Sony α6400 video

Όχι, εσύ με μαλώνεις.

Απλά όταν διαφωνούμε στο θέμα και στο καπάκι "θα κλείσει το στόμα πολλών επικριτών", σε ενοχλεί η απάντηση ενός επικριτή; Άσε που και ευγενικό δεν το λες...

Για το 2ο... γράφω ότι δεν αναφερόσουν αποκλειστικά. Είναι κουραστικό να παίζουμε την κολοκυθιά.

Ενημέρωσα ότι βγήκε λεπτό relocation plate για τοποθέτηση μικροφώνου στο πλάι, το οποίο λύνει το πρόβλημα του μικροφώνου που μπλοκάρει την οθόνη.

Αποκλειστικά στο πρόβλημα αυτό του μπλοκαρίσματος της οθόνης από το μικρόφωνο αναφέρομαι, κι έδωσα δύο λύσεις, τη μια με cage, και τώρα με relocation plate.

Re: Απάντηση: Sony α6400 video

Για το θέμα της έλλειψης headphone out θα πρότεινα τη χρήση του μικροφώνου Saramonic SR-M3.
Oικονομικό στα 60 ευρώ, πολύ συμμαζεμένο για χρήση στο πλάι στο coldshoe του relocation plate στην α6400 και προσφέρει και headphone out.

q2ASqF.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=APqmhh-glCo

Μα δεν μπλοκάρεται η οθόνη μόνο από το μικρόφωνο, αυτό λέμε. Δεν χρειάζεται όσον αφορά εμένα να επεξηγείς ξανά τι έγραφες πριν για να αλλάξεις μια διαφορετική άποψη. Το cage υπάρχει σαν λύση εδώ και χρόνια για όλες τις κάμερες.

Πχ απουσία battery grip για να αλλάζει από το πλάι δίχως να βγάζουμε την κάμερα από το 3ποδο/rig; βάζουμε μια εξωτερική στο cage. Για αλλαγή κάρτας πάλι δίχως λύσιμο ή/και οθόνη που δεν βολεύει; εξωτερικό μονιτορ-εγγραφέας στο cage. Θέση μικροφώνου; το βάζουμε αλλού. Ακουστικά; από το εξωτερικό monitor.

Τι να σου κάνει το ματζαφλάρι της smallrig σε όλα αυτά. Πάλι σε cage πας μια και καλή.

Με την ίδια λογική, φθάνουμε να πούμε ότι και μια blackmagic pocket το ίδιο χρηστικη είναι για Youtube. Και μπαίνει στην μπρίζα απ' ευθείας.

edit: πρόλαβες και postαρες για τα saramonic... γνωστά και καλά μικρόφωνα, έχει και άλλα μοντέλα με προενίσχυση και παρόμοια λειτουργία. Όμως δεν είναι το ίδιο αξιόπιστο να ακούς από την προενίσχυση αντί απ ευθείας από το μέσον εγγραφής. Και είναι και 1 60άρι ακόμα. Αν δεν έχεις ήδη μικρόφωνο, ναι είναι καλή επιλογή. Γνώμη μου, εκεί καταλήγουμε. Φορτώνουμε αξεσουάρ 3ων για τις απαρίτητες λειτουργίες.

Δεν έχω κανένα λόγο να αλλάξω την άποψη κανενός.
Δεν μιλάω καν για απόψεις.

Λύσεις προτείνω για παράκαμψη των ελλείψεων και των θεμάτων που δημιουργεί το σώμα της α6400.

Δεν μιλάω καν για απόψεις.

Όχι μιλάς, όταν λες ότι "κλείνει στόματα" επικριτών. Εξ άλλου την Α6400 δεν την έχουμε στα χέρια μας ακόμα, άρα υποψήφια προς αγορά είναι. Να πεις ότι μιλάμε για την 6000 οκ την έχω και ψάχνω λύσεις. Έτσι το βλέπω εγώ.

To relocation plate μεταφέρει το μικρόφωνο στο πλάι, χωρίς να προσθέτει όγκο και χωρίς σοβαρό κόστος στα 12 ευρώ.
Δεν είναι άποψη αυτό, είναι γεγονός.

Την α6400 την έχω προπαραγγείλει από τον Ιανουάριο και την περιμένω σε μια βδομάδα.

Ποιός είπε ότι δεν είναι γεγονός τι κάνει το plate;

Το ότι την έχεις προπραγγείλει τι σημασία έχει στην κουβέντα μας; η στο Saramonic; Και στην Α6300 τα ίδα ισχύουν.

Μόλις έγραψες ότι δεν είναι μηχανή που έχουμε στα χέρια μας για να ψάχνουμε λύσεις.

Σε μια βδομάδα θα την έχω στα χέρια μου, οπότε ναι, ψάχνω λύσεις. Και τις παρουσιάζω κι εδώ για όποιον τις βρει χρήσιμες.

Δε σε καταλαβαίνω ειλικρινά nicksoti, είπαν ότι εμποδίζει το μικρόφωνο και παρουσιάστηκαν λύσεις, είπαν δεν έχει έξοδο ακουστικών παρουσιάστηκε λύση είπαν δεν έχει σταθεροποίηση απάντησαν μέσω φακού και cage.
Δεν είδα να αναφέρεις τίποτα ... εκτός και κάνω λάθος .... για την εστίαση, ευκρίνεια - διαύγεια κι iso που είναι κορυφή στο είδος της..

