Sony α6500 Video

Re: Απάντηση: Sony α6500 Video

Ξέρω πολύ καλά τις τιμές των SmallRig.
Δεν παίρνεις SmallRig από Amazon, αλλά από eBay. Δεν είναι αναφορά η τιμή του Amazon στα SmallRig.
Στα auctions με το πρώτο bid γίνεται και πώληση, αφού αυτή είναι και η τιμή στα buy-it-now listings, 64-65-66 .
Από τον ίδιο πωλητή το buy-it-now είναι 65,45
http://www.ebay.ie/itm/252708237732

Εγώ πρότεινα το auction listing στα 63,84 .

Για να μην παίζουμε με τα λεπτά του ευρώ,
γύρω στα 65 επομένως είναι η τελική τιμή του 1889, και όχι 82 όπως ειπώθηκε.

Last edited:
μόλις πήρα τον 18-105
Σε τι mode βάζουμε (A-S-M) για βίντεο, με σταθερό f4?
Χρειάζεται nd φίλτρο την ημέρα?

ευχαριστώ

Ευχαριστώ κι εγώ για τα links... είναι ζόρικη υποθεση το βίντεο τελικά. Σε λιακάδα έξω που χάζευα λίγο στο δρόμο, με ISO100 και διάφραγμα στο 7.1, είναι αδύνατον να πέσεις κάτω από 1/500. Μάλλον θα αναγκαστώ να τα σκάσω (πάλι!!!), ειδικά για slog που ανεβαίνει το ISO.

https://youtu.be/-n3u7DHV0ro

Last edited:
Νομίζω η πιο λογική αγορά είναι ένα variable Tiffen. Variable αφενός γιατί τρέχα γύρευε μέχρι να μάθω τι χρειάζομαι, αφετέρου για ευελιξία σε συνθήκες, και Tiffen γιατί φαίνεται να είναι απ'τα πιο ουδέτερα και ευκρινή.

Φαρμακείο σκέτο όμως.

Θαενκς, το πέρασα. Βέβαια δεν είμαι ο κατάλληλος για να εντοπίσω διαφορές, είμαι ακόμα καινούριος στην κάμερα.

By the way, το eyecup που συζητούσαμε λίγες σελίδες πίσω είναι όλα τα λεφτά. Βασικά δε μπορώ χωρίς αυτό πλέον. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι βρίσκει στην οθόνη και πρέπει να το βγάλεις αν θες να την τραβήξεις έξω.

Ελπίζω να πέρασες το openmemories tweak πριν κάνεις την αναβάθμιση λογισμικού.

Με περασμένο το τελευταίο λογισμικό δεν μπορείς να περάσεις το tweak (για ακύρωση του 30λεπτου ορίου).

Με περασμένο το τελευταίο λογισμικό δεν μπορείς να περάσεις το tweak (για ακύρωση του 30λεπτου ορίου).

Too little too late... :frusty::bang:

Δεν πειράζει, μικρό το κακό, δεν μπορώ να σκεφτώ την παραμικρή περίσταση που θα χρειαζόμουν πάνω από 30 λεπτά συνεχόμενου βίντεο. Άσε που το αρχείο θα ήταν κτηνώδες και δε θα μπορούσα να το κουμαντάρω ούτε σε cluster server...!

Πάντως υποθέτω ότι θα ξαναβγεί tweak για το τρέχον.

Δεν περίμεναν μια εβδομάδα ακόμη να το πουν;
Δυστυχώς έκανα update δυο μέρες πριν

Αγαπητοί την καλησπέρα μου σε όλους τους φίλους μετά από κάμποσο καιρό

Διάβασα λίγο τα μηνύματα που είχα αφήσει τον τελευταίο καιρό. Για τον Maestro και σχετικά με τα variable filters. Εψαχνα καιρό ένα φτηνό αλλά αξιοπρεπές variable στα 72mm (για τον sony 18-105) και τον sigma 18-35 που και οι δύο είναι 72mm και τελικά κατέλειξα στο Hoya για 2 λόγους. Αφενός ήταν άμεσα διαθέσιμο στην Ελλάδα, αφετέρου από διάφορα test στο ιντερνετ νομίζω ότι είχε την καλύτερη σχέση τιμής - απόδοσης. Βέβαια τα variable αυτά φίλτρα είναι κυρίως για βίντεο καθώς ΟΛΑ στη συγκεκριμένη κατηγορία κόστους, έχουν μια μικρή (ανεπαισθητη) "θαμπωμάρα" στην εικόνα και ίσως μια επίσης ελαφρά παραμόρφωση στο χρώμα. Επίσης όταν πας να το κλείσεις αρκετά εμφανίζεται το φαινόμενο του "σταυρού" και δεν είναι λειτουργικά. Άρα σε συνθήκες μιας καλοκαιρινής ηλιόλουστης μέρας αν θες ανοιχτό διάφραγμα νομίζω δεν θα καλύψει. Ομως είμαι ευχαριστημένος. Το tiffen απ' οσο θυμάμαι κινείται στην ίδια κατηγορία.

Για το Eyecup της JJC το σκέφτομαι και εγώ καθώς δεν με βολεύει καθόλου το μικροσκοπικό Eyecup της εταιρείας ενώ η οθόνη δεν ειναι και οτι καλύτερο. Η άλλη λύση είναι ένα external μονιτορ, όχι μεγαλύτερο από 5'' αν θες φορητότητα και μια κάποια διακριτικότητα. Σε αυτή τη κατηγορία, μετά από πολύ ψάξιμο κατέλειξα σε δύο επιλογές. Η πρώτη είναι αυτό που είχε προτείνει και ο _tzo_ αν θυμάμαι καλά, δηλαδή το Ikan το οποίο όμως είναι ακριβούτσικο. Η άλλη λύση, η φτηνή κοντά στα 100ευρώ είναι το Viltrox DC 50, το οποίο ομως δεν ξέρω αν βοηθάει πολύ καθώς η ανάλυση ειναι 800χ480 max. Ακόμα δεν έχω αποφασήσει ποιό να πάρω :) :beatnik2:

Αξιώθηκα μετά από τόσες μέρες να τραβήξω λίγο slog3, με αφορμή την παραλαβή του φτηνιαρικου fluid head που πήρα έτσι για δοκιμή.

Δοκίμασα κάποια LUT στην τύχη και επειδή αυτουνού μου άρεσε ο χρωματικός του τόνος, σας το βάζω εδώ.

https://youtu.be/slqy1nNiP0M

Φακός ο Rokinon 12, σε F2, ISO στον αυτόματο του slog3 και κλείστρο στα 160. Ήθελα απλά να δω τα χρώματα, οπότε δεν το'ψαξα παραπάνω, άσε που έπιανε και μπόρα μέσα σε λίγα λεπτά.