Sony a7R IV , a7RV φωτογραφία

Κι για να συμπληρώσω, εγώ θα αρχίσω να επενδύω στο σύστημα παραπάνω καθώς το φοκους είναι το κυρίως πρόβλημα μου.
Τώρα αν αναβάθμιση σε σώμα τέτοιο η περιμένω την a7iv... ok προφανώς το δεύτερο καθώς δεν είμαι επαγγελματίας. Ίσως και μια a6400.

Επίσης οποίος θέλει μπορεί να έρθει να δοκιμάσει εκτύπωση βράδυ από κινητό και από κάμερα εξαετίας μεγάλου αισθητήρα. Βάζω και στοίχημα άνετα υπέρ της κάμερας.

https://www.albertdros.com/single-post/2019/07/16/Sony-A7R4-First-Impressions

ο άνθρωπος είναι επαγγελματίας και γράφει ότι τον ενδιαφέρει η υψηλότερη ανάλυση, λόγω της δουλειάς του (πουλάει φωτογραφίες για billboards) - το 50% αύξηση της ανάλυσης είναι σημαντικό για αυτόν

αυτός δεν είναι συνειδητοποιημένος?

Υ.Γ. Ο επαγγελματίας που έβαλες προφανώς και είναι συνειδητοποιημένος, άλλα αυτός είναι η εξαίρεση, ελάχιστοι χρήστες χρειάζονται πραγματικά μια τέτοια ανάλυση, η πλειοψηφία των χρηστών ακόμα και των επαγγελματιών τους επαρκεί και με τι παραπάνω μια ανάλυση μέχρι 24mp.

Υπαρχουν επαγγελματιες και επαγγελματιες.

Tην σημερον ημερα προσωπικα αν χρειαζομουν για την εργασια που κανω πανω απο 40mp καμερα δεν θα περιμενα το "σενσορακι" των 24Χ36 αλλα θα:

1) ειχα ηδη κινηθει προς τις "φτηνες" αν δεν ειχα αρκετα χρηματα μεσαιου φορμα της Fuji GFX50S στα 50mp ´

ή

2) σε καποια ακριβοτερη οπως η Fuji GFX100 ή σε Phase one κλπ.

Σιγουρα δεν θα περιμενα ουτε το color science της sony που ειναι απο τα χειροτερα της αγορας ειδικα στα skin tones .

Και λογικα οντας επαγγελματιας με τετοιους πελατες δεν σκεφτεσαι τα παραπανω χρηματα γιατι σιγουρα αυτα θα σου επιστρεψουν .

Αν ειναι να κανεις μεροκαματα για να το φερεις Γιαννη αστο.....ηδη περναμε πολυ ωρα πανω απο τους υπολογιστες.

Ε αν ρωτησεις οποιονδηποτε επαγγελματια γιατι αγαπαει να δουλευει με canon,nikon ειναι και αυτος ενας λογος...

Έχω φτιαγμένα δικά μου presets sto Lightroom για να γλιτώνω χρόνο και ο επαγγελματίας δεν έχει;
Ποια Fuji κτλ
Ένα απλό nick collection αν θέλεις κάτι εξεζητημένο και απλά presets και εισαι οκ.
Ε αν είναι να μιλάμε για επίπεδο ταξιτζή Ελλάδας οκ.

Γιάννη δεν έχω τυπώσει από την εφαρμογή που λες αλλά ίσως με ενδιαφερει στο μέλλον να το δω.
Εκεί που σίγουρα χάνει το κινητό είναι στο portrait mode
Στην εκτύπωση καταλαβαίνω τη διαφορά από το γνήσιο ρηχό dof

Καλά δεν είπαμε ότι αντικαθιστά καμία σοβαρή μηχανή, απλα το έχεις πάντα μαζί σου, και όσο πάει γίνεται καλύτερο.
Αποτελεί πολύ καλή λύση αν δε θες να κουβαλάς εξοπλισμό κάθε μέρα.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Μιλάμε για φωτογραφία όχι για τριπλότυπη αίτηση σε καλό χαρτί εκτύπωσης αν είναι ζωηρή η μελάνη.
Έγραψα πρόσφατα η κάμερα αποτυπώνει τη μάτια μας και η επεξεργασία τη ψυχή. Θέλουμε mp; ναι τα θέλουμε να φέρουμε το κάδρο όπως ορίζει το βλέμμα μας, θέλουμε να κροπάρουμε να μεγεθύνουμε να απομονώσουμε.
Είναι εστιασμένη η φωτογραφία κάτω από δύσκολες συνθήκες; Μπορείς να πάρεις λεπτομέρεια σε υπό φωτισμένα κι όχι λάσπη; Έχει καλύτερο χρωματικό skin η φούτζι η κανον η νικον; φυσικά και όχι σχεδόν όλες ίδιες είναι.
Αποζητούμε τη καλύτερη εστίαση ειδάλλως τις πετάμε η τις ονομάζουμε τέχνη. Αποζητούμε όσο πιο γήινα χρώματα όσο το δυνατόν κοντά στη πραγματικότητα, δεν είναι δυνατόν να θέλουμε φουλ ματζεντα τα πρόσωπα σε μαύρους λευκούς Κινέζους, εμείς στη συνέχεια θα τις φέρουμε ανάλογος τις ορέξεις μας.
....Είναι καλές φωτογραφίες από τα κινητά; Φυσικά και όχι μόνο για το ινσταγραμ κάνουν.
Φωτογραφίζουμε RAW.

Προσωπικά ,αυτά τα highlights κρατάω

-61mp (45% περισσότερα από την III)
-10fps με τίμιο buffer
-Το καλύτερο af (και στο βίντεο πλεον)
-λίγο καλύτερη εργονομία

Σε συνδυασμό με την καλή αυτονομία , το γεγονός ότι οι φακοί της Sony είναι 'φρέσκοι' τη θεωρώ αρκετά πιο δελεαστική all around πρόταση από τη Z7 ,S1R,5DsR ,αλλά και από GFX50S/R .Εκεί που χάνει κυρίως από medium format είναι σε vertical shooting και σε ibis από τις FF,μένει να το δούμε στην πράξη όμως.

Τα χρώματα της Sony δεν είναι και τόσο χάλια ,βλέπουμε ώραιες φωτογραφίες εδώ στο forum από τον Apollwn ,Anachampions και άλλους που μου διαφεύγουν. Το θέμα είναι φωτογραφίζουμε raw,οκ,αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις σε raw και στη Sony, από προσωπική μου εμπειρία και άλλων, παίρνει περισσότερη ώρα για τους μη επαγγελματίες (που δε χρησιμοποιούν PS).Να φτιάξουμε presets; Φτιάξαμε 20-30 στα μέτρα μας ,κατεβάσαμε περισσότερα,αλλά δε φτάνουν και δε λειτουργόυν για όλα τα σενάρια ,άρα πάλι από την αρχή.Τέλος , πρέπει να βελτιώσει τα jpeg ,γιατί πλέον η συγκεκριμένη μηχανή και οι υπόλοιπες της σειράς κάνουν και για sports ,οπού εκεί στις περισσότερες περιπτώσεις όλοι δουλεύουν με έτοιμα αρχεία.

Τις GFX50S/R αστές απ έξω ουδεμία σύγκριση με τη α7riv.... για τα μπάζα κι ας μην είμαι ειδικός.

