Sony α7R - mkΙΙ - mkΙΙΙ

Re: Sony A7R - A7R II

ωπα ναι κατσε να δω που ειναι το ΒΒcode.

Εκει που πηγα να το αλλαξω και να το διορθωσω, εληξε η προθεσμια των 15 λεπτων του edit.

Last edited:

Να σου ζήσει και να είναι καλότυχο στη ζωή του.
Βλέποντας το flickr σου και τις φωτογραφίες που έχεις ανεβάσει καταλαβαίνω ότι η A7Rii είναι στο στυλ σου οπότε δύσκολα δεν θα σε ικανοποιήσει.
Η φωτογραφία είναι και θέμα γούστου , με άλλα λόγια τραβάμε ότι μας αρέσει και όπως μας αρέσει.
Το θετικό είναι ότι έβαλες φωτογραφίες και είσαι και δεκτικός στην κριτική αυτών.
Καλή συνέχεια και αναμένουμε και άλλα δείγματα από μια μηχανή που κακά τα ψέμματα ελάχιστοι έχουν δει ή δουλέψει εδώ μέσα.

ωπα ναι κατσε να δω που ειναι το ΒΒcode.

Εκει που πηγα να το αλλαξω και να το διορθωσω, εληξε η προθεσμια των 15 λεπτων του edit.

Δε πειραζει, νεο ποστ! :)

Απάντηση: Re: Sony A7R - A7R II

Ενα νεο μέλος μας πηρε μια κορυφαία μηχανή με ενα κορυφαίο φακό και έχει την όρεξη να μοιραστεί μαζί μας την χαρά του αλλα και δείγματα, προσπαθήστε όλοι να αφήσετε τα προσωπικά σας και να τον βοηθήσουμε να βρεί τον δρόμο του και να μας χαρίσει όμορφες φωτογραφίες, το νήμα αφορά την μηχανή, οτιδήποτε άσχετο θα σβήνεται χωρίς αλλη προειδοποίηση.

Last edited by a moderator:

νομίζω το ύφος των περισσότερων ήταν αρκετά ανεκτό και χιουμοριστικό σε κάποιες περιπτώσεις ,αν και όλα ξεκίνησαν από τον astanapane περί τραχανάδες κλπ
στο αρχικό review του.Στο θέμα μας τώρα ,εύχομαι να δούμε και καμία φωτογραφία με σελίδα βιβλίου χιλιόμετρα μακρυά με ατελείωτο crop :drool1:.

YΓ με προλαβε ο Τηνιακός

Re: Απάντηση: Re: Sony A7R - A7R II

Ενα νεο μέλος μας πηρε μια κορυφαία μηχανή με ενα κορυφαίο φακό και έχει την όρεξη να μοιραστεί μαζί μας την χαρά του αλλα και δείγματα, προσπαθήστε όλοι να αφήσετε τα προσωπικά σας και να τον βοηθήσουμε να βρεί τον δρόμο του και να μας χαρίσει όμορφες φωτογραφίες, το νήμα αφορά την μηχανή, οτιδήποτε άσχετο θα σβήνεται χωρίς αλλη προειδοποίηση.

οπως παντα σβηνουμε επιλεκτικα...

Last edited by a moderator:

νομίζω το ύφος των περισσότερων ήταν αρκετά ανεκτό και χιουμοριστικό σε κάποιες περιπτώσεις ,αν και όλα ξεκίνησαν από τον astanapane περί τραχανάδες κλπ
στο αρχικό review του.Στο θέμα μας τώρα ,εύχομαι να δούμε και καμία φωτογραφία με σελίδα βιβλίου χιλιόμετρα μακρυά με ατελείωτο crop :drool1:.

