Sony α6500 φωτογραφία

Παίδες, μια και ακόμα ψάχνομαι και είναι στις υποψήφιες...

Εξ'οσων καταλαβαίνω, η μοναδική λύση για φωτεινό και σχετικά all around zoom είναι ο Sigma 18-35 1.8... Τι χρειάζεται για να γίνει αυτός mount στην 6500 και σε τι κόστος;

Last edited:
Έχω τον amount και μου στερεί χειρισμούς δε παίρνω ότι δίνει η κάμερα. Δεν ξέρω με sigma αντάπτορα τι γίνεται. Προσωπικά προτιμώ μαμίσιους φακούς να έχω ήσυχο το κεφάλι μου.
Ένα παράδειγμα δεν είναι τόσο γρήγορος ο φακός όπως είμαι τον 18-105 ή τον 55αρι ή τον 70-200mm.... επίσης βαρύς φακός να το έχεις στα υπόψιν.

Έχω τον amount και μου στερεί χειρισμούς δε παίρνω ότι δίνει η κάμερα. Δεν ξέρω με sigma αντάπτορα τι γίνεται. Προσωπικά προτιμώ μαμίσιους φακούς να έχω ήσυχο το κεφάλι μου.
Ένα παράδειγμα δεν είναι τόσο γρήγορος ο φακός όπως είμαι τον 18-105 ή τον 55αρι ή τον 70-200mm.... επίσης βαρύς φακός να το έχεις στα υπόψιν.

Χμμ, ο 18-105 γρήγορος δεν ειναι αλλά μαλλον αρκετά ευέλικτος στο μήκος ωστε να ταξιδεύεις μονο με αυτόν. Και το Φ4 δεν το λες και τραγικό, για συνήθη χρήση θα την κάνει τη δουλεια που θες. Είσαι ικανοποιημένος κατα τα αλλα απο αυτόν (εκτός βάρους);

Στον Sigma ξέρει κανεις τι λειτουργίες χάνονται;

Maestro σε ενδιαφέρει πιο πολύ βίντεο ή φωτογραφία? Ο sigma 18-35 είναι ασύγκριτα καλύτερος από τον sony 18-105 σε απόδοση. είναι σα να έχεις όλους τους primes από 18 έως 35 συγκεντρωμένους. εγώ τον έχω σε canon mount και τον χρησιμοποιώ με τον MC-11. Τον έχω δοκιμάσει στην 6300 και την α7rII.
Σε φωτογραφία δεν έχεις κανένα πρόβλημα, εστιάζει πολύ καλά. Στο βίντεο το μόνο πρόβλημα είναι ο θόρυβος που κάνει όταν εστιάζει συνεχόμενα (ένα κλακ-κλακ) γιατί δεν είναι φτιαγμένος για βιντεο, αλλά αυτό το ξεπερνάς μερικώς είτε κλειδώνοντας την εστίαση με custom button είτε με χειροκίνητη εστίαση.
Είναι σίγουρα βαρύς φακός όπως λέει και ο Βασίλης, αλλά αξίζει το κουβάλημα και σε συνδυασμό με το ibis είναι λουκούμι για το βίντεο.
Παλιότερα τον είχα πάρει σε έκδοση Α-mount αλλά δεν εστίαζε συνεχόμενα στο βίντεο (με τον LA-EA3). με τον MC-11 συνεργάζεται πολύ καλύτερα. Από λειτουργίες νομίζω χάνεις και το Eye-AF.

Τον έχεις σε Canon πάνω στην A7RII ακόμη; υπάρχει πλήρη λειτουργία της κάμερας; Πως και δεν πήρες σε Sigma mount, έχεις μάθει ο αντάπτορας αυτός αν προσφέρει όλες τις λειτουργίας σε Sigma;
.. Δε θα το είδες σε ρώτησα τι πρόβλημα είχες με τον 24-70mm G.

Τον έχεις σε Canon πάνω στην A7RII ακόμη; υπάρχει πλήρη λειτουργία της κάμερας; Πως και δεν πήρες σε Sigma mount, έχεις μάθει ο αντάπτορας αυτός αν προσφέρει όλες τις λειτουργίας σε Sigma;
.. Δε θα το είδες σε ρώτησα τι πρόβλημα είχες με τον 24-70mm G.

Ναι, τον χρησιμοποιώ ακόμα στην full-frame για βίντεο κυρίως (σε κροπ μοουντ). Πλέον είναι και η μοναδική μηχανή εναλλάξιμων φακών που έχω
:SFGSFGSF:
Τί εννοείς πλήρης λειτουργία? Sigma mount δεν ξέρω αν βγαίνει αυτός ο φακός, αλλά ούτως ή άλλως τον πήρα σε canon με την προοπτική να τον βάλω σε κανα σώμα canon στο μέλλον ή σε καμιά Red Weapon 8K (αστειάκι)
Με τον 24-70GM είχα το πρόβλημα ότι μου φαινόταν λίγο soft στο 2.8, στο κέντρο. ίσως να έπεσα στην περίπτωση, γιατί όλα τα reviews τον εκθειάζουν

Last edited:
...Sigma mount δεν ξέρω αν βγαίνει αυτός ο φακός...

Αλίμονο αν η Sigma δεν έβγαζε σε native SA mount τους φακούς της για τα σώματά της!
Εκτός και αν έχεις τον Cine 18-35 T2.
Mόνο οι Cine δεν βγαίνουν σε SA mount.

Προσωπικά ο 18-35 για E mount σε crop σώμα δέν αξίζει παρα μόνο άν είναι κανείς στο studio και η μηχανή σε τρίποδο. Είναι που είναι μεγάλος φακός και με μικρή εστιακή κάλυψη, θέλει και ανταπτορα απο πάνω, πλέον το μικρό σώμα της α6500 χάνεται.
Καλύτερα ένας σταθερός Sigma 30mm F1.4 DC DN και καλύτερος σε low light, και μικρότερος και με AF. Για τα 18μμ κράτα τον κιτ.

