Sony α6000

Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Θα μπορουσες να εχεις DMF και focus peaking on
Ετσι πατωντας το shutter button εως τη μεση για να κανει focus η μηχανη θα εβλεπες μεσω το focus peaking που εχει εστιασει

Θα μπορουσες να εχεις DMF και focus peaking on
Ετσι πατωντας το shutter button εως τη μεση για να κανει focus η μηχανη θα εβλεπες μεσω το focus peaking που εχει εστιασει

Ενδιαφέρον αυτό! Είναι το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει. Αυτό που κάνω εδώ και 1-2 μέρες είναι ότι έχω βάλει το toggle AF to MF σε σε ένα από τα κουμπιά. Εστιάζω αυτόματα με το AF και μετά με το toggle μπορώ να παίξω πλέον χειροκίνητα και να κάνω μικροαλλαγές.

Γενικά, όλη αυτη η ιστορία με τα διαφορετικά focus options μου φαίνεται χαοτική, αλλά που θα πάει, κάπου θα καταλήξω :D

Ήθελα να αναφερθώ λίγο στην κατανάλωση μπαταρίας της 6000 από την μέχρι στιγμής εμπειρία μου.

Έχω μια αυθεντική μπαταρία της sony και 2 patona premium. Όλες φορτίζονται σε έναν φορτιστή της Jupio.

Οι ρυθμίσεις μου είναι οι πρέπουσες για την καλή διάρκεια μπαταρίας (airplane mode κλπ), τραβάω μόνο σε RAW και επίσης αρκετά συχνά απενεργοποιώ την οθόνη, χρησιμοποιώντας μόνο το viewfinder.

Αυτό που θέλω λοιπόν να αναφέρω, είναι ότι η απόδοση όλων μου των μπαταριών μου απέχει χιλιόμετρα απ' όσα διαβάζω. Χτες βρήκα μια αφορμή εξάσκησης/εκμάθησης και φωτογράφισα ένα συγκρότημα φίλων σε ένα κλαμπ της αθήνας χρησιμοποιώντας μια εκ των δύο patona. Τελειώνοντας την φωτογράφιση που κράτησε πάνω από μια ώρα, το αποτέλεσμα ήταν περίπου 750 λήψεις με ένα υπολοιπόμενο 20%, κάτι που απέχει πολύ από τις 250 και τις 300 που συχνά διαβάζω online.

Από περιέργεια θα "μετρήσω" και τη sony μπαταρία και θα επανέλθω.

Ισως να το έχεις πράξει θα γράψω όμως, απενεργοποίησε και την αυτόματη εστίαση .. να εστιάζει μόνο όταν εσύ πατάς το κλείστρο ή με back focus.

Ισως να το έχεις πράξει θα γράψω όμως, απενεργοποίησε και την αυτόματη εστίαση .. να εστιάζει μόνο όταν εσύ πατάς το κλείστρο.

Ναι το έχω κάνει και αυτό!

Παιδιά έχω μια καλή έκπτωση απο olympus και σκέφτομαι ν αγοράσω κανέναν zoom φακό αντί για τον κιτ που ήδη έχω. Γνωρίζετε αν οι φακοί της olympus εφαρμόζουν στην α6000 με κάποιον αντάπτορα ? Αν ναι ξερετε αν θα χάνουν απο ποιότητα? Είδα αυτό : https://fotodioxpro.com/products/mft-snye

Απάντηση: Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Δεν νομίζω ότι τέτοιοι πειραματισμοί θα σε οδηγήσουν κάπου, ενώ θα καταφέρεις να φορέσεις τον φακό με ένα τέτοιο ανταπτορα δεν θα μπορείς να ελέγξεις το διάφραγμα και φυσικά δεν θα έχεις AF αφού δεν υπάρχουν επαφές και πιθανόν δεν θαχεις και καλό αποτέλεσμα στα άκρα αφού οι m43 φακοί είναι σχεδιασμένοι να καλύψουν μικρότερο αισθητήρα (εκτός ελαχίστων που καλύπτουν και αισθητήρα APSC). Το αντίθετο φακοί μεγαλύτερου αισθητήρα π.χ. FF χειροκίνητοι σε m43 μηχανή δίνει αρκετά καλά αποτελέσματα (συνήθως).
Aν πάντως το δοκιμάσεις ενημέρωσε μας πως πήγε η όλη περιπέτεια.

Last edited:

Ok παιδιά σας ευχαριστώ. Μάλλον δεν θα μπώ στην διαδικασία.

Απάντηση: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Ερωτηση : Ενδιαφερεται καποιος να αγορασει το πακετο μου στα 650 ευρω (σωμα Α6000 φακος 35 1.8 βαλιτσακι γνησιο δευτερη μπαταρια και προστασια οθονης). Τα δινω και βαζω ακομα 350 και αγοραζω RX100V η καθομαι στα αυγα μου και αγοραζω 18-105 F4 δευτερο χερι;

Ειχα σκεφτει να δωσω μονο τον φακο μου για να παρω τον 18-105, αλλα εχθες που τον δουλεψα βραδυ σε F4 που θα ειναι ο αλλος ειδα οτι θα μου λειψει το F1.8.

Last edited by a moderator:

Αν σου ληψει το 1.8 ούτε η μικρή θα σε ικανοποιήσει. Αφού έχει μικρότερο αισθητήρα.

Αν σου ληψει το 1.8 ούτε η μικρή θα σε ικανοποιήσει. Αφού έχει μικρότερο αισθητήρα.

1.8 δεν ειναι και η μικρη;
Η δεν εχεις καμια σχεση το 1.8 το δικο μου με το 1.8 την RX100 ?

Last edited:

Μακρυά από μκρούς αισθητήρες ρίξε μια ματιά στο flickr να ανέβει το ηθικό σου. Επίσης χρειάζεται να αγοράσεις φλας.

https://www.flickr.com/photos/158535420@N03/

Να την ξεχασω την RX100V δηλαδη;
Το φλας το θελω για τον υπαρχον φακο η για τον F4 που εκει λογικα θα χρειαστω αν και αυτον τον θελω για εξω που οι 9-10 φορες ειναι μερα σε κανα παρκο Τριτση η παραλια κλπ.

Νύχτα ή χαμηλό φωτισμό δίχως φλάς ότι φακό και να έχεις δε θα κάνεις δουλειά. Θα σώσεις δουλειά αν είσαι πολύ καλός στην επεξεργασία.

Αυτο κανει για την δικια μας η ειναι υπερβολη; Godox ΤΤ685s

Σήμερα το πρωί προσπάθησα για μια λήψη και είχα το αποτέλεσμα που φαίνεται στην φωτό
sg66KZo
sg66KZo
.Δεύτερη λήψη ξανά το ίδιο αποτέλεσμα.Τρίτη λήψη κανονική
4PUTcOL
Σε όσες λήψεις έκανα μετά όλα οκ. Υπόψιν κάνω λήψεις σε ARW και JPG και εχω το ίδιο αποτέλεσμα και στο ARW αρχείο.Τι να φταίει το έχει ξανααντιμετωπίσει κανείς; η μας αφήνει χρόνους στις 10.000 λήψεις?01.jpg2.jpg

Last edited: