Sony α6500 φωτογραφία

Re: Sony A6500 φωτογραφία

"Star Trail" και "Multiple Exposure" apps δωρεάν με την α6500, αγορασμένη εκτός Ελλάδος.

ACXxgZ.jpg

Για τους... ιθαγενείς τίποτα? :bigcry::flipout:

...θα μου πεις εδώ άλλες αντιπροσωπίες δεν φέρνουν καν όλα τα μοντέλα, δωράκια θέλεις? (ονόματα... λέμε: panasonic :smash: )

Ε, καλά, δυο apps δεν είναι και σοβαρό δώρο. Εξάλλου τα έχω όλα τα apps αγορασμένα και σε κάθε μηχανή που παίρνω τα περνάω. Πρέπει να αλλάξω 10 μηχανές για να χρειαστεί να ξαναγοράσω.

Πρώτες εντυπώσεις από την α6500 σε φωτογραφία πολύ θετικές.

Σε σύγκριση με την α6300, πολύ καλύτερο γκριπ, τα κουμπιά προεξέχουν ελαφρά προσφέροντας καλύτερη ψηλάφηση και επιτέλους διορθώθηκε και το θέμα της εναλλαγής από μόνιτορ σε EVF. Όταν είναι σπαστό το μόνιτορ δεν ενεργοποιείται το EVF, όσο και να το πλησιάσεις!

Κούμπωσα τον FE24-70/2.8 GM και ο φακός αναστήθηκε με το IBIS. Απόλαυση η σταθεροποιημένη προεπισκόπηση, ακόμη και στα 70mm και σε πλήρη μεγέθυνση. Όπως και στην α6300, προσφέρεται η δυνατότητα AF ακόμη και σε μεγεθυμένη προεπισκόπηση. Ο φακός προσφέρει και κουμπί Fn πάνω του, το οποίο το όρισα να κάνει AF. Έτσι απελευθερώνεται από το back button focus o δεξίς αντίχειρας ώστε να επιλέγει το σημείο εστίασης στην οθόνη αφής.

Το πιάσιμο της μηχανής με τον μεγάλο GM απροβλημάτιστο. Με τον FE85/1.4 πιο καλό το ζύγισμα στο χέρι και ακόμη πιο εμφανής η διαφορά που κάνει το IBIS.

Συνολικά άλλη μηχανή η α6500 και καλά που έδωσα ήδη την α6300, γιατί τώρα δεν θα την ξανάπιανα.

Απάντηση: Re: Sony A6500 φωτογραφία

Η φωτο με το 1" στο iPad μου δειχνει οριακά sharp... δεν εχω μονιτορ μεγαλο να τη δώ πιο καλά.

tzo εγώ κουνημένη τη βλέπω. ακουμπούσες αγκώνες στο τραπέζι? πες την αλήθεια :smash:
βλέπεις διαφορά από το ibis της Α7ιι?

Γιάννη μεγειες!

έστω και πολύ soft, 50mm στο 1sec είναι πολύ καλή επίδοση - στην a7ii δε μπορείς να φτάσεις το δευτερόλεπτο σε τέτοιο εστιακό μήκος

νομίζω πως εδώ φαίνεται πόσο σημαντική είναι η σταθεροποίηση, για ακίνητα θέματα αξίζει η διαφορά τιμής από την a6300 και με το παραπάνω....

Γιάννη μεγειες!
έστω και πολύ soft, 50mm στο 1sec είναι πολύ καλή επίδοση - στην a7ii δε μπορείς να φτάσεις το δευτερόλεπτο σε τέτοιο εστιακό μήκος
νομίζω πως εδώ φαίνεται πόσο σημαντική είναι η σταθεροποίηση, για ακίνητα θέματα αξίζει η διαφορά τιμής από την a6300 και με το παραπάνω....

Ευχαριστώ!

Ναι, αυτό ακριβώς εννοώ κι εγώ. Πολύ καλή κρίνω την επίδοση του IBIS για μηχανή με aps-c αισθητήρα, αφού οριακά δίνει χρησιμοποιήσιμο αρχείο στα 75mm eq. με ταχύτητα 1''. Υπόψιν ότι είναι 100% crop.

Μιλάμε για 100% κροπ παιδιά προφανώς και είναι οριακά κουνημένη μια φωτο με 1" με 50αρη αλλά σίγουρα ολόκληρη η φωτο θα είναι εκτυπώσιμη και μαλιστα σε μεγάλη διασταση χωρίς πρόβλημα

Απάντηση: Sony A6500 φωτογραφία

Μεγεια το εργαλείο.
Η φωτό ναι μεν κουνημενη πράγμα απόλυτα λογικό αλλά είναι άψογη για 1s. Την τράβηξες κανονικά ή με χρονοδιακόπτη? Καλό θα ηταν να κάνεις δοκιμές με χρονοδιακόπτη σε ταχύτητες 1/10 και τριγύρω με και χωρίς ibis να κάνεις συγκριτικά. Εξάλλου εσύ το χεις με αυτά ;)

Στάλθηκε από το Redmi Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δοκιμασε κανεις να κανει συγκριση σε ιδιο καδρο με χρηση τριποδου, με normal exposure και iso3200 vs υποεκθεση 5στοπ + iso 100 κ αυξηση exposure +5 στο LR?

normal exposure και iso3200 vs ίδια εκθεση με iso 100 κ αυξηση exposure +5 στο LR ήθελα να γράψω