YΓ με προλαβε ο Τηνιακός

Όπως τα λες. Σε λίγο θα ανταλλάσονταν και Iphone με X-Pro2.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony A7R - A7R II

Οι περισσότεροι απο εμας αλλάζουμε μηχανές σαν τα πουκάμισα και πλέον έχουμε χασει την χαρά της απόκτησης μιας νέας μηχανής ή ενος νέου φακού, ο astanapane στην παρουσίαση της νέας του μηχανής μεταξύ άλλων παρέθεσε και κάποιες εκφράσεις που πηγάζουν απο συναϊσθημα και όχι απαραίτητα απο πραγματική συγκριση με αλλες κορυφαίες λυσεις των εταιριών.

Όπως είπε εύστοχα και ο Τηνιακός στο μυνημα που κατα λάθος διέγραψα, αφήστε τον να ζήσει το όνειρό του...

Και μια μικρή παρατήρηση από εμένα :
Την αξία του εξοπλισμού την καταλαβαίνουμε από το ανεπεξεργαστο αρχείο.
Την αξία του καλλιτέχνη (φωτογράφου στην περίπτωση μας) την καταλαβαινουμε από το τελικό αρχείο.

Και στην τελική, δεν πήρε κανένα ... "παρταλι" ο φίλος.
Την top FF mirrorless της αγοράς πήρε, μαζί με top φακό.
Όταν την μάθει, πιστεύω ότι θα "ρίξει σαγονια".
Και μην με πει κανείς Sony boy γιατί ...:twoguns:

Άλλη άποψη από μένα, την αξία του καλλιτέχνη την καταλαβαίνουμε από το αρχικό αρχείο πχ partisan που τα κάδρα του με κάνουν να τα κοιτώ ξανά και ξανά και μάλιστα διδάσκομαι μέσα από τούτα.
Τα υπόλοιπα είναι κερασάκια στη τούρτα.
... Τέλος στα off topic....

Απάντηση: Sony A7R - A7R II

Θεωρώ παρορμητική, στα όρια του ενθουσιασμού την τοποθέτηση του φίλου astanapane.....καινούριο κοσκινάκι μου και που να σε κρεμάσω δηλαδή :)
Απο κεί και πέρα φίλε astanapane, πέρα απο τη χαρά που προσφέρει η αγορά μιας νέας, ικανότατης φωτογραφικής μηχανής, πρέπει να κατανοήσεις πως με τους χαρακτηρισμούς τραχανάδες, κουραμπιέδες και κλαρινογαμπροί, θίγεις ένα μεγάλο μέρος μελών της κατηγορίας που εκτός του ότι δεν είναι τίποτα απο όσα αναφέρεις, έχουν απο λίγη έως πολλή μεγαλύτερη εμπειρία απο σένα.
Απο αυτούς καλείσαι να μάθεις και να συμβουλευτείς. Οπότε πρέπει να αναθεωρήσεις σε μεγάλο βαθμό αυτή σου την διατύπωση, θα δείς ότι με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσουν οι εκατέρωθεν προσβολές και θα προχωρήσει η ουσία του θέματος που είναι η κάμερα καθ αυτή και οι τεχνικές που ο ίδιος αναφέρεις πως δεν γνωρίζεις.
Ας το λήξουμε λοιπόν εδώ και ας προχωρήσουμε δημιουργικά και φιλικά, όπως αρμόζει στην κατηγορία.

Να ρωτήσω, τι μηχανή από Canon είχε πριν ο φίλος; Πως βλέπει τις δύο μηχανές σαν αποτέλεσμα σε raw? (εφόσον συγκρίνονται)

Δεν θα απαντησω σε κανενα γιατι οσο παρορμητισμο εχω εγω για την καινουρια καμερα αλλο τοσος υπαρχει απο μερικους κρινοντας χωρις να εχετε πιασει μαλλον την καμερα στα χερια σας.

Ειπα αρχικα οτι δεν εχω προβλημα να με κρινετε. Και αντεχω παρα πολυ γιατι νομιζω οτι η κριτικη μας κανει καλυτερους. Πειτε οτι εγω ειμαι πιο κατω απο το οριο χαζων φωτογραφων, και ετσι ξεκιναμε καλυτερα.

