Re: Sony A7R - A7R II
Συνεχιζω με τα αρνητικα και τα θετικα. Ουσιαστικα θα προσθεσω οτι βλεπω μεχρι στιγμης. Για να βοηθησω με την μικρη μου εμπειρια και την μικρη μου γνωση οσους θελουν να καταληξουν σε τετοια υψηλης ποιοτητας μηχανη και φακους.
Επειδη αρχισαμε καπως ασχημα θα ζητησω συγνωμη σε καποια πραγματα αλλα οχι σε ολα. Και επειδη δεν περιμενω να καταλαβαινομαστε γιατι οταν καποιος εχει μια αρνητικη σταση δεν αλλαζει. Αυτο δεν ειναι λαθος σας αλλα ετσι ειναι στην ψυχιατρικη. Βαζω και εμενα μεσα.
Αν καποιος δεν εχει βασιμα επιχειρηματα ας μην μιλησει καθολου. Εγω σεβομαι την δουλεια σας. Και οποιος δεν εχει την μηχανη να μην απαντησει καν.
Και οποιος εχει σοβαρα επιχειρηματα επιστημονικα ας αντιπαραθεσει και τα αρνητικα και τα θετικα. Γιατι δεν θελω να ακουω λογια στον αερα απο μερικους.
Καθε φορα θα γεμιζει η λιστα και των θετικων και των αρνητικων. Τα παλαιοτερα στην λιστα θα ειναι μαρκαρισμενα με χρωμα τα προσθετα θα ειναι απλη γραμματοσειρα. (μονο σε ασπρο φοντο φαινονται τα χρωματα θα το φτιαξω)
1)
Μικρο grip που καποιες φορες ειναι αβολο. Οχι ομως τοσο που να πεις οτι ειναι λαθος σχεδιασμος / εργονομια
2)
Το μενου οντως ειναι λιγο χυμα αν και βρηκα αυτα που ηθελα για να σεταρω στην αρχη. Υπαρχουν πολλα βιντεο στο youtube που σου κανουν την ζωη ευκολη. Νομιζω οτι απαξ και το μαθεις δεν ειναι προβλημα.
3)
Δεν κανω τον εξυπνο αλλα δουλευω μονο σε manual. Εκει η ζωη μου με την Canon ηταν παιχνιδι. Εδω η ζωη μου οπως επιασα την Sony εγινε μπαχαλο. Μαλλον εγω φταιω γιατι πρεπει να σεταρω μερικα κουμπια ακομα. Εφτιαξα τα κουμπια και τωρα ειναι παιχνιδι.
4)
Αργο στο να κανεις view την φωτο και να κανεις zoom οταν χρειαζεται. Ναι αυτο ειναι ενα θεμα για τους φωτογραφους γαμων, μιας και θα θελουν να δουν αμεσως μια φωτο και να κανουν zoom. Καθυστερει 1-2 δευτερα να κανει zoom.
5)
Μικρη μπαταρια. Ελεος το ακουγα αλλα τωρα καταλαβαινω τους επαγγελματιες που φωναζαν. Ναι δεν θα καλυψω την Sony σε αυτο. Εκει εκανε παπαρια!!!! Ενας επαγγελματιας πρεπει να εχει 8 μπαταριες για να βγαλει την μερα. Για μενα προσωπικα ομως για αυτο που θελω να κανω μου αρκουν οι δυο που εχει. Μαλλον να το πω διαφορετικα. Θελω ακομα 2 για να ειμαι σιγουρος οτι αν υπαρχει περιπτωση να χρειαστω να κανω καποια φωτογραφιση που θελει να ειμαι εκει ολη μερα ναι πρεπει να παρω ακομα 2.
6) Μια τετοια μηχανη θα πρεπει να ερχετε για το κοστος της τουλαχιστον και με καποια ομορφα αξεσουαρ, οπως δερματικο χερουλακι κρατηματος η δερματινη cover που πιανει στην υποδοχη για το tripod. Βεβαια καμια εταιρεια δεν το κανει αυτο γιατι να το κανει η Sony?
7) Η ευεληξια των φακων απο αλλες μηχανες αρκει μονο για την πρωτη επαφη και περιοδο χρησης της μηχανης αν εχει καποιος 5 πολυ καλους φακους απο αλλες εταιρειες. Πολυ εξυπνο για να ξεκινησει μονο με το σωμα καποιος. Αλλα προσωπικα δεν αξιζει. Πουλας τους φακους και αγοραζεις μονο σονυ.
μεχρι στιγμης δεν βρηκα κατι αλλο αρνητικο, πολλοι θα περιμεναν να πω για τα focus αλλα θα τα δειτε παρακατω στα θετικα.
1)
και αρχιζω με το focus. Ενταξει, η Sony εδω εδωσε ρεστα. Μα το θεο, εβλεπα τα focus που εχει απο εχθες τα δουλεψα ολα και τα δουλεψα καιγοντας ευκολα και τις δυο μπαταριες. Και σε χαμηλο φωτισμο. Δεν εχω λογια. Οποιος εχει αντιρρηση ας μην την παρει την μηχανη.
Η Sony εβαλε κατω ολες τις υπολοιπες εταιριες και ΝΑΙ αν θες να κανεις παπαδες και την μαθεις καλα την μηχανη δεν θα σε προδωσει ποτε. Αν ακομα καποιος εχει αντιρρηση νομιζω οτι θα πρεπει να κοιταξει απο κοντα την μηχανη και να την πιασει στα χερια του.
Οκ δεν την εμαθα σε 5 μερες που την εχω. Αλλα δεν χρειαζεται και ενας χρονος για να καταλαβεις την διαφορα. Και εδω ειναι εμφανης απο το πρωτο κιολας 24ωρο.
