Sony α6000

Re: Το Φωτογραφικό chat

Καλοκλικωτη Πάνο. Αυτό που προσεξα είναι ότι στην ασημί το λαμακι του hot shoe δεν είναι βαμμένο μαύρο όπως στην μαύρη εκδοχή της. Και το λέω αυτό γιατί με το βάψιμο που έχει η μαύρη δεν κάνει καλη γείωση το φλας το εξωτερικό και ειχα συνέχεια θέματα συνχρονισμου κ.α. Ειδα σε βίντεο και ετσι το ξεβαψα και όλα οκ τώρα.
Να και ενα + στην ασημένια....
Καλες λήψεις και να την χαρείς....

Καλοκλικωτη Πάνο. Αυτό που προσεξα είναι ότι στην ασημί το λαμακι του hot shoe δεν είναι βαμμένο μαύρο όπως στην μαύρη εκδοχή της. Και το λέω αυτό γιατί με το βάψιμο που έχει η μαύρη δεν κάνει καλη γείωση το φλας το εξωτερικό και ειχα συνέχεια θέματα συνχρονισμου κ.α. Ειδα σε βίντεο και ετσι το ξεβαψα και όλα οκ τώρα.
Να και ενα + στην ασημένια....
Καλες λήψεις και να την χαρείς....

Nαι είναι γνωστό το πρόβλημα με την βαφή στις Α6000, και οι Canon είχαν παλιότερα θέμα που τα έβαφαν. Η άτιμη η αισθητική πως μπορεί να βλάψει τη λειτουργικότητα καμιά φορά...

Καλορίζικη κι από εμένα η Α6000 και καλές λέιψεις.

Ευχαριστώ και πάλι!!!

Όσο ασχολούμαι μαζί της κολλάω όλο και πιο πολύ. Έχει πολλές ρυθμίσεις που ανήκουν στην mirroless τεχνολογία που θέλω να μελετήσω αρκετά. Είμαι στην στην φάση που δεν την έχω σετάρει όπως θέλω.

Πριν λίγο είδα πως ήταν ενεργοποιημένη η μπροστινή ηλεκτρονική κουρτίνα / κλείστρο. Οι μισές πρώτες φωτό ήταν jpeg με πολύ noise reduction το DRO ενεργοποιημένο και άλλα διάφορα. Θέλω να την φέρω στα μέτρα μου.

Είναι τρομερά βολική στο χέρι αλλά και στην χρήση. Μου αρέσει πολύ που βλέπεις στο σκόπευτρο την φωτογραφία που τραβάς αμέσως.

Νομίζω πως σιγά σιγά θα την νιώσω κι εγώ φετίχ.

Θυμάμαι επίσης τα λόγια του kbouk για τις ευκολίες στις mirroless.

Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat

Καλορίζικη κ καλές λήψεις, όμορφη και σε ασημί!

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat

Καλορίζικη κ καλές λήψεις, όμορφη και σε ασημί!

Ευχαριστώ!

Το ασημί μου άρεσε πάρα πολύ. Κολακεύει καλύτερα τις γραμμές της και την κάνει πιο εντυπωσιακή στα μάτια μου. Πολύ ωραίο χρώμα. Βγαίνει και σε γραφίτη.

Με γεια ! Να την χαρείς και να σε χειροκροτησουμε όπως τον teobot & τον Apollwn .

Ευχαριστώ πολύ Ηλία!

Σήμερα θα φύγω εκτός Αθηνών οπότε νομίζω πως θα έχω και την ευκαιρία να την δοκιμάσω καλύτερα. Την πήρα σήμερα μαζί μου στο γραφείο.:love:
Ήθελα παρέα.:laugh:

Το καλό είναι πως θα μπορείς να την παίρνεις παντού σχεδον χωρίς δεύτερη σκέψη λόγω μικρού όγκου βάρους. Την βλέπω την 7200 να κάθεται στο ντουλάπι :D

Μεγειες! Αν κρίνω από την εμπειρία μου με την 6300, θα την καταευχαριστηθεις! Αφού σε μια φάση σκεφτουμουν να την πάρω και εγώ για δεύτερο σώμα.

Πάνο καλοριζικη η μηχανή, να την χαρείς και καλωσόρισες στις mirrorless.

