Sony α6500 φωτογραφία

Έχω φτιάξει ένα action να διορθώνει το λευκό και το κίτρινο σε όλες τις κάμερες όχι μόνο σε Sony, το χρησιμοποίησα στη παλιά τούτη φωτογραφία. ..σκέφτομαι να το εμπορευτώ...
Στην A6500 έχω τρία διαφορετικά πάνω στη κάμερα.

Ένα παράδειγμα από κλεψιμαίικη φωτογραφία, σε επιδερμίδα επίσης κάνει εξαιρετική δουλειά... βελτίωση σηκώνει βέβαια είναι σε βρεφική ηλικία.

test wb.jpg

Last edited:
Τελικά με τα reviews που διαβάζω και βλέπω, παρ'ολο που είμαι ερωτευμένος με τον Sigma18-35, μάλλον είναι καλή ιδέα να ξεκινήσει κανείς με έναν native φακό για να έχει όλα τα καλούδια της κάμερας στην καλύτερη μορφή τους μέχρι να τη συνηθίσει κλπ.

Οπότε, αν αφήσουμε έξω τον κιτ 16-50, οι στάνταρ επιλογές για ζουμ είναι οι 16-70 και 18-105. Πέρα απ'τη διαφορά του μήκους, και με δεδομένο ότι η συνήθης χρήση θα είναι στο κομμάτι 20-60 (βάσει προηγούμενης εμπειρίας), θεωρείτε ότι αξίζει ο 16-70 τα -αρκετά-παραπάνω χρήματα, και μάλιστα στερώντας σου αυτή τη μια φορά που ίσως να χρειαστείς το 100άρι μήκος;

Απάντηση: Re: Sony α6500 φωτογραφία

Τελικά με τα reviews που διαβάζω και βλέπω, παρ'ολο που είμαι ερωτευμένος με τον Sigma18-35, μάλλον είναι καλή ιδέα να ξεκινήσει κανείς με έναν native φακό για να έχει όλα τα καλούδια της κάμερας στην καλύτερη μορφή τους μέχρι να τη συνηθίσει κλπ.

Οπότε, αν αφήσουμε έξω τον κιτ 16-50, οι στάνταρ επιλογές για ζουμ είναι οι 16-70 και 18-105. Πέρα απ'τη διαφορά του μήκους, και με δεδομένο ότι η συνήθης χρήση θα είναι στο κομμάτι 20-60 (βάσει προηγούμενης εμπειρίας), θεωρείτε ότι αξίζει ο 16-70 τα -αρκετά-παραπάνω χρήματα, και μάλιστα στερώντας σου αυτή τη μια φορά που ίσως να χρειαστείς το 100άρι μήκος;

o 18-105 πάντως είναι Ελβετικός σουγιας. Μακράν ο πιο χρήσιμος φακός μου.

Φαίνεται πάντως πως ο 16-70 υπερέχει σχετικά καθαρά στα μήκη που μ'ενδιαφέρουν, ενώ ο 18-105 είναι και αρκετά τεράστιος σε όγκο (και υποθέτω βάρος). Βέβαια απ'την άλλη, είναι και κοντά 3 κατοστάρικα κάτω, ενώ είναι και μερικές στιγμές που θα το ψάχνεις το μεγάλο μήκος και θα βλαστημάς.

Last edited:
Όλα έχουν υπέρ-κατα. Ο 18-105 πάντως δεν είναι ιδιαιτερα μεγάλος ούτε πολύ βαρύς ενώ το σταθερό f4 είναι πλεονέκτημα στο video.

Re: Απάντηση: Sony α6500 φωτογραφία

Όλα έχουν υπέρ-κατα. Ο 18-105 πάντως δεν είναι ιδιαιτερα μεγάλος ούτε πολύ βαρύς ενώ το σταθερό f4 είναι πλεονέκτημα στο video.

Πάνω στις Α6ΧΧΧ πάντως ο 18-105 είναι τεράστιος, προσωπικά αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που τον έδωσα, μεγάλος, βαρύς, όχι αρκετά ευρυγώνιος και σε ποιότητα εικόνας είναι απλά οκ, τίποτα ιδιαίτερο...περι ορέξεως πάντως.....συνολικά είναι τίμια πρόταση άλλα όχι αυτό που θα ήθελα....

Ο καθένας όπως βολεύεται. Πάντως εμενα με έχει εντυπωσιάσει, αφού τουλάχιστον το δικό μου κομμάτι έχει πολύ καλη ποιότητα εικόνας overall, ειδικά στα φωτεινα ακόμα και όταν το συγκρίνω με τον κορυφαίο 24ρη Zeis 1.8. Δεν είναι φυσικά τόσο γρήγορος όσο ο 24ρης ούτε μπορεί να γράψει εξίσου καλά στα σκοτεινα, αλλα πιστεύω ότι είναι πολύ καλος all around φακός.

μεγαλος ειναι, βαρυς οχι.
Ειναι και πολυ γρηγορος στην εστιαση και κυριως εχει καταπληκτικη σταθεροποιηση.
Για βιντεο ειναι ο νουμερο ενα φακος...και λογω του powerzoom.

Δεν ειναι τυχαιο οτι φευγει ανετα σε αγγελιες, καιυπαρχουν και πολλες ζητησης γι αυτον τον φακο.
Οταν τον ειχα δωσει, ειχα 3-4 ενδιαφερομενους ... και φευγει και σε πολυ καλη τιμη.

Ειναι φακος που με κρατησε στη σονυ για πολυ καιρο, και μου λειπει αφανταστα τωρα με τη Fuji, που δεν εχει δυστυχως κατι παρομοιο.

ειναι αλλωστε ο φακος που ειχα σε ολες τις εκδηλωσεις, μαζι με εναν prime.

Το powerzoom είναι εντυπωσιακότατο όντως. Φαντάζομαι ρυθμίζεις την ταχύτητα, σωστά;

Πάντως, τώρα είδα ότι υπάρχει και μια συμπαθητική προσφορά με τους δυο κιτ (16-50, 55-210) στα 1700, δηλαδή 300 πάνω από το σκέτο σώμα, και σε συνδυασμό με τον ελάχιστο όγκο του 16-50 είναι κράχτης. Κρατάς μόνιμα κουμπωμένο τον μικρό και έχεις κάπου στην τσάντα ή στ'αμαξι και τον μεγάλο, αν χρειαστεί. Βέβαια λογικά καμία σχέση δε θα'χει με τους δυο καλούς ζουμ, αλλά κερδίζεις ένα κάρο λεφτά για να επενδύσεις σε 1-2 primes (πχ έναν 24άρη κι έναν πορτρέτου).

Πωπω μεγάλο μπέρδεμα η φάση..

Με τον Sigma 105mm macro αν ειχα fuji Παναγιώτη θα είχε καλύτερα χρώματα;
.. Τα χρώματα της φύσης όπως τα έβλεπα..

Μια χαρά είναι τα χρώματα αλλά να τραβάς χωρίς να σκέφτεσαι ότι μπορεί υπάρχει και το καλύτερο απόλαυσε αυτό που έχεις.

Παναγιώτη το αυτό και για σένα.
Σκέψου μόνο πόσο καλύτερη θα είναι η χτ-30 απο την χτ-20....πόσο δε μάλλον η χτ-40.
Συμφωνώ μαζί σου στο carpe diem!:ernaehrung004:

Καλύτερα χρώματα από τον μεγαλύτερο καλλιτέχνη τη Φύση; όχι
Από κει και πέρα παίζεις μαζί τους και τα φέρνεις σύμφωνα με τη διάθεση της μέρας σου.