Sony α6500 φωτογραφία

Re: Απάντηση: Sony A6500

Οχι μονο δεν το χανεις αλλα με την 6300 κ 6500 εχεις πληρη χρηση των pdaf σημειων

Re: Sony A6500

Ωραίο Γιάννη όπως το περιγράφεις το σύστημα και σίγουρα εντυπωσιακό, άλλα το κόστος (σώμα + φακοί sigma) ξεφεύγει πάρα πολύ και δεν ξέρω τι κράτημα θα έχεις με τέτοιους φακούς πάνω στην 6500...ενώ πλέον δεν έχεις και ελαφρύ σύστημα....

εχεις την επιλογη ...

αν θελεις ελαφρυ συστημα, παιρρεις τον zeiss 16-70 f/4 OSS kai 50mm 1.8 OSS και ξεμπερδευεις. (ή τον 16-50 για πολυ compact)
Aυτη θα ηταν η πρωτη επιλογη αν ηθελα κατι compact.

Αν χρειαστεις φωτεινο ζοομ, μιας και δεν υπαρχει κατι στο συστημα (APCS) , θα επαινα τουσ 2 sigma, εχουν AF και Eye AF με PDAF.

Δεν ειναι για καθε μερα οι sigma, αλλα εκει που θελεις την απολυτη ποιοτητα, με τρομερο bokeh και zoom φακους.

Δεν υπαρχει ενας φακος για ολα αλλωστε... αλλα επιλογες τωρα με το touch - IBIS υπαρχουν πολλες!

Ακομα και με τον LAEA3 sony adapter εχεις PDAF κι εκει υπαρχουν πολλοι καλοι και σχετικα οικονομικοι φακοι.
πχ ο περιφημος sony 16-50 f/2.8 SSM

Απάντηση: Sony A6500

Ο 50 νομίζω ότι δεν βολεύει στο βίντεο καλύτερα είναι ο 35.
Ο 16-70 έχει μεγάλη διαφορά από τον 18-105 σε απόδοση;

Τόσες καλές μηχανές η Sony, ένα σοβαρό κιτ φακό δεν αξιώθηκε ακόμη να βγάλει.
Σούπερ μηχανη η Α6000 και σε καλή τιμή πια αλλά διστάζεις να την προτείνεις με τον 16-50.
Δεν το συζητώ για την Α6300 και Α6500.
Ειναι σαν να έχει Ferrari και να βάζεις πλαστικά λάστιχα.

εγω ειμαι κυριως του πορτραιτου, οποτε χρειαζομαι τον 50αρη.
Αλλα φυσικα και ο 35αρης ειναι μια χαρα και πιο γρηγορος.

Τον 16-70 τον εβαλα κυριως γιατι ειναι πιο μικρος κι εχει τα 16μμ (24μμ dhl.) που ειναι πολλες φορες πιο χρησιμο.

Ειχα και τους 18-105 και 10-18 με πολυ καλες εντυπωσεις.

Ο 50 νομίζω ότι δεν βολεύει στο βίντεο καλύτερα είναι ο 35.
Ο 16-70 έχει μεγάλη διαφορά από τον 18-105 σε απόδοση;

Αν πέσεις σε καλή κόπια ο 16-70 είναι ανώτερος από τον 18-105...το θέμα είναι ότι έχει παρατηρηθεί μεγάλο πρόβλημα με τον συγκεκριμένο φακό με μεγάλες αποκλείσεις από κόπια σε κόπια....

Αν πέσεις σε καλή κόπια ο 16-70 είναι ανώτερος από τον 18-105...το θέμα είναι ότι έχει παρατηρηθεί μεγάλο πρόβλημα με τον συγκεκριμένο φακό με μεγάλες αποκλείσεις από κόπια σε κόπια....

Φίλε karamela, έχω δοκιμάσει 4 κομμάτια, όντας κάτοχος ενός για 2 χρόνια. Προσωπική άποψη, το παραπάνω είναι urban legend. Ο μύθος των προβληματικών κομματιών ήταν προϊόν διαμάχης μεταξύ ευχαριστημένων και δυσαρεστημένων αγοραστών. Ότι έβλεπα στο PC, βλέπω και στα reviews. Νομίζω είναι συχνό φαινόμενο σε όλα τα υψηλής τιμής προϊόντα.

