Sony α6500 φωτογραφία

Re: Sony A6500

στο 12¨00 ειναι συγκεκριμενο το τεστ, κι εκει αποδιδει καλυτερα η xt2.
Πιο πριν εχει και tracking , σε παραλληλη δραση, σε near/far και σε κοντρα ηλιο ...και σε ολα η XT2 ειναι καλυτερη.

Δες το ολο αν εχεις χρονο.

Και μη ξεχνας πως με τις DSLR δεν εχει καλυψη ολου του καδρου, δεν εχεις eye af kai object tracking.

Είναι αξιέπαινο πως η Fuji έκανε τόσο μεγάλο άλμα στο βίντεο και κάλυψε το χαμένο εδάφος τόσο γρήγορα και εύκολα.
Έχω την αίσθηση ότι αγόρασε τεχνολογία από τη Sony στον συγκεκριμένο τομέα ή έκανε κάποια τεχνολογική ανταλλαγή γνώσης.

δεν ειναι στο βιντεο κυριως, αλλα στην εστιαση με PDAF !
Eμενα πιο πολυ αυτο μ εντυπωσιασε.
Στο βιντεο ειναι σε καλο δρομο, αλλα εχει ακομα μελλον ....

εγώ πάντως δεν χρησιμοποιώ καθόλου φλας, δεν με ενδιαφέρει το βίντεο καθόλου, με ενδιαφέρει όμως πρωτίστως η φωτογράφιση σε ελάχιστο ή καθόλου φως και η φωτογράφιση με τηλεφακό. Φυσικά μιλούμε πάντα για φακούς 2.8 και με μεγαλύτερο μέγιστο διάφραγμα διότι αλλιώς αλλιώς είναι αστείο και να συζητούμε. Η sony έχει καλύτερη φωτομέτρηση στον τηλεφακό και καλύτερο white balance ειδικά σε τεχνητό φως όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο σε σχέση με τις dslr αλλά από εκεί και πέρα χάνει σε όλα και κυρίως για πρακτικούς λόγους. Π.χ. είναι πολύ πολύ δύσκολο να κρατήσει σταθερό τηλεφακό με το πολύ μικρό της σώμα και με το μικρό γκριπ. Και μην πει κάποιος να χρησιμοποιήσουμε πιο μικρό σε διαστάσεις και βάρος τηλεφακό στο apsc , διότι πολύ απλά δεν έχει την ίδια αποτελεσματικότητα.

Μόνο το Μ4/3 είναι ανταγωνιστικό σε CAF στον τηλεφακό και πολύ ανταγωνιστικό μάλιστα, όταν έχεις το καλύτερο σώμα, αλλά εκεί δεν μπορείς να ξεφοντάρεις το θέμα από το φόντο, όπως κάνει το FF.

Φυσικά όταν έλθει η ώρα της φωτογράφισης (φωτογράφισης είπα) με ελάχιστο φωτισμό η Α6000 σταματά ενώ οι σύγχρονες dslr (7d mkii, 80d, 7200, από όσες έχω δουλέψει) συνεχίσουν. Σε αυτή την περίπτωση βοηθά πολύ το MF στις ακάθρεφτες, αλλά ειλικρινά και δεν κάνω καμιά πλάκα δεν έχω δει ούτε έναν να χρησιμοποιεί MF φακό σε ελάχιστο φωτισμό και να κάνει σωστή χρήση της μηχανής. Ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν επαρκώς τη μηχανή τους.

Βλαση , η Α6000 ειναι 3 χρονων μηχανη σχεδον, εδω μιλαμε για την α6500 που εχει πολυ καλυτερο συστημα εστιασης και buffer και για τις νεες mirrorless που εχουν ξεφυγει πολυ.

Αλλωστε αν δεις το παραπανω βιντεο που εβαλα με το σταδιο και την 6300 + Sony 70-200mm f/2,8 αυτο δειχνει .

Δεν δειχνει μονο βιντεο shooting αλλα και photo σε καποιο σημειο και μετα αυτο το βιντεο... καπου στο 2:00 και μετα δειχνει τη φωτογραφηση με 2,8.

Το μονο αρνητικο που εχει να πει , ειναι το μικρο buffer , αλλα αυτο λυθηκε οριστικα στη νεα 6500 .
Ο ιδιος αναφερει οτι συγκρινεται ανετα πια (η 6300) με canon 1DC, Canon 7D Mark II , canon 80D κλπ... φαντασου η νεα 6500.

