Sony α6500 φωτογραφία

Re: Sony A6500

Εντυπωσιακό! Επιτέλους όλο και πιο πολλοί μπαίνουν στο παιχνίδι της σταθεροποίησης στο σώμα.

Μεγειές και καλοκλίκωτη! :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Sony A6500

sony a6500 stabilization test
sony 55mm f1.8 - 1/4 - f2.8 - iso 100

View attachment 135573View attachment 135574

Σιγα την σταθεροποιηση. Δωσ´την σε μενα που πινω φραπεδια με τρεις κουταλιες καφε να δεις πως κουνιεται η Γη ολοκληρη. :flipout:

Βασιλη να την χαρεις! :ernaehrung004:

διάβαζα στο dpreview για την 6500, ωραίο εργαλείο, αλλα maximum shutter speed 1/4000?? αληθεύει?

πρακτικά αυτο σημαινει οτι με καποιον φωτεινό φακο και ήλιο πρέπει να εισαι συνεχώς με ND φίλτρα κουμπωμένα!

διάβαζα στο dpreview για την 6500, ωραίο εργαλείο, αλλα maximum shutter speed 1/4000?? αληθεύει?

πρακτικά αυτο σημαινει οτι με καποιον φωτεινό φακο και ήλιο πρέπει να εισαι συνεχώς με ND φίλτρα κουμπωμένα!

Κ που ειναι το προβλημα;; ποιος θα βγει με νταλα ηλιο να τραβηξει φωτογραφιες; πραγματικα θα ηθελα να ακουσω σε ποιες περιπτωσεις θα σου χρειαστει γιατι μου διαφευγει...

Δυστυχώς έτσι είναι και σε συνδιασμό με τον αργό συγχρονισμό φλας δεν είναι ό'τι πληρέστερο για... καλοκαιρινή ημερήσια φωτογράφηση, αλλά νομίζω ο λόγος που θα πουλήσει είναι το ο αισθητήρας της στο βίντεο και όχι τόσο η φωτογραφία!

Βασίλη καλορίζικη κι από εμένα!

Ρε παιδια συγνωμη αλλα για στοιχειωδη σωστη φωτογραφιση ποιος θα βγει να κανει δουλεια νταλα ηλιο; κ που θα χρειαστει ο φακος τερμα ανοιχτος; σε πορτραιτα; ποιος σοβαρος τραβαει πορτραιτα διχως difusser κτλ;

πχ φωτογράφιση γάμου/βάφτισης με σταθερούς σε εξωτερικούς χώρους,κάτι άλλο δε μου έρχεται στο μυαλό,μιας και για βίντεο κάνει άνετα σε τέτοιες περιπτώσεις.

πχ φωτογράφιση γάμου/βάφτισης με σταθερούς σε εξωτερικούς χώρους,

Εχει λογικη αυτο που λες, αλλα θα πειραξει τον ενδιαφερομενο, το μεγαλυτερο βαθος πεδιου, αν αντι για 1.8 εχεις 2.8, που ουτε καν θα το παρει πρεφα κ δεν θα τον πειραξει το χαλια αποτελεσμα απο το σκληρο φως;; Στο βιντεο ετσι κ αλλιως χρειαζεται το nd

όχι,απλά είναι περίεργο που δεν τα έδωσε ,την ίδια στιγμή που έδωσε πχ 100 raw buffer ,συν άπειρο jpeg και πόσες άλλες αναβαθμίσεις .

Ρε παιδια συγνωμη αλλα για στοιχειωδη σωστη φωτογραφιση ποιος θα βγει να κανει δουλεια νταλα ηλιο; κ που θα χρειαστει ο φακος τερμα ανοιχτος; σε πορτραιτα; ποιος σοβαρος τραβαει πορτραιτα διχως difusser κτλ;

μα δεν ειμαι μια συσκευή που προορίζεται σε επαγγελματιες. Οι περισσοτεροι ναι θα βγουν για πορτραίτα χωρις diffuser κτλ! Εχεις ενα φωτεινό φακό, εχει αρκετό φως εξω (οχι απαραίτητα ντάλα ηλιο!) , θες και λιγο bokeh, ε τελος...

μα δεν ειμαι μια συσκευή που προορίζεται σε επαγγελματιες. Οι περισσοτεροι ναι θα βγουν για πορτραίτα χωρις diffuser κτλ! Εχεις ενα φωτεινό φακό, εχει αρκετό φως εξω (οχι απαραίτητα ντάλα ηλιο!) , θες και λιγο bokeh, ε τελος...

Φυσικα κ απευθυνεται κ σε επαγγελματιες. Με f1.8 κ οχι νταλα ηλιο οπως λες μια χαρα σε καλυπτει το 1/4000 κ εχει κ μια χαρα bokeh. Τουλαχιστον εγω δεν ειχα ποτε θεμα...

Παραδοσιακά τα περισσότερα pro σώματα έχουν 1/8000 και υπάρχουν πρακτικοί λόγοι. Δεν φωτογραφίζουν όλοι πορτραίτα και ανθρώπους. Αλλά και όσοι φωτογραφίζουν, χρειάζονται τον καλό συγχρονισμό του φλας. To 1/160 είναι πολύ χαμηλό, πχ η 80D έχει 1/250 και σε manual μπορεί να φθάσει και 1/300 με ελάχιστο πρόβλημα crop (αν συμπεριφέρεται όπως η 70D). Μπορεί να σε γλιτώσει από το βάλε - βγάλε ND, να ρίξεις 1 στοπ το backround και άλλα πολλά. Όχι 1, αλλά 100άδες φορες το έχω χρησιμοποιήσει. Αλλά εγώ είμαι ασόβαρος οπότε.....

Παραδοσιακά τα περισσότερα pro σώματα έχουν 1/8000 και υπάρχουν πρακτικοί λόγοι. Δεν φωτογραφίζουν όλοι πορτραίτα και ανθρώπους. Αλλά και όσοι φωτογραφίζουν, χρειάζονται τον καλό συγχρονισμό του φλας. To 1/160 είναι πολύ χαμηλό, πχ η 80D έχει 1/250 και σε manual μπορεί να φθάσει και 1/300 με ελάχιστο πρόβλημα crop (αν συμπεριφέρεται όπως η 70D). Μπορεί να σε γλιτώσει από το βάλε - βγάλε ND, να ρίξεις 1 στοπ το backround και άλλα πολλά. Όχι 1, αλλά 100άδες φορες το έχω χρησιμοποιήσει.

Τα hss speedlights δεν καλυπτουν αυτη την αδυναμια;;

Αλλά εγώ είμαι ασόβαρος οπότε.....

Σε αυτο διαφωνω καθετα!!