Sony α6000

Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Συγχωρεστε με αν εχει αναφερθει πολλες φορες, επειδη ο σενσορας εχει καποια σκουπιδακια κ λογικα χρειαζεται καθαρισμο, υπαρχει καποιο κιτ π μπορω να το καθαρισω μονος μου? αυτα στο αμαζον κανουν δουλεια? απο ελλαδα κατι? καπου διαβασα για μπατονετες οινοπνευματα και τετοια.. φανταζομαι ειναι επικινδυνα ?

Απάντηση: Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Απορια, εχω δει πχ πολυ αγοραζουν τον sigma 30mm f1.4. Τα 30mm στον κιτ φακο π εχω ειναι σαν να βαλω τα 30mm με το ζουμ? Δλδ αυτο το καδρο θα εχω αν εβαζα εναν prime στα 30mm? H λογο cropped sensor παμε στα 46mm?

Ναι το κάδρο που θα πάρεις με οποιοδήποτε φακό είτε prime 30mm είτε κάποιον άλλο ζουμ στα 30mm είναι τα 30mm που βλεπεις όταν έχεις πανω τον κιτ. Αυτό ειναι το κάδρο/προοπτική που θα εχεις, τα 45mm εστιακό ειναι η αναγωγή σε 35mm. Δλδ θα ειναι (στο περίπου) αν είχες μια φιλματη παλιά ή μια full frame και είχες φακό σταθερό ή ζουμ στα 45mm εστιακό μήκος.

Δυστυχώς αντί να καθιερωθεί το σύστημα με angle of view που θα ήταν πάντα ίδιο σταθερό, καθιερώθηκε αυτή η αναγωγή στα 35 που επειδή υπάρχουν πλέον πολλοί και διαφορετικοί αισθητήρες, υπάρχει μόνιμα μια σύγχυση από πολύ κόσμο, ο οποίος αν και όταν καταλάβει τι και πώς, πρέπει να κάνει μόνιμα πολλαπλασιασμους και διαιρέσεις!

Στάλθηκε από το Samsung Note 8 μου

η Α6000 που ειχα αγορασει δεν ειχε Hot Shoe Cover..για πολυ καιρο δε με ενοχλουσε μεχρι που βραχηκε μια φορα και η καμερα εκανε κουλα (ευτηχως εζησε). Μετα απο ψαξιμο παραγγειλα 2χ JJC Camera Hot Shoe Cover Black White Protector Cap for Sony στην καλυτερη τιμη που βρηκα στο Ιντερνετ...Σημερα παρελαβα και ολα μια χαρα, ειναι ακριβως στο μεγεθος που πρεπει. Αλλα παρομοια "συμβατα" hot shoe covers ειναι λιγο μεγαλυτερα (και πολυ φτηνοτερα) και προεξεχουν, οποτε το JJC ηταν τελειο.

Η αχίλλειος πτέρνα είναι το hotshoe. Μια σταγόνα να πέσει στις γυμνές ηλεκτρικές επαφές μπορεί να κάνει ζημιά.

Η αχίλλειος πτέρνα είναι το hotshoe. Μια σταγόνα να πέσει στις γυμνές ηλεκτρικές επαφές μπορεί να κάνει ζημιά.

ναι και παραλιγο να την πατησω, απορω γιατι δεν το ειχε στο πακετο το hotshoe...απλα το ποσταρα για τυχον αλλους χρηστες που ειχαν το ιδιο θεμα με μενα

Εγω χωρις να ξερω το αγορασα για ομορφια κυριως! δυστυχως σε ασημι για καποιο λογο δν μου ηρθε.. ενω η παραγγελια μου ηταν σε μαυρο κ ασημι. JJC απο aliexpress ηρθε σε μια εβδομαδα περιπου! Εχθες παρελαβα να ξερετε!

42589411581_ede7043d0a.jpg

απο το ιδιο μαγαζι πηραμε :SFGSFGSF:

Πιστεύετε ότι αξίζει τα χρήματα στα οποία πωλείται σήμερα η a6000 με το φακό κιτ (~480 ευρώ grey market ή ~550 ευρώ αντιπροσωπείας) σε σχέση με τυχόν ανταγωνισμό; Για χρήση με το φακο κιτ στην αρχή τουλάχιστον, καθότι άλλοι ζουμ φακοί είναι πρώτον αρκετά έως πολύ μεγάλοι και δεύτερον ακριβοί. Edit: κύρια χρήση φωτογραφία, δευτερευόντως το βίντεο.
Για χρήστη Canon 100D με κιτ φακό που αναζητά α) μεγαλύτερη φορητότητα (θα κουβαλιέται συνέχεια σε τσάντα με άλλα πράγματα), β) καλύτερο δυναμικό εύρος (και πιθανώς απόδοση σε iso), γ) σπαστή οθόνη, δ) wifi ενσωματωμένο. Ευχαριστώ :)