Και μη ξεχνας οτι ειναι νεα μηχανη, καλα-καλα δεν εχει βγει στην αγορα ακομα... θελει αρκετη δουλεια και ψαξιμο και πολλες φορες κανουν λαθη και στα reviews .

συμφωνω για το grip με μεγαλους φακους, αλλα προσωπικα δεν μ ενδιαφερει.

Κι ελπιζω η sony να βγαλει καποιο Pro σωμα το 2017 γι αυτους που ενδιαφερονται....

Last edited:

Για μένα το μεγάλο θέμα με την Α6500, δεν είναι το εσωτερικό της, άλλα το εξωτερικό της...σχεδόν καμία βελτίωση εξωτερικά σε σχέση με την Α6000, όταν δίνεις 1.700 ευρώ για σώμα, πέρα από απόδοση, ζητάς και το σώμα να δείχνει και να είναι για 1.700 ευρώ σώμα. Η Α6500 μοιάζει σαν ένα φτηνό σώμα για να κάνεις την δουλειά σου, ας δει η Sony το σώμα της Fuji xpro2/xt2/em1II κλπ...ενώ έχει κάνει τόσο δουλειά εσωτερικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν βελτίωσε το σώμα σε εργονομία, κράτημα, χειρισμό κλπ.
Το ίδιο έχει κάνει και στις άλλες κατηγορίες, πήρα την sony rx10II και πέρα από το λογότυπο (rx10II) δεν έχει καμία άλλη εξωτερική διαφορά από την πρώτη rx10....ενώ θα μπορούσε να βελτιώσει πάρα πολλά.
Για να το πω ποιο απλά θα έδινα (αν τα είχα) 1.500-2.000 ευρώ για μια xpro2/xt2/gh5/em1II/D500...για την Α6500 δεν θα τα έδινα...πολύ ''λίγο'' σώμα για τα χρήματα που ζητάει..θα μας βγάλει καμία Α7000 του χρόνου με κανένα 2.500 ευρώ και θα είμαστε όλοι χαρούμενοι!!!

τη βελτιωσε νομιζω στο grip.
Προσωπικα δεν θα την ηθελα πιο μεγαλη...ισως ελαχιστα.
Οι em1 ii kai xt2 δεν αλλαξαν, οπως ηταν ειναι (ελαχιστες αλλαγες).

Η σονυ δε θα αλλαξει τα σωματα, αυτο που πρεπει να κανει ειναι να βγαλει σειρα pro, με μεγαλυτερη μπαταρια, σωμα και γκριπ.
Για μενα , που το κυριο θεμα ειναι το βαρος-ογκος, μια χαρα ειναι η 6500 , ειδικα τωρα που αυξησε ελαφρα το γκριπ.
Αυτο ειναι (εκτος του κοστους) που παραμενω ακομα στο m43 και στην gx80...

Ολ αυτα ειναι βεβαια υποκειμενικα και προσωπικες επιλογες.

Last edited:

Εμένα μια χαρά μού 'κατσε που δεν είχαμε διαφοροποιήσεις στο σώμα. Δεν χρειάζεται να αλλάξω cage.

Το μικρό γίνεται μεγάλο, το μεγάλο δεν γίνεται μικρό.

Καλά είναι προσωπική γνώμη του καθενός μας,
Προσωπικά θα την ήθελα λίγο ποιο ψηλή για να πάρει οθόνη 3:2 και όχι αυτό το μακρόστενο 16:9 που συχαίνομαι, αυτό θα μεγάλωνε ελαφρά και το grip άλλα και τον χώρο της μπαταρίας για μια ελαφρά ποιο μεγάλη σε διάρκεια, θα ήθελα επίσης δεύτερη ροδέλα ξεκάθαρη όπως είχε η Sony Nex7, θα ήθελα και άλλη μια ροδέλα για το drive mode όπως έχει η Pansonic g80, θα ήθελα να έχει 2 κάρτες μνήμης και σε ανεξάρτητο χώρο από εκει που είναι η μπαταρία...δεν νομίζω ότι θα μεγάλωνε τραγικά ο όγκος της και το βάρος της και ταυτόχρονα θα την διέκρινε ξεκάθαρα από την Α6300, θα έπιανε και τους pro χρήστες και θα βοηθούσε και στο καλύτερο κράτημα/ζύγισμα μεγάλων φακών.....
Φυσικά το ξαναλέω όλα αυτά σύμφωνα με τα χρήματα που ζητάει, αν έκανε 900-1000 ευρώ θα ήμουνα οκ, άλλα για 1.700 ευρώ δεν το δέχομαι αυτό το σώμα....