Δεν ειδα ομως να κρινεται σωστα αλλα παρορμητικα. Ουτε κρινατε τις φωτο.....

Εβγαλα φωτογραφιες απο το μπαλκονι της δουλειας μου καταμεσημερο (το χειροτερο κομματι χρονολογικα της μερας) και δεν φοβηθηκα να ανεβασω και να μοιραστω μαζι σας το ΤΕΣΤ που εκανα.

Επισης θελω να πιστευω οτι ειμαστε ολοι σοβαροι και αρκετα μεγαλοι για να αποδεχουμε τους χαρακτηρισμους κλαρινογαμπροι - τραχανδες - κουραμπιεδες.

Και δεν το ειπα για εδω μεσα και μονο αλλα για ολα τα φορα παγκοσμιως. Γιατι απλα υπαρχουν πολλοι που λεγονται επαγγελματιες και απλα το κανουν για να βγαζουν τα προς το ζειν. Εχω λαθος;

Εγω δεν ειπα οτι ειμαι ο σουπερ σταρ της φωτογραφιας αν μη τι αλλο ειπα οτι ειμαι μικρος και ταπεινος καθημερινος απλος ερασιτεχνης.

Εκρινα την φωτογραφικη μηχανη στο τομεα της προοδου που εχει κανει η Sony και της καινοτομιας που εφερε. Μεχρι εδω ειμαστε οκ;

Νομιζω οτι μπηκα σε ενα φορουμ για να με βοηθησετε και σε ενα φορουμ που οι περισσοτεροι ειναι γνωστες.

Λοιπον ξανα λεω, η συγκεκριμενη φωτογραφικη μηχανη ειναι αν και δεν το θελετε να το ακουσετε ΤΕΡΑΣ ποιοτητας και η φωτογραφια που βγαζει μπορεις να την κροπαρεις ακομα και σε σκοτεινα σημεια χωρις να φοβηθεις.

Εδω ειναι κατι το οποιο δεν καταλαβαινω και επεσα θημα της τεχνολογιας; Δηλαδη αν τραβηξω με το κινητο μια φωτογραφια 2 MP και ενα φακο 85mm οπως εκανα με την Sony και μετα κροπαρω θα εχω το ιδιο αποτελεσμα; Κατι δεν καταλαβαινω μαλλον.

Το DR που εχει ειναι απο τα καλυτερα και η αναλυση το ιδιο. Τι δεν καταλαβαινω εγω λοιπον σαν καθημερινος χρηστης; Εκανα τεστ αποστασης για να δω την ποιοτητα του κροπ σε σχεση με τα μισα που εχει καποια αλλη επαγγελματικη μηχανη στα 85mm. Τι δεν καταλαβαινω;

επρεπε μαλλον να διορθωσω κατι απο το αρχικο μου ποστ και να πω οτι κανω ΤΕΣΤ. Νομιζω οτι δεν χρειαζεται διδακτορικο για να να καταλαβαινομαστε.

Δεν θα πω περισσότερα.

Ξανα λεω οτι θα ανεχτω την σωστη και με επιχειρηματα κριτικη αλλα οχι την ειρωνια. Ουτε εσεις με εχετε αναγκη απο ειρωνια αλλα ουτε και εγω.

Και αν ενοχλησε καποιους το κλαρινογαμπρους κτλ τοτε θα πρεπει να σκεφτειτε περισσοτερο επιστημονικα και να καταλαβαιτε οτι η Sony δεν ειναι μικρη εταιρεία και αν μη τι αλλο εχει πολλες καινοτομιες στο βιογραφικο της.

Πριν κανουμε ολοι μας ενα βημα χιλιαδων ευρω εχουμε διαβασει εχουμε ψαξει και στο τελος οταν εχουμε να κανουμε με μια καινοτομια, μπορει και να ρισκαρουμε.