Last edited:

Ευχαριστώ Apollwn (πολύ ωραίες οι φωτογραφίες σου παρεπιπτόντως)

Πιστεύετε ότι αξίζει τα χρήματα στα οποία πωλείται σήμερα η a6000 με το φακό κιτ (~480 ευρώ grey market ή ~550 ευρώ αντιπροσωπείας) σε σχέση με τυχόν ανταγωνισμό; Για χρήση με το φακο κιτ στην αρχή τουλάχιστον, καθότι άλλοι ζουμ φακοί είναι πρώτον αρκετά έως πολύ μεγάλοι και δεύτερον ακριβοί. Edit: κύρια χρήση φωτογραφία, δευτερευόντως το βίντεο.
Για χρήστη Canon 100D με κιτ φακό που αναζητά α) μεγαλύτερη φορητότητα (θα κουβαλιέται συνέχεια σε τσάντα με άλλα πράγματα), β) καλύτερο δυναμικό εύρος (και πιθανώς απόδοση σε iso), γ) σπαστή οθόνη, δ) wifi ενσωματωμένο. Ευχαριστώ :)

Για βιντεο 4κ πας 6300. στην 6000 εχεις 1080 καλο χωρις ομως s log κ τετοια.. επισης, δες απο κοντα τις 2 μηχανες καθως εκτος απο το 4κ, εχουν αλλαξει κ λιγο την αναλυση σε viewfinder και κατι μικροαλλαγες στον σενσορα π δινει ενα πολυ ελαχιστο προβαδισμα στην α6300 σε νυχτερινες ληψεις. Μια αλλη διαφορα ειναι οτι η α6300 εχει συνεχες eye autofocus. Δλδ αν φωτογραφιζεις πορτραια κ ειδικα σε κινηση, θα σου φανει πολυ χρησιμο. Κ η α6000 εχει eye af, αλλα πρεπει να το κρατας πατημενο κ να μην κινειται το προσωπο. Εχει μια διαφορα χρηματικη. Προσωπικα επειδη ηταν η πρωτη μου πηγα στην α6000. Δεν σου κρυβω οτι αμα ειχα τα χρηματα θα πηγαινα στην επομενη. Οχι οτι η διαφορα των χρηματων αξιζουν σαν αναβαθμιση απο την α6000 στην α6300..

Πέρα από τα specs και λοιπά ο φίλος ανέφερε κάτι σημαντικό, ότι αρχικά θα μείνει με τον κιτ φακό και το βίντεο το βάζει σε δεύτερη μοίρα, με αυτά σαν σκεπτικό προσωπικά θα απέφευγα την μηχανή, και η Α6000 και η Α6300 είναι πολύ καλές μηχανές άλλα όχι με τον κιτ φακό, αν είναι κάποιος να τις δουλεύει μόνο με τον 16-50 καλύτερα να στραφεί κάπου αλλού. Βάλε στην εξίσωση ότι δεν έχει καμιά από τις 2 Touch οθόνη. Λύσεις ευτυχώς πολλές στην αγορά σε αυτά τα λεφτά. Από την πολύ καλή Canon M50, την Olympus em10II εως και την Panasonic gx80, ενώ αν ανεβεί λίγο παραπάνω ας δεί και την Fuji X-T100 με μάλλον και τα καλύτερα αρχεία Jpeg στην αγορά.

Υ.Γ. Τις Α6000/Α6300 θα της αγόραζα μόνο αν τις έπαιρνα απευθείας με κάποιον άλλο φακό π.χ. 18-105f4 ή κάποιο prime π.χ. Sigma 30mmf1,4 - sony 35mmf1,8 - Sony 24mmf1,8 Κλπ.

1. Είπε προς το παρόν με τον κιτ.
2 Δευτερεύον το βίντεο είπε όχι ότι δε τον ενδιαφέρει μα υπάρχει για το μέλλον που πιθανόν γίνει πρωτεύων.
3. καλύτερη εστίαση η Sony
4. καλύτερη στα υποφωτισμένα η Sony
5. καλύτερο iso η Sony
6. τι να κλάσσουν οι canon μπρος στην α6300
7. με τα έτοιμα Jpg ...λέμε τώρα καλύτερα.... μένεις στάσιμος απλός χρήστης της κάμερας δεν εμβαθύνεις σε επεξεργασία ... θυμάμαι ακόμη και στους θαλάμους εμφάνισης των φιλμς γινόταν.
ουφ ουφ ουφ με κούρασε η αντιπαράθεση τούτη είναι αιώνια.

σημ.. με την α6300 δουλεύουν καλύτερα οι αντάπτορες.

