Sony α6500 Video

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony α6500 Video

Οχι evanfotis. Γιατί ? δεν ειναι προσβάσιμα ?

ΟΚ τώρα... είχε γίνει deactivated το account μου απο τη μή χρήση και ήθελε reactivation για να τα δώ αλλιώς έλεγε οτι τα αρχεία δέν υπάρχουν στο φάκλεο αυτό...

Με ενδιαφέρει να πάρω ένα Steadycam για την Sony a6500 με τον 18-105 φακό.
Ποιό ύψος είναι για αυτό το Setup, 40 ή 60?

Καλημέρα σε όλους

Να ρωτήσω κάτι. Υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ρύθμιση που πρέπει να κάνω στο ClearImage Zoom της sony a6500. Παρ' ολο που λένε οτι ειναι "καθαρό" εμένα ακόμα και με αρκετό φως, , μέρα μεσημέρι, μου βγαζει αρκετό κόκο "noise". Τι clear zoom ειναι αυτό ? Το έχει δοκιμάσει κανείς ?

Ναι σωστό αυτό. Crop είναι, αλλά στο youtube βλέπω οντως πολύ καθαρές εικόνες. Αυτό που δεν πρόσεξα είναι μήπως πρέπει να είσαι σε HD και όχι σε 4Κ για να μην έχει θόρυβο. Προς το παρόν στο 4Κ δεν ειμαι καθόλου ευχαριστημένος απο το clearimage και λέω μπας και κάτι δεν κάνω σωστά. :/

Εχω την εντυπωση οτι το clear zoom δεν ειναι crop της εικονας, οπως στο ψηφιακο ζουμ, αλλα κανει crop τον αισθητηρα. Βεβαια στο x2 σιγουρα δεν ειναι οτι καλυτερο. Γενικα, αν κ σπανιως το χρησιμοποιω, δεν παω παραπανω απο x1.5. Σε εσενα ο κοκος σε ποση μεγεθυνση εμφανιζεται;

Να σου πω. Εγω το δοκίμασα με τον 18-105. Από το 1.4χ και μετά ήταν απαράδεκτο διότι ήταν και μέρα και υπήρχε εξαιρετικός φωτισμός. Ο κόκκος ήταν πιο αισθητός κυρίως όταν το φόντο ήταν μονόχρωμο γαλάζιο (ουρανός) και όχι τόσο σε πιο σύνθετα αντικείμενα (σπίτια κλπ). ΑΝ κάνει crop τον αισθητήρα (που αυτό γίνεται όπως θυμαμαι να ειχα διαβάσει) δεν θα έπρεπε να εμφανίζεται κόκος καθόλου.

Να σου πω. Εγω το δοκίμασα με τον 18-105. Από το 1.4χ και μετά ήταν απαράδεκτο διότι ήταν και μέρα και υπήρχε εξαιρετικός φωτισμός. Ο κόκκος ήταν πιο αισθητός κυρίως όταν το φόντο ήταν μονόχρωμο γαλάζιο (ουρανός) και όχι τόσο σε πιο σύνθετα αντικείμενα (σπίτια κλπ). ΑΝ κάνει crop τον αισθητήρα (που αυτό γίνεται όπως θυμαμαι να ειχα διαβάσει) δεν θα έπρεπε να εμφανίζεται κόκος καθόλου.

Ετσι...Εκτος κ να μας δουλευει η sony οπως ειπε ο vamvakoulas. Παντως κ αυτος με τον 18-105 γκρινιαζει, ενω λεει οτι με τον 70-200 δεν το βλεπει

https://www.youtube.com/watch?v=zA_j6T6T-_4

image = εικόνα

Εικόνα έχουμε και στο βίντεο και στη φωτογραφία.
Αλλά το ξεκαθαρίζει ότι αναφέρεται στη λήψη βίντεο.

Αφού βελτιώνουν τη σταθεροποίηση, μεγαλώνει ακόμη περισσότερο η ψαλίδα από την α6300.

Μόλις το εγκατέστησα και το δοκίμασα λίγο με τον 18-105mm που βέβαια έχει και το καλύτερο OSS απ' ολη τη σειρά των φακών της SONY. Εχω την εντύπωση ότι πράγματι βελτιώθηκε. Η δική σας γνώμη (και με τι φακό) ?

Παιδιά, να σας δείξω λίγο το setup που έχω φτιάξει για την a6500.
Αποτελείται απο :

small rig case
εξ. μονιτορ : PortKeys (IKAN) LH5s (DH5e)
Μικρόφωνο : Sony ECM-XYST1M
Battery pack : AUKEY 5000mAh
Φακός στη φώτο : 18-105mm
Variable ND Filter 72mm : HOYA

20170825_013139.jpg

--------------

20170825_013103.jpg