Sony α7R - mkΙΙ - mkΙΙΙ

Re: Sony A7R - A7R II

χμμ.. χρήσιμο. ίσως να ενεργοποιεί τότε και το clear image zoom στους non-pz φακούς. Στο βιντεάκι δε φαίνεται ποιον φακό έχει πάνω

Kρίνοντας από το f/2 που φαίνεται στην οθόνη της μηχανής, clear image zoom βλέπουμε στο βίντεο.

Aλλά και τους PZ φακούς οδηγεί, όπως και το original Sony RM-VPR1.

Last edited:

για κάτσε να δούμε, γιατί μόλις ήρθε το γκριπάκι που είχα παραγγείλει (meike MK-A7II Pro). ίσως να γίνεται και με αυτό δουλειά. είναι ασύρματο (2.4g) οπότε δε θα έχει τον περιορισμό του IR. θα αυξηθεί βέβαια το βάρος, αλλά και η αυτονομία παράλληλα

Για φωτογραφίες ναι, βολεύει ότι δουλεύει σε RF το Meike, αλλά δεν προσφέρει rec trigger ώστε να το δουλεύεις στο βίντεο.

Ο συνδυασμός gimbal με μηχανή με battery grip έχει και το πλεονέκτημα ότι βγάζεις τις μπαταρίες για φόρτιση χωρίς να αποσυνδέεις το σώμα από το gimbal.
Aν πάρεις και ένα δεύτερο Meike, και έχοντας τέσσερις μπαταρίες μπορείς να έχεις τις άλλες δύο μπαταρίες στη δεύτερη κασετίνα και να εναλλάσσεις ολόκληρες κασετίνες παρά μπαταρίες στη μηχανή.

Έχω ψηθεί για τον νέο sigma 30/1.4. Μιας και τραβάω σε crop mode μόνο θα έχω f1.4 και σταθεροποίηση με μικρό κόστος και χαμηλό βάρος.. Αλλά και φωτογραφικά πιστεύω ότι θα με καλύψει σε αρκετές περιπτώσεις με τα 19mp.
Λογικά το σύστημα εστίασης θα είναι καλό γιατί η sigma έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα σε αυτόν τον τομέα τα τελευταία χρόνια

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το meike μου έχει αφήσει καλές εντυπώσεις μέχρις στιγμής, αν και δεν το έχω δοκιμάσει εκτενώς. Καλή ποιότητα κατασκευής αλλά ταυτόχρονα ελαφρύ, ταιριάζει χρωματικά και εφαρμόζει καλά στη μηχανή, καλή αίσθηση πλήκτρων. Μου έβγαλε βέβαια ένα system error την πρώτη μέρα

Έχεις ήδη τον FE28/2 που είναι και ff, και οξύτατος στο κέντρο.

Νομίζω πως μπορείς κάλλιστα να κάνεις τη δουλειά σου έτσι όπως είσαι, συν την ευελιξία του εστιακού μήκους 28mm σε ff.

Mε τον Sigma θα είσαι 45 eq. χωρίς να μπορείς να πας πιο wide, γυρνώντας σε ff mode.

Δε θα δω λες διαφορά στα σκοτεινά και στο bokeh με το f1.4?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τον 28αρη μπορώ να τον μετατρέψω σε 21mm με τον αντάπτορα ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη διαφοροποιηση στα εστιακα μηκη

Θα δεις, αλλά κατά τη γνώμη μου όχι τόση που να δικαιολογεί αγορά aps-c φακού με επιβάρυνση 400 ευρώ.

Και μου φαίνεται κάπως να έχεις ff μηχανή και να παίρνεις crop φακό.
Βέβαια θα μου πεις η α7rII στο βίντεο ουσιαστικά aps-c μηχανή είναι, αλλά και πάλι τα χρήματα μπορείς να τα διαθέσεις για φακό που να αναδεικνύει καλύτερα τη μηχανή, π.χ. τον FE55/1.8.
Ποιους φακούς e-mount έχεις τώρα;