H em-1 II δεν άλλαξε; Βαθύτερο και ψηλότερο grip, μεγαλύτερο battery grip, έξοδο ακουστικών, πολύ μεγαλύτερη μπαταρία, περιστρεφόμενη οθόνη, 2πλές κάρτες. Και αυτά μόνο στο σώμα. Καμία σχέση με τις "αλλαγές" της 6500, ούτε καν μπροστινή ροδέλλα δεν έβαλαν. Ασχέτως με την χρησιμότητα ή όχι των όποιων αλλαγών.

Σαν σώμα η A6500 είναι μια κατηγορία κάτω δυστυχώς. Το αν και πόσο ενδιαφέρει τους κατόχους είναι άλλο θέμα.

σαν ογκος βαρος λεω βρε...

Δεν εχει κατω πανω... εγω (και πολλοι που κατεληξαν σε mirrorless) θελουν τις mirrorless μικρες κι ελαφριες.
Αν ηθελα μεγαλο σωμα, καλο κρατημα, μεγαλη αυτονομια, θα εμενα με τη canon...

Γι αυτο και ειπα οτι ειναι υποκειμενικα αυτα.

H em-1 II δεν άλλαξε; Βαθύτερο και ψηλότερο grip, μεγαλύτερο battery grip, έξοδο ακουστικών, πολύ μεγαλύτερη μπαταρία, περιστρεφόμενη οθόνη, 2πλές κάρτες. Και αυτά μόνο στο σώμα. Καμία σχέση με τις "αλλαγές" της 6500, ούτε καν μπροστινή ροδέλλα δεν έβαλαν. Ασχέτως με την χρησιμότητα ή όχι των όποιων αλλαγών.

Σαν σώμα η A6500 είναι μια κατηγορία κάτω δυστυχώς. Το αν και πόσο ενδιαφέρει τους κατόχους είναι άλλο θέμα.

Ακριβώς αυτό αναφέρω....η Α6500 δυστυχώς σε σώμα είναι Mid-Rage level....ακόμα και η Xt2 άλλαξε περισσότερα από ότι η Α6500 και έτσι και αλλιώς είχε ήδη ένα πολύ καλό και αξιοπρεπές σώμα από την xt1, ενώ η Α6000/Α6300 είχαν σώματα λίγο πάνω από entry level...για μένα μεγάλο φάουλ αυτό από την Sony....και να το πω και αλλιώς αν είναι να δώσω τόσα λεφτά θέλω να φαίνεται το σώμα ότι κάνει τόσα λεφτά, όσο ψωνίστικο και αν ακούγεται αυτό...

Για μένα το μεγάλο θέμα με την Α6500, δεν είναι το εσωτερικό της, άλλα το εξωτερικό της...σχεδόν καμία βελτίωση εξωτερικά σε σχέση με την Α6000, όταν δίνεις 1.700 ευρώ για σώμα, πέρα από απόδοση, ζητάς και το σώμα να δείχνει και να είναι για 1.700 ευρώ σώμα. Η Α6500 μοιάζει σαν ένα φτηνό σώμα για να κάνεις την δουλειά σου, ας δει η Sony το σώμα της Fuji xpro2/xt2/em1II κλπ...ενώ έχει κάνει τόσο δουλειά εσωτερικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν βελτίωσε το σώμα σε εργονομία, κράτημα, χειρισμό κλπ.
Το ίδιο έχει κάνει και στις άλλες κατηγορίες, πήρα την sony rx10II και πέρα από το λογότυπο (rx10II) δεν έχει καμία άλλη εξωτερική διαφορά από την πρώτη rx10....ενώ θα μπορούσε να βελτιώσει πάρα πολλά.
Για να το πω ποιο απλά θα έδινα (αν τα είχα) 1.500-2.000 ευρώ για μια xpro2/xt2/gh5/em1II/D500...για την Α6500 δεν θα τα έδινα...πολύ ''λίγο'' σώμα για τα χρήματα που ζητάει..θα μας βγάλει καμία Α7000 του χρόνου με κανένα 2.500 ευρώ και θα είμαστε όλοι χαρούμενοι!!!