Στην προκειμενη περιπτωση, για μενα παντα μιλαω, νομιζω οτι ειναι το μελλον. Αυτο θα το δειξει ο χρονος της επομενης περιοδου που θα ακολουθησουν ολοι με τις mirrorless. Μακαρι βεβαια.

Ξέχασες τα Pokemon...
Στα λεφτά που έδωσες ο άλλος παίρνει αυτοκίνητο.
Άκυρη η σύγκριση αλλά για τα λεφτά που έδωσες πρέπει να μιλάμε για ταβάνι το οποίο δεν είδαμε στα πρώτα σου δείγματα.
Αναμενόμενο ίσως και θυμήθηκα το Βασίλη που μου είπε μια φορά ότι μόλις αγοράζω καινούργια μηχανή τραβάω με το καλημέρα 1000 φωτογραφίες για να εξοικιωθώ.
Ο χρόνος θα δείξει.
Αν εσύ είσαι ευχαριστημένος με την επιλογή μην αγχώνεσαι το τι θα πούμε εμείς.
Αν τώρα σου βάζουμε ζιζάνια αμφιβολίας έχεις 10 μέρες να επιστρέψεις ότι αγόρασες και να ρισκάρεις αλλού.

Νόμιζα ότι είχαμε μαζί μας ένα ακόμα σοβαρό μέλος. Βλέπω ότι έκανα λάθος κι έχουμε ένα παρορμητικό άτομο που δεν δέχεται κριτική. Το ξαναείδαμε το έργο.

Συγνώμη για το offtopic και παρακαλώ τη διαχείριση αύριο να σβήσει το μήνυμά μου για να μη λερώνει το νήμα μιας κορυφαίας μηχανής. Ας μείνουν μόνο οι χαρακτηρισμοί που απευθύνει το παραπάνω μέλος που δεν λαμβάνει καν υπόψη του τις συστάσεις των διαχειριστών.

με εκτίμηση
Βλασίδης Βλάσιος

Απάντηση: Re: Sony A7R - A7R II

Δεν θα απαντησω σε κανενα γιατι οσο παρορμητισμο εχω εγω για την καινουρια καμερα αλλο τοσος υπαρχει απο μερικους κρινοντας χωρις να εχετε πιασει μαλλον την καμερα στα χερια σας.
Άρα μόλις την έπιασες στα χέρια σου τήν έμαθες κιολας....

Ειπα αρχικα οτι δεν εχω προβλημα να με κρινετε. Και αντεχω παρα πολυ γιατι νομιζω οτι η κριτικη μας κανει καλυτερους. Πειτε οτι εγω ειμαι πιο κατω απο το οριο χαζων φωτογραφων, και ετσι ξεκιναμε καλυτερα.
Κανείς δεν είπε κάτι τέτοιο, σύ είπας

Δεν ειδα ομως να κρινεται σωστα αλλα παρορμητικα. Ουτε κρινατε τις φωτο.....

Εβγαλα φωτογραφιες απο το μπαλκονι της δουλειας μου καταμεσημερο (το χειροτερο κομματι χρονολογικα της μερας) και δεν φοβηθηκα να ανεβασω και να μοιραστω μαζι σας το ΤΕΣΤ που εκανα.
Αυτό το καταλάβαμε, αλίμονο! Κανείς δεν περίμενε να δεί κάτι άλλο πρώτη μέρα

Επισης θελω να πιστευω οτι ειμαστε ολοι σοβαροι και αρκετα μεγαλοι για να αποδεχουμε τους χαρακτηρισμους κλαρινογαμπροι - τραχανδες - κουραμπιεδες.
Όχι οι χαρακτηρισμοί είναι απαράδεκτοι

Και δεν το ειπα για εδω μεσα και μονο αλλα για ολα τα φορα παγκοσμιως. Γιατι απλα υπαρχουν πολλοι που λεγονται επαγγελματιες και απλα το κανουν για να βγαζουν τα προς το ζειν. Εχω λαθος;