Φίλε karamela, έχω δοκιμάσει 4 κομμάτια, όντας κάτοχος ενός για 2 χρόνια. Προσωπική άποψη, το παραπάνω είναι urban legend. Ο μύθος των προβληματικών κομματιών ήταν προϊόν διαμάχης μεταξύ ευχαριστημένων και δυσαρεστημένων αγοραστών. Ότι έβλεπα στο PC, βλέπω και στα reviews. Νομίζω είναι συχνό φαινόμενο σε όλα τα υψηλής τιμής προϊόντα.

Έχω δει κ συγκριτικό με τον 1650 όπου με δυσκολία ξεχωρίζεις ποιος είναι ποίος σε ορισμένα εστιακα. Όταν κάποιος τα σκάει, (γιατί φτηνό δεν τον λες), έχει κ απαιτήσεις

Μαζεύω χρήμα, η κάμερα είναι τέλεια για τα κέφια μου.
ότι ζητούσαμε το παρέχει πλέον
Μπράβο Sony

Απάντηση: Sony A6500

Παιδια εκτος απο τα μπραβο υπαρχει κανενας που να πει τα πραγματα με το ονομα τους?

Δλδ

Δινει νεο μοντελο μεσα σε 6 μηνες ( δεν θα ηθελα να ειμαι στη θεση καποιου που πηρε την 6300 ) και καυχιεται επειδη εβαλε οθονη αφης ενω την ειχε η 5100 του 2013. Και παρεπιπτοντως επρεπε να ειχε σε καθε μηχανη της, ειδικα αν αναλογιστουμε και τα λεφτα που ζηταει. Εχει φτασει να πουλαει compact με 1" εναμιση χιλιαρικο, αυξανει διαρκως τις τιμες ακομα και των παλιοτερων μοντελων. Βγαζει τα μικρα σωματα α6xxx και σου πουλαει μουρη επειδη ειναι μικρα, αλλα σου λεει βαλε τους ff φακους τηλεσκοπια πανω γιατι apsc δεν εχω ( και δε βλεπω να βγαζω κιολας) . Και πολλα άλλα που βαριεμαι να γραφω και οι περισσοτεροι τα γνωριζουμε.

Ναι ΟΚ πρωτοπορει σε καποια πραγματα, θα μπορουσαμε να πουμε οτι τεχνολογικα ειναι ισως μπροστα γενικα (κυριως λογω των αισθητηρων της) αλλα πραγματικα το εχει χασει εντελως το θεμα και θυμιζει νεοπλουτο με 7 γραμματα.

Η χαρα του γκατζετακια ειναι και αφου βλεπει οτι πουλαει, καλα κανει. Εγω παλι νομιζω οτι κοροιδευει τον κοσμο.

Τεσπα για να μην μακροσκελω, της ευχομαι ενα γερο πατατρακ και μια ανωμαλη προσγειωση. Δυστυχως και πολυ κακως τα παρατησε η samsung.

Στάλθηκε από το SM-N910C μου

δεν υποχρέωσε κανένα να την αγοράσει.

Το παιχνίδι το ξέρεις πια, βγάζει συνεχώς νέα σώματα με νέες λειτουργίες.

αυτό είναι θετικό.... δεν απαξιωνει τα παλιά μοντέλα γιατί ανήκουν σε άλλη κατηγορία τιμής το καθένα.
έχει σώμα με 500$ με 1000$ και 1400$.
διαλεγεις ανάλογα τις ανάγκες σου.
αυτό που θα ήθελα εγώ, είναι να είχε και πιο συχνές αναβαθμίσεις σε firmware....

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Μάλλον δε διάβασες τα χαρακτηριστικά της κάμερας

...

