Sony α6500 Video

Maestro με γεια. Δες και τη sony half-case. Την είχα στην Α6300 και τώρα στην Α7 & με βολεύει πολύ, γιατί προσθέτει λίγο βάρος και ύψος, ώστε να ισορροπεί καλύτερα με μεγάλους φακούς, βελτιώνει το grip και την αίσθηση και προστατεύει το κάτω μέρος, όταν την ακουμπάς απο δω κι απο κει.

leather_body_case_for_a6500_camera_4.jpg

Το είδα αυτό και μου άρεσε αισθητικά, αν βοηθάει όντως και εργονομικά δεν είναι κακή ιδέα. Αλλά τι εννοεί ο τζο παρακάτω, δε μπαίνει βίδα από τρίποδο όσο είναι φορεμένη η θήκη;

Μπαίνει βίδα, υπάρχει πάσο. Απλά το σύγκρινα με τη σταθερότητα και την ευκολία του cage.
Δεν νομίζω πως συγκρίνεται με βίδωμα της half-case στη μηχανή, μετά βίδωμα plate πάνω στη half-case και μετά προσαρμογή στο quick-release.
To cage προσαρμόζεται κατευθείαν στο quick-release, χωρίς plate, αφού το ίδιο έχει το κατάλληλο σχήμα στο κάτω μέρος.

Μπαίνει βίδα, υπάρχει πάσο. Απλά το σύγκρινα με τη σταθερότητα και την ευκολία του cage.
Δεν νομίζω πως συγκρίνεται με βίδωμα της half-case στη μηχανή, μετά βίδωμα plate πάνω στη half-case και μετά προσαρμογή στο quick-release.
To cage προσαρμόζεται κατευθείαν στο quick-release, αφού το ίδιο έχει το κατάλληλο σχήμα στο κάτω μέρος.

Κατάλαβα. Cage θα πάρω κάποια στιγμή αργότερα, αλλά δε νομίζω να το χρησιμοποιώ φωτογραφικά.

Εγώ έχω πάρει αυτό το πακετάκι στις 150 λίρες (κάποιος το είχε ποστάρει στο νήμα των προσφορών και τον ευχαριστώ άμα διαβάζει).
Είναι το manfrotto 190x aluminium τρίποδο με το MHXPRO-2W fluid head.
Το τρίποδο είναι στιβαρό και ευχαριστιέσαι να το χρησιμοποιείς και το fluid head καλό και σχετικά smooth στα παναρίσματα(ίσως το 502hd pro να είναι λίγο καλύτερο αλλά δεν μπορώ να πω ότι έχω ιδιαίτερο παράπονο)
Για τα λεφτά του μια χαρά το πακετάκι.

You are welcome! Πολύ καλό, όντως. Εμένα μου το είχε προτείνει ο Γιάννης Σπύρου αλλά η τιμή που το πήραμε παίζει να ήταν και λάθος του amazon :p

σήμερα έβγαλα τον μικρό βίντεο, πήγα μετά να σώσω καρέ του 4κ βίντεο σε jpg, αλλά κάτι έκανα λάθος, γιατί
οποιαδήποτε κίνηση του μικρού ήταν ''θολή''.
Σε εξωτερικό χώρο, με άπλετο φως, είχα shutter 50 , iso 200, f 8, fps 25
Με τι ρυθμίσεις θα έχω καθαρά, ευκρινή καρέ?
να ανεβάζω iso και να βάλω nd φίλτρο?
ευχαριστώ

η μπαταρία, ειδικά σε 4κ, δεν φτάνει ούτε για μισάωρο...
ποια, εκτός σονυ, προτείνεται να αγοράσω?
από την άλλη σκέφτομαι την αγορά αυτού
http://www.ebay.com/itm/272464687623?var=571486564482
με μπαταρίες 18650.
Η φόρτιση μέσω usb, θα δώσει λύση στην όποια υπερθέρμανση?
ευχαριστώ

Re: Απάντηση: Sony α6500 Video

Τα έχουμε πει. Με dummy battery λύνεται το θέμα υπερθέρμανσης.
Μέσω USB πάλι η μπαταρία εσωτερικά δουλεύει και ζεσταίνεται. Καλύτερα από το να αδειάζει η μπαταρία εσωτερικά μόνη της βέβαια, αλλά δεν συγκρίνεται με dummy battery.

EX-PRO Sony On The Move 7600mAh ή 16000mAh
Jupio Powervault NP-FW50

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony α6500 Video

EX-PRO Sony On The Move 7600mAh ή 16000mAh
Jupio Powervault NP-FW50

δεν υπάρχει κάτι πιο συμμαζεμένο για να μπει κάτω από το ring?

Το αγόρασα εγώ μα δε μου άρεσε ... είμαι περίεργος.... πρέπει να γίνει υποχρεωτικά σύνδεση με usb επίσης διαθέτει μόνο το κλείστρο στην A7s της μαμάς διαθέτει και δυο κουμπιά ευκολίας.

Δεν είναι υποχρεωτική η σύνδεση του battery grip της Meike με USB.

Η σύνδεση με USB γίνεται μόνο για να ενεργοποιηθεί το κουμπί του κλείστρου στο battery grip.

Σωστά ειδάλλως γιατί να το φορέσω πάνω στην α6500, για καλύτερο κράτημα; Ποτέ δεν είχα πρόβλημα τουλάχιστον με τον 70-200mm

Καλύτερο κράτημα, διπλάσια αυτονομία, καταπολέμηση της υπερθέρμανσης.

Κι αν πάρεις δεύτερη κασετίνα, αλλάζεις με μία κίνηση και τις δύο μπαταρίες μαζί.

64 ευρώ με δωρεάν μεταφορικά το βλέπω το SmallRig 1889 στο ebay.

http://www.ebay.ie/itm/252971164372

Όχι, δεν αξίζει να χάσεις το συγκεκριμένο SmallRig 1889 για διαφορά λίγων ευρώ.
Το SmallRig 1661 που κάνει 35 ευρώ δεν έχει ούτε nato rail στο δεξί μέρος, ούτε arca swiss εγκοπές στο κάτω μέρος.

Last edited:

64 ευρώ με δωρεάν μεταφορικά το βλέπω το SmallRig 1889 στο ebay.

http://www.ebay.ie/itm/252971164372

Όχι, δεν αξίζει να χάσεις το συγκεκριμένο SmallRig 1889 για διαφορά λίγων ευρώ.
Το SmallRig 1661 που κάνει 35 ευρώ δεν έχει ούτε nato rail στο δεξί μέρος, ούτε arca swiss εγκοπές στο κάτω μέρος.

Bid είναι αυτό που έβαλες. 78$ έχει στο Amazon.