Επειδή το έχουμε αναλύσει δεκάδες φορές και άκρη δεν βγάζουμε, προτείνω το απλό, πάρτε μια σύγχρονη fuji ή Olympus τραβήξτε jpeg Και μετά θέλω να μου πείτε ειλικρινά αν θα ξαναγυρίσετε στο να τραβάτε raw αρχεία στην sony.....η ζωή είναι πολύ μικρή για να την τρώμε στην επεξεργασία raw αρχείων. Aν δεν το δοκιμάσετε πως είστε τόσο απόλυτοι??? Οσοι πήρανε αυτό τον δρόμο που προτείνω σχεδόν κανένας δεν ξαναγύρισε, τα παραδείγματα πολλά ακόμα και εδώ μέσα στο forum.
Θα το ξαναπώ δοκιμάστε μια fuji, τραβήξτε π.χ. με το classic chrome και με το acros σε φώτος και με το Eterna σε βίντεο και πιστέψτε με θα εντυπωσιαστείτε....με ευχαριστείτε αργότερα!!!
Σε raw όλες οι μηχανές καλές είναι, στο Jpeg ξεχωρίζουν όμως οι άντρες από τα παιδιά.
Στα της μηχανής, το έγραψα εξαρχής, είναι εξαιρετική, άλλα τα χρήματα που ζητάει είναι πολλά και μόνο για συγκεκριμένα κοινά, ειδικά με την απαξίωση που δέχονται τα σώματα σήμερα δεν ξέρω αν αξίζει μια τέτοια αγορά, χτυπάς αν θες sony μια Α7RII στο χιλιαρικάκι και είσαι άρχοντας....τώρα άμα τυπώνεις αφίσες και κάνεις crop δίχως αύριο ε ναι πάρτην...
Υ.Γ. of topic στο Gallery δεν πολυμπαίνω, προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν επεξεργασμένες φώτος, δεν με ενδιαφέρει να δω το πόσο καλά ξέρει κάποιος να χειρίζεται το Lightroom, με νοιάζουν μόνο jpeg έτοιμα από την μηχανή που εκει φαίνεται το τι μπορεί να κάνει μια μηχανή και ένας φακός και τέτοιες φώτος θέλω να βλέπω, εκει για μένα φαίνεται σε μεγάλο βαθμό και ο φωτογράφος....αν θέλω να εμπνευστώ ευτυχώς υπάρχει άπειρο υλικό εκει έξω.
Υ.Γ. Προτείνω και το παρακάτω βιβλιαράκι, θα αλλάξει πολλά πράγματα στον τρόπο που σκέφτεστε ή πιστεύετε για τα RAW και σίγουρα θα σας γλιτώσει χρόνο!!
https://www.cameralabs.com/in-camera/