Sony α6400 video

Re: Sony 6400

θα το βαλει...στη νεα ναυαρχιδα της !
Και σε διπλασια τιμη φυσικα.

Δυστυχώς όμως αν ενδιαφέρεσαι για σοβαρή εστίαση σε βίντεο δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο εκει έξω που να πλησιάζει αυτό που φαίνεται ότι κάνει η Α6400. Θα τολμούσα να πω ότι είναι ίσως η πρώτη φορά που βλέπω αυτόματη εστίαση σε βίντεο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε επαγγελματικές δουλειές.

Δυστυχώς όμως αν ενδιαφέρεσαι για σοβαρή εστίαση σε βίντεο δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο εκει έξω που να πλησιάζει αυτό που φαίνεται ότι κάνει η Α6400. Θα τολμούσα να πω ότι είναι ίσως η πρώτη φορά που βλέπω αυτόματη εστίαση σε βίντεο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε επαγγελματικές δουλειές.

Καταρχην για επαγγελματικη χρηση χρησιμοποιουνται αλλα μεσα εστιασης και προτιμουνται χειροκινητης εστιασης φακοι στους οποιους προσαρμοζονται εξωτερικα μοτερ εστιασης η χειροκινητα μελη για μεγαλη ακριβεια.

Τωρα αν χρειαστει συνεχης αυτοματη εστιαση προσωπου αυτη θαναι σε κανα event η γαμο κλπ.Ακομα και εκει ομως το καλυτερο συστημα που εχω δει ειναι το dual pixel της canon .

Sent from my ZTE A2017G using Tapatalk

Θα ήθελα να δω ένα συγκριτικό αν είναι δυνατόν, ένα από μένα

...αν και δε του έχω πολύ εμπιστοσύνη

https://www.youtube.com/watch?v=dPW168lvIN4

....
Τωρα αν χρειαστει συνεχης αυτοματη εστιαση προσωπου αυτη θαναι σε κανα event η γαμο κλπ.Ακομα και εκει ομως το καλυτερο συστημα που εχω δει ειναι το dual pixel της canon .

Πολύ soft το 4Κ της Canon,μόνο για 4Κ δεν το λες ,σε όσα reviews το έχω δει και σε 100%,200% crop ακόμα χειρότερα,αλλά ξέρω δεν εμπιστευόμαστε κανένα review.

Απάντηση: Sony 6400

Εγώ απογοητεύθηκα τόσο πολύ απο την σονυ που δεν το έβαλε και στην Α6500 που σκέφτομαι σοβαρά να αλλάξω εταιρεία.
Ίσως είναι θέμα επεξεργαστική ισχύος, ειδικά αν τρέχει machine learning στο background.

Καταρχην για επαγγελματικη χρηση χρησιμοποιουνται αλλα μεσα εστιασης και προτιμουνται χειροκινητης εστιασης φακοι στους οποιους προσαρμοζονται εξωτερικα μοτερ εστιασης η χειροκινητα μελη για μεγαλη ακριβεια.

Και εγώ με το dualpixel είμαι και το έχω γράψει εδώ αρκετές φορές ότι σε βίντεο το dulapixel είναι ανώτερο σε εστίαση από τις Α6300/Α6500 Και ξεκάθαρα μάλιστα κατά την γνώμη μου. Από την άλλη αυτό που είδα στο βίντεο του Dpreview αν ισχύει είναι απλά άλλος κόσμος και δεν πλησιάζει τίποτα από όσα έχω δει όσον αφορά την εστίαση σε βίντεο. Απίστευτο EYE AF, τρομερό tracking που δεν χάνει με τίποτα το ''αντικείμενο'' που ακολουθεί, ακόμα και όταν το παιδάκι γυρνάει πλάτη και χάνεται το EYE AF συνεχίζει η μηχανή να εστιάζει πάνω του και να προβλέπει που μπορεί να είναι το μάτι από την άλλη πλευρά, δεν επηρεάζεται κιόλας από τις απότομες κινήσεις με αποτέλεσμα sticky εστίαση που απλά δεν υπάρχει κατά την γνώμη μου.

