Sony α6300 - παρουσίαση και φωτογραφική χρήση

Re: Sony A6300

καλορίζικη !!,

έκανα ενα δοκιμαστικό pre-order στο αμερικάνικο , (έχω τον κουμπάρο που έρχεται από Los Angeles τον Ιούλη)

10/3 λέει για availability
τελική τιμή με μεταφορικά (5.74 $) και taxes (90.34 $) 1094$ ή 1041Ε

το state tax δεν παίζει να το γλυτώσεις? νομίζω αν παραγγείλεις από άλλη πολιτεία και σταλεί αλλού, δεν πληρώνεις, κάτι τέτοιο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony A6300

Γιατί ψωνίζω συχνά και συγκεντρώνω όλες τις παραγγελίες σε μία αποστολή.
Σήμερα π.χ. περιμένω δέμα από mailboxde.com που μου κόστισε 30 ευρώ με UPS courier, αλλά περιλαμβάνει 5 παραγγελίες από διαφόρους πωλητές από Γερμανία. Η αποστολή εντός Γερμανίας είναι συνήθως και δωρεάν. Στο amazon.de είμαι και prime member (50 ευρώ τον χρόνο) και ό,τι παραγγέλνω πάει δωρεάν στη mailboxde.
Eπίσης ό,τι αποστέλλεται σε γερμανική διεύθυνση από το amazon χρεώνεται το γερμανικό φπα (19%) κι έτσι υπάρχει ένα όφελος 4% κι από εκεί.

Π.χ. από amazon.es μου βγήκε 1150 ευρώ η α6300 μαζί με τα μεταφορικά προς mailboxde.
Αν έβαζα ελληνική διεύθυνση, τα μεταφορικά θα ήταν υψηλότερα, +4% διαφορά φπα, σύνολο 1191.
Tώρα ό,τι παραγγέλνω για τις επόμενες βδομάδες, θα το κρατάει η mailboxde και θα μου τα στείλει όλα μαζί σε ένα πακέτο μαζί με την α6300.
Ήδη χτες παρήγγειλα κάρτα Samsung 64GB Pro+ από amazon.de, εκμεταλλευόμενος την προσφορά των 40 ευρώ, με δωρεάν μεταφορικά φυσικά προς γερμανική διεύθυνση. Και προχτές εξωτερικό δίσκο 2.5'' 4GB 135 ευρώ. Θα τα παραλάβω μαζί με την α6300, μαζί με ό,τι άλλο ψωνίσω στο μεσοδιάστημα.

Γενικά αν ψωνίζεις πολλά πράγματα, συμφέρει.
Η κάρτα της Samsung όμως παίζει να δημιουργει πρόβλημα στην εγγραφή βίντεο. Εγώ προσωπικά προτιμώ μόνο της SanDisk.

Απάντηση: Re: Sony A6300

Τι πρόβλημα εννοείς δημουργούν οι Samsung Pro+;
Σε κινητό έκανα εγγραφή 4K και είδα καλύτερα αποτελέσματα με SanDisk. Μπορεί να είναι δική μου εντύπωση και να μην ισχύει στις φωτογραφικές μηχανές.

Re: Απάντηση: Re: Sony A6300

Λίγο αφηρημένο αυτό που λες "καλύτερα αποτελέσματα". Μήπως είναι ιδέα σου. Από θέμα ταχύτητας συγκαταλέγεται στις πιο γρήγορες κάρτες.

Την Samsung Pro+ την πήρα για να τσεκάρω την αξιοπιστία της. Έχω βαρεθεί να μου σπάνε, να χαλάει το διακοπτάκι του κλειδώματος ή να μου ανοίγουν στα δύο οι κάρτες. Και ναι, έχω χαλάσει και δύο Sandisk στην πορεία των χρόνων.

Έχω την εντύπωση πως το κέλυφος της Samsung Pro+ είναι ανθεκτικότερο. Πάντως στα βιντεάκια του youtube είναι εντυπωσιακή η αντοχή της κάρτας σε καταπονήσεις.

Rolling shutter έχουν όλες οι μηχανές, χρειάζεται προσοχή στο τραβηγμα, δεν βλέπω κάτι ιδιαίτερο στην σονυ

Άλλες λιγότερο, άλλες περισσότερο.
Αν δεις το πρώτο βίντεο στο 0:08 - 0:10 είναι απαράδεκτο.

Απάντηση: Sony A6300

Εντάξει εμένα προσωπικά η αντοχή στο 4Κ βίντεο με ενδιαφέρει περισσότερο γι αυτό το ανέφερα. Αν η Samsung Pro πηγαίνει καλά σε αυτό το θέμα τότε δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Για φωτογραφίες σίγουρα είναι πολύ καλή κάρτα.

ειμαι της αποψης οτι αν σε απασχολει το rolling shutter , 2 πραγματα συμβαινουν.

Ειτε δεν κανεις σωστα τη δουλεια σου (δε χρειαζονται τετοιες αποτομες κινησεις σε σωστες ληψεις), ειτε χρειαζεσαι απλη βιντεοκαμερα με CCD.

Προσωπικα δεν με πειραξε ποτε, ακομα και τωρα στο καναλι φερνουνε υλικο τιγκα στο RS και το δεχομαστε κανονικα.
Εγω δεν χρησιμοποιω τη μηχανη με τετοιο τροπο ωστε να δημιουργειται προβλημα, αν εσυ το θες για γρηγορα παναρισματα, καλο ειναι να δεις καποια απλη βιντεοκαμερα , γιατι σε ολες τις μηχανες υπαρχει (προφανως σε μεγαλυτερο ή μικροτερο βαθμο).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ΥΓ... δεν αναφερομαι προσωπικα σε εσενα φυσικα, το σχολιο ειναι γενικο και αφορα τις video dslr και τη χρηση τους.

Απάντηση: Sony A6300

Εγώ είμαι της άποψης ότι όταν η μηχανή δεν είναι ικανή να έχει αποδεκτό rolling shutter, υπάρχει πρόβλημα.
Επίσης δεν μπορείς να βαφτίζεις την αδυναμία της κάμερας, αδυναμία του χρήστη.
Τι θα πει δεν κάνω σωστά τη δουλειά μου;
Σίγουρα υπάρχουν περιπτώσεις που μπορείς να μακιγιάρεις τις αδυναμίες της κάμερας, όχι πάντα όμως.
Όταν υπάρχουν κινούμενα αντικείμενα π.χ. τι θα κάνω; Θα τους πω να κινούνται πιο σιγά για να κάνω σωστά τη δουλειά μου; :flipout:
Το τι βλέπει ο καθένας και τι τον ενοχλεί είναι άλλο θέμα. Όπως και τι υλικό δέχεστε στο κανάλι.
Όταν γίνουν πιο επιστημονικές μετρήσεις και δούμε το μέγεθος του προβλήματος, το ξαναβλέπουμε.
H gh4 μια χαρά τα καταφέρνει σε αυτόν τον τομέα. Προφανώς λόγω μικρότερου αισθητήρα.
Τέλος πάντων, ελπίζω να μην είναι τόσο τραγικά τα πράγματα γιατί είμαι έτοιμος να την παραγγείλω. :smile:

Test-Scores_RS_FS7.jpg

H sony a7s ειχε υποτιθεται πολυ rolling shutter...εγω ποτε δεν ειχα κανενα θεμα , σε πολλα γυρισματα που την ειχα.

H σωστη χρηση της καμερας υπαγορευει τη σωστη μετακινηση της, σε σοβαρα τουλαχιστον γυρισματα, οχι οικογενειακα βιντεο.

Αν το δικο σου κριτηριο ειναι το rolling shutter υπαρχουν αρκετες λυσεις, με καλυτερες φυσικα τις καμερες με ccd.
Eπισης , με το δικο σου σκεπτικο, κανενας δε θα επαιρνε την samsung ΝΧ1 kai a7s .... δεν ισχυει ομως αυτο.

Γι αυτο λεω οτι ο χειριστης εχει μεγαλη σημασια. Τα γρηγορα κινουμενα θεματα ετσι κι αλλιως θα εχουν θεμα στις cmos καμερες, αυτο ομως δεν αποτελει πια σοβαρο κριτηριο επιλογης.

Ολ αυτα θα λυθουν μονο με το global shutter αν και οταν ερθει.

Μεχρι τοτε , μαθε να "κινεις" καλα τη μηχανη σου και δε θα εχεις θεμα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

τελος, η πολυ καλη ομολογουμενως gh4 , παρολο που στα νουμερα (για RS) διαπρεπει σε σχεση με τις FF sony (με οχταπλασιο αισθητηρα σε εμβαδον) τα ιδια "χαλια" εχει σε "πραγματικες" συνθηκες.... (ισως λιγο λιγοτερο χαλι, αλλα και παλι οχι αποδεκτο για μενα).

Αυτο δεν εμποδισε κανεναν βεβαια να την χρησιμοποησει παντου και με πολυ καλα αποτελεσματα...

Το RS ειναι αισθητο σε ΟΛΕΣ τι cmos καμερες σε πραγματικες συνθηκες και γι αυτο λεω οτι δεν εχει νοημα να το συζηταμε.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αν το δικο σου κριτηριο ειναι το rolling shutter υπαρχουν αρκετες λυσεις, με καλυτερες φυσικα τις καμερες με ccd.

Δεν επισήμανα το πρόβλημα που παρατηρήθηκε για να μου προτείνεις μηχανή.
Προς γνώση και προβληματισμό το μετέφερα.