και μια και είμαι λάτρης της Sony η παρακάτω με την α6000 συν sigma 150-600mm στα 900mm στο χέρι... απόσταση γύρω στα 800 συν μέτρα.

DSC00688.jpg

Έλα ρε canoν δείξε μας τα δόντια σου με Mirroless

Last edited:

Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια.
Το 4Κ βίντεο δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, ούτε τα πορτρέτα αυτά καθεαυτά. Περισσότερο με ενδιαφέρουν στατικά θέματα, αντικείμενα σε εκθέσεις, φωτό σε εργασιακούς χώρους και κινούμενα θέματα (όπως πχ αγώνες αυτοκινήτου χωρίς τεράστιους τηλεφακούς όμως). Με ενδιαφέρει το καλό δυναμικό εύρος (να είναι καλύτερο από της Κάνον γενιάς 100D), η ταχύτητα στο AF και η καλή συμπεριφορά στα υψηλά iso.

Για τον 18-105f4 το έχω σκεφτεί αλλά σε μεταγενέστερη βάση. Μου πέρασε από το μυαλό να πάρω σώμα a6000 σκέτο στα ~385 ευρώ + μεταφορικά grey import συν τον 18-105 αλλά χάνεται το μικρό μέγεθος από την άλλη.
Έχω σκεφτεί και για τον 10-18mm, αλλά πάλι δεν ξέρω αν αξίζει τα χρήματά του. Αν καταλήξω σε πχ a6000 για αρχή θα ήθελα να χρησιμοποιήσω τον 16-50 λόγω μεγέθους κυρίως (κι επειδή δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο σε προσιτή τιμή) για να δω αν μου κάνει η μηχανή αυτή. Έχω συνηθίσει με το vfm της Κάνον και μου κακοφαίνονται οι τιμές για τους φακούς της Sony για να είμαι τελείως ειλικρινής...

Η αλήθεια είναι ότι μου άρεσαν πολύ στο χέρι και σε μέγεθος τα σώματα a5100, a6000, a6300 για αυτό και σκέφτομαι τις Sony APSC.
Η Olympus em10II είναι πολύ καλή μεν, αλλά δεν μου αρέσει καθόλου το πιάσιμό της, νομίζω συνεχώς ότι θα μου φύγει από τα χέρια. Με τη Κάνον M50 δεν έχω ασχοληθεί καθόλου (ίσως θα έπρεπε) καθότι είναι νέο σύστημα για την εταιρεία. Η Panasonic GX80 δείχνει πολύ καλή στα χαρτιά αλλά δεν την έχω δει από κοντά ποτέ (πάλι ίσως θα έπρεπε)...

Μη το κάνουμε VS άλλα πραγματικά ας σταματήσουμε τις υπερβολές, η Canon π.χ. που ανέφερες πέρα ότι είναι φτηνότερη από την Α6300, έχει πλήρης σπαστή μεγάλη οθόνη Touch, κατά την γνώμη καλύτερη εστίαση με το dual pixel, καλύτερο φακό κιτ, καλύτερο Jpeg, καλύτερο μενού και όλη την γκάμα των φακών της Canon που λειτουργούν άψογα πάνω στην μηχανή...
Αλλα οκ γούστα είναι αυτά, το ξαναλέω αγορά Α6000/Α6300 και να μείνεις με το κιτ δεν είναι καλή αγορά, απλά πας αλλού...και οι 2 αυτές μηχανές αξίζουν μόνο με άλλους φακούς....την είχα ένα χρόνο της Α6000 με τον κιτ φακό και οι φωτογραφίες ήταν από μέτριες έως καλές (στην συνέχεια πήρα την Olympus em10II με τον κιτ φακό και έβγαζα χαλαρά καλύτερες φώτος), ο κιτ φακός της sony απλά δεν μπορεί και χαντακώνει την μηχανή.

Υ.Γ. Οι Canon που δεν μπορούν να ''κλάσουν'' μπροστά στις sony είναι ο κολοσσός της αγοράς με το μεγαλύτερο μερίδιο και όπου και αν πας, από φωτογραφήσεις σε αγώνες, σε γάμους, σε ακραίες συνθήκες, σε ταξίδια κλπ.Canon Βλέπεις. Οκ είσαι φαν της Sony μέχρι κόκκαλο άλλα με τις υπερβολές και τις απαξιώσεις κανείς δεν κερδίζει τίποτα. Πάντα φιλικά και δεν έχω κανένα θέμα μαζί σου Βασίλη το αντίθετο μιας και προσφέρεις εκπληκτικές φωτογραφίες στα διάφορα νήματα.

Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια.
Το 4Κ βίντεο δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, ούτε τα πορτρέτα αυτά καθεαυτά. Περισσότερο με ενδιαφέρουν στατικά θέματα, αντικείμενα σε εκθέσεις, φωτό σε εργασιακούς χώρους και κινούμενα θέματα (όπως πχ αγώνες αυτοκινήτου χωρίς τεράστιους τηλεφακούς όμως). Με ενδιαφέρει το καλό δυναμικό εύρος (να είναι καλύτερο από της Κάνον γενιάς 100D), η ταχύτητα στο AF και η καλή συμπεριφορά στα υψηλά iso.

Για τον 18-105f4 το έχω σκεφτεί αλλά σε μεταγενέστερη βάση. Μου πέρασε από το μυαλό να πάρω σώμα a6000 σκέτο στα ~385 ευρώ + μεταφορικά grey import συν τον 18-105 αλλά χάνεται το μικρό μέγεθος από την άλλη.
Έχω σκεφτεί και για τον 10-18mm, αλλά πάλι δεν ξέρω αν αξίζει τα χρήματά του. Αν καταλήξω σε πχ a6000 για αρχή θα ήθελα να χρησιμοποιήσω τον 16-50 λόγω μεγέθους κυρίως (κι επειδή δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο σε προσιτή τιμή) για να δω αν μου κάνει η μηχανή αυτή. Έχω συνηθίσει με το vfm της Κάνον και μου κακοφαίνονται οι τιμές για τους φακούς της Sony για να είμαι τελείως ειλικρινής...

Η αλήθεια είναι ότι μου άρεσαν πολύ στο χέρι και σε μέγεθος τα σώματα a5100, a6000, a6300 για αυτό και σκέφτομαι τις Sony APSC.
Η Olympus em10II είναι πολύ καλή μεν, αλλά δεν μου αρέσει καθόλου το πιάσιμό της, νομίζω συνεχώς ότι θα μου φύγει από τα χέρια. Με τη Κάνον M50 δεν έχω ασχοληθεί καθόλου (ίσως θα έπρεπε) καθότι είναι νέο σύστημα για την εταιρεία. Η Panasonic GX80 δείχνει πολύ καλή στα χαρτιά αλλά δεν την έχω δει από κοντά ποτέ (πάλι ίσως θα έπρεπε)...

Οποια μηχανή και αν πάρεις θα μείνεις ευχαριστημένος, όλες οι σύγχρονες μηχανές είναι πολύ καλές, η Olympus em10II παίρνει έχτρα Grip (γνήσιο από την Olympus) Και αυτομάτως έχει πολύ καλό πιάσιμο. Η Α6000 είναι πολύ καλή μηχανή, την είχα αρκετό καιρό και θα συνόψιζα τα θετικά/αρνητικά παρακάτω.

Θετικά

1. Πολύ καλά αρχεία Raw
2. Πολύ καλό κράτημα
3. Πού καλό βίντεο 1080p
4. Πολύ καλό Caf τόσο σε βίντεο όσο και σε φώτος
5. Αρκετά μαζεμένη

Αρνητικά

1. Ο χειρότερος φακός κιτ της αγοράς.
2. Αθλια μενού
3. Μετριότατα Jpeg
4. Χάλια εμφάνιση (οκ προσωπική άποψη αυτή)
4. Μικρή οθόνη που δεν είναι και Touch και με μέτρια θέαση κάτω από ήλιο
5. Χαμηλής ανάλυσης σκόπευτρο
6. Η εστίαση το βράδυ σε SAF έχει θεματάκια

Συνολικά τα σταθμίζεις και αποφασίζεις, αν την πάρεις πάντως με τον κιτ φακό, μάζευε λεφτά από τώρα για αγορά άλλου φακού και θα με θυμηθείς!!!

Προσωπικά το μενού της Sony είναι παιχνιδάκι για μένα το touch αδιάφορο, αν έχει καλύτερη εστίαση η canon δέχομαι προκλήσεις όχι λόγια.
Μπορεί να είχες Sony προφανώς δεν έμαθες να τις δουλεύεις - εμβαθύνεις πάνω τους .. θεωρώ γιατί δε σε ενδιέφερε.
Μπορεί να έχουν στα σπορ κάμερες canon γιατί τα έχουν χώσει εδώ και χρόνια όποιος μπορεί φεύγει και πάει σε mirroless όπου αναφέρθηκα σ αυτές όταν είπα τι να κλάσουν. Στο δε μέλλον αν δεν αλλάξει μυαλά .....

επιθετικές φωτογραφίες με Sony α6000 παρακαλώ δείξε τη δουλειά σου όχι μόνο λόγια τη δική σου δουλειά.

https://www.flickr.com/photos/apollwnios/albums/72157647726266618

... δε το ξέρω μα επιβεβαίωσέ το έχει εύκολο μενού η Olympoys;
72157647726266618

72157658201047010

72157647726266618

Last edited: