τι λάθος κάνω? Υπάρχει ρύθμιση οπου δεν δείχνει το πως θα βγει η φωτογραφία αλλά να έχει φουλ φωτεινότητα η οθόνη? Αν καταλάβατε τι θελω να πω ρίξτε καμία βοήθεια.
Και κατι ακόμη πηρα μεταχειρισμενο εναν sigma 30mm 2.8 οχι τον art και επαθα πλάκα. Ειναι σίγουρα ο ποιο sharp φακος που εχω σε σχέση με τον 50mm OSS ακόμα και σε f4 και οι δύο. Καλή επιλογή....

Ξέχασα να πω ότι το iso ήταν στο 100.

Αν εβαζες το φλας της μηχανης λυνοταν το θεμα; Δεν καταλαβα ποιο ειναι το προβλημα; Οτι δεν εστιαζε; ή οτι δεν εβλεπε το φλας για να σου δειξει το preview στο live view;
Οι ρυθμισεις σε αυτο το βιντεακι με ειχαν βοηθησει παλιοτερα αλλα χωρις φλας. Επισης μεσα στο μενου (δεν θυμαμαι ακριβως που) υπαρχει ρυθμιση για το "live view effects. Αν το βαλεις off δεν θα σου δειχνει το υποφωτισμενο καρε αλλα αυτο δεν νομιζω να βοηθησει καπου.

https://www.youtube.com/watch?v=_NS2YWSKi6U

Last edited:

Ερώτηση: εντός σπιτιού με trigger απο την nikon και ένα φλας σε 1/8 λίγο πιο δίπλα προσπάθησα να βγάλω κάποια πορτραίτα. Ταχύτητα 1/80 φακο 50mm σε 2.8 διάφραγμα. Η μηχανή αφού δεν έβλεπε φλας επάνω, νόμιζε οτι είμαι τουλάχιστον - 2ev με αποτέλεσμα να μην μπορώ να εστιασω. Η nikon απο την άλλη (d7000) πυροβολούσε ασύστολα.
Τι λάθος κάνω? Υπάρχει ρύθμιση οπου δεν δείχνει το πως θα βγει η φωτογραφία αλλά να έχει φουλ φωτεινότητα η οθόνη? Αν καταλάβατε τι θελω να πω ρίξτε καμία βοήθεια.
Και κατι ακόμη πηρα μεταχειρισμενο εναν sigma 30mm 2.8 οχι τον art και επαθα πλάκα. Ειναι σίγουρα ο ποιο sharp φακος που εχω σε σχέση με τον 50mm OSS ακόμα και σε f4 και οι δύο. Καλή επιλογή....

ναι ο sigma 30 είναι πολύ οξύς και έχει και καλό κοντράστ. Όμως ο sigma 60 είναι ακόμη καλύτερος. Ουσιαστικά τα μόνα προβλήματα των sigma είναι ότι δεν έχουν σταθεροποίηση (που όσοι αγοράζουν sony νομίζουν ότι δεν μπορούν να τραβούν φωτογραφίες χωρίς σταθεροποίηση) και το κλακ κλουκ από τη μετακίνηση του οπίσθιου οπτικού στοιχείου μέσα στο φακό, όταν αυτός δεν βρίσκεται κουμπωμένος πάνω στη μηχανή. Για μένα η δυνατότητα να έχει κανείς 3 Primes (19/30/60) με εξαιρετική οπτική απόδοση με λιγότερα από 500 ευρώ καινούριοι είναι πολύ σημαντική και απορώ πώς δεν την έχουν χρησιμοποιήσει πολλοί κάτοχοι του συστήματος.

ναι ο sigma 30 είναι πολύ οξύς και έχει και καλό κοντράστ. Όμως ο sigma 60 είναι ακόμη καλύτερος. Ουσιαστικά τα μόνα προβλήματα των sigma είναι ότι δεν έχουν σταθεροποίηση (που όσοι αγοράζουν sony νομίζουν ότι δεν μπορούν να τραβούν φωτογραφίες χωρίς σταθεροποίηση) και το κλακ κλουκ από τη μετακίνηση του οπίσθιου οπτικού στοιχείου μέσα στο φακό, όταν αυτός δεν βρίσκεται κουμπωμένος πάνω στη μηχανή. Για μένα η δυνατότητα να έχει κανείς 3 Primes (19/30/60) με εξαιρετική οπτική απόδοση με λιγότερα από 500 ευρώ καινούριοι είναι πολύ σημαντική και απορώ πώς δεν την έχουν χρησιμοποιήσει πολλοί κάτοχοι του συστήματος.

