Sony α6000

Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Είναι εξαιρετικός ο Samyang με τρομερή ποιότητα εικόνας, απλά θα ήθελα να έχει και αυτόματη εστίαση και σταθεροποίηση, ενώ γενικότερα είμαι περισσότερο των φακών ζουμ μιας και μου δίνουν ευελιξία. Εντάξει είναι θέμα γούστου!! Για αυτούς τους λόγους που ανέφερα δεν θα έδινα για αυτόν πάνω από 120-150 ευρώ....
Χωρίς παρεξήγηση θεωρώ ότι οι Samyang γενικότερα με τις τιμές που έχουν, έχουν ξεπεράσει το επιτρεπτό όριο για να θεωρούνται ''οικονομικοί''
Βασικά από την sony θα ήθελα έναν φτηνό υπερυερυγώνιο σαν τον canon 10-18 με τιμή κάτω από 300 ευρώ....ας βγάλει έναν τέτοιο φακό και θα πουλήσει σαν ''ζεστό ψωμάκι''.

Τελικά είμαι ο μόνος που δε του αρέσει .. τον έδιωξα με τη μία.

Τον είχα δοκιμάσει και εγώ και σε 1 μέρα τον βαρέθηκα!!! Δεν έκανε για μένα. Κατά την γνώμη μου είναι ΠΑΡΑ πολλά τα 350+ που ζητάει, αν είχε έστω αυτόματη εστίαση και σταθεροποίηση θα τα άξιζε, τώρα όπως είναι την κρίνω την τιμή το λιγότερο υπερβολική για 3d party φακό....Είχα τραβήξει βίντεο σε f2 με την Α6000 και το βίντεο ήταν σαν shaker ενώ συνεχώς γυρνούσα την ροδέλα για να φτιάχνω την εστίαση με αποτέλεσμα το μισό βίντεο να ήταν ανεστίαστο, έπρεπε να κλείσω το διάφραγμα τουλάχιστον στο f4 για να μπορώ να έχω σωστή εστίαση σε βίντεο (το κούνημα βέβαια παρέμεινε)...απαράδεκτο για μένα....

Υ.Γ. Και να πω και κάτι τελευταίο, συγγνώμη άλλα εν έτη 2017 με τα ''τούμπανα'' συστήματα αυτόματης εστίασης αρνούμαι να δώσω τόσα λεφτά για manual φακό και να ξαναγυρίσω σε Manual εστίαση που είχαμε πριν 20+ χρόνια....όπως είπα αν έκανε μέχρι 150 ευρώ θα ήταν καλή περίπτωση, μέχρι εκει...

Last edited:

σε υπερευρυγωνιο δε χρειαζεσαι τοσο το AF...τον βαζεις σε f/8-11 , εστιαζεις στο 1 μετρο και τελειωσες.

Ακομα και στο βιντεο που χρησιμοποιειται πολυ, αυτο κανουν ολοι.

Το ιδιο και στη σταθεροποιηση... σε τετοιο φακο ειναι μαλλον περριτη στη φωτογραφια.
Στο βιντεο ειναι πιο χρησιμη για να παιρνει τα Micro-jitter, αλλα και παλι οχι τοσο απαραιτητη.

Σιγουρα με μια τιμη γυρω στα 200 θα ηταν καλυτερη αγορα.

σε υπερευρυγωνιο δε χρειαζεσαι τοσο το AF...τον βαζεις σε f/8-11 , εστιαζεις στο 1 μετρο και τελειωσες.

Ακομα και στο βιντεο που χρησιμοποιειται πολυ, αυτο κανουν ολοι.

Το ιδιο και στη σταθεροποιηση... σε τετοιο φακο ειναι μαλλον περριτη στη φωτογραφια.
Στο βιντεο ειναι πιο χρησιμη για να παιρνει τα Micro-jitter, αλλα και παλι οχι τοσο απαραιτητη.

Σιγουρα με μια τιμη γυρω στα 200 θα ηταν καλυτερη αγορα.

Ναι Γιάννη άλλα αγοράζω φακό f2 για να τον πάω F8 για να έχω οκ εστίαση?? Και το βράδυ τι κάνεις?? Που δεν έχεις καν σταθεροποίηση να σε βοηθήσει?
Η σταθεροποίηση πάντα είναι χρήσιμη, λιγότερο σε ευρυγώνιο φακό άλλα πάντα είναι χρήσιμη, περιορίζει κραδασμούς και σε βοηθάει στο απότομο κούνημα του φακού.
Και σε φώτο είναι χρήσιμη, σκέψου το εξής σενάριο...βράδυ σε πόλη θέλω να βγάλω νέτ ένα κτίριο...τι κάνω βάζω f4-f5,6 και καληνύχτα μετά καθώς θα φτάσει το Iso στον θεό μιας και δεν έχεις σταθεροποίηση.....εντάξει οκ με παραχωρήσεις εδώ και εκει κάνεις δουλειά δεν λέω, άλλα όπως είπα όταν δίνω 350+ ευρώ δεν θέλω να κάνω παραχωρήσεις ή να βρίσκω πατέντες για να κάνω την δουλειά μου....όπως είπες και εσύ ας τον πάνε αρχικά στα 200 ευρώ και το ξανασυζητάμε!!!

