Sony α6300 - παρουσίαση και φωτογραφική χρήση

Re: Sony A6300

Προσωπικά με τον κιτ φακό έχω επιτυχία περίπου 30%-40% και με τον 18-105 πάνω από 50%...έχω τραβήξει ποδηλάτες, τα πιτσιρίκια μου σε ποδήλατα, να κάνουν κούνιες, να τρέχουν προς και από εμένα, διάφορους σκίουρους να πηδάνε και να τρέχουν στο χορτάρι, πουλιά, ποδόσφαιρο, μέχρι και αγώνες στίβου (100 μέτρα με πιτσιρίκια για λογαριασμού φίλου) και ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα με το caf και Tracking της μηχανής, και να το ξαναπώ συνολικά έπαιρνα καλύτερα αποτελέσματα και είχα ποιο πολλές keepers από ότι με την nikon D7100...μπορείς να κατηγορήσεις την Α6000 για δεκάδες πράγματα άλλα το Caf και το Tracking δεν είναι ένα από αυτά....
Ναι ο κιτ φακός δεν είναι σφαίρα στην εστίαση και πιθανόν να μας δουλεύει η Sony πάνω σε αυτό τον τομέα, άλλα να μην έχεις ούτε μια σωστά εστιασμένη, ε τότε ή κάνεις κάτι λάθος ή έχει κάποιο θέμα η μηχανή σου ή ο φακός....

Βλεπω να γραφεται οτι η 6300 εχει τον ιδιο αισθητηρα με την xpro2. Ισχυει αραγε κατι τετοιο;

Το ποιο πιθανό είναι να ισχύει.

Το λέω βλέποντας τα πρώτα δείγματα video της X-pro2 οπου φαίνεται να κάνει πολή καλή δειγματοληψία χωρίς skipping. Αυτό χρειάζεται αυξημένη ταχύτητα του αισθητήρα που δεν ηταν διαθέσιμη στους αισθητήρες της προηγούμενης γενιάς.
Για το οτι δεν ανεβαίνει η X-pro2 σε 4Κ μαλλον φταίει η διάταξη X-trans που απαιτεί (πολύ) πιο βαρύ demosaic. Στα 1080 όμως βολεύεται ο Χ-trans καθώς μπορεί αντι για x-trans_demosaic να κανει το γρήγορο pixel-binning 3X3 (ή μαλλον 4Χ4 με βημα 3Χ3 + επικαλύψεις)

Τραγικο που δεν της βαλανε IBIS μετα απο τοση αναμονη. Με ξενερωσε φουλ.

Με το IBIS εκτος του οτι θα μεγαλωνε το μεγεθος θα ηταν ακομη πιο ακριβη. Θα πλησιαζε πολυ σε foul frame τιμες. Εγω θα προτιμουσα να βγαλει εναν zoom τυπου 18-55 2.8-4 παρα το ibis

Για να δουμε αν αληθευει κ το 14bit uncompressed raw

Με το IBIS εκτος του οτι θα μεγαλωνε το μεγεθος θα ηταν ακομη πιο ακριβη. Θα πλησιαζε πολυ σε foul frame τιμες. Εγω θα προτιμουσα να βγαλει εναν zoom τυπου 18-55 2.8-4 παρα το ibis

Για να δουμε αν αληθευει κ το 14bit uncompressed raw

Να στο πω και αλλιώς θα προτιμούσα να έβγαζε έναν 18-55 2.8-4 και ας μην έβγαζε ποτέ την Α6300!!!!

Εστω να γινοταν αυτο που ελεγε πριν ο tzo, δλδ να ειχαν στα σκαρια μια α7000 που θα τα ειχε ολα και ας κοστιζε κατι παραπανω, αλλα ουτε αυτο μαλλον θα κανει.
Το Ibis λογικα θα της προσθετε βαρος, αλλα δεν νομιζω να την μεγαλωνε αισθητα ωστε να μην την θελει καποιος απο θεμα μεγεθους.. Δεν ξερω κιολας, αλλα ετσι νομιζω.

Τραγικο που δεν της βαλανε IBIS μετα απο τοση αναμονη. Με ξενερωσε φουλ.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!
Το ΙΒΙS θα έδινε άλλο "αέρα".
Οι συγκεκριμένες μηχανές πέραν από το μέγεθος και τον πολύ καλό αισθητήρα απόκτησαν κοινό και για την χρήση φακών από τρίτους κατασκευαστές που τους έδωσε ένα μεγάλο πλεονέκτημα.
Το IBIS το περίμενε πολύς κόσμος(ανάμεσά τους και εγώ) και πραγματικά θα έδινε μεγαλύτερη αξία και στο σωμα της και στην χρήση φακών άλλων εταιριών αλλά τελικά η sony είχε άλλα σχεδια.

Κρίμα να μην μπορεί να αντεπεξέλθει το full sensor readout στα 25/30p@4Κ και στα 100/120fps και να κροπάρει τον αισθητήρα για να τα προσφέρει.

Είπαμε η Νο1 μηχανή στον κόσμο για τα επόμενα 100 χρόνια θα είναι η NX1,όλες οι άλλες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Κάτι που δεν τονίζουν οι reviewers είναι ότι στην α6300 το Eye AF λειτουργεί όχι μόνο σε S-AF αλλά και σε C-AF, όπως και στην α7rII και στην RX100IV.

Δυστυχώς όχι ακόμη στο βίντεο.

Κρίμα να μην μπορεί να αντεπεξέλθει το full sensor readout στα 25/30p@4Κ και στα 100/120fps και να κροπάρει τον αισθητήρα για να τα προσφέρει.
απ'ότι είδα γράφει σε 6Κ ανάλυση και κάνει downscaling σε 4Κ, όπως δηλαδή και η ΝΧ1. ποια είναι η διαφορά?

Στα 24p μόνο δεν έχει κροπ. Στα 25-30p/4K όπως και στα 100/120p-1080 κάνει ένα μικρό κροπ για να μειώσει το φορτίο και να προλάβει.

Όπως κάνει και η α7sII μεγάλο κροπ για να δώσει 100-120fps, έτσι κι εδώ, αλλά πιο μικρό.