Sony α6500 Video

Re: Sony 6500 Video

την επόμενη φορά θα κάνω το αντίστροφο. Με το atomos πάνω στη κάμερα θέλω να πω ότι δεν ήταν και ότι το καλύτερο.

Το zoom που το τοποθετεις αν εισαι εν κινησει?

Πάνω στη μηχανή, στο Hot shoe, έχει στη μία μεριά thread το Zoom.

Sent from my iPad using Tapatalk

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ευχαριστώ καΙ πάλι παιδιά.... Ελπίζω μέσα στις γιορτές να καταφέρω να τη δοκιμάσω εκτενώς.

απο ενα πολυ προχειρο τεστ σε βιντεο για low light, η 6500 ειναι οτι καλυτερο εχω δει , μετα την a7s!

Πολυ καθαρο βιντεο σε σκοτεινο δωματιο, χωρις φως, μονο με καποια Led , οθονη υπολογιστη κλπ.
Σε αυτες τις συνθηκες η 6000 σιγουρα ειχε χειροτερη εικονα , το ιδιο και η gx80.

Κι αυτο με το κιτ φακο (f/3.5-5.6) , σκοτεινο και οχι τοσο γρηγορο στην εστιαση.

Δυστυχως το ιντερνετ ειναι πολυ αργο σπιτι μου και δε μπορω ν ανεβαζω μεγαλα και 4κ δειγματα, οποτε θ αρκεστειτε σε 1080 και μικρα.

Η μπαταρια αδειαζει σα τρελλη , περισσοτερο απ οτι θυμαμαι στην α6000 .
Ευτυχως εχω Power bank και σωζεται καπως η κατασταση (σωτηριο το Usb charging).

https://www.youtube.com/watch?v=hLqQP3R6B3g

Το sample παραπάνω είναι στα 50fps 1/100 ? ή 25fps 1/50 (δείχνει αρκετά smooth οπότε υποθέτω 50 fps ?) ... επίσης τι iso είχες ως limit ? Η low light απόδοση δείχνει αξιοπρεπέστατη! δεν βλέπω πολύ κόκκο και αυτό είναι ενδιαφέρον και καλό (αν και το youtube δεν είναι και ο πιο αξιόπιστος μάρτυρας).

sta 25 fps ειναι. ISO ηταν auto, μεχρι 6400 νομιζω.
Ειναι οτι καλυτερο εχω δει οπως ειπα, εκτος φυσικα της a7s.

Δε νομιζω οτι μπορεις να βρεις κατι καλυτερο σε low light...

Γιάννη πολύ καλή φαίνεται και η εστίαση αστέρι. θα βοηθούσε ωστόσο με manual ρυθμηση και iso 6400 και shutter όσο πιο αργό σε αφήνει/ πιο flat προφίλ για να γράψουν λίγο και τα σκοτεινά να δούμε τι κάνει, γιατί από το απόλυτο σκότος και με τόσο contrast δεν βγάζεις ασφαλές συμπέρασμα. Μόνο εκεί στο διαστημόπλοιο μπορεσα να διακρίνω αλλά έριξε την έκθεση αυτόματα. Ίσως αν άναβες κανα φως ακόμα :-)

To low light περιλαμβάνει και το... light!

Πέρα από την πλάκα νομίζω κατάλαβες τι εννοώ. Αλλά δεν έχει και νόημα, αν είναι σαν της 6300 είναι εξαιρετική έτσι κι αλλιώς.

Η φόρτιση από usb είναι βάλσαμο πράγματι. Αλήθεια, φορτίζει και εν λειτουργία έτσι;

δε ξερω αν φορτιζει, αλλα σιγουρα λειτουργει...και μαλλον κραταει σταθερη τη μπαταρια οσο το εχεις συνδεμενο το Power bank.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Η μηχανη ως γνωστον εχει 2 ρυμθισεις για ανοχη σε θερμοκρασια κατα τη ληψη του βιντεο, normal και high.

Στη θεση νορμαλ , η 6500 υπερθερμανθηκε μετα απο καμποση ωρα ληψης βιντεο (δε ξερω ακριβως, το υπολογιζω γυρω στο 15λεπτο) , σε εσωτερικο σπιτιου με θερμοκρασια περιβαλλοντος 21 βαθμους.

Οταν την εβαλα στο high, η μηχανη εβγαλε μεν μυνημα αλλα συνεχισε να τραβαει και δεν σταματησε μεχρι εξανλησεως της μπαταριας και του οριου της μηχανης (30 λεπτα περιπου).

