Sony α6500 Video

Ωραίο σετάκι. Μόνο τα βασικά χωρίς υπερβολές. Η μόνη ένσταση μου είναι στο φακό που κατά τη γνώμη μου δεν είναι αντάξιος της μηχανής. Φόρεσε της έναν sigma 18-35/1.8 να λάμψει
 
Ερώτηση: Με κάποιον αντάπτορα δουλεύουν φακοί Nikon Crop? Αν ναι με ποιον έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα Και θεωρητικά τι χάνουμε; Είμαι άσχετος με το θέμα ανταπτορες.
 
ενα απο τα θεματα της α6500 ειναι και η χαμηλη φωτεινοτητα του μονιτορ οταν τραβαμεε 4κ βιντεο, σε εξωτερικους χωρους τουλαχιστον.

Μια λυση που βρηκα τυχαια (δεν θυμαμαι αν το εχουμε αναφερει στο παρελθον) ειναι να χρησιμοποιησουμε το "Gamma Disp. Assist" ΟΝ (slo2-slog3) , ακομα και αν δε χρησιμοποιουμε slog!

ΜΑς δινει ενα πολυ φωτεινοτερο μονιτορ και σιγουρα πιο ευδιακριτο.
φυσικα εχει αντικτυπο στη μπαταρια, οποτε καλο ειναι να εχουμε καποιες spare η καποιο powerbank .

δουλευει προφανως και στην α6300.
 
Απάντηση: Re: Sony α6500 Video

ενα απο τα θεματα της α6500 ειναι και η χαμηλη φωτεινοτητα του μονιτορ οταν τραβαμεε 4κ βιντεο, σε εξωτερικους χωρους τουλαχιστον.

Μια λυση που βρηκα τυχαια (δεν θυμαμαι αν το εχουμε αναφερει στο παρελθον) ειναι να χρησιμοποιησουμε το "Gamma Disp. Assist" ΟΝ (slo2-slog3) , ακομα και αν δε χρησιμοποιουμε slog!

ΜΑς δινει ενα πολυ φωτεινοτερο μονιτορ και σιγουρα πιο ευδιακριτο.
φυσικα εχει αντικτυπο στη μπαταρια, οποτε καλο ειναι να εχουμε καποιες spare η καποιο powerbank .

δουλευει προφανως και στην α6300.

Nice find!
 
Με τα τελευταία firmware του mc11 νομιζω οτι δε χανεις και πολλα

https://www.sigmaphoto.com/mount-converter-mc-11

Εχει σίγουρα face detection kai caf στο βίντεο, έχει και eye af.
Ισως δεν εχει Lock on af και zone,δεν ειμαι σιγουρος.

Θελουν παντως και ο ανταπτορας mc11 και οι συμβατοι φακοι update, για να εχεις ολες τις λειτουργιες.

Για τον ανταπτορα εινα ευκολο, γινεται μεσω υπολογιστή...για το φακο ομως θελεις ειδικα ανταπτορα, που τον χρεωνει ξεχωριστά.

https://www.sigmaphoto.com/sigma-usb-dock

Sent from my iPad using Tapatalk Pro
 
Last edited:
Είμαι σίγουρος πολύ πιο αργός με με τον mc11 από ότι με μαμίσιο και επιμένω ότι θα χάνει λειτουργίες ... προκατειλημμένος με τους αντάπτορες.
 
Με τον αντάπτορα MC-11 οι Sigma φακοί δίνουν face detection, αλλά μόνο στην κεντρική κάθετη περιοχή:

niUplu.jpg


Βγαίνοντας από την κεντρική περιοχή χάνεται το tracking και μπερδεύεται.
Επίσης στο CAF ο μηχανισμός εστίασης κάνει ένα συνεχές γρήγορο τκτκτκτκτκτκ, ακουστό στο μισό μέτρο.

To CAF θέλει native φακούς, τι να λέμε τώρα.
 
Προφανως...αλλα δεν υπάρχουν ζοομ native φακοι 2.8 crop, και πολυ περισσοτερο 1.8 οπως οι 2 καταπληκτικοι sigma.
Για βιντεο ειναι μια χαρα...


