Re: Sony A7R - A7R II
ευχαριστώ! αύριο θα γίνει η πρώτη σοβαρή δοκιμή σε τελετή γάμου... Μάλλον με τον FE28/2 που είναι και πιο φωτεινός. Το ibis της μηχανής είναι πολύ καλό. Μου φαίνεται καλύτερο από το 3-axxis της ΕΜ10 (αλλά όχι σαν της EM5ii), αλλά ίσως παίζει ρόλο και ο φακός (28) που δεν είναι πολύ τελε.
Εστίαση επίσης πολύ καλή, ακόμα και σε μέτριο προς κακό φως. Highlight το tracking που ακολουθεί όποιο αντικείμενο/υποκείμενο ορίσεις, ακόμα κι αν κουνήσεις την κάμερα. Έτσι καλύπτεται εν μέρει η απουσία οθόνης αφής. Το έχω ρυθμίσει να ενεργοποιείται με το κεντρικό κουμπί. Επίσης το γνωστό Eye-AF σταθερή αξία.
Η άτιμη ρουφάει όμως τις μπαταρίες για πλάκα. Θέλεις τουλάχιστον 3 για να πεις ότι κάτι κάνεις.
Το beholder DS-1 κάνει δουλειά, αλλά με τον 16-35/4 δύσκολα κρατιέται με το 1 χέρι για πάνω από 5-10 λεπτά. Με τον 28/2 κάτι γίνεται.
Γενικά η μηχανή είναι ταχύτατη, πολλές φορές νομίζω ότι χειρίζομαι την RX100iv. Δεν σου περνάει από το μυαλό ότι οι φωτογραφίες που σκρολάρεις τόσο γρήγορα είναι 42mp. Ένα μικρό lag έχει μόνο όταν επιλέγεις μεγέθυνση της εικόνας που έχεις τραβήξει, αλλά απολύτως λογικό.
Επίσης πολύ θετικό ότι η μηχανή τραβάει 4Κ και 720p ταυτόχρονα, αν θες (dual record). βολικό, γιατί τα 720p videakia περνάνε στο κινητό ή τάμπλετ μέσω του playmemories app, οπότε μπορείς να δεις άμεσα τί έχεις τραβήξει. Επίσης τα RAW μετατρέπονται αυτόματα σε jpeg όταν τα περνάς στο τάμπλετ, και επιλέγεις απλά μέγεθος. επομένως δε χρειάζεται να τραβάς RAW+jpeg απαραίτητα...
Θα ήταν ωραία ιδέα να μπορείς κάπως να κάνεις edit τα βιντεάκια σε 720p, ώστε να έχεις μεγάλη ταχύτητα, και μετά με κάποιο τρόπο να εφαρμόζεται αυτόματα το ίδιο στα UHD βιντεάκια... παίζει αυτό ή είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας?