Sony α6500 Video

Παλικάρια χρόνια πολλά! Για δώστε τα φώτα σας παρακαλώ. Θα τη δουλεύατε την 6500 σε θερμοκρασίες -2 έως και -5 Κελσίου; Είμαι στο δρόμο για ταξιδάκι και ο καιρός μας τα χαλάει λίγο...

Sent from my iPhone using Tapatalk

γιατί να μη τη δουλέψεις?

η μπαταρία δε θα κρατάει πολύ, αλλά δε νομίζω να υπάρχει άλλο θέμα...

Απάντηση: Re: Sony α6500 Video

Βάλε μια μπαταρία σε ζέστη τσέπη όταν φωτογραφίζεις έξω, αν δεν χιονίζει δεν νομίζω να έχεις θέμα και σε βίντεο σίγουρα δεν θαχεις υπερθέρμανση :flipout: καλά να περάσετε :a0210:

Έκανα λίγο ψάξιμο στο Ίντερνετ και γράφουν ότι όταν το σώμα δεν είναι weatherproof ίσως να υπάρχει κίνδυνος condensation όταν μπεις μέσα μετά από κάποια ώρα χρήση στην... κατάψυξη. Βέβαια και αυτοί που τα γράφουν αυτά λένε ότι τη δουλεύουν χωρίς θέμα.

Η σονυ υποτίθεται γράφει μέχρι μηδέν Κελσίου, αλλά αυτά συνήθως είναι υπερβολές για να καλύπτουν τα νώτα τους..

Κυρίως για φωτογραφίες με ενδιαφέρει, όποτε είμαι λίγο εκτός θέματος, απλά δεν έβρισκα το άλλο

Αυτό ισχύει με όλες τις μηχανές ακόμη και με τις WR, είναι σαν το χνώτο στο τζαμι του αυτοκινήτου, αν βάλεις το κλιματιστικό καθαρίζει, έτσι όταν μπεις απέξω που έχει μείον κατι σε ένα χώρο με καλή θέρμανση μπορεί να δεις να σχηματίζονται υδρατμοί εντός σκοπεύτρου κλπ. που καθαρίσουν μετά από λίγο όταν η θερμοκρασία εξισσοροπηθεί , αν θες να το αποφύγεις όμως πριν μπεις μέσα σε θέρμανση βάλτην σε μια πλαστική σακούλα και τύλιξε τη καλά.

Εγώ πέρυσι ήμουν στην Πράγα και φάγαμε πολύ κρύο. Είχα μαζί μου τη eos 550D.
Φρόντιζα όταν έμπαινα σε ζεστό χώρο (πχ καφέ-εστιατόριο) να έχω τη μηχανή μέσα στο σάκο και μάλιστα σκεπασμένο με το προστατευτικό βροχής.
Το βράδυ όταν γυρνούσα στο ξενοδοχείο φρόντιζα πριν μπω μέσα να έχω βγάλει την μπαταρία για να τη φορτίσω-αν χρειαζόταν.
Μία φορά που ξεχάστηκα δημιουργήθηκε υγρασία εξωτερικά και χρειάστηκαν αρκετές ώρες για να φύγει, δεν δημιούργησε όμως πρόβλημα.
Μπορείς να βάζεις τη μηχανή μέσα σε σακούλα που κλείνει καλά όπως αυτές της κατάψυξης οπότε η οποιαδήποτε υγρασία σχηματίζεται στο εξωτερικό μέρος της σακούλας.
Οι έξτρα μπαταρίες όπως έγραψε ο Κώστας σε εσωτερική τσέπη για να είναι ζεστές.
Υπήρξε στιγμή που ο δείκτης έδειξε μπαταρία 0% και μετά από λίγο που μπήκα σε ζεστό χώρο επανήλθε στο 40%

Καλά να περάσετε

Παίδες ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Τελικά, ανησυχούσα για την κάμερα αλλά δε σκέφτηκα την ακόμα σημαντικότερη παράμετρο... Ότι με -10 και >20Km/h αέρα που είχε, χέρια μακριά απ'τις τσέπες επιβιώνουν μόνο για μερικά δευτερόλεπτα, ακόμα και με γάντια. Ειλικρινά, δεν ένιωθες δάχτυλα μέσα στο πρώτο λεπτό χρήσης. Πόσο μάλλον να ανοίγεις θήκες, να ψάχνεις ρυθμίσεις, να αλλάζεις φακούς, κλπ κλπ κλπ.

Οπότε, παρεούλα στο συγκεκριμένο ταξίδι μου έκανε το iPhone Χ, ευτυχώς με αξιοπρεπέστατα (έως και εντυπωσιακά μερικές φορές) αποτελέσματα.

Εννοείται μόλις γύρισα βγήκα στη γύρα για σοβαρά γάντια, ώστε την επόμενη φορά να πάω πιο μάχιμος.

Κατά τη διάρκεια λήψης βίντεο υπάρχει η δυνατότητα να τραβήξει φωτογραφία η μηχανή?

Καλημέρα σε όλους

Πήγα να αγοράσω και να εγκαταστήσω στην Sony a6500 την εφαρμογή Timelapse απο το playmemories και θυμηθηκα πάλι αυτά τα καραγκιοζιλίκια της Sony με τις χώρες που επιτρέπεται να κατεβάσεις εφαρμογές και αυτές που δεν... Ετσι, χθες πήρα το μήνυμα οτι "αποσυνδέομαι" απο το playmemories γιατι η χώρα που ειμαι δεν ειναι approved κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να εγκαταστήσω την εφαρμογή ? κάποια εναλλακτική ?

Κάνεις UK λογαριασμό, δηλώνεις δηλαδή διεύθυνση Αγγλίας και μετά αγοράζεις μια προπληρωμένη κάρτα top up της Sony (Sony PlayStation Network - PSN) από amazon.co.uk. Αν χρειαστεί βάζεις την ίδια διεύθυνση στο amazon για να κάνεις checkout χωρίς πρόβλημα.

Κάνεις top up τον sony λογαριασμό σου με τον κωδικό που θα σου στείλει το amazon στο email σου και είσαι έτοιμος...

Ευχαριστώ waroo... κι όλα αυτά επειδή η Sony θέλει να μας ταλαιπωρεί. Τραγικό για μια τέτοια εταιρεία να πρέπει να κάνεις ολη αυτή τη διαδικασία όταν εχεις αγοράσει το προιόν της.

Απάντηση: Re: Sony α6500 Video

Καλημέρα σε όλους

Πήγα να αγοράσω και να εγκαταστήσω στην Sony a6500 την εφαρμογή Timelapse απο το playmemories και θυμηθηκα πάλι αυτά τα καραγκιοζιλίκια της Sony με τις χώρες που επιτρέπεται να κατεβάσεις εφαρμογές και αυτές που δεν... Ετσι, χθες πήρα το μήνυμα οτι "αποσυνδέομαι" απο το playmemories γιατι η χώρα που ειμαι δεν ειναι approved κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να εγκαταστήσω την εφαρμογή ? κάποια εναλλακτική ?

Υπάρχει και αυτή η δωρεάν εναλλακτική: https://github.com/jonasjuffinger/TimeLapse

αυτές οι δωρεάν εναλλακτικές είναι που έκοψαν τα apps στη νέα γενιά των ff σωμάτων (a9, a7iii, a7riii)

Βρε παιδια που την βαζω για 4k βιντεο σε ποια ρυθμιση εχω τον 18-105/f4 αν βοηθαει