Sent from my iPad using Tapatalk Pro
 
Σε πολλα βιντεο που εχω δει, δεν φαίνεται να εχει ιδιαίτερο θεμα με τους 2 sigma... Δεν ειναι και αστραπη, αλλα αμα δςν εχεις αλλη επιλογη;


Sent from my iPad using Tapatalk Pro
 
Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος μπορεί να είναι και εξαιρετική πρόταση η χρήση Sigma φακών. Εγώ αναφέρομαι στην εμπειρία χρήσης.

Βάζεις native και απαλλάσσεσαι από μηχανικούς θορύβους απολαμβάνοντας αξιόπιστο tracking σε όλο το κάδρο.
Ενώ με Sigma περιορίζεσαι μόνο στο κέντρο, με άγχος τώρα θα το χάσει, μετά θα το χάσει, και με το μοτέρ να χτυπάει συνέχεια σαν να δουλεύει υπερωρίες και να φοβάσαι μη σου μείνει στο χέρι.
 
Παιδιά εγώ με τον MC 11 και τον 18-35 f1.8 της Sigma, αν εξαιρέσεις τον συνεχη θόρυβο του μοτερ, δεν έχω παράπονο. Για αντάπτορας δουλεύει μια χαρά νομίζω αν και δεν τον έχω δουλέψει και πολύ να πω την αλήθεια.
 
Θα ηθελα να δωσω μερικες ρυθμισεις για καλυτερο χρωμα στο βιντεο (αλλα και στις φωτο) , μιας και ξερουμε οτι η σονυ εχει καπως "κλινικα¨χρωματα .

Οι ρυθμισεις που θ αναφερω ειναι για τις sony a6300-6500 , και ισως για τη σειρα a7 , δεν χανετε τιποτα να τις δοκιμασετε (αρκει η μηχανη να εχει Picture profiles)
Απ οτι θυμαμαι η πρωτη sony a7 δεν εχει , οπως και η a7R ...


Πρωτη ρυθμιση που πρεπει να κανετε ειναι να βαλετε manual WB , γιατι το auto μπορει να κανει shifting κατα τη διαρκεια των γυρισματων με αποτελεσμα να εχετε διαφορετικα αποτελεσματα, ακομα και μεσα στο ιδιο κλιπ.

Η προτιμοτερη μεθοδος ειναι να βαλετε τη σωστη θερμοkρασια μονο σας Color Temp (σε βαθμους Κelvin )... δε χρειαζεται απολυτη ακριβεια, κρινετε με τα ματια σας.

Ενδεικτικα

Εσωτερικοι χωροι με "θερμο" φωτισμο -> 2500-3000Κ

Ημερησιος φωτισμος -> 5600Κ

Συνεφια, Σκια, Βραδυνο φως -> 6000-8000Κ


Aν και παλι εχετε καποιο yellow-green tint , δοκιμαστε να ρυθμισετε και το C.temp/Filter (στο WB ) σε B1 M2 (Blue 1 kai Magenta 2 δηλ.)



Μετα , βαλτε ενα Picture profile της επιλογης σας, με τις παρακατω ρυθμισεις... εγω το εχω στο PP6

Black Level -7
Gamma Cine 4
Color Mode Pro
Saturation +20 (αυξομειωστε αναλογα τα γουστα)
Color Phase +1
Color Depth -> Y-5
Detail -4 (-7 αν σας αρεσει το soft look)






Μια μικρη δοκιμη .... με αναμεικτο φωτισμο , πολλες φωτισtικες πηγες, εσωτερικα.


STANDART PROFILE - AUTO WB

STANDART by John Spirou, on Flickr



PP6 με manual WB και ρυθμιση του Filter B1 M2

PP6 by John Spirou, on Flickr
 
Μεγάλες διαφορές. Ειδικά στα PP4 - PP6 πέρα από το WB είναι σαν να έχεις φωτίσει επιπλέον το πρόσωπο.