Eπισης , με το δικο σου σκεπτικο, κανενας δε θα επαιρνε την samsung ΝΧ1 kai a7s .... δεν ισχυει ομως αυτο.

Δεν υπάρχει κάποιο σκεπτικό. Την εξετάζω σε όλους τους τομείς.
Τα θετικά της μηχανής θα τα εξυμνήσουν πολλοί.
Καλό είναι να γνωρίζουμε και τα όποια ελαττώματά της.
Όσο για την NX1 δεν την πήραν και πολλοί, αλλιώς δε θα έκλεινε το τμήμα.
Άσχετο βέβαια, γιατί προφανώς και δεν ευθύνεται το rolling shutter γι' αυτό.

Μεχρι τοτε , μαθε να "κινεις" καλα τη μηχανη σου και δε θα εχεις θεμα

Ευχαριστώ για τη συμβουλή, θα το προσπαθήσω...

αυτο που λεω ειναι το εξης...

ΜΕΧΡΙ να βγουν μηχανες με global shutter (για τη κατηγορια που μιλαμε παντα) , το rolling shutter δεν (πρεπει να) αποτελει κριτηριο επιλογης.

Κι αυτο γιατι ολες το εχουν , σε μικρο ή μεγαλο βαθμο (στα νουμερα) και στη πραγματικοτητα σε ολες σχεδον φαινεται το ιδιο ενοχλητικο.
Αρα το προσπερναμε , "βοηθαμε" τη μηχανη (την οποια μηχανη) να μην το αναδυνκυει και προσεχουμε πως τραβαμε... απλα τα πραγματα.

Στη πραξη, καλο ειναι να εχουμε φακο με σταθεροποιηση , να τραβαμε οποτε ειναι δυνατον στα 50-60p, σε crop mode αν γινεται, να χρησιμοποιουμε καποιο βοηθημα σταθεροποιησης αν εχουμε, να μη κανουμε ασκποπες κινησεις με τη καμερα, κλπ

αυτο που ειδες εσυ σε καποιο σημειο στο βιντεο, το εχω δει σε ολες τις μηχανες με απροσεκτο χειρισμο, στιγμιαια, και θα φανει ακομα χειροτερα οτι και να κανεις αν δε προσεχεις, με οποια μηχανη κι αν τραβας (cmos βεβαια) στη κατηγορια που συζηταμε.

ΥΓ... τα γραμματα σου δε φαινονται σωστα σε μενα, ισως πρεπει να τ αλλαξεις χρωμα.

ΥΓ2... κακως απευθυνομαι σε πρωτο προσωπο, αυτες ειναι γενικες παρατηρησεις οπως ειπα και παλι, δεν ειναι προσωπικη προτροπη.

Last edited:

Σχετικά με το rolling shutter που θα συμφωνήσω και εγώ με τον Γιάννη ποτέ δεν μου δημιουργησε πρόβλημα, υπάρχει η αρκετά οικονομική BMPCC με global shutter αποκλειστικά για video βέβαια. MFT φορμά αν θυμάμαι καλά, αλλά με καμιά δεκαριά μπαταρίες στην τσέπη απαραίτητα (τραγική αυτονομία), χωρίς stabilization και λίγο παράξενο μενού. raw αρχεία όμως. κινηματογραφική ποιότητα. Την σκεφτόμουν και εγώ κάποια στιγμή. Καμερα για πιο εξειδικευμένους ομως θεωρώ.

Πάντως είναι κρίμα να βλέπουμε βιντεάκια - τεστ σε 4Κ και χεράτες λήψεις με φακό χωρίς σταθεροποίηση... τα σώματα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν εξασφαλίζουν καλό αποτέλεσμα σε όλες τις συνθήκες. Για χεράτες λήψεις ή έστω με μονόποδο, καλύτερα μια Α7ΙΙ κι ας έχει χειρότερη ανάλυση. Κι εκεί πάλι θέλει τρόπο

Για την BMPCC έχω την εντύπωση πως δεν έχει global shutter, παρά μόνο η νέα micro μόνο μέχρι τα 30fps επιλέξιμο από τον χρήστη - και αυτό στα χαρτιά γιατί στην πράξη όλα τα δείγματα που κυκλοφορούν είναι με rolling shutter, υπάρχει η φημολογία πως είναι ένας λόγος που η μηχανούλα καθυστέρησε να βγει στην παραγωγή.

Νομίζω η οικονομικότερη κάμερα με global shutter - και raw - εξακολουθεί να είναι η digital bolex.

Φαίνεται στην Ελλάδα έχει επίχρυσο Λουράκι!
1190 στο Ιταλικό Amazon.
200 ευρώ είναι 200 ευρώ, είναι ο μισός μηνιαίος μισθός για κάποιους.
Ε ρε ξύλο που το θέλουμε σε αυτή τη χώρα.