Sony α6500 Video

Re: Sony 6500 Video

άρα στην ουσία η μηναχή στου δίνει την επιλογή ή IBIS ή τίποτα σωστά ? προφανώς λοιπόν στην sony a6500 δεν έχει καθόλου σημασία πια αν ο φακός έχει OSS. Το λέω καλά ?

Με τον 70-200mm f4 η επιλογή είναι καθαρά από το φακό και όχι από τη κάμερα. .. θα ήθελα να χειριζόμουν σύμφωνα με τις ανάγκες μου τη σταθεροποίηση.
Dark74 έχει ή όχι ο φακός σταθεροποίηση το κούνημα το γλυτώνεις σε μικρές ταχύτητες και στο βίντεο χεράτα όπως έγγραψε ο Ιωάννης.

Ναι απλά θέλω να καταλάβω αν αξιοποιεί το OSS του φακού. Δηλ. αν έχει καμιά σημασία να έχει ο φακός OSS. Διότι κάποιες κάμερες κάνουν συνδυασμό ΙΒΙS-OSS εδώ μάλλον δεν συμβαίνει αυτό.

Συνδυαστικά δουλεύει, όχι αθροιστικά.

Όταν υπάρχει OSS φακός, οι δύο άξονες σταθεροποιούνται από τον φακό, και οι υπόλοιποι τρεις από το IBIS.
Όταν δεν υπάρχει OSS φακός, και οι πέντε άξονες σταθεροποιούνται από το IBIS.

Ειδικά σε μεγάλα εστιακά μήκη, το OSS σταθεροποιεί καλύτερα τους δύο άξονες.
Δηλαδή αν θέλεις τηλεφακό, σαφώς καλύτερο είναι να προτιμήσεις φακό με OSS, ώστε να έχεις συνδυασμό IBIS και OSS.

εκανε κανεις το tweak για ν αφεραισει τα 30 λεπτα οριο ?
Δεν μου δινει τη δυνατοτητα για να το αφεραισω σε 4κ βιντεο... ξερεις κανεις αν γινεται ή οχι στην 6300-6500 ?

η τελευταια version .apk που βρηκα ειναι η 0,9...αλλα δεν μα φηνει να αφεραισω το 4K limit, μονο το 1080 .

Last edited:
Απάντηση: Re: Sony 6500 Video

Τελικα το tweak δουλευει! Εγραψα 1 ωρα συνεχομενα 4κ...η μηχανη ζεσταθηκε αρκετα, αλλα αντεξε.

Sent from my X98 Air II using Tapatalk

Συνεπώς με ένα rig cage και με μία εξωτερική τροφοδοσία, την βγάζουμε καθαρή το καλοκαίρι

Ενα link για το tweak να το βαλω και στην a6000 και πως το κάνω είναι εύκολο? Και