Sony α6500 φωτογραφία

Re: Sony A6500

Ευχαριστώ παιδιά.
Σε σκληρό φωτισμό όπως ήλιο δουλεύω hss δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
Φυσικά με ενοχλεί που δεν έκανε και αυτή την αναβάθμιση όμως .. πάντα υπάρχει ένα όμως.. νούμερο ένα στη φωτογραφία είναι η εστίαση και σήμερα μου έπεσε η γλώσσα όταν τη δοκίμασα στη Λεωφόρο Συγγρού σε μεγάλες ταχύτητες αυτοκίνητα και μηχανές.

.. Teo χθες μιλήσαμε για το spot metering, στα πολύ φωτεινά όπως είπα και πιο πάνω η επιλογή spot Highlight μαλακώνει το φως

.. Teo χθες μιλήσαμε για το spot metering, στα πολύ φωτεινά όπως είπα και πιο πάνω η επιλογή spot Highlight μαλακώνει το φως

ναι το προσεξα Βασιλη.. Thanks! :2thumb22sup:

Κατά την προσωπική μου εμπειρία όχι δεν καλύπτει το HSS, και κάποτε είχα δοκιμάσει τουλάχιστο 4 brands, μεγαλύτερη κατανάλωση και διάρκεια επαναφόρτισης, ασυνεπής έκθεση για βαριά συνεχή χρήση, αν θες 2-3 φλας ασύρματα πχ σε βάση με ομπρέλλα κοστίζει πολύ (με 2-3 φθηνά manual μπορείς να κάνεις δουλειά). Και εννοείται κάποιες φορές θες σκέτο φλας, πχ για fill μέρα κατευθυνόμενα και από μακριά μην είναι στο κάδρο. Επίσης σε κάποιες συνθήκες έχεις πολύ φως αναγκαστικά κι ας μην είναι ντάλα μεσημέρι, πχ σε ορισμένα κυκλαδίτικα νησιά με τον τεράστιο ορίζοντα και τα λευκά σπίτια. Όσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα συγχρονισμού, τόσο "δυναμώνει" το φλας μας τη μέρα αυτό είναι κανόνας. Τέλος, κάποιες φορές το σκληρό φως μπορεί να είναι επιθυμητό!

Να μην παρεξηγηθώ, η Α6500 είναι άριστη και σαφώς μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα, όπως φυσικά μπορείς και με μια D750 που έχει παρόμοια specs στο κλείστρο. Απλά είναι μια έλλειψη είναι που ως ένα βαθμό ακυρώνει το αβανταζ του καλού δυν εύρος τη μέρα με χρήση φλας σε σχέση με τον dslr APS-C ανταγωνισμό αλλά και με την e-m1 όσον αφορά το ρηχό DOF σε κάποιες συνθήκες.

Βέβαια προσωπικές εκτιμήσεις απο προσωπική εμπειρία και δεκτές οι όποιες διαφωνίες.

Για την εστίαση, τόσο καλή Βασίλη ε; Φαίνεται ότι οι ακάθρεπτες έπιασαν τις DSLR λοιπόν. Πριν κανα 2 χρόνια ήταν αισθητά πίσω τουλάχιστο σε κακό φως, από ότι φαίνεται έπεσε και αυτό το κάστρο.

Last edited:

Ευχαριστώ παιδιά.
Σε σκληρό φωτισμό όπως ήλιο δουλεύω hss δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
Φυσικά με ενοχλεί που δεν έκανε και αυτή την αναβάθμιση όμως .. πάντα υπάρχει ένα όμως.. νούμερο ένα στη φωτογραφία είναι η εστίαση και σήμερα μου έπεσε η γλώσσα όταν τη δοκίμασα στη Λεωφόρο Συγγρού σε μεγάλες ταχύτητες αυτοκίνητα και μηχανές.