Υ.Γ. Να προσθέσω και το γεγονός ότι το 18mm σε FF δεν είναι τόσο ευρυγώνιο όσο θα ήθελα, θα τον προτιμούσα να ήταν γύρω στο 16mm σε FF...

οπως το δει κανεις...σκεψου οτι καποιοι εδιναν χιλιαδες ευρω για manual φακους , εδω κι εκατο χρονια, και συνεχιζουν να δινουν.

Εγω προσωπικα τωρα εχω μονο Manual φακους, για διαφορους λογους, και δεν εχω ιδιαιτερο προβλημα, εχω συνηθισει απο παλια.

ΥΓ... το f/8 το θες και για να εχεις μεγαλο βαθος πεδιου, ειδικα σε landscapes κλπ Το βραδυ με Auto ISO NR μπορεις να βγαλεις καταπληκτικες φωτο με f/5,6 , κανει πολυ καλη δουλεια η sony μ αυτο.

οπως το δει κανεις...σκεψου οτι καποιοι εδιναν χιλιαδες ευρω για manual φακους , εδω κι εκατο χρονια, και συνεχιζουν να δινουν.

Εγω προσωπικα τωρα εχω μονο Manual φακους, για διαφορους λογους, και δεν εχω ιδιαιτερο προβλημα, εχω συνηθισει απο παλια.

Καλά φυσικά, όπως βολεύεται κανείς!!!! Ευτυχώς υπάρχουν λύσεις για όλους...προσωπικά ξεκίνησα την φωτογραφία με φακούς αυτόματης εστίασης και έτσι δεν μπορώ καθόλου τους manual φακούς, έχουμε πλέον πολλά βοηθήματα όπως focus peakiong, μεγεθύνσεις κλπ. άλλα και πάλι δεν μου κάθονται σωστά, έχω στην sony Α6000 2 παλιούς manual φακούς άλλα τους πήρα σε τιμή χώμα και τους έχω ποιο πολύ για παιχνίδι....

εγω οταν ξεκινησα το βιντεο δεν υπηρχαν καν AF φακοι!

Oποτε ειμαι συνηθισμενος...και μερικες φορες μ αρεσει και περισσοτερο.

αν θες φυσικα καλο φακο ευρυγωνιο, με AF και OSS , ο 10-18 ειναι μονοδρομος.
Τον ειχα και ημουν πολυ ευχαριστημενος.
Ειναι λιγο ακριβος, αλλα τον βρισκεις καπου-καπου σε καλυτερη τιμη, εγω τον ειχα παρει μεταχ/νο στα 450.

αν θες φυσικα καλο φακο ευρυγωνιο, με AF και OSS , ο 10-18 ειναι μονοδρομος.
Τον ειχα και ημουν πολυ ευχαριστημενος.
Ειναι λιγο ακριβος, αλλα τον βρισκεις καπου-καπου σε καλυτερη τιμη, εγω τον ειχα παρει μεταχ/νο στα 450.

Ναι είναι πολύ καλός, άλλα όπως είπες ακριβός και δεν έχεις άλλη εναλλακτική λύση!!!! Στα 450 που τον πήρες είναι πολύ καλή τιμή, άλλα στα 700+ που στοιχίζει καινούριος είναι πάρα πολλά...αν τον βρώ όσο τον πήρες και εσύ σαφώς θα τον χτυπήσω, άλλα μέχρι εκει ούτε ευρώ παραπάνω!!!
Χρειάζεται να βγάλει η Sony μια φτηνή έκδοση του 10-18 που να είναι ποιο σκοτεινός, λιγότερο ποιοτική κατασκευή και με τιμή όχι πάνω από 350 ευρώ καινούριος...

Υ.Γ. Με τα χρήματα που κάνει καινούριος ο Sony 10-18 μπορώ να πάρω μια Canon 200D και τον Canon 10-18 και να έχω έτσι και άλλο ένα σύστημα για ''παιχνίδι'' ή για Back up!!!

εγω οταν ξεκινησα το βιντεο δεν υπηρχαν καν AF φακοι!

Oποτε ειμαι συνηθισμενος...και μερικες φορες μ αρεσει και περισσοτερο.

Ναι το καταλαβαίνω αυτό, έχω γνωστούς που λατρεύουν το Manual focus και δεν το αλλάζουν!!!, είναι όπως μάθεις και συνηθίσεις.
Απλά επειδή δεν είμαι επαγγελματίας μου αρέσει η αμεσότητα του AF, αν δω κάτι που μου αρέσει παίρνω άμεσα την μηχανή και πατάω αμέσως το rec χωρίς να κοιτάξω ρυθμίσεις κλπ. και έτσι δεν χάνω την στιγμή, ειδικά με τα παιδιά είναι σωτήριο το AF σε βίντεο που πάνε και έρχονται συνεχώς προς την μηχανή...

