Sony α6500 Video

Re: Sony 6500 Video

To είδα. Στο κάνουν τα αρχεία όπως είναι από τη μηχανή ή μόνο μετά από rendering;

Σαν πρόβλημα codec μου μοιάζει.

Οχι nicksoti, δεν ειναι απο το rendering. Είναι στο native αρχειο. Προέρχεται απο τη μηχανή διότι το είδα να συμβαίνει την ωρα που τράβαγα μεσα απο το viewfinder. :huh2:

εκανες αυτα που σου ειπα ?
Καντα και ξανακανε το τεστ...

Τσεκαρε επισης να εισαι σε standard mode, με ολα τα εφφε απενεργοποιημενα (πχ skin effects, DRO OFF κλπ)

To Auto Slow Shutter -> OFF επισης.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

YG... το δοκιμασα κι εγω σε συνθηκες σκοταδιου, και οντως εμφανιζει ghosting.
φυσικα ειναι ακραιες συνθηκες που δε νομιζω οτι θα κανω καποια ληψη ποτε, σχεδον δεν εβλεπα τιποτα με γυμνο ματι .
Καλο ειναι να το ξερει καποιος να μη γραφει με σεληνοφως!

Ισως να ειναι θεμα codec...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

κι απο οτι φαινεται , αν και πολλοι λενε οτι δεν αποτελει προβλημα, οτι το εχει ακομα και η FS5 οπως και πολλες αλλες μηχανες.
http://www.eoshd.com/2016/01/illustration-sony-fs5s-faulty-noise-reduction/

ειναι οντως τελικα θεμα codec και noise reduction.

O ιδιος ο Alister Chapman to Θεωρει "φυσιολογικο" ... http://www.xdcam-user.com/2016/01/my-response-to-all-the-fs5-artefact-issue-complainers/

αλλα η sony εβγαλε σε καποια φαση διορθωτικο update ...http://www.newsshooter.com/2016/02/...cking-issues-with-new-firmware-version-v1-11/

Last edited:

To θέμα είναι να μην το κάνει σε high contrast νυχτερινές σκηνές, πχ θέμα φωτισμένο με spot προβολέα και τριγύρω σκοτεινά. Αλλιώς θα πρέπει να τραβήξεις με πιο υψηλό iso όσο πιο flat και να δώσεις μετά contrast.

κανονικα θελει αλλαγες στις ρυθμισεις του noise reduction απο την ιδια τη sony.
Αυτα ειναι φαινομενα που υπαρχουν σε αρκετες καμερες δυστυχως , και σε τηλεορασεις λογω του noise reduction.
Χρειαζεται κι αλλο optimization ο codec και το noise reduction στην α6500, ελπιζω να βγαλει καποιο firmware update , αν το ξερει βεβαια η sony.

Εγω ηδη το εβαλα σε καποια forum εξω , να δουμε αν "μαθευτει" τι θα γινει...

απο τα τεστ που εκανα, το προβλημα βελτιωνεται - διορθωνεται , αν τραβηξεις με slog profile kai αν κανεις σωστη εκθεση (ETTR και για slog +2 stops).

Γιάννη πολύ καλά έκανες και το έβαλες.. Βάλε και το λινκ απο το βίντεο. Το πρόβλημα είναι αυτό που είπε ο nicksoti. Έτσι το πρωτοπαρατήρησα και μετά έκανα xtreme πείραμα σε low light. Αρχικά το είδα μέσα απο το viewfinder δοκιμάζοντας πολύ χαμηλό φωτισμό και διάφορα profile. Φαινόταν σαν -πως να το πω- θόρυβος με false colors, κάπως έτσι, αλλά όταν η κάμερα πέρασε τυχαία πάνω απο ένα μάυρο σημείο (πάντα σε xtreme low light) είδα αυτό το ghosting (αν το λέμε και σωστά) και προχώρησα μέχρι που εμφανίστηκε πιο καθαρά στο video που σήκωσα (το οποίο για να φαίενται πιο καθαρά φώτισα λίγο περισσότερο στο premiere). Να πω την αλήθεια οι συνθήκες ήταν extreme αλλά όχι τόσο extreme. δηλ. με γυμνό μάτι βλέπεις αλλά είναι αρκετά σκοτεινά. Εβαλα και ένα luxομετρο μετά και μου έδειξε 1 με 3 lux στο σημείο.

ΔΕΝ έπρεπε να συμβαίνει. Επίσης είναι σαφώς πολύ πιο περιορισμένο (όχι ομως εξαφανισμένο) , σχεδόν ανεπαίσθητο, στο HD.

Οσο για το low light, προσωπικά βλέπω ότι το cine-4 profile και το cine-2 (λίγο πιο flat απο το cine4) μάλλον μου δίνει κάπως πιο φωτεινή και με λιγότερ θόρυβο όσο το slog

Last edited:

Οπως καταλάβατε το ξενύχτησα. Προβλημάτων συνέχεια στο low light. Δείτε αυτό το βίντεο, προσπάθησα να το ανεβάσω σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποιότητα. Προσέχτε τη πολυκατοικία κάτω αριστερά πως πάει "σπαστά" ειδικά στο iso 3200 και iso 6400. Καθώς η σκηνή φωτίζεται (Iso 12000) το πρόβλημα περιορίζεται. Γιάννη δοκίμασε και εσύ. Αρχίζω να σκέφτομαι μπας και ειναι ελλατωματική η δική μου. Βάλτε full screen με όση φωτεινότητα μπορείτε.