Εγω δεν ειπα οτι ειμαι ο σουπερ σταρ της φωτογραφιας αν μη τι αλλο ειπα οτι ειμαι μικρος και ταπεινος καθημερινος απλος ερασιτεχνης.
Τα περισσότερα μέλη το ίδιο είναι, παραμένουν όμως ευγενικά και δεν προβαίνουν σε αφορισμούς

Εκρινα την φωτογραφικη μηχανη στο τομεα της προοδου που εχει κανει η Sony και της καινοτομιας που εφερε. Μεχρι εδω ειμαστε οκ;

Νομιζω οτι μπηκα σε ενα φορουμ για να με βοηθησετε και σε ενα φορουμ που οι περισσοτεροι ειναι γνωστες.
Ακριβώς, ελπίζω να το έχεις καταλάβει αυτό

Λοιπον ξανα λεω, η συγκεκριμενη φωτογραφικη μηχανη ειναι αν και δεν το θελετε να το ακουσετε ΤΕΡΑΣ ποιοτητας και η φωτογραφια που βγαζει μπορεις να την κροπαρεις ακομα και σε σκοτεινα σημεια χωρις να φοβηθεις.

Εδω ειναι κατι το οποιο δεν καταλαβαινω και επεσα θημα της τεχνολογιας; Δηλαδη αν τραβηξω με το κινητο μια φωτογραφια 2 MP και ενα φακο 85mm οπως εκανα με την Sony και μετα κροπαρω θα εχω το ιδιο αποτελεσμα; Κατι δεν καταλαβαινω μαλλον.

Το DR που εχει ειναι απο τα καλυτερα και η αναλυση το ιδιο. Τι δεν καταλαβαινω εγω λοιπον σαν καθημερινος χρηστης; Εκανα τεστ αποστασης για να δω την ποιοτητα του κροπ σε σχεση με τα μισα που εχει καποια αλλη επαγγελματικη μηχανη στα 85mm. Τι δεν καταλαβαινω;

επρεπε μαλλον να διορθωσω κατι απο το αρχικο μου ποστ και να πω οτι κανω ΤΕΣΤ. Νομιζω οτι δεν χρειαζεται διδακτορικο για να να καταλαβαινομαστε.

Δεν θα πω περισσότερα.

Ξανα λεω οτι θα ανεχτω την σωστη και με επιχειρηματα κριτικη αλλα οχι την ειρωνια. Ουτε εσεις με εχετε αναγκη απο ειρωνια αλλα ουτε και εγω.

Και αν ενοχλησε καποιους το κλαρινογαμπρους κτλ τοτε θα πρεπει να σκεφτειτε περισσοτερο επιστημονικα και να καταλαβαιτε οτι η Sony δεν ειναι μικρη εταιρεία και αν μη τι αλλο εχει πολλες καινοτομιες στο βιογραφικο της.
Δηλαδή το κλαρινογαμπροί, τραχανάδες και κουραμπιέδες είναι επιστημονική τοποθέτηση; Είμαστε καλά; Μήπως έχεις την απαξία ως οδηγό;

Πριν κανουμε ολοι μας ενα βημα χιλιαδων ευρω εχουμε διαβασει εχουμε ψαξει και στο τελος οταν εχουμε να κανουμε με μια καινοτομια, μπορει και να ρισκαρουμε.

Στην προκειμενη περιπτωση, για μενα παντα μιλαω, νομιζω οτι ειναι το μελλον. Αυτο θα το δειξει ο χρονος της επομενης περιοδου που θα ακολουθησουν ολοι με τις mirrorless. Μακαρι βεβαια.

