Sony α6300 - παρουσίαση και φωτογραφική χρήση

Re: Απάντηση: Sony A6300

γιατι γινεται η συγκριση με την nx1 και οχι με την nx500 ?

Πέρα από το evf που είπα και ο alzazira69, η nx500 έχει crop στο 4k και όχι κανονικό όπως η Α6300, δεν έχει αδιαβροχοποίηση και κατά πάσα η πιθανότατα το caf/tracking της Α6300 θα είναι και καλύτερο από της Nx500....για όλους αυτούς τους λόγους είναι λογικό η Α6300 να μην είναι στην ίδια κατηγορία τιμής με την nx500....
Συνολικά πάντως η nx1 μου φαίνεται και εμένα καλύτερη μηχανή από την Α6300 (δεν ξέρω τι γίνεται με το caf βέβαια), άλλα είναι ποιο ογκώδης και ποιο βαριά και αυτό είναι για κάποιους πολύ σημαντικό..
http://camerasize.com/compare/#656,572

Υ.Γ. Πάντως από όσο είδα η Α6300 είναι 0,5 εκ. ποιο παχιά από την Α6000, αυτό ίσως και να βοηθάει στο θέμα της υπερθέρμανσης...

Re: Απάντηση: Sony A6300

O Tony Northrup τα λέει καλά στο preview της α6300.

Το παράπονο για την έλλειψη οθόνης αφής το φωνάζουν reviewers και υποψήφιοι αγοραστές παντού.
Τι είναι αυτό το κόλλημα πια της Sony να μη βάζει οθόνη αφής σε κανένα σοβαρό μοντέλο!

Το ΙΒΙS που δεν έβαλε στην α6300 το καταλαβαίνω. Θα έβγαινε η μηχανή 1,5 χιλιάρικο και δεν θα είχε νόημα, από τη στιγμή που η εταιρία προωθεί το ff.

Το μεταλλικό σασί της μηχανής δεν αποκλείεται να το έβαλαν και για βελτίωση της απαγωγής της θερμότητας λόγω 4Κ.
Δεν άλλαξαν σχεδιασμό στο σώμα για περιορισμό κόστους r&d.

Περισσότερο βγήκε η μηχανή για να μας δείξει η Sony σε ποιο σημείο βρίσκεται η εξέλιξη της έρευνας στο CAF και στο refresh rate του EVF.
Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την ανακοίνωση της ναυαρχίδας α9, που θα είναι pro μοντέλο και θα ανταγωνίζεται 1DXII και D5.

Re: Sony A6300

Καλά δεν έχεις άδικο, μοιάζει κάπως σαν ξεπέτα η Α6300, έτσι και αλλιώς ρίχνανε πόρους στην βελτίωση του AF και του EVF πιθανότατα για τις FF, οπότε δεν τους στοίχισε και πολύ να τα βάλουν στην Α6000, το 4κ και το slow motion τα είχαν ήδη, έβαλαν και ένα μεταλλικό σώμα και τέλος......
Βέβαια όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι είναι κακή μηχανή, αν σταθεροποιηθεί η τιμή της κάτω από 1.000 θα είναι μια εξαιρετική πρόταση...

Απάντηση: Sony A6300

παντως οσο αναφορά το σώμα ( σχεδιασμος ) που λέτε οτι ειναι ιδιο, νομίζω από την nex-5k που είχα όλοι αυτή η σειρά παρόμοιο σχεδιασμό δεν εχει !
για ποιο λογο να αλλάξει ? είναι και η σειρά της A7 που ειναι διαφορετική !

Απάντηση: Sony A6300

Παντως απο τα λεγομενα σας δεν αξιζει καποιος που εχει την 6000 να την πουλησει και να βαλει αλλα τοσα και παραπανω για να παρει την 6300

εξαρταται ....

Αν θες το 4Κ και το slog , τοτε θες την 6300.
Αν θες πιο συγχρονους αλγοριθμους εστιασης (4D) , που σημαινει μεγαλυτερα ποσοστα επιτυχιας , τοτε θες την Α6300.

αν θες να χρησιμοποιησεις κι αλλυς φακους , εκτος σονυ, με ανταπορες που εχουν γρηγορο Af (οπως με τις Α7r II) , τοτε θες παλι την α6300.

Αν θες λιγο καλυτερο EVF και λιγοτερο lag , επισης.

σιγουρα δε θα δεις μεγαλες διαφορες, ειδικα στην εικονα-φωτο... αλλα δε νομιζω οτι ειχε και καποιο θεμα εκει.

Ολοι θα τη θελαμε, κι εγω το ιδιο, αλλα με προβληματιζει η τιμη της , ειδικα στην ευρωπη.

Αν ειχαμε τις τιμες Αμερικης (900 ευρω) θα ηταν πολυ πιο δελεαστικη.

IBIS και touch screen δεν έχει, αλλά με τις επιδόσεις 4D AF φωνάζει για gimbal.

Λέω να φτιάξω ένα πακετάκι με:
Beholder DS-1 + α6300 + FE28/2 + XLR-K2M

Για πιο wide έχω και τον FE16-35/4.

για το gimbal ιδανικος ειναι ο 10-18 .... μικρος , ελαφρυς και με εξτρα σταθεροποιηση.

Το beholder απο που σκεφτεσαι να το παρεις ?

Last edited:

Και ο FE16-35/4 έχει σταθεροποίηση.
Μια χαρά τον υποστηρίζει το DS-1 gimbal.

Από rcmaster.net θα το πάρω. Αποστέλλεται μέσω γερμανικής αποθήκης.

νομίζω ότι θα είναι καλύτερα με τον 16-35/4 γιατί ο 28άρης θα γίνεται 42mm στην Α6300 και δεν έχει και σταθεροποίηση
τί βάρος σηκώνει το DS-1?

1700γρ. σηκώνει το DS-1.
Παιχνιδάκι θα είναι η α6300 με φακό και μικρόφωνο.

42mm eq. και f/2 φακός πάνω στο gimbal θα έχει ενδιαφέρον.
Η έλλειψη OSS δεν νομίζω ότι θα προβληματίσει.

Last edited:

Είναι pal/ntsc switchable, αλλά αν είναι όπως σε άλλες Sony θα ζητά φορμάρισμα της κάρτας πέρα από την ενοχλητική προειδοποίηση κάθε φορά ότι είσαι σε pal, αν είναι αφορασμένη από Αμερική.