Απάντηση: Sony 6400

Πολύ soft το 4Κ της Canon,μόνο για 4Κ δεν το λες ,σε όσα reviews το έχω δει και σε 100%,200% crop ακόμα χειρότερα,αλλά ξέρω δεν εμπιστευόμαστε κανένα review.
Συμφωνώ. Ένα επίπεδο τουλάχιστον πάνω σε όλα η Sony στο βίντεο.

Φυσικά καμία σχέση σε ποιότητα εικόνας, βέβαια το βίντεο που έβαλε πάνω ο Βασίλης είναι 1080p της Canon m50 σε σχέση 4Κ της A6400. Άλλα πράγματι η canon σε ποιότητα εικόνας βίντεο είναι πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Νικο, μη νομιζεις οτι οι σημερινοι vloggers ειναι ανενημερωτοι και δεν χρησιμοποιουν εξτρα εξοπλισμο κλπ.

Βλεπω πολλες και πολλους, ακομα και με Iphone και εξελιγμενα rig , θα κολλησουν νομιζεις στην οθονη που ανοιγει πανω και οχι πλαγια (και τη προτιμω κι εγω ετσι ) ?

δες να καταλαβεις ! :p

iphone cage.jpg

Η κοπελιά πάνω αν δεν είχε το μηλαράκι η συσκευή δεν πρόκειται να την άγγιζε να είσαι σίγουρος.... Είναι λοιπόν και η φήμη του κάθε προϊόντος. βέβαια στην περίτπωση που δείχνεις υπάρχει ένα νόημα, προσφέρει μια λαβή που το κινητό δεν έχει καν.

Οποιαδήποτε κάμερα, ακόμα και μια... blackmagic micro αν της βάλεις περιφεριακά μπορεί να κάνει για vlogging.

Μιλάμε για τον μέσο χρήστη. Άλλο πχ αν η Sony είχε σαν aftermarket αξεσουάρ κάποιο αντάπτορα για το γνήσιο μικρόφωνο που τι τοποθετούσε έκκεντρα.
Για τη λήψη βίντεο (και όχι μόνο), η οθόνη στο πλάι θεωρείται στάνταρ. Όλα τα βιντεάδικα σώματα έτσι την έχουν για κάποιο λόγο. Ασχέτως τι βολεύει το καθένα μας, αυτό είπα.

Αν θες την άποψή μου Γιάννη, το θέμα του vlogging και της ποιότητας προσεγγίζεται λίγο λάθος από τους περισσότερους. Οχι όλους, αλλά τους περισσότερους. Να παραθέσω κάποια επιχειρήματά μου που θεωρώ λογικά και ίσως βοηθήσουν και κάποιους που μας διαβάζουν.

