Sony α6500 Video

Απάντηση: Sony 6500 Video

υπάρχει η επιλογή για pause στο βίντεο (το έχω συνηθίσει στην samsung nx);

Re: Sony 6500 Video

Σκέτη θολούρα το 1080 της α6500/α6300.
Όχι πως με νοιάζει, αφού πάντα 4Κ τραβάω, αλλά με πειράζει που δεν έχω καλό 100p.

Πάντως όποιος τραβάει 1080 καλύτερα την α6000 να πάρει, καλύτερη εικόνα θα έχει.

Αυτό που λες _tzo_ υποστηρίζει και αυτό το βίντεο-τεστ (βλέπε παρακάτω). Το θέμα είναι για πιο λόγο συμβαίνει αυτό (αν και η διαφορά είναι μικρή) αφού έχουν τον ίδιο σένσορα και μάλιστα υποτίθεται ότι η a6300/a6500 και και full read out. !!!

https://www.youtube.com/watch?v=ZAtJahW4lac

Υποψιάζομαι ότι έχει συνηθίσει και το μάτι σας στο 4κ είτε downscaled είτε όχι οπότε σας φαίνεται ακόμα πιο χάλια.
Στην πράξη σε 1080 κανείς δεν κροπάρει τόσο πολύ και στο youtube τουλάχιστο μετά βίας φαίνονται οι διαφορές.

Αυτό είναι αλήθεια nicksoti. Απλά και το τεστ στο βίντεο συγκρίνει σε HD a6000 και a6300 και καταλήγει ότι η a6000 έχει ελάχιστα καλύτερο (πιο καθαρό) HD. Στη πράξη ναι, πολλοί θα δούν, λίγοι θα καταλάβουν οπως λες.

Εντυπωσιακή εστίαση στα 10:27 και γενικά η ευκρίνεια στα σκοτεινά.
Προσωπικά με εξέπληξε σε κοπή πίτας που την είχα με τον 24-70mm, κει είδα ταχύτητα εστίασης ευκρίνεια σε σημείο που έπεσαν τα σαγόνια μου.

Αγαπητοί

Μετά από κάμποσα "ακραία" τεστ σε low light (θυμάστε), η επιφάνεια τελικά που δημιουργεί το μεγαλύτερο moire ήταν μέσα στο σπίτι μου. Δοκίμασα σε διάφορες επιφάνειες, νερό, σκλπ και η συμπεριφορά ήταν μια αρκετά καλή , μέχρι που βρήκα την επιφάνεια που η κάμερα μου έδωσε ισχυρό moire (το οποίο λόγω και της συμπίεσης εμφανίζεται λίγο καλύτερο απ' οτι ειναι). Δείτε το βίντεο ΜΟΝΟ σε 4Κ. Στο HD δεν φαίνεται τίποτα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Moire δημιουργείται ανέκαθεν σε υφάσματα (σε κτίρια ,σε γήπεδα οι θέσεις κ.α.) και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η απόσταση των υφάνσιμων υλών είναι μεγαλύτερη από το πάχος τους. Στο συγκεκριμένο βίντεο σε 4Κ δε μου εμφανίζει moire full screen ,μόνο σε μικρό μέγεθος φαίνεται. Επίσης ,από προσωπική μου εμπειρία ένας άλλος παράγοντας παραπλανητικός είναι η κάρτα γραφικών-οθόνη -ανάλυση .

Skywriter, πολύ σωστό αυτό που λες. Αλλά εδώ πράγματι εμφανίζεται και στο native αρχείο (ισχυρότερο απ' οτι δείχνει στο βίντεο) όπως και στην LCD & Viewfinder της κάμερας. Δεν το λέω για να "κακολογήσω" την κάμερα αλλά υπάρχουν πολύ λίγες αναφορές για το moire της a6500 και μεταξυ μας έχω βαρεθεί να βλέπω βίντεο reviews που θυμίζουν συγκεκαλυμένη διαφήμιση. Οπως λέω, η κάμερα είναι εξαιρετική (γιαυτό και την αγόρασα) και είμαι ευχαριστημένος, αλλά τα θετικά θετικά και οι αδυναμίες αδυναμίες.

Λοιπόν αγαπητοί, θυμάστε που κάποιος εδώ είχε κάνει ένα σχόλιο για την ποιότητα στο HD της a6500 ? Χθες τράβηξα ένα μικρο βιντεάκι όπουυ χρησιμοποιήθηκε το γνωστό phantom 4 για 2-3 aerial πλάνα και η a6500 για τα επίγεια. Σε κλειστό χώρο με τεχνητό φωτισμό. Το βράδυ τα έβαλα όλα στο premiere για το μοντάζ και με έκπληξη διαπίστωσα ότι το HD του phantom 4 ήταν καθαρότερο αυτού της a6500 !!!!. Αυτό επιβεβαιώνει διάφορες αναφορές στο ιντερνετ για το HD των a6300/a6500. Προς Θεού όχι ότι είναι κακό. Αλλά ίσως στο HD της a6000 να ήταν κάτα κάτι λίγο καλύτερο. Ολα αυτά βέβαια στη λεπτομέρεια.

Επίσης, προς ενημέρωση, έφτασε επιτέλους ο φτηνός κινέζικος φακός στον οποίο είχε αναφερθεί πριν κάμποσο καιρό ο Γιάννης Σπύρου, ο 25mm f 1.8, (Viltron) νυν Discover, ο οποίος με εντυπωσίασε. Για τα λεφτά του (κάπου 60$) είναι μια χαρά. Ωραίο manual focus, αποδεκτή ευκρίνεια, ότι πρέπει για βραδινά πλάνα.