Ναι η ταχύτητα εστίασης της μηχανής φαίνεται να είναι τρομερή, και συμφωνώ ότι είναι το νούμερο ένα στην φωτογραφία, μια σωστή εστιασμένη φώτο μπορείς μετά να την διορθώσεις χρωματικά, σκιές, θόρυβο κλπ....μια ανεστίαστη φώτο δεν μπορείς να την κάνεις τίποτα δυστυχώς....

τις απλες dslr τις εχουν πιασει εδω και καιρο... ακομα και η α6000 ειναι πιο γρηγορη και ακριβης απο απλες dslr (αντιστοιχου κοστους).

Ακομα και σε δυσκολες συνθηκες ειχα παντα ποσοστα επιτυχιας πανω απο 60% , που ειναι παρα πολυ καλο, αν σκεφτεις τα 11 fps.

Oπως εγραψε και το dpreview... συγκρινεται μονο με sport DSLR πια , αυτο λεει πολλα.

Και για να μη πουμε (οπως ειπαμε κατ ιδιαν) τα ποσα προβληματα εχεις με τις dslr (front-back focus , δυσκολο μικρο-ρυθμισμα σε zoom φακους, ελλεπιπης υποστηριξη απο φακους τριτων κλπ)
Ακομα θυμαμαι ποσα θεματα ειχα με τους sigma πανω στις Canon.

Για την εστίαση, τόσο καλή Βασίλη ε; Φαίνεται ότι οι ακάθρεπτες έπιασαν τις DSLR λοιπόν. Πριν κανα 2 χρόνια ήταν αισθητά πίσω τουλάχιστο σε κακό φως, από ότι φαίνεται έπεσε και αυτό το κάστρο.

Ναι η αλήθεια είναι ότι σε caf όταν είχα την Α6000 και παράλληλα είχα και την Nikon D7100, τολμώ να πω ότι είχα καλύτερα αποτελέσματα με την Α6000...άλλα σε SAF η D7100 ειδικά το βράδυ ήταν ανώτερη....

Ναι η αλήθεια είναι ότι σε caf όταν είχα την Α6000 και παράλληλα είχα και την Nikon D7100, τολμώ να πω ότι είχα καλύτερα αποτελέσματα με την Α6000...άλλα σε SAF η D7100 ειδικά το βράδυ ήταν ανώτερη....

δεν υπαρχει λογος να τη δουλευεις σε saf... εγω παντα caf ειχα , και με fn key manual focus, για να τη λοκαρω οποτε θελω (back button focus)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Bασιλη, καλο θα ηταν οταν βαζεις ενα τετοιο δειγμα, να βαζεις crop 100% απο το σημειο εστιασης (πχ πινακιδες) ...

απο που τη πηρες και ποσο ?

Ιωάννη crop είναι με τον 55mm ....
Είχα τη τύχη να την αγοράσω απ έξω .. έχω πει βέβαια ότι προτιμώ και αγοράζω από Ελλάδα, τουλάχιστον κάμερες.... $1,398.00 συν ταχυδρομικά κοντά στα 100 γιατί την ήθελα το συντομότερο.
.... Εκεί που μου βγήκε η γλώσσα στο πάτωμα και το γέμισα σάλια ήταν που είχα γυρισμένη πλάτη και έβλεπα ξαφνικά μηχανές να πηγαίνουν με χίλια.

Οι λήψεις μου είναι μακρινές γιατί με έκραξαν ..

Μη σας κουράσω άλλο όλες με τρομερή επιτυχία η παρακάτω είναι μονή λήψη με γυρισμένη τη πλάτη .. η ρουφιάνα είναι τρομερή.

Photoshop

με γειά Βασίλη! ωραίο το "picture in picture". πώς το έκανες? lightroom?

Μία τελευταία μέσα απ το αυτοκίνητο εν κινήσει.

θυμάμαι ότι όταν είχε βγει η Α6000 τη διαφημίζανε ως τη μηχανή με το γρηγορότερο AF, και τώρα φαντάζομαι θα σου φαίνεται αργή δίπλα στην Α6500! Πάντως για κάποιον που δεν έχει δέσμευση με το σύστημα θα πρότεινα Nikon D500 για τέτοιες καταστάσεις. είναι ακόμα πιο γρήγορη!