Ο 19αρης ειναι λιγο καλυτερος απο τον αντιστοιχο sony 20mm, αλλα ο sony ειναι pancake, οποτε διαλεγει ο καθενας τι τον βολευει. Προσωπικα θα προτιμουσα τον sigma. Tον 30αρη, τον πηρα κυριως για street κ τοπιο μιας κ η τιμη του ειναι δωρο κ σε τετοιο εστιακο δεν χρειαζομαι πιο ανοιχτο διαφραγμα. Ο sony με το oss θα προτιμηθει απο καποιον που θελει κ βιντεο. Ο 60αρης ναι μεν εχει την καλυτερη οξυτητα, αλλα για πορτραιτο προτιμω το 1.8 του sony το οποιο κ κανει την διαφορα μιας κ δινει μια πιο soft αποδοση. Επισης εχει κ oss για βιντεο ληψη. Βεβαια υπαρχει κ η επιλογη του Sigma 30 f1.4 για καποιον που θελει εναν φακο, αλλα κ αυτος δεν ειναι ιδανικος για βιντεο. Το mf του ειναι πολυ δυσκολο με αποτομες αλλαγες, το af κανει θορυβο κ δεν εχει oss. Για φωτογραφια αν ειχα το budget θα τον επελεγα εναντι του αντιστοιχου 2.8 μιας κ ο 1.4 υποστηριζει παραπανω pdaf σημεια (με εξαιρεση τα ακρα), εναντι του 2.8 ο οποιος υποστηριζε μονο το κεντρικο σημειο για pdaf.

Ο 19αρης ειναι λιγο καλυτερος απο τον αντιστοιχο sony 20mm, αλλα ο sony ειναι pancake, οποτε διαλεγει ο καθενας τι τον βολευει. Προσωπικα θα προτιμουσα τον sigma. Tον 30αρη, τον πηρα κυριως για street κ τοπιο μιας κ η τιμη του ειναι δωρο κ σε τετοιο εστιακο δεν χρειαζομαι πιο ανοιχτο διαφραγμα. Ο sony με το oss θα προτιμηθει απο καποιον που θελει κ βιντεο. Ο 60αρης ναι μεν εχει την καλυτερη οξυτητα, αλλα για πορτραιτο προτιμω το 1.8 του sony το οποιο κ κανει την διαφορα μιας κ δινει μια πιο soft αποδοση. Επισης εχει κ oss για βιντεο ληψη. Βεβαια υπαρχει κ η επιλογη του Sigma 30 f1.4 για καποιον που θελει εναν φακο, αλλα κ αυτος δεν ειναι ιδανικος για βιντεο. Το mf του ειναι πολυ δυσκολο με αποτομες αλλαγες, το af κανει θορυβο κ δεν εχει oss. Για φωτογραφια αν ειχα το budget θα τον επελεγα εναντι του αντιστοιχου 2.8 μιας κ ο 1.4 υποστηριζει παραπανω pdaf σημεια (με εξαιρεση τα ακρα), εναντι του 2.8 ο οποιος υποστηριζε μονο το κεντρικο σημειο για pdaf.

ο 60 2.8 είναι η καλύτερη επιλογή για φωτογράφηση αγαλμάτων από απόσταση.

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

ο 60 2.8 είναι η καλύτερη επιλογή για φωτογράφηση αγαλμάτων από απόσταση.

Που να τα βρουμε τ αγαλματα; μας τα κλεψανε ολα οι ξενοι κ στολιζουν τα μουσεια τους....

Ναι ο 60αρης και ολη η σειρα ειναι φοβερη, τους ειχα ολους κατα καιρους