Το 4κ δεν το θεωρώ καν απαραίτητο στο vlogging και στους Youtubers... ούτε τόση ανάλυση χρειάζεται στα κοντινά πλάνα, και την ταχύτητα του μοντάζ επηρεάζει. Άριστο 1080 χρειάζεται, όχι 4Κ. Για γρήγορο μοντάζ σε μεγάλα takes/βίντεο και να μην θες σύστημα θηρίο να μην κολά πουθενά, να μπορείς να δουλεύεις στο λαπτοπ σου. Όταν το κάνεις για δουλειά, δεν είναι κάναμε ένα βίντεο και ξεμπερδέψαμε. Η πλειοψηφία καταλήγει και δουλεύει σε 1080 κι ας έχει την καλύτερη 4K κάμερα! Xώρια που 4κ οθόνη υπολογιστή δεν έχει ούτε 1 στους 20. Και το παράδοξο είναι ότι οι Sony και οι Panasonic της κατηγορίας έχουν μέτριο 1080, κι ας έχουν άριστο 4Κ! Κι εκεί μικραίνει η "ψαλίδα" με τις Canon. Για σκέψου, τι είναι το Vlogging? Είναι ένα προσωπικό blog ουσιαστικά.
Τα παραπάνω βέβαια αλλάζουν σιγά-σιγά σιγά με τους AMD Ryzen (και αν ακολουθήσει και η Intel και ρίξει τιμές) και το πέρασμά τους στα λαπτοπ, την πτώση της τιμής των SSD κλπ. Εϊναι αλληλένδετες οι 2 βιομηχανίες. Προς το παρόν καταλληλότερες θεωρώ τις A7, ή τις Fuji. Αλλά είναι ακριβότερες. Μην σου πω ότι όσον αφορά το βίντεο ο σημαντικότερος λόγος να πάει κάποιος στη σειρά Α7 και να τα "σκάσει" είναι το... 1080!! Kαι γενικά όλα τα videocentric σώματα (Α7S, A7SII, GH4/5/s κλπ) έχουν άριστο 1080, δεν είναι τυχαίο!
Η αυτόματη εστίαση ναι είναι απαραίτητη αλλά κι εκεί θα εμπιστευόμουν καλύτερα χειροκίνητη εστίαση μέσω εφαρμογής σε κινητό, ειδικά αν η απόσταση της κάμερας δεν αλλάζει. Που συνήθως δεν αλλάζει. Οπότε γιατί να εμπιστευτεί κάποιος το όποιο σύστημα αυτόματης εστίασης, όσο καλό κι αν είναι αυτό;
Εξαίρεση για το 4κ αν είναι σε τοπίο και περιλαμβάνει και ένθετα πλάνα από αυτό.
Είναι παράξενα εργαλεία οι Α6ΧΧΧ στο βίντεο, για να πάρεις τα μέγιστα καταλήγεις να τις αντιμετωπίσεις σχεδόν σαν cinema camera. Για σκέψου, αν θες εξωτερικές μπαταρίες, οθόνες, cages... και όλα αυτά είναι αρνητικά κυρίως σε χρήση με μικρά gimbals. Γι αυτό εξακολουθεί να μας αρμέγει η Canon. Γι αυτό οι αλλαγές στην Α6400 είναι προς την σωστή κατεύθυνση, καλύτερη αυτονομία, οθόνη που δεν ντιμάρει σε 4κ, αρχίζει να έχει πιο νόημα. Τώρα μάλιστα που αγοράζεις ικανό gimbal με 2-3 κατοστάρικα ακόμα περισσότερο, RS και IBIS παίζουν μικρότερο ρόλο. Kαι γνωρίζει η Sony πως το προνόμιο του άριστου AF δεν το έχει πλέον μόνο αυτή, η Fuji πλέον είναι ικανότατη, η Canon είναι εδώ και καιρό, οι Panasonic και Olympus βελτιώνονται, οπότε έπρεπε να δώσει κάτι τις παραπάνω και το έδωσε στην Α6400.

Αυτές είναι μερικές γενικότερες σκέψεις μου, η κάθε χρήση θέλει την προσέγγισή της και είναι τρομερό λάθος να λέμε "η τάδε κάμερα έχει το καλύτερο ή το χειρότερο βίντεο" έτσι αόριστα. Καμία κάμερα δεν βγάζει από μόνη της το καλύτερο βίντεο και την καλύτερη φωτογραφία, είναι το συνολικό workflow που μετρά κι έτσι πρέπει να προσεγγίζεται πριν προβεί κάποιος σε αγορά και επενδύσει.

Last edited:
Άλλη άποψη η δίκη μου, η τεχνολογία προχωρά από ΑΜ πήγε σε έγχρωμο από DVD σε BLUERAY στην Ευρώπη οι τηλ σταθμοί άρχισαν να παρουσιάζουν 4κ ταινίες κι σειρές σε λίγο γίνεται μετάβαση σε 8κ, όσοι κάνουν review πλέον ο ένας μετά τον σε 4k Από χειροκίνητους φακούς σε af σιγά σιγά θα καταπιεί τη χειροκίνητη εστίαση.
Στη δουλειά θα σου ζητήσουν 4κ στο μέλλον 8κ θα τους πεις ο υπολογιστής μου δεν; Στο vlogging ΑΝ ΔΕ ΠΑΝΕ ΣΕ 4Κ θα χαθούν.

