Sony α6500 φωτογραφία

Με τον Sigma 105mm macro αν ειχα fuji Παναγιώτη θα είχε καλύτερα χρώματα;
.. Τα χρώματα της φύσης όπως τα έβλεπα..

επειδή έχω fuji , και τραβάω μόνο jpeg, καθώς δεν κατάφερα ποτέ να επεξεργαστώ raw με ικανοποιητικό αποτέλεσμα (και σε άλλες μηχανές),

προσωπικά έχω μικτές εντυπώσεις,

σε ορισμένες περιπτώσεις οι φωτογραφίες είναι πιο ενδιαφέρουσες, πως να το πω, σαν να τις έχει επεξεργαστεί ένας επαγγελματίας για να μπούνε σε κάποιο φωτογραφικό λεύκωμα,

σε άλλες περιπτώσεις πχ ορισμένα τοπία, ισχύει το παραπάνω αλλά δεν μου αρέσει το αποτέλεσμα, μου φαίνεται ότι χάνει σε ευκρίνεια και σε αναπαραγωγή αυτού που βλέπω,

μου έχουν τύχει και περιπτώσεις που το αποτέλεσμα δεν μου άρεσε καθόλου πχ επίσκεψη στο Αβέρωβ που οι φωτογραφίες μου φαινόντουσαν πολύ παστέλ και το γκρι του πλοίου αφύσικο,
ή άλλη περίπτωση στην αμερική που τα κόκκινα φώτα των αυτοκινήτων και των φαναριών βγήκανε στις φωτογραφίες πορτοκαλί,

εκεί θα προτιμούσα ξεκάθαρα τα jpegs της παλιάς μου pentax , παρ'ότι θεωρούνταν το αδύνατο σημείο της

μακάρι να είχα το "μάτι" να μπορώ φέρω τα RAW εκεί που θέλω

αν συνεχίσω στο σύστημα της fuji σκέφτομαι η επόμενη κάμερα να είναι με αισθητήρα bayer (αν υπάρχει τότε) και όχι με xtrans

Εγώ το ζω αυτό τα τελευταία χρόνια και απολαμβάνω τις στιγμές.
Φωτογραφίζω, τρέχω, τρώω, ερωτεύομαι χωρίς αν και μήπως.
Έπαψα να ζηλεύω και δεν μου λείπει τίποτα υλικό.
Είμαι ευτυχής ακόμη και για το ήλιο που ανατέλλει το πρωί ή για το φεγγάρι που ξεπροβάλει το βράδυ.

Mόλις κοίταξα τιμές στην Ελλάδα (τι σκεφτόμουν άραγε;;; ) και έπαθα κοκομπλόκο... 2800 ευρώπουλα η 6500 με τον 16-70, τη στιγμή που εδώ έχει 2300$...

Καλά γιατί δεν κάνετε ένα ταξιδάκι ΝΥ για sightseeing να σας βγει πιο φτηνά;

Λογω εγγύησης που δεν καλύπτει αν σου χαλάσει στην Ελλάδα.
Όσον αφορά το JPEG της Σόνυ vs Fuji ας πάει στο ανάλογο νήμα.
Πάντως και εγώ Σόνυ ψηφίζω και έχω και Fuji και μία νικον.

Mόλις κοίταξα τιμές στην Ελλάδα (τι σκεφτόμουν άραγε;;; ) και έπαθα κοκομπλόκο... 2800 ευρώπουλα η 6500 με τον 16-70, τη στιγμή που εδώ έχει 2300$...

Πλάκα πλάκα η διαφορά στην τιμή είναι άνετα το αεροπορικό εισιτήριο....!!χαχα

Η τιμή αυτή είναι τελική με ΌΛΑ πληρωμένα για παραλαβή στην Ελλάδα ;

Δεν ήξερα ότι κάνουν ακόμα αυτές τις απάτες με το σέρβις... Τραγικό μου ακούγεται για μια εταιρία να μην καλύπτει τους πελάτες της παγκοσμίως τη στιγμή που υπάρχει σέρβις.

Τα 2255 ευρά όμως είναι 2500$. 2300 έχει τελική εδώ (2296!), μαζί με μπιχλιμπίδια (κάρτα, μπαταρία, θήκη, κλπ). Από αξιόπιστο κατάστημα και αναλόγως του τι πιστωτική θα χρησιμοποιήσεις από 1 έως 2 χρόνια εγγύηση. Μάλιστα αν ΔΕΝ το πάρεις από ΝΥ, δεν έχει καν ΦΠΑ (το ίδιο κι αν το πάρεις από ΝΥ αλλά δεν είσαι κάτοικος).

Αλλά καταλαβαίνω πως η μη εγγύηση είναι deal breaker. Θα έπρεπε πάντως κάποια στιγμή να γίνει μια ομαδική αγωγή γι'αυτό.

Τα 2250 ευρώ συμπεριλαμβάνουν το ιταλικό ΦΠΑ 22% και 2ετή επίσημη εγγύηση Sony Ιταλίας.

Τα 2300 δολάρια δεν είναι αξιόλογη τιμή ώστε να σκεφτόμαστε ταξίδι στην Αμερική.
Πιο πολύ συμφέρει ταξίδι μέχρι το Bergamo Ιταλίας.

Δίνεται επίσης δυνατότητα επέκτασης της ιταλικής επίσημης Sony εγγύησης στα 3 χρόνια (50 ), στα 4 χρόνια (78 ), και στα 5 χρόνια (110 ).

Last edited:
Πολλά τα λεφτά για κροπ μηχανή και f4 φακό!

Όχι μόνο πολλά άλλα πάρα πολλά λεφτά, και ο φακός μεταξύ μας δεν είναι και κάτι ιδιαίτερο....οταν τον είχα για λιγο πραγματικά δυσκολευομουνα να διακρίνω διάφορες ακόμα και από τον απλό κιτ 16-50.....