Το καλοκαιρι σε ηλιο θα ζοριστει αρκετα... τωρα δεν εχει θεμα, ηταν ζεστη αλλα οχι καυτη (μπορουσες δηλ. να τη κρατησεις στο χερι χωρις ιδιαιτερο προβλημα).

To ερώτημα είναι, αν υποθέσουμε ότι ο χρήστης λόγω γκριπ/cage κλπ δεν ενοχλείται στο χέρι του, είναι ασφαλές για τη μηχανή; Η εικόνα επηρεάζεται και πόσο;

Το ότι ζεσταίνεται το σώμα, πέρα της υπερθέρμανσης μπορεί να σημαίνει ταυτόχρονα ότι έχει και καλό σύστημα ψύξης εσωτερικά και μεταλλικό σώμα. Αν ήταν όλη πλαστική και δεν το ένιωθες δεν σημαίνει ότι θα ήταν καλύτερο για το εσωτερικό.

Εδώ σε canon rebel και μπορεί να τη νιώσεις θερμή όταν τραβάς βίντεο για ώρα καλοκαίρι που είναι και full πλαστική.

Αντίστροφο παράδειγμα, με blackmagic pocket μήνα οκτώβρη αίθριο καιρό, μετά το 5λεπτο το σώμα έκαιγε. Όμως ο αισθητήρας έχει peltier και ψύχεται σωστά.

Το αν η μηχανή επηρεάζεται και πόσο, μάλλον η σονυ το ξέρει μόνο....
Αυτά φαίνονται μετά από πολύ χρόνο.
Ειναι πολύ μικρό το σώμα της σονυ, εδώ η Fuji με μεγαλύτερο και έχει κόφτη στο 10λεπτο.

Θυμάμαι είχα πάρει μια από τις πρώτες mirrorless, την E-P1. Δεν είχε ούτε σκόπευτρο, οπότε όταν δούλευε πολλή ώρα - 200 καρέ και πάνω - ζεσταινόταν πολύ, και κάποια στιγμή έκαψε οθόνη (αλλάχτηκε εντός εγγύησης). Οπότε τραβώντας βίντεο μπορείτε να φαντασθείτε τι συμβαίνει. Η τεχνολογία προχωράει βέβαια, αλλά...

Απάντηση: Sony 6500 Video

Εξαιρετικό το low light, αλλά αναμενόμενο δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να είναι χειρότερο από την 6300, το ερώτημα είναι αν έχουν διαφορές η όχι.
Μεγεια Γιάννη καλές λήψεις εύχομαι.

Απάντηση: Re: Sony 6500 Video

Θυμάμαι είχα πάρει μια από τις πρώτες mirrorless, την E-P1. Δεν είχε ούτε σκόπευτρο, οπότε όταν δούλευε πολλή ώρα - 200 καρέ και πάνω - ζεσταινόταν πολύ, και κάποια στιγμή έκαψε οθόνη (αλλάχτηκε εντός εγγύησης). Οπότε τραβώντας βίντεο μπορείτε να φαντασθείτε τι συμβαίνει. Η τεχνολογία προχωράει βέβαια, αλλά...

ειναι και ένας απο τους λόγους που μαζί με τα κλικ κοιτώ πια και πόσες φορές έχει ανοίξει η μηχανή να δουλέψει (μακάρι ναχε και χρόνο συνολικό λειτουργίας), μπορεί να έχει κανείς 1000κλικ και να την έχει λιώσει στο βίντεο που σίγουρα ξεθεωνει τα ηλεκτρονικά.

Γιάννη ευχαριστώ για την απάντηση
κάτι ακόμα... έχω εντυπωσιαστεί από τα χρώματα (στο βίντεο) της fuji x-t2 αλλά η έλλειψη σταθεροποίησης στο σώμα
και το ότι δεν υπάρχει φωτεινός φακός με oss με κάνει να στραφώ προς την σονυ.
Συνεπώς..
1) Το eos color profile θα μου δώσει καλύτερο χρώμα δέρματος?
2) Μπαίνει στην μηχανή ή μπαίνει σε επεξεργαστικό πρόγραμμα?

ευχαριστώ

Έχεις τη Μπελούτσι και θα πας στην Γιοόανσον.
Όσα κόλπα και να σου κάνει η Σκάρλετ, Μόνικα δεν μπορεί να γίνει.

Η Μπελούτσι δεν θα κάνει τα ακροβατικά της Γιοόανσον!