Υ.Γ. Στην Α7s είχα φορτωμένα στo cage το Ατομος εξωτερική τροφοδοσία βαρύ φακό όταν τη πήρα στα χέρια είχα καλύτερη σταθεροποίηση από ότι στην α6500... το έχεις δει κείνο το αποτυχημένο σιχαμερό βίντεο που τραβούσα στο κέντρο του χορού γυρνώντας σα παλαβός γύρω από τον εαυτό μου....σουρωμένος από κέφι.

Η τεχνολογία μπορεί να προχωρά, αλλά ο φωτογράφος ή ο εικονολήπτης δεν πουλά τεχνολογία. Τεχνολογία πουλούν ο Κωτσόβολος και το Πλαίσιο.

To παράδειγμα του Blueray συγκεκριμένα δείχνει ότι το τεχνολογικά καλύτερο δεν πετυχαίνει πάντα. Πόσοι έχουν BR drive στον υπολογιστή τους; Η αυτόνομο blueray player σπίτι τους; Οι περισσότεροι βλέπουν ταινίες από kodi και netflix, με 3 φορές χειρότερη ποιότητα εικόνας και ήχου. Ούτε καν από στικάκια. Γιατί; γιατί βολεύει.

Υπάρχει το επιχείρημα, τραβώ 4κ και κάνω downscale σε 1080. Σωστό, αλλά το transcoding θέλει τον χρόνο του. Δηλαδή οι περισσότεροι Youtubers έχουν άψογο φωτισμό, χρώματα και στήσιμο και τους κρατά πίσω το 4κ?

Μάλιστα υπάρχει και η τάση πολλοί να αναθέτουν πλέον την εικονοληψία σε 3ο, αν το κάνουν για δουλειά. Και καλά κάνουν. Δεν μπορείς πάντα να τα κάνεις όλα μόνος σου. Πόσο μάλλον να ψάχνεις για κλουβιά μικρόφωνα φώτα 3ποδα και άλλα συμπράγκαλα.

Μπες Youtube, πήγαινε στις τάσεις και κάπου θα δεις το νέο video clip της Ariana Grande με 85 μύρια views σε 10 μέρες. Είναι 1080p. Γιατί; Διότι το 80% θα το δει στο τάμπλετ και στο κινητό. Όχι σε αίθουσα ΙΜΑΧ.
H Arri Alexa έχει 2.8Κ σένσορα.
Αλλά ο μέσος youtuber χρειάζεται οπωσδήποτε 4κ? Όχι φυσικά.
Μην παρεξηγηθώ, καλό χρυσό το 4κ, αλλά είναι ένα μόνο κομμάτι του πάζλ. Το ευκολοτερο μάλιστα. Μακάρι η μεγαλύτερη ανάλυση να ήταν το μόνο που μας "κρατά" πίσω. Γι αυτό πιστεύω πως τα σώματα είτε σε φωτό είτε σε βίντεο κρίνονται συνολικά και ανάλογα το workflow και το κοινό που απευθύνεται ο καθένας. Εγώ πχ θα αντάλλαζα το 4k της Α6400 με το 1080 της GH5 χτες για σχεδόν οποιαδήποτε χρήση. Κάποιος άλλος όχι. Απλά τον λόγο θέλω να καταλάβω. Αν είναι για να τραβά το πρόσωπό του από τα 50εκ, τότε όχι δεν μπορώ να τον καταλάβω, ειδικά δίχως επιχειρήματα. Αν όμως τραβά υφάσματα ή μητρικές υπολογιστών με 3ποδο/slider, ή τοπία, τότε ναι, μπορώ.

Περι ορέξεως όπως είπε και ο φίλος Στάθης, προσωπικά δε μου αρέσει ο πατσάς.
Αντίθετα χαζεύω το 4κ της Sony ... εστίαση κι διαύγεια.