To AF-C ειναι απλα Pokemon. Δεν υπαρχει. Νομιζω μονο η Canon 7D ii μπορει να την συναγωνιστει. Επισης το Eye Focus Οπως και το face detection και αυτα απλα ειναι Pokemon. Εχουν βγει απο την Ιαπωνια και καταπινουν ολες τις αλλες εταιριες σαν να ειναι smarties.
ΝΑΙ ειμαι παιδακι 12 χρονων με καμια εκπαιδευση - καμια ταπεινοτητα και απλοτητα. Το Eye focus τα σπαει και αν καποιος παλι εχει αντιρρηση δεν εχει απο το να παει καπου να την δοκιμασει.
Δεν θα μιλησω για τα υπολοιπα απλα focus που εχει. για μενα μου φανηκαν πολυ ευκολα να τα αλλαζω και να καταλαβω τι κανει το καθε ενα. Βεβαια πριν ειχα δει πολλα βιντεακια στο youtube που εκαναν την ζωη μου ευκολη.
2)
Μεγεθος - Φοβερο (εχει κανεις να αντιπαραθεσει αποψη για το μεγεθος της μηχανης

Δηλαδη δεν ειναι πολυ καλο το μεγεθος και ξεχωριστο απο ολες τις μηχανες της κατηγοριας της;
3)
Σχεδιασμος - Απιστευτα επαγγελματικος (Εδω νομιζω οτι χωραει συζητηση γιατι ειναι θεμα αντιληψης και θελω του καθενος)
4)
Καινοτομιες - Pokemon σιγα σιγα οταν θα ερχονται στο φως οι καινοτομιες της Sony γιατι οχι μονο παρεχει τεχνογνωσια σε πολλες εταιρειες αλλα σχεδιαζει και εμπλουτιζει με σενρορες πολλες ακομη. Εχει καποιος αντιρρηση σε αυτο; Οτι δεν εχει κανει καινοτομιες;
5)
Ποιοτητα - Χαλαλι τους τα λεφτα εχει καποιος κατι αρνητικο για την ποιοτητα των υλικων. Το μονο που μπορω εγω να πω ειναι οτι οι ροδελες ειναι πλαστικες θα μπορουσε να τις αφησει μεταλλικες οπως τα προηγουμενα μοντελα. Αλλο;
6)
Ποιοτητα φακων τουλαχιστον GM (που μονο αυτον εχω) Νομιζω οτι ειναι αρκετα ψηλα για να πεις οτι η σειρα της Canon L μπορει να τρεμει. Εδω εχει καποιος να πει οτι οι φακοι δεν ειναι καλοι; Πηρα ακομα εναν, δεν θα πω ποιον γιατι απο εδω και περα καταλαβα τι γινεται εδω μεσα.
7)
Εργονομια - Με πολυ καλο set up μπορεις να κανεις παπαδες Ακουω......
8)
VIEW FINDER.......Ελα !!! Ελα λεω. Τι ειναι αυτο; Φωναζαν ολοι οι διδακτορες οτι δεν ειναι καλο και τι ειναι αυτο - και δεν μπορω - και ο κωλος μου ποναει - και δεν μπορω να δω - και δεν ειναι γρηγορο - και δεν μου φτιαχνει καφε - και δεν παιρνει το παιδι απο το σχολειο - και δεν βαζει κραγιον στην γυναικα μου - και ο φακος επαφης βγαινει απο το καδρο κτλ κτλ. ΕΛΕΟΣ. και παλι ΕΛΕΟΣ!!!! μιλατε για ταπεινοτητα; νομιζω οτι κανονικα θα επρεπε σε θεματα τεχνολογιας και οσο αφορα την SONY να εχουμε ταπεινοτητα σε αυτα που λεμε. Ειδικα για οθονες!!!
Συνεχιζω με το νουμερο 8, Αλλαξα σε ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ για να μην ειναι ο χαρακτηρισμος ακραιος και απαραδεκτος. Αφου ετσι ειναι. Δηλαδη εχει κανενας να πει οτι το EVF δεν ειναι καλο. Φυσικα και ακομα δεν ειναι το τελειο. Τιποτα δεν ειναι τελειο. Αλλα δεν μπορω να ακουω οτι δεν ειναι καλο.
Ειμαι υπερβολικος. ΝΑΙ ειμαι υπερβολικος οταν ακουω "διδακτορες" να λενε οτι δεν μου αρεσει το EVF. Τοτε γιατι καποιοι απο αυτους αγορασαν την μηχανη; Δεν αγοραζεις μηχανη 3300 για να πεις στο τελoς οτι δεν εψαξα καλα την αγορα και οτι δεν ειμαι ετοιμος ακομα για το EVF.
9) Καποιος αλλος ειπε για τους φακους της ZEISS οτι ενας θεος ξερει αν ειναι και ZEISS. Δηλαδη οι φακοι που βγαζει καθαρα η ZEISS δεν ειναι ZEISS, και γιατι ο φακος ενος φιλου για service πρεπει να παει στην Γερμανια και μονο στην ZEISS. Κατι δεν καταλαβαινω. Μιλαω για τους φακους που βγαζει η ZEISS καθαρα και μονο για την Sony.
Ξερετε αυτα ειναι πολυ ευαισθητα ζητηματα. Βαζω και εμενα σε αυτο που θα πω παρακατω ας προσεχουμε τι λεμε.
Επισης οι φακοι που ειναι SONY ZEISS, τους φτιαχνει η Sony, ναι με πολυ επιλεγμενο προσωπικο απο την ZEISS. Κανω λαθος;
Αν κανω λαθος σε οτι λεω παραπανω θα ζητησω συγνωμη. Και ζητω συγνωμη για τους απαραδεκτους χαρακτηρισμους μεχρι νεοτερας.