Δινει νεο μοντελο μεσα σε 6 μηνες ( δεν θα ηθελα να ειμαι στη θεση καποιου που πηρε την 6300 ) και καυχιεται επειδη εβαλε οθονη αφης ενω την ειχε η 5100 του 2013. Και παρεπιπτοντως επρεπε να ειχε σε καθε μηχανη της, ειδικα αν αναλογιστουμε και τα λεφτα που ζηταει. Εχει φτασει να πουλαει compact με 1" εναμιση χιλιαρικο, αυξανει διαρκως τις τιμες ακομα και των παλιοτερων μοντελων. Βγαζει τα μικρα σωματα α6xxx και σου πουλαει μουρη επειδη ειναι μικρα, αλλα σου λεει βαλε τους ff φακους τηλεσκοπια πανω γιατι apsc δεν εχω ( και δε βλεπω να βγαζω κιολας) . Και πολλα άλλα που βαριεμαι να γραφω και οι περισσοτεροι τα γνωριζουμε......Στάλθηκε από το SM-N910C μου

Έχει βγάλει τρία μοντέλα της σειράς 6000 και ανάλογα με τα βαλάντια του καθένα μας θα ψωνίσουμε.
Δεν επέλεξα να αποκτήσω την 6300 διότι έβλεπα ότι πάσχει για τις δικές μου ανάγκες, υπήρξαν κάποιοι αγόρασαν μα δε πιστεύω ότι έβαλε σε κανέναν το μαχαίρι στο λαιμό.
Έφτασε η στιγμή που όρισε η κερδοσκοπική εταιρεία να δώσει ένα μοντέλο ναυαρχίδα και πάλι παράπονα. .. ίσως γιατί δεν έχει πάνω της τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας.
Η κάθε εταιρία δίνει τεχνολογία με το σταγονόμετρο γιατί επιθυμεί να αποκτήσει κέρδη όπου θα αποσβέσουν τα κεφάλαια που δίνει στην έρευνα στους φόρους στο προσωπικό της στις καταστροφές από σεισμούς και και και.

Επίσης υπάρχουν αρκετές εταιρίες να επιλέξεις αν δε σου κάνει η Sony ή η κάθε Sony, τα σφάλματα της επιλογής μας μη τα ρίχνουμε σε μια εταιρία που είναι καθαρά κερδοσκοπική όπως όλες οι εταιρίες άλλωστε.
Ένα τελευταίο γράφτηκε ότι είναι ακριβή η νέα κάμερα θα πω ότι και πιο πάνω μάλλον δε διαβάσατε τι προσφέρει το νέο μοντέλο.

.. τσάμπα δε δίνει κανείς, τσάμπα μόνο εργαζόμαστε.... σε καθεστώς δουλείας..... πολιτική σφήνα....

.. γράψαμε ταυτόχρονα Ιωάννη...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony A6500

Εχω διαβασει ακριβως τα χαρακτηριστικα της καμερας, αλλα αφου μπηκες στον κοπο να μου απαντησεις, θα ηταν καλυτερα νομιζω να μου εδινες απαντησεις σε αυτα που εγραψα γιατι οι παρακατω γενικοτητες:

Έφτασε η στιγμή που όρισε η κερδοσκοπική εταιρεία να δώσει ένα μοντέλο ναυαρχίδα και πάλι παράπονα. ..

ίσως γιατί δεν έχει πάνω της τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας.

υπάρχουν αρκετές εταιρίες να επιλέξεις αν δε σου κάνει η Sony ή η κάθε Sony, τα σφάλματα της επιλογής μας μη τα ρίχνουμε σε μια εταιρία που είναι καθαρά κερδοσκοπική όπως όλες οι εταιρίες άλλωστε.

καθε αλλο παρα φανατισμο δειχνουνε. Κι εγω μονο sony (για προσωπικη χρηση) εχω τα τελευταια χρονια, αλλα δεν μπορω να φοραω παρωπιδες και να τα βλεπω ολα ροδινα γιατι δεν ειναι.

Αν θελεις να μου απαντησεις με επιχειρηματα σε αυτα που εθεσα, τοτε οκ, αλλιως, κανενα προβλημα παμε παρακατω.

Και κατι αλλο.