το ίδιο σκεφτόμουνα για την Α6300, αλλά όταν είδα το 4Κ που βγάζει ξέχασα τα υπόλοιπα. Και για να πώ την αλήθεια μου αρέσει που μοιάζει με την Α6000, γιατί δεν προκαλεί κιόλας. Μόνο ένας καμμένος σαν κι εμάς θα την παρατηρήσει. Όλοι οι άλλοι νομίζουν ότι πρόκειται για μια mirrorless του 500ρικου. Στις nikon που έχουν τόσα χρόνια το ίδιο σουλούπι, γιατί δεν γκρίνιαξες? Δεν είπες " δεν παίρνω 7200, γιατί είναι ίδια εξωτερικά με την 7100"

σαν ογκος βαρος λεω βρε...

Δεν εχει κατω πανω... εγω (και πολλοι που κατεληξαν σε mirrorless) θελουν τις mirrorless μικρες κι ελαφριες.
Αν ηθελα μεγαλο σωμα, καλο κρατημα, μεγαλη αυτονομια, θα εμενα με τη canon...

Γι αυτο και ειπα οτι ειναι υποκειμενικα αυτα.

Κοίταξε δεν λέω να κάνει συγκλονιστικές αλλαγές και ούτε να να την κάνει σε όγκο σαν μια Dslr, απλά με μικρές αλλαγούλες, βελτιώσεις και ένα επιπλέον βάρος 50-100 γρ. θα μπορούσε να την κάνει εξαιρετική...στην τελική όταν κοτσάρεις πάνω φακούς από τον 18-105 έως και τον 70-200 (μην αναφέρω καν αντάπτορες και sigma 18-35f1,8)...εκει δεν παίζει κανένα ρόλο τα 50-100 γρ...παραπάνω και μάλιτα θα εκτιμούσες και το καλύτερο πιάσιμο/κράτημα....

Υ.Γ. Στην τελική πόσο θα την μεγάλωνε σε όγκο/βάρος αν έβαζε έστω δεύτερη ροδέλα και 2 κάρτες μνήμης στα πλάγια της μηχανής??

Γιάννη το μικρό και το μεγάλο είναι σχετικά. Απαξ και μπει πάνω φακός η επιδραση του grip στον όγκο - ευκολία μικραίνει, μη πω ότι αντιστρέφεται. Υποκειμενικά αυτά συμφωνώ, αν εσένα σε βολεύει εμένα μου περισσεύει δεν το συζητώ! Να σκεφτείς ακόμα και η m1 mark Ι δίχως grip με ξένιζε λίγο και μου φαινόταν στριμόχωρη.

Πάντως δεν έχει σχέση η διαφορά με Canon, ο όγκος και το βάρος + μέγεθος φακών είναι πολλαπλάσια. Ακόμα και δίπλα σε μια Rebel η Ε-Μ1 είναι μικρή και μανιτζέβελη ενώ με το grip μεταμορφώνεται. Αυτή την ευελιξία αν θες είναι που δεν δίνει η Sony σειρά Α. Μια μηχανή για - σχεδόν - όλες τις δουλειές σαν σώμα.

Εγώ για μικρή έχω μια lumix gm1 ας πούμε. Και συνήθως τις μικρές τις θέλουμε για φορητότητα καθημερινή η για B κάμερες σε τριποδάκια σταντάκια κλπ, άρα και σχετικά οικονομικές.

Αν πχ κυκλοφορήσει και action camera με 6κ raw 1 ίντσα αισθητήρα 14 στοπ DR και κοστίζει 2000 ευρώ δεν σημαίνει ότι δεν θα τα αξίζει, απλά θα προτιμηθεί για συγκεκριμένους λόγους.

Βέβαια τα χαρακτηριστικά της είναι εξαιρετικά, κανείς δεν διαφωνεί. Αφού μεταξύ μας κι εγώ δεν την έχω αποκλείσει....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

τα φυλαει για τα pro σωματα! :p

αυτοτρολάρεσαι? χεχε. τα spec της είναι pro πάντως κι αν την δει κανείς με αυτή την οπτική η τιμή της μπορεί να θεωρηθεί έως και ευκαιρία.