Αλίμονο αν η Sigma δεν έβγαζε σε native SA mount τους φακούς της για τα σώματά της!
Εκτός και αν έχεις τον Cine 18-35 T2.
Mόνο οι Cine δεν βγαίνουν σε SA mount.

δε νομίζω να τον φέρνουν Ελλάδα πάντως. ούτε και τον αντίστοιχο αντάπτορα MC-11. και δεν ξέρω αν κερδίζεις κάτι.. μάλλον χάνεις γιατί τα παντρεύεσαι..
εγώ έχω και τον Sigma 30/1.4 DN αλλά η ευελιξία του ζουμ στο βίντεο είναι σημαντική

Maestro σε ενδιαφέρει πιο πολύ βίντεο ή φωτογραφία? Ο sigma 18-35 είναι ασύγκριτα καλύτερος από τον sony 18-105 σε απόδοση. είναι σα να έχεις όλους τους primes από 18 έως 35 συγκεντρωμένους. εγώ τον έχω σε canon mount και τον χρησιμοποιώ με τον MC-11. Τον έχω δοκιμάσει στην 6300 και την α7rII.
Σε φωτογραφία δεν έχεις κανένα πρόβλημα, εστιάζει πολύ καλά. Στο βίντεο το μόνο πρόβλημα είναι ο θόρυβος που κάνει όταν εστιάζει συνεχόμενα (ένα κλακ-κλακ) γιατί δεν είναι φτιαγμένος για βιντεο, αλλά αυτό το ξεπερνάς μερικώς είτε κλειδώνοντας την εστίαση με custom button είτε με χειροκίνητη εστίαση.
Είναι σίγουρα βαρύς φακός όπως λέει και ο Βασίλης, αλλά αξίζει το κουβάλημα και σε συνδυασμό με το ibis είναι λουκούμι για το βίντεο.
Παλιότερα τον είχα πάρει σε έκδοση Α-mount αλλά δεν εστίαζε συνεχόμενα στο βίντεο (με τον LA-EA3). με τον MC-11 συνεργάζεται πολύ καλύτερα. Από λειτουργίες νομίζω χάνεις και το Eye-AF.

Για βίντεο ξεκίνησε η αναζήτηση, βλέποντας όμως οτι η 6500 μπορει δυνητικά να καλύψει μια χαρά τις δυνατότητες μιας καλής dslr, άρχισε να μου γυαλίζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιώ αυτή για φωτογραφιες σε ταξίδια (και γιατί οχι και γενικότερα, δεν είμαι επαγγελματίας εξάλλου). Στο video σε αυτή τη φάση δε θα μου χρειαστεί το οποιο CAF, αρκεί βέβαια να δουλεύει σωστά το απλό AF, γιατί με το manual, μικρή οθόνη, ήλιο κλπ, δε νομίζω βα την παλέψω.

Άρα σε ποιο mount καταλήγουμε και σε τι κόστος;

Εγώ θα σου πρότεινα EF mount. Αν θελήσεις να τον πουλήσεις θα φύγει πολύ ευκολότερα.
Επίσης με τον MC-11 σε EF mount θα μπορείς να κουμπώσεις και φακούς canon.

Και πολλούς "κινέζους" manual που αυξάνονται και πληθαίνουν (με τρελό vfm...)

Ευχαριστώ παιδιά! Ευτυχώς ή δυστυχώς η αναζήτησή προχωράει με ρυθμούς χελώνας διότι ακόμα δεν έχω ξεκαθαρίσει τι χρειάζομαι, ποσο μάλλον το τι θέλω. Ώρες ώρες σκέφτομαι οτι ίσως στην πράξη να μου αρκούσε μια παρα πολυ καλή compact (RX100iv-v/LX100), που στην ουσία έχει τα πάντα για ερασιτεχνική χρήση συν το ταξιδιάρικο μέγεθος που θα μου έλυνε τα χέρια για χρήση παντού.

Απο την άλλη σκέφτομαι οτι γιατί να μην αρχίσω σιγά σιγά να επενδύω σε ενα σύστημα (Sony ή Pana), με ενα καλό σώμα για αρχή και σιγά σιγά επέκταση με καλύτερους φακούς...

Και έρχεται και η τριτη κακιά φωνή που λέει, αφού στην τελική γουστάρεις φιλμάκια... γιατί δεν κανείς λιγο τη ζωή σου δύσκολη με μια blackmagic micro...

Ετσι όπως με βλέπω, η που θα περιμένω μέχρι να έρθει επιφοίτηση, ή θα σκάσει αύριο το πρωί κάποια μουρλη προσφορά σε ενα απο τα τρία σενάρια και θα κάνω τη δοκιμή.

Για πες πες πες για κινέζους VFM.....

Τα έχει ήδη πει ο Γιάννης εδώ http://avclub.gr/forum/showthread.php/150382-Fuji-XT-2-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1?p=1057876242&viewfull=1#post1057876242

Τον opteca τον πήρα κι εγώ και τον φόρεσα στην GX80, αποκτώντας έναν 190/f1,8 με 100 τελική. Οι εντυπώσεις μου από εδώ και κάτω http://avclub.gr/forum/showthread.php/115778-%CE%A6%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-m4-3?p=1057886334&viewfull=1#post1057886334

Το φακό τον έχω από το 2015, ποτέ δε κατάλαβα γιατί τον αγόρασα. ....είμαι εθισμένος με αυτόματη εστίαση.
Φωτογραφία σε χαμηλό φωτισμό με την Sony A6000