Sony α6500 Video

Re: Sony 6500 Video

προφανως δεν αντικαθιστα gimbal, οπως και κανενα IBIS.
H Ολυ εχει βελτιωθει πολυ, και με 1-2 φακους και υπο καποιες προυποθεσεις, μπορει να σταθει πολυ καλα απο μονη της, οχι ομως για επαγγελματικη χρηση.

εκει τα πραγματα ειναι απροβλεπτα και δημιουργουν καποια artifacts που για μενα δεν ειναι αποδεκτα.

αν σ ενδιαφερουν μονο σταθεροποιημενοι φακοι , και φυσικα δε σε νοιαζουν τα υπολοιπα της 6500 , τοτε πας για 6300.
Ειδικα αν εχεις 'η θελεις και Gimbal...

ο 18-105 εχει απο μονος του πολυ καλη σταθεροποιηση, δεν θα δεις ιδιαιτερη διαφορα (αν υπαρχει).

Το χέρι μου θέλω να πσιτεύω είναι αρκετά σταθερό. Αλλωστε το στο 80% των περιπτώσεων τραβάω handheld βίντεο. Δεν είδα καμιά ουσιαστική διαφορά στο 18-105mm2 μεταξύ α6000 και α6500. Αυτό μάλλον έχει να κάνει όπως είπε και ο Γιάννης με το ότι το 18-105mm έχει απο μόνος του αρκετά καλή σταθεροποίηση. Είναι άλλωστε και ο αγαπημένος μου φακός για video :) , αν είχε και f 2.8 θα είμουν πανευτυχής.

lol ναι...λέμε τώρα ρε παιδί μου, όνειρα χειμερινής νυκτός :beatnik2:

Mετά από α6300 + Beholder DS-1 που είχα πριν, ας δούμε τι θα κάνει και ο συνδυασμός α6500 + Zhiyun Crane.

ytxDUB.jpg

περιμένουμε να ακούσουμε _Tzo_

Χθες είχα την ευκαιρία να πάρω μια sony a6500. Ειδα τα samples σημερα το πρωι. Το IBIS δεν με εντυπωσίασε. Γιάννη εσύ που την έχεις και πιο πολύ καιρό τι λές ? Να πω την αλήθεια, είτε είχε IBIS, είτε το OSS του 18-105, το ίδιο πράγμα ήταν... Την δοκίμασα και με τον κιτ φακό που έχει επίσης ένα υποτυπώδες OSS... Δεν ενθουσιάστηκα. Εχω την εντυπωση επίσης ότι κάνει σε 1-2 σημεία και κάτι "πετάγματα" η εικόνα αλλά δεν ειμαι σιγορος μηπως ηταν καποιο μικρο-αποτομο κουνημα του χεριου.

Με γειες! Λογικά δεν τη σηκώνει και το πιο μικρό crane-M ?όχι βέβαια με το θηρίο 24-70.
Εχει βγει και νέο μοντέλο beholder EC1, αλλά δεν ξέρω τις διαφορές. Ίσως θα ήταν σκόπιμο να ανοιχτεί νήμα για gimbal

Τhanks.
Συγκεκριμένα για συζητήσεις περί gimbal υπάρχει νήμα στην κατηγορία βίντεο.
http://avclub.gr/forum/showthread.php/152667

Φυσικά ο FE24-70/2.8 GM είναι ο πρώτος φακός που με καίει να δοκιμάσω στην α6500.
Μετά FE85/1.4 GM, 50/0.95 Mitakon, FE35/1.4, FE28/2, 50/2 Loxia, 135/2 Samyang, όλοι θα ωφεληθούν από το IBIS.
Eνώ στην α6300 είχα αναθέσει μόνο τους OSS φακούς: FE16-35/4, FE90/2.8, FE70-200/4, τώρα ανοίγονται νέοι ορίζοντες.

Επέλεξα Crane και όχι Crane-M γιατί θέλω να έχω την ευελιξία χρήσης διαφόρων φακών όπως και των ΝΧ1.

Sony 6500 Video

Το έχουμε ξαναπεί...αν εχεις φακούς με σταθεροποιηση, δεν θα κάνει ιδιαίτερη διαφορά το IBIS.

Εγω το θέλω για Manual φακούς και φακούς που δεν έχουν os, πχ 24mm 1.8, sigma 30mm 1.4, sigma 18-35mn 1.8 + adapter κλπ

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ευχαριστώ Στάθη.

Η α6300 δεν τα κατάφερνε να σταθεί δίπλα στην NX1, να δούμε αν το ΙΒΙS + Touch Focus κάνει τώρα τη διαφορά, ώστε να ξεκλέψει κάποιες ώρες βιντεολήψης η α6500.

Δοκίμασα την α6500 + FE28/2 με το Crane gimbal και η συνεργασία ήταν άψογη.

Ο μικρός φακός επιτρέπει την τοποθέτηση της μηχανής μπροστά κι έτσι υπάρχει άφθονος χώρος για την οθόνη σε σπαστή θέση.
Και φυσικά η οθόνη αφής είναι όλα τα λεφτά. Το Crane είναι σφιχτό στη θέση του και δεν επηρεάζεται από τα αγγίγματα στην οθόνη.

Τις εναλλαγές σημείου εστίασης τις κάνει ομαλά και σταθερά η α6500, αλλά κάποιες φορές βολεύει να μπορείς να ορίσεις εσύ το σημείο εστίασης στην οθόνη αφής.

Παιδιά, θέλω τη βοήθειά σας.
Οσοι έχετε a6500 ή ίσως και a6300

Σε βίντεο mode, 4K 25fps 1/50 σε εξαιρετικά χαμηλό φωτισμό παρατήρησα το εξής φαινόμενο (βλέπε βίντεο). Αν έχει σημασία η μπαταρία ήταν γύρω στο 30%. Iso 1250. Εχω απογοητευτεί. Τι μπορεί να είναι ? όσο "φωτίζεις" το πλάνο (με ISO) περιορίζεται και στο τέλος εξαφανίζεται αλλά δεν το είχα στην α6000 ποτέ. Προσπάθησα να το αποτυπώσω σε βίντεο. Ειναι σε low light κάτω απο το γραφείο, πολύπριζα και καλώδια.

:bigcry:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Υπάρχει ένα εξαιρετικά έντονο ghost effect ειδικά στις σκούρες περιοχές. Αν βαλεις φωτεινότητα θα το δεις. Δηλαδη, οταν η κάμερα κοιταζει ας πουμε τα καλώδια και κινηθεί λίγο, το αποτύπωμα των καλωδίων την ακολουθεί πριν εξαφανιστεί.

Sony 6500 Video

Πιθανόν, λόγω χαμηλού φωτισμού, η ταχύτητα να πέφτει κάτω από 1/50 γι αυτό και το ghosting
Βγάλε και τα noise reduction εντελώς και μην υποεκθετεις.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης υπάρχει μια ρύθμιση για auto slower speed, απενεργοποιησουμε την.

Γιάννη δεν νομίζω οτι είναι η ταχύτητα διότι τα τμήματα που παραμένουν πιο φωτεινά (π.χ. τμήμα καλωδίου με λευκό τοίχο πίσω) δεν συμμετέχουν αν προσέξεις. Αν έπεφτε η ταχύτητα θα πρέπει όλο το πλάνο να έκανε ghosting. Αν το δεις σε full screen σε οθόνη υπολογιστή θα το δεις καθαρά.