Μετά απ όλα αυτά astanapane πες μας τι θέλεις απο το φόρουμ
Γνώση, εμπειρία και κριτική;
Είσαι σίγουρος;
Πιστεύεις πως με όλα αυτά που γράφεις κερδίζεις μια θέση στην καρδιά των συνομιλητών σου;

Ζήτησα πιο πάνω να δοθεί ένα τέλος και να προχωρήσουμε ήρεμα πλέον.
Αντ´ αυτού απαντάς με περισσότερη επιθετικότητα
Εάν δεν τηρηθεί θα πέσουν μπάνια
Τέλος!

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

8) VIEW FINDER.......Ελα !!! Ελα λεω. Τι ειναι αυτο; Φωναζαν ολοι οι τραχαναδες οτι δεν ειναι καλο και τι ειναι αυτο - και δεν μπορω - και ο κωλος μου ποναει - και δεν μπορω να δω - και δεν ειναι γρηγορο - και δεν μου φτιαχνει καφε - και δεν παιρνει το παιδι απο το σχολειο - και δεν βαζει κραγιον στην γυναικα μου - και ο φακος επαφης βγαινει απο το καδρο κτλ κτλ. ΕΛΕΟΣ.

9) Νομιζω οτι οι κλαρινογαμπροι που δεν εχουν καμια σχεση με την τεχνολογια και δεν εχουν καμια σχεση με σχεδιασμο με αρχιτεκτονικη τοσο των ηλεκτρωνικων οσο και των μηχανολογικων, τοσο των επιστημων φυσικης - χημειας και νανοτεχνολογιας δεν μπορουν να καταλαβουν με τι εργαλειο εχουν να κανουν.

Παλι φωναζαν οι κουραμπιεδες, οτι δεν υπαρχουν φακοι. Ναι δεν υπηρχαν αλλα κατσε ρε μεγαλε. Περιμενε. Τι φωναζεις. Εδω απο πισω υπαρχει η ZEISS.

Παρε τωρα φακους επαγγελματικους απο την Sony και παρε να χεις και φακους επαγγελματικους απο την Zeiss. Ακους; εισαι εκει; απο την ZEISS. Μονο απο την Zeiss. Και αν ειδες τα τελευταια news απο την Zeiss, θα σε καλυψει σιγα σιγα σε ολο το ευρος.

Φιλε ασταναπανε, χωρις να θελω να σε κι εγω παρω απο τα μουτρα αλλα ρε φιλε, ΕΛΕΟΣ.

Στην αρχη νομιζα πως γραφει καποιο παιδακι 12 ετων που του πηραν δωρο το PS4, αλλα μετα ειδα οτι εισαι εσυ που απο οτι καταλαβαινω (λογικα) εισαι αρκετα εως πολυ πανω απο τα 12.

Ναι ΟΚ, ολοι παιδια ειμαστε και πολλες φορες κανουμε σαν παιδια με τα νεα μας αποκτηματα αλλα ρε παιχτη υπαρχει και ενα ΟΡΙΟ. Μπορω να αντιπαραθεσω και τα 10 σου επιχειρηματα αλλα δεν θα μπω στην διαδικασια. Θα μεινω ομως στους χαρακτηρισμους σου και στο fanboysmo που σε διακατεχει, κατι το οποιο ισως και να το κανεις για να δικαιολογησεις ( στον ευαυτο σου ισως? ) την πολυ καλη κατα τα αλλα επιλογη σου.

Καλοριζικη ρε φιλε, αλλα δε βλαπτει λιγο εγκρατεια και κυριως ταπεινοτητα.

ΥΓ και να εχεις και λιγο στην ακρη του μυαλου σου πως ουτε η hyperνανοτεχνολογια ουτε και οι zeiss (που στη συγκεκριμενη περιπτωση καποιους ο θεος να τους κανει zeiss) φτανουν για να εχεις καλο αποτελεσμα.

Παρακαλώ όλους να επανέλθουν στο θέμα της A7RI-II.
Έχουμε όλοι καταλάβει τι, πως, ποιος, που κτλ που αφορούν την πρόσφατη διένεξη.
Σε αντίθετη περίπτωση το νημα θα κλειδωθεί μέχρι νεωτέρας.