Επειδή το έχουμε αναλύσει δεκάδες φορές και άκρη δεν βγάζουμε, προτείνω το απλό, πάρτε μια σύγχρονη fuji ή Olympus τραβήξτε jpeg Και μετά θέλω να μου πείτε ειλικρινά αν θα ξαναγυρίσετε στο να τραβάτε raw αρχεία στην sony.....η ζωή είναι πολύ μικρή για να την τρώμε στην επεξεργασία raw αρχείων. Aν δεν το δοκιμάσετε πως είστε τόσο απόλυτοι??? Οσοι πήρανε αυτό τον δρόμο που προτείνω σχεδόν κανένας δεν ξαναγύρισε, τα παραδείγματα πολλά ακόμα και εδώ μέσα στο forum.
Θα το ξαναπώ δοκιμάστε μια fuji, τραβήξτε π.χ. με το classic chrome και με το acros σε φώτος και με το Eterna σε βίντεο και πιστέψτε με θα εντυπωσιαστείτε....με ευχαριστείτε αργότερα!!!
Σε raw όλες οι μηχανές καλές είναι, στο Jpeg ξεχωρίζουν όμως οι άντρες από τα παιδιά.

Στα της μηχανής, το έγραψα εξαρχής, είναι εξαιρετική, άλλα τα χρήματα που ζητάει είναι πολλά και μόνο για συγκεκριμένα κοινά, ειδικά με την απαξίωση που δέχονται τα σώματα σήμερα δεν ξέρω αν αξίζει μια τέτοια αγορά, χτυπάς αν θες sony μια Α7RII στο χιλιαρικάκι και είσαι άρχοντας....τώρα άμα τυπώνεις αφίσες και κάνεις crop δίχως αύριο ε ναι πάρτην...

Υ.Γ. of topic στο Gallery δεν πολυμπαίνω, προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν επεξεργασμένες φώτος, δεν με ενδιαφέρει να δω το πόσο καλά ξέρει κάποιος να χειρίζεται το Lightroom, με νοιάζουν μόνο jpeg έτοιμα από την μηχανή που εκει φαίνεται το τι μπορεί να κάνει μια μηχανή και ένας φακός και τέτοιες φώτος θέλω να βλέπω, εκει για μένα φαίνεται σε μεγάλο βαθμό και ο φωτογράφος....αν θέλω να εμπνευστώ ευτυχώς υπάρχει άπειρο υλικό εκει έξω.

Υ.Γ. Προτείνω και το παρακάτω βιβλιαράκι, θα αλλάξει πολλά πράγματα στον τρόπο που σκέφτεστε ή πιστεύετε για τα RAW και σίγουρα θα σας γλιτώσει χρόνο!!
https://www.cameralabs.com/in-camera/

Τις GFX50S/R αστές απ έξω ουδεμία σύγκριση με τη α7riv.... για τα μπάζα κι ας μην είμαι ειδικός.

Ναι δεν είσαι ειδικός Βασιλή όπως λες άλλα την χαρακτηρίζεις ''μπάζο'' την έχεις δουλέψει και έχεις προσωπική άποψη??? Αν ναι θα ήθελα να την ακούσω, γιατί αυτό που έχω εισπράξει από αυτήν την μηχανή από έναν τύπο που ξέρω και έχει την GFX50R για studio φωτογράφηση είναι ότι σε ποιότητα εικόνας είναι απίστευτη και δεν έχει σχέση με οτιδήποτε σε FF, άλλη κλάση εντελώς.

Comparing Sony A7R IV vs Sony A7R III

Spec-comparison.jpg

https://www.bhphotovideo.com/c/compare/Sony_A7R_IV_vs_Sony_A7R_III/BHitems/1494679-REG_1369441-REG

Χαράς στο κουράγιο σου Δημήτρη να πηγαινοφέρνεις τα ποστ.
Την επόμενη φορά παιδιά κατευθείαν στο φωτογραφικό chat.

Εγώ είμαι περίεργος να μαθω (αν δεν έχει γραφτεί) τι μέγεθος σε mb θα έχει το αρχείο raw

120MB περιπου το RAW 61 Mp , 30-50 τα JPG.

Με λίγα λόγια με ένα απλό ταξιδάκι γυρνάς πίσω με 3-4 χιλιάδες φώτος και καμιά δυο ωρίτσες βίντεο το χτύπησες το terrabit!!! Βλέπω να ιδρώνουν τα pc με τέτοια αρχεία!!χαχα