μα δεν ειπα ποτε οτι ειναι pro σωμα...
Ουτε το καλυτερο απο εργονομικης αποψης.
Ειπα οτι ΕΜΕΝΑ δεν μ ενοχλουν αυτες οι ελλειψεις, γιατι μου δινει αυτο ακριβως που θελω.

Για παραδειγμα , και η pany gx80 ειναι εξισου μικρη, αλλα εχει ανυπαρκτο grip και κακο EVF (εκτος του CAF).
Oι 6300-6500 ΓΙΑ ΜΕΝΑ ειναι ιδανικες στο χερι μου (εχω δοκιμασει την 6300), ενω την XT1 και EM1 τη θεωρω ελαφρως μεγαλες .

Φυσικα , δεν θ αποτελουσε πρωτη μου επιλογη, αν δεν ειχε αυτες τις επιδοσεις και σε φωτο και σε βιντεο.
Σ αυτο δε θα ηθελα να κανω εκπτωσεις... αλλα ας ωψεται η κατασταση!

ΥΓ...αν εκανα κι εγω τη δουλεια σου (επαγγελματικα, γιατι ερασιτεχνικα τη κανω) , σαφως και θα προτιμουσα μια μηχανη με καλυτερο κρατημα-εργονομια.

Δεν έχει να κάνει με το αν κάποιος πληρώνεται, τώρα παλιότερα ή στο μέλλον, υπάρχουν πολλά πεδία χρήσης με διαφορετικές προτεραιότητες και απαιτήσεις και ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει διαφορετικά μέσα για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει. Γιατί νομίζεις εγώ που είχα ακάθρεπτη και ειδικά... olympus ήταν κάτι σύνηθες; Πολλά είναι θέμα συνήθειας και τρόπου. Αν πχ κάποιος - όπως έχεις γράψει κι εσύ - χρησιμοποιεί cages μπαταρίες - εγγραφείς στο βίντεο, το σώμα παίζει λιγότερο ρόλο. Αν θέλει ρηχό DOF θα πάει σε FF, αν δεν θέλει μπορεί να πάρει και μια βιντεοκάμερα, αν θέλει σπορ στη φύση θέλει buffer και ανθεκτικότητα.

Αυτό προσπαθούμε να βρούμε στην A6500, που απευθύνεται και ως τι λανσάρεται, εκεί είναι που τα μπερδεύει. Δεν είναι και συμβατικές οι επιλογές που έχουν κάνει πάνω της. Πχ κορυφαίο 4Κ βίντεο αλλά με μικρή μπαταρία. Που "παραδοσιακά", αν ρωτήσεις κάποιον για "καλό βίντεο" θα σου πει για μέγεθος, αδράνεια, μπαταρία κλπ. Έχει φοβερό buffer, αλλά επίσεις "παραδοσιακά", σώματα με κορυφαίο buffer έχουν μεγάλα εργονομικά ανθεκτικά σώματα με 2πλές κάρτες πληθώρα χειριστηρίων και καλή εργονομια για χρήση με τηλεφακούς.

Στην εποχή μας βέβαια πολλά έχουν αλλάξει ή αλλάζουν. Αυτό δεν μπορεί να το παραβλέψει κανείς.

Απάντηση: Re: Sony A6500

τη βελτιωσε νομιζω στο grip.
Προσωπικα δεν θα την ηθελα πιο μεγαλη...ισως ελαχιστα.
Οι em1 ii kai xt2 δεν αλλαξαν, οπως ηταν ειναι (ελαχιστες αλλαγες).

Η σονυ δε θα αλλαξει τα σωματα, αυτο που πρεπει να κανει ειναι να βγαλει σειρα pro, με μεγαλυτερη μπαταρια, σωμα και γκριπ.
Για μενα , που το κυριο θεμα ειναι το βαρος-ογκος, μια χαρα ειναι η 6500 , ειδικα τωρα που αυξησε ελαφρα το γκριπ.
Αυτο ειναι (εκτος του κοστους) που παραμενω ακομα στο m43 και στην gx80...

Ολ αυτα ειναι βεβαια υποκειμενικα και προσωπικες επιλογες.

Πιο "γομαρακι " να το πω και λιγο ποιο λαϊκά την βλέπω την em1 ii !!
http://camerasize.com/compare/#692,482