:huh2::huh2::huh2::huh2::huh2::huh2::huh2::huh2::bigcry::bigcry::bigcry::bigcry::bigcry:::bigcry:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απάντηση: Sony 6500 Video

Αν θελεις να τραβάς σε συνθήκες όπως το πρώτο βιντεάκι που ανέβασες, η λύση είναι Α7S

οχι δεν ειναι ελλατωματικη η δικια σου...ετσι ειναι.
Οπως ειπα ειναι θεμα της ρουτινας μειωσης του θορυβου.
Εχει παρατηρηθει και σε αλλες καμερες και πολυ πιο ακριβες.
Το θεμα ειναι αν θα το δει η σονυ και θα το διορθωσει με καποιο firmware update, οπως εκανε με την FS5.
Η λυση ειναι να εκθετεις σωστα , οσο γινεται, και να δουλευεις με καποιο PP (slog καλυτερα).

Γιάννη, στο δεύτερο βιντεάκι, αυτό που συμβαίνει (είναι ορατό πιο καθαρά) απο το 0:35 εως το 0:45 στην πολυκατοικία στο κάτω μέρος (και λίγο αριστερά), και μάλιστα σε iso 6400 πιστεύεις ότι εντάσσεται στα πλαίσια του γενικότερου προβλήματος μείωσης θορύβου ? μου κάνει εντύπωση γιατί εντάξυ το πρώτο ήταν ένα extreme low light, το δεύτερο πλάνο όμως μπορεί να είναι πάλι ένα hard case low light αλλά είναι πιθανό ένα τέτοιο πλάνο, αν θες να τραβήξεις τη πόλη απο ψηλά νύχτα για μια ταινία έστω και λίγο σκοτεινά αλλά αξιοπρεπώς, η μισή σου εικόνα θα πηγαίνει έτσι "σπαστά" ? όχι και τόσο αναμενόμενο από μια κάμερα των 1600 ευρώ

δεν ειπα οτιο ειναι αναμενομενο... το θεμα υπηρχε ομως και σε πολυ ακριβες καμερες .
απλα δε ξερουμε αν θα διορθωθει με καποιο update , γιατι δεν εχει αναφερθει σε μεγαλα φορουμ σαν προβλημα.
Πρεπει πρωτα η σονυ να το "μαθει" και μετα να δουμε αν θα δωσει τη λυση.

Αν σ ενδιαφερει τοσο πολυ ο συγκεκριμενος τροπος ληψης, καλυτερα να τη πας πισω και να πας για a7s-a7sii .

Δεν μπορώ να πάω σε a7s II λόγω οικονομικών απλά πρωτίστως με ενδιαφέρει να ξέρω ότι δεν είναι κάποιο πρόβλημα της δικής μου κάμερας και ακολούθως να περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει διόρθωση στα επόμενα firmwares. Ανησύχησα γιατί δεν έχω δει κανέναν άλλο να το αναφέρει ούτε για την α6500 ουτε για την α6300. Γιαυτό ρώτησα αν το κάνει και η δικιά σου Γιάννη.

Είμαι περίεργος να δω αν υπάρχει και στην a6300 καθώς δεν είχα δει καμιά τέτοια αναφορά. Ισως τα παιδιά με α6300 εεδ να κάνουν ένα τεστ να μας πουν. Μόνο το cinema5d είχε πει τις πρώτες μέρες για την a6300 σε low light ότι : "Details of this will be highlighted in our upcoming lab tests, but we observed that the internal noise reduction of the camera seems to be working a little differently, calculating the difference between frames - which results in some ghosting with fast movement. This might be down to inferior processing power in the camera compared to the Sony a7S II. " .
Εντούτοις απέδιδε το φαινόμενο μάλλον στον υποδεέστερο επεξεργαστή σε σχέση με την a7s II. Υποτίθεται ότι η a6500 έχει ισχυρότερο επεξεργαστή απο την α6300. Υποτίθεται.

εχει να κανει σιγουρα με το Noise reduction και τους αλγοριθμους που χρησιμοποιουν.

Το ιδιο θεμα υπαρχει σε πολλες καμερες και τηλεορασεις, που χρησιμοποιουν τετοιους αλγοριθομους.
Γι αυτο και στις tv παντα τις απενεργοποιω, οσο καλες κι αν ειναι (δεν εναι ποτε artifacts free).

Οπως ειπα, το μονο που μπορφεις να κανεις, ειναι να δοκιμασεις καποια PP και κυριως slog με το detail στο -7 (που το εχω παντα κι εγω).

Χωρίς την πάνω χειρολαβή έρχεται το cage.

Δεν εμποδίζει το hotshoe.
Δες το αντίστοιχο cage για την α6000:

Wv5xAT.jpg

Η οθόνη σκοτεινιάζει τόσο πολύ όσο στην Α6300 όταν τραβάς βίντεο?