Τι να αναφερουμε δηλαδη που ακομα η καμερα δεν ειναι στα χερια κανενος απο εμας ?

Ας την παρει καποιος με το καλο να μας πει και τι χρηση της κανει και τοτε θα δουμε τις λυσεις για την χρηση της.

Ετσι στο θεωρητικο ειναι δυσκολο.

Σίγουρα μπορεί κανείς να περιμένει, αλλά θα χάσει τις χαμηλές τιμές προπαραγγελίας.
To smallrig cage από 30 θα ανεβεί στα 66 ευρώ από μέρα σε μέρα, αφού μέχρι τέλη Φεβρουαρίου ίσχυε η τιμή προπαραγγελίας. Ήδη στο smallrig store στο aliexpress πήγε στην κανονική τιμή των 66 ευρώ.

Ανακοινώθηκε και η ξύλινη χειρολαβή τώρα, που βιδώνει στο μπροστινό μέρος του cage στα 17 ευρώ τιμή προπαραγγελίας.

pjm0f2.jpg

m0b51t.jpg

Σίγουρα μπορεί κανείς να περιμένει, αλλά θα χάσει τις χαμηλές τιμές προπαραγγελίας.

Αυτο αν το παρακολουθησει κανεις ειδικα για την smallrig της οποιας συνηθως βαζεις προιοντα ειναι μια καταναλωτικη παγιδα.

Εννοω οτι δινουν τιμες και καλα εκπτωτικες προπαραγγελιας αλλα μετα απο λιγο καιρο απο την κυκλοφορια τους τα προιοντα αυτα παλι με εκπτωση δινονται.

Κλασικες κινεζικες τακτικες τυπου μοναστηρακι.....:flipout:

Δε σε καταλαβαίνω ειλικρινά nicksoti, είπαν ότι εμποδίζει το μικρόφωνο και παρουσιάστηκαν λύσεις, είπαν δεν έχει έξοδο ακουστικών παρουσιάστηκε λύση είπαν δεν έχει σταθεροποίηση απάντησαν μέσω φακού και cage.
Δεν είδα να αναφέρεις τίποτα ... εκτός και κάνω λάθος .... για την εστίαση, ευκρίνεια - διαύγεια κι iso που είναι κορυφή στο είδος της..

Ναι λύσεις που είναι γενικές και ισχύουν για κάθε κάμερα, γι αυτό εξέφρασα την άποψη ότι δεν συμφωνώ με την προώθηση του μοντέλου από την Sony ως κάμερα για vlogging/Youtube, διότι απλά δεν είναι.
To ότι δεν είδες εσύ δεν σημαίνει ότι δεν τα έχω γράψει.
Για τη διαύγεια - δικός σου όρος αυτός - τι να πω. Σημειωτέον χρησιμοποιώ Α6500.
Δεν περίμενα ποτέ να με καταλάβεις έτσι κι αλλιώς
Τι πρόβλημα υπάρχει, θα παίρνω την άδειά σου να γράφω;

Μόλις έγραψες ότι δεν είναι μηχανή που έχουμε στα χέρια μας για να ψάχνουμε λύσεις.

Σε μια βδομάδα θα την έχω στα χέρια μου, οπότε ναι, ψάχνω λύσεις. Και τις παρουσιάζω κι εδώ για όποιον τις βρει χρήσιμες.

Το τι εγραψα το ξέρω καλύτερα.

Άρα κάτσε να καταλάβω, πρώτα δηλαδή παραγγέλνουμε και μετά ψάχνουμε τρόπους να δικαιολογήσουμε την αγορά μας σωστά; Εϊναι τρόπος αυτός επιχειρηματολογίας; Δηλαδή, σημαίνει τι, ότι έχεις δίκιο και άλλοι δεν έχουν δικαίωμα να γράφουν;

Έχεις κάνει ποτέ τον εικονολήπτη σε youtuber και γνωρίζεις (υποθέτω όχι), αλλά επειδή ΘΑ αγοράσεις τη μηχανή και η smallrig βγάζει το ματζαφλάρι κλείνουν στοματα;

Θα έχουμε και εκθείαση.... μελλοντικού εξοπλισμού πλέον στο blog ε χμ στο forum;

Για καθίστε παιδιά, αυτά είναι και of topic, το τι κάνουν τα cages τι τα saramonic τι οι εξωτερικές μπαταρίες τα γνωρίζουμε όλοι εδώ. Καλώς κάνεις tzo και τα προτείνεις, αλλά υπάρχουν και ειδικές κατηγορίες αν θες να τα αναλύσεις παραπάνω.

Απάντηση: Re: Sony α6400 video

Τελικα την εχει καποιος την 6400;;;;
Ας μας πει 2 λογια για την ποιοτητα του βιντεο...
Αξιζει η να προτιμησω την 6500;;;

Αν χρειάζεσαι το ibis, ναι...πάρε την α6500.

Αλλά μη ξεχνάς ότι οι πιο πολλοί Sony φακοί έχουν ήδη σταθεροποίηση.
Πχ εγώ είχα τον 10-18 , 18-105, 35mm kai 50mm που έχουν όλοι σταθεροποίηση.

Αν φυσικά θες να χρησιμοποιήσεις τους sigma ή τον zeiss 24mm και vintage φακούς, τότε ναι, η a6500 είναι προτιμότερη.

Vintage oχι δεν προκειται να χρησιμοποιησω. Κατα κανονα sony με σταθεροποιηση.