τις απλες dslr τις εχουν πιασει εδω και καιρο... ακομα και η α6000 ειναι πιο γρηγορη και ακριβης απο απλες dslr (αντιστοιχου κοστους).

Γιάννη για τα front-back focus μαζί σου με τους ζουμ, μαρτύριο, από εκεί και πέρα διαφωνώ για τον πολύ καιρό. Πχ μην συγκρίνεις την Α6000 τώρα με εισαγωγικές DSLR που έχουν ταχύτητα ψαρόβαρκας και 5 κουμπιά, στην εποχή της πρέπει, και DSLR από 8 κατοστάρικα ως τα 2 χιλιάρικα είναι δυνατά μηχανήματα και ειδικά στο S-AF σε χαμηλό φως δεν τις ξεγράφεις εύκολα. Το Caf το θεωρώ εξτρα όπλο και χαρακτηριστικό στη φαρέτρα, το καλό s-af κοιτώ πρώτα και εκεί μόνο οι τελευταίες γενιές ακάθρεπτων μπορούν να θεωρηθούν ισάξιες κατά τη γνώμη μου. Πχ η e-m1 μέχρι και το firmware 3 δεν έπιανε με τίποτα μια καλή dslr ειδικά όσο έπεφτε το φως, ο ίδιος τα έγραφα και ας την είχα, ασχέτως αν μπορούσες λόγω χειρισμού και παραμετροποίησης να την αξιοποιήσεις, Sony σειρά Α7 που είχα δοκιμάσει και Ι και ΙΙ καμία σχέση επίσης με μέση dslr και καλό μαμίσιο φακό, οι Panasonic πλησίαζαν αρκετά κάποιες ειδικά σε χαμηλό φωτισμό. Καλά fuji Xt-1 που είχα πιάσει ειδικά με τα 1α firmware ήταν αιώνες πίσω. Και δεν μιλώ να ψειρίσουμε στο 100% να δούμε ευκρίνεια, αλλά το γράπωμα και την εστίαση στο θέμα με επαναληψιμότητα και σταθερότητα.

Sony A6500

Δε ξεγραφω τίποτα...αλλα έχουν μείνει πίσω, για μένα.
Ούτε 4κ βίντεο, ούτε κάτι ιδιαίτερο που να με τραβήξει.
Το Live view παραμένει αργό...και γενικά όταν τις πάνω στα χέρια μου, νομίζω ότι είναι δεινοσαυροι...
Και αυτές που αναφέρεις είναι παλιά μοντέλα, έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα

Sent from my iPhone using Tapatalk

Πράγματι σαν αίσθηση είναι.... 10ετίες πίσω. Τελευταία που είχα βολευτεί και με το ηλεκτρονικό κλείστρο στην GM1 κυρίως και είχα συνηθίσει σε μεταλλικά σώματα, καθρέπτες κλείστρα κλαπα κλουπα στην 70D μου ήλθε κάπως λέω θα πεταχτεί κανα ελατήριο... θέμα συνήθειας είναι όμως!

Δεν υπάρχει τέλεια μηχανή, ανάλογα τι και πως τραβάς έχεις και άλλες προτεραιότητες. Η Α6500 νομίζω ότι θα είναι ο πολυσουγιάς στους κατόχους sony, από τις πιο συμφέρουσες μηχανές της "οικογένειας".

εχουν βελτιωθεί πολύ σε ταχύτητα εστίασης οι mirrorless, αλλά σε ακρίβεια οι καλές dslr είναι μπροστά. η d500 έχει και 4Κ Γιάννη, γι'αυτό έλεγα ότι στα ίδια λεφτά με την α6500, αν το ζητούμενο ήταν κυρίως action photos και λιγότερο το βίντεο, θα πρότεινα την d500 σε κάποιον που σκέφτεται να χτίσει σύστημα.

H D500 όμως δεν έχει το σκόπευτρο και το AF της Sony στο βίντεο... είναι πιο ειδική μηχανή. Πχ μέρα τι κάνεις;