Νίκο ευχαριστώ πολύ. Έχει ενδιαφέρον ο mirroless κόσμος. Μου αρέσουν τα χρώματα στην a6000 ή τουλάχιστον το πως φαίνονται στην οθόνη της. Δεν έχω μελετήσει δείγματά της καλά ακόμα. Πάντως έχει πολλά ωραία καλούδια mirroless φύσης.

Το σκόπευτρο την ημέρα με ήλιο είναι δύσκολη υπόθεση.

Last edited by a moderator:

Η Sony δίνει πραγματικό χρώμα ακριβώς ότι βλέπεις στη φύση από κει και πέρα παίζεις εσύ με raw κατά τα γούστα σου.
..ρύθμισε το σκόπευτρο αν το νιώθεις πολύ φωτεινό......

Καμία εταιρεία δε δίνει πραγματικό χρώμα γιατί και η πραγματικότητα είναι υποκειμενική.
Σίγουρα πάντως η Sony δεν δίνει το πιο φιλικό στο μάτι και κοντά στο φιλμ jpeg.
Αυτό δεν την κάνει χειρότερη από τις υπόλοιπες αλλά διαφορετική.
Από εκεί και πέρα ο καθένας επιλέγει ότι αρέσει σε εκείνον.

Διαφωνούμε φυσικά, θα συμφωνήσω μόνο στο ότι ο καθένας επιλέγει αυτό που του αρέσει στο μάτι όταν αρκείται στο ετοιματζίδικο της κάθε εταιρείας.

Το σκόπευτρο την ημέρα μου φαίνεται λίγο σκοτεινό με έντονη ηλιοφάνεια. Όλες τις άλλες φορές μου φαίνεται οκ. Είναι στο auto. Για τα χρώματα θα συμφωνήσω με τον Παναγιώτη. Μου αρέσει όμως η άποψη της Sony. Μου αρέσει όμως και η άποψη της nikon που είναι πιο ουδέτερα. Η τουλάχιστον έτσι φαίνονται σε εμένα.

Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Καλημέρα σας.

Υπάρχει πουθενά στο διαδίκτυο κάποιος πίνακας συμβατότητας φακών για χρήση με την a6000;

Στο κουτί της μηχανής υπάρχει το φυλλάδιο που λέει ότι υπάρχει συμβατότητα a mount στην a6000. Αλλά θα με ενδιέφερε να μάθω αν υπάρχει συμβατότητα και με φακούς minolta af αλλά και rokkor.

Θα ήθελα να μάθω ακόμα τι εναλλακτικές υπάρχουν για φακό ζουμ από τρίτες εταιρίες γιατί της sony είναι λίγο ακριβοί.

Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Καλημέρα σας.

Υπάρχει πουθενά στο διαδίκτυο κάποιος πίνακας συμβατότητας φακών για χρήση με την a6000;

Στο κουτί της μηχανής υπάρχει το φυλλάδιο που λέει ότι υπάρχει συμβατότητα a mount στην a6000. Αλλά θα με ενδιέφερε να μάθω αν υπάρχει συμβατότητα και με φακούς minolta af αλλά και rokkor.

Με ολους τους amount κ Md υπαρχει συμβατοτητα φυσικα μεσω ανταπτορα. Για τους amount υπαρχουν ο laea2 κ ο laea4 ( ο οποιος ειναι κ για foul frame ) κ υποστηριζουν af. Αυτοι οι ανταπτορες εχουν ημιδιαπερατο καθρεπτη στο ενδιαμεσο δηλ κανουν την μηχανη slt κοβοντας κ 1/3στοπ φως οπως κ στις αντιστοιχες slt μηχανες της Sony.

https://phillipreeve.net/blog/sony-la-ea4/

Υπαρχει κ ο laea3 αν δεν σε ενδιαφερει το af ο οποιος δεν εχει τον ενδιαμεσο καθρεπτη κ σου επιτρεπει την αλλαγη διαφραγματος. Οι md rokkor χρειαζονται ενα απλο md-emount ανταπτορακι κ να ορισεις την μηχανη απο το μενου να τραβαει καρε διχως φακο (επειδη δεν υπαρχει ηλεκτρικη επαφη με το φακο σε αυτη την περιπτωση)

Σε ζουμ εκτος απο εναν tamron 18-200 που ειχε βγει δεν νομιζω να υπαρχει κατι αλλο σε native. Ποιους ζουμ ειδες;