Το οτι μενουν και τα παλια μοντελα στην αγορα " για ολα τα βαλαντια οπως πολλοι λετε " δεν συνεπαγεται οτι δεν παλιωσαν. Απο την στιγμη που βγαινει καινουριο μοντελο, το προηγουμενο ειναι προηγουμενο. (το ιδιο ακριβως συμβαινει και με τα smartphones). Αυτο βεβαιως δεν το αχρηστευει σε καμμια περιπτωση, αλλα οταν ο κατασκευαστης χανει τα αυγα και τα πασχαλια και βγαζει καινουριο μοντελο/εξαμηνο , αυτος που τα σκασε και πηρε το προηγουμενο οπως και να το κανουμε νιωθει λιγο ... "καπως" .

Και για να μην βγαινουμε offtopic, ναι η μηχανη ειναι πολυ καλη και αυτη θα επρεπε να ειναι ο αντικαταστατης της 6000, χωρις να εχει υπαρξει ποτε 6300, γιατι προσφερει αυτα τα παραπανω που επρεπε να δινει το νεο μοντελο μιας best seller καμερας μετα απο 2+ χρονια. Την τιμη καλυτερα να την αφησω ασχολιαστη.

απ οτι φαινεται η sony συνειδητα επελεξε να μη βαλει touch screen για τα μενου .
Προσωπικα , στην GX80 που εχω δεν το χρησιμοποιω ποτε για τα μενου , μονο για την εστιαση, αλλα καλο θα ηταν να υπηρχε σαν επιλογη.

https://www.youtube.com/watch?v=KoTscIrp-M4

κι εδω ολη η παρουσιαση.

https://www.youtube.com/watch?v=bR3anEClm2Y

Εγώ δε θα αφήσω τον τιμή ασχολίαστη. επειδή άρχισα λίγο να κοιτάζω και μηχανές με μικρότερο αισθητήρα είδα ότι οι ναυαρχίδα τους εκεί είναι.
Olympus Fuji Panasonic Nikon Canon όλες έχουν μηχανή σε αυτά τα λεφτά.
em1 ii gh5 xpro d500 7dii ποιά είναι φτηνή;
προφανώς και δεν μου αρέσει γιατί ούτε εγώ τη φτάνω τώρα αλλά συγκριτικά είναι μια χαρά.

Επίσης για τα αρνητικά μην το λες...τα λέμε...αλλά αυτό να μην ακυρώνει τον ενθουσιασμό για κάτι καινούργιο.
το ότι έχω παράπονο για τους φακούς τι σχέση έχει με το ότι έβαλε στο σώμα ωραία χαρακτηριστικά;
Και αν την αγόραζα τους θα συνέχιζα τη γκρίνια για τους φακούς

Τα γραφόμενα μου ήταν απάντηση σε ότι έχω διαβάσει στο νήμα.

Αναφέρθηκα σε σένα χωριστά στα χαρακτηριστικά που έγραψες " και καυχιεται επειδη εβαλε οθονη αφης ενω την ειχε η 5100 του 2013." δεν είναι όμως ίδια τεχνολογία με την 5100, επίσης δεν πρόσθεσε μόνο τούτο το χαρακτηριστικό γι αυτό και έγραψα .. διάβασες τα χαρακτηριστικά της;

Έγραψες επίσης "Η χαρα του γκατζετακια ειναι και αφου βλεπει οτι πουλαει, καλα κανει. Εγω παλι νομιζω οτι κοροιδευει τον κοσμο" αυτό θα το κολλήσω σε όσους αγοράζουν μη κοιτώντας τις ανάγκες τους.
Το υπόλοιπο κείμενο μου αναφέρεται σε παράπονα των υπόλοιπων φίλων του νήματος.

Αυτά από μένα.

η τιμη ειναι εκει που ειναι και των αλλων.
Δυστυχως δεν ειναι για πολλους απο εμας πια, αλλα αυτο δε σημαινει οτι ειναι ακριβη ... γι αυτα που προσφερει.
Για την Ελλαδα , ολες οι νεες μηχανες ειναι πια σχεδον απλησιαστες (και πολυ καλες επισης) .

Εδω βλεπουμε τις διαφορες με την α6300 ...
http://mirrorlesscomparison.com/preview/sony-a6300-vs-a6500/