Απάντηση: Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Θα έλεγα βαρέθικες τη φωτογραφία όχι τη κάμερα. Σε διακοπές θα είχες ανεξάντλητα θέματα να φωτογραφίσεις.

Οχι αν ειχα τον 18-105 θα την ειχα παρει αλλα ημουν στο να κανω αναβαθμιση στον υπολογιστη σε Ryzen 1700X η να παρω φακο και εκανα το πρωτο.

Re: Απάντηση: Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Οχι αν ειχα τον 18-105 θα την ειχα παρει αλλα ημουν στο να κανω αναβαθμιση στον υπολογιστη σε Ryzen 1700X η να παρω φακο και εκανα το πρωτο.

Νομίζω έπρεπε να έχεις τον 16-50, ναι δεν είναι καλός, άλλα είναι μικρούλης και για διακοπές είναι μια χαρά!! Σκέψου το να τον πάρεις, είναι φτηνός και για back up Και για πρόχειρα σε καλό φωτισμό είναι μια χαρά!!

Απάντηση: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Για σειρα Α εχει βγαλει 16-50 2.8 εμεις με την σειρα Ε στο πηγαδι κατουρησαμε; :bigcry:

Re: Απάντηση: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Για σειρα Α εχει βγαλει 16-50 2.8 εμεις με την σειρα Ε στο πηγαδι κατουρησαμε; :bigcry:

Ασε πονεμένη ιστορία αυτό το θέμα!! Γιατί το άλλο που πουλάει τις Α6300/Α6500 (ΑΔΙΑΒΡΟΧΕΣ) με κιτ τον ΜΗ αδιάβροχο 16-50.....
Έπρεπε κατά την γνώμη μου να βγάλει τουλάχιστον έναν αδιάβροχο 16-50f2,8-4...

Παρότι το παρακάτω αφορά κυρίως σε χρήστες A6000 που παίζουν με LightRoom, το ποστάρω εδώ:

http://blog.thomasfitzgeraldphotogr...ion-preset-for-sony-a6000-images-in-lightroom

Έχει δοκιμάσει κανείς τις παραπάνω ρυθμίσεις;

Όχι ότι εχω μεγάλη καούρα να φτάσω 100% στο jpeg της Sony. Απλώς επειδή είμαι εντελώς αρχάριος θέλω να έχω ένα αξιοπρεπές σημείο εκκίνησης.

Αν πάτε πιο κάτω στο ίδιο ποστ θα βρείτε και ένα link που δίνει ένα 50σέλιδο με tips/οδηγίες που εστιάζουν στη μηχανή μας + διάφορα profiles με κόστος 5 ευρώ. Το αγόρασα προχτές και νομίζω ότι είναι οκ για να ξεκινήσει κάποιος να παίζει.

Έχω ήδη διαφοροποιήσει κάπως το βασικό προφίλ που δίνει και δεν εφαρμόζω παντού Sharpness + NR, αλλά τα αφήνω για επόμενο στάδιο.

Υ.γ. Στο pdf αυτό διάβασα και για πρώτη φορά ότι τα RAW όλης της σειράς 6 είναι 12 bit lossy, κάτι που αγνοούσα εντελώς. Φαντάζομαι θα έχετε συζητήσει στο νήμα αυτό στο παρελθόν γι αυτό.

Last edited:

Υ.γ. Στο pdf αυτό διάβασα και για πρώτη φορά ότι τα RAW όλης της σειράς 6 είναι 12 bit lossy, κάτι που αγνοούσα εντελώς. Φαντάζομαι θα έχετε συζητήσει στο νήμα αυτό στο παρελθόν γι αυτό.

Γράφω για να διορθώσω το παραπάνω ώστε να μην παραπληροφορώ. Δεν είναι 12 Bit, αλλά 11+7 (με ότι και αν σημαίνει αυτο), ενώ το lossy ισχύει.

Προσοχή!!Ακολουθεί χαζή ερώτηση:Όντας αρχάριος και με την α6000 1η μηχανή δεν έχω ασχοληθεί με dslr καθόλου.
1) Ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικό με την εστίαση της μηχανής του φωτογράφου. Παρατήρησα οτι όταν τράβαγε φωτο, η εστίαση δεν κλείδωνε (δεν έκανε το χαρακτηριστικό θόρυβο που κάνει στην α6000 στο autofocus) με αποτέλεσμα φυσικά να τραβάει συνεχείς φώτος γρήγορα. Αυτός τράβαγε με manual εστίαση ή έχουν άλλου είδους εστίαση οι dslrs?
2) Εγω προσωπικά φοβάμαι να ρισκάρω σε manual εστίαση ειδικά αν ημουν φωτογράφος γάμων κλπ. Ποια η γνώμη σας?