το ακριβό σώμα δε μου αφήνει περιθώρια και για ακριβούς φακούς.
Τώρα έχω τους εξής:
sony 16-35/4 - Εξαιρετικός φακός, αλλά βαρύς για το gimbal και σκοτεινός, αρκετά σφιχτό ζουμ.
sony 28-70mm - τιμιότατος κιτ φακός, πανάλαφρος, χαλαρό ζουμ, τον χρησιμοποιώ και για πορτρετάκια
sony 28/f2 - κι αυτός πολύ vfm φακός

τον sigma τον έχω κλείσει προπαραγγελία με 239 λίρες στο wex. έχω ένα προαίσθημα ότι θα είναι άλλος ένας εξαιρετικός φακός από την sigma και αν ισχύει αυτό θα μου κάνει μεγάλη διαφορά στα σκοτεινά. Συμφωνώ ότι είναι λίγο άτοπο να έχεις Full-frame μηχανή των 3.000 ευρώ και να κολλάς πάνω apsc φακούς. Από την άλλη όμως ποιος φακός μπορεί να μου δώσει το f1.4 σε αυτά τα λεφτά. Και τα 19mp περίπου που δίνει η μηχανή σε crop mode δε με χαλάνε για low-light φωτογραφίες. Κάποια δείγματα που είδα στο dpreview είναι με αυτόν το φακό πάνω στην A7rII, δεν είναι καθόλου άσχημα

ο 55/1.8 είναι στη λίστα των φακών που θέλω να πάρω, αλλά όχι για βίντεο, γιατί δε θα με βολέψει στο x1.5

H υψηλή τιμή του σώματος και ταυτόχρονα η ιδιομορφία ότι στο βίντεο επιβάλλεται η χρήση του aps-c crop, σίγουρα είναι περιοριστικά στις επιλογές και στο τελικό στήσιμο συστήματος.

Η γνώμη μου είναι ότι αδικείς τη μηχανή με συμμαζέματα λίγο από δω λίγο από κει σε επιλογές φακών, και σε αυτό δεν φταίει η μηχανή, αλλά το γεγονός ότι είσαι απλωμένος σε πολλαπλά φορμά ταυτόχρονα.

έχω διαπιστώσει ότι στα φωτογραφικά δεν ισχύει πάντα το ότι δίνεις παίρνεις. Έχω πάρει φακούς του χιλιάρικου που με άφησαν αδιάφορο και φακούς των εκατό ευρώ που με άφησαν άφωνο.
Στο βίντεο δεν πιστεύω ότι θα δεις μεγάλες διαφορές μεταξύ του Sigma 30/1.4 και του sony 35/1.4. Στη φωτογραφία θα δεις πολύ μεγαλύτερες διαφορές. Οπότε μιας και τη μηχανή την έχω πάρει πιο πολύ για βίντεο, θα έλεγα 70/30, κοιτάζω για φακούς που κυρίως να εξυπηρετούν τις "ανάγκες" μου.

Η γνώμη μου είναι ότι η φωτογραφία είναι το δυνατό χαρτί της α7rII και όχι το βίντεο.

Αν την πήρες αποκλειστικά για βίντεο, και συνεχίζεις να την περιορίζεις επενδύοντας σε aps-c φακούς, ουσιαστικά δεν παίρνεις το μέγιστο από αυτά που μπορεί να προσφέρει η μηχανή.

Η α6300 έχει καλύτερες επιδόσεις στο βίντεο, και έχεις ήδη gimbal ώστε να τραβάς βίντεο με σταθεροποίηση.

Βγάζω πολλές φωτογραφίες, αλλά και το βίντεο με καλύπτει απόλυτα. όταν πέσει στο 500ρικο μπορεί να πάρω και μια α6300. Το gimbal μόνο του δεν είναι πανάκεια. Βοηθάει πολύ να έχεις και σταθεροποίηση στο φακό ή στο σώμα και κυρίως τεχνική. εξάλλου δεν μπορώ να κουβαλάω παντού το gimbal.
Το ωραίο με αυτή τη μηχανή είναι το πόσο φιλική είναι προς το χρήστη. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στο ότι είχα διάφορες sony πριν, αλλά είναι τόσο απλή στη χρήση και τόσο ευέλικτη που δεν σου περνάει από το μυαλό ότι έχει μέσα full-frame σενσορα 42mp.

Καταλαβαίνω αυτό που λες για το IBIS, το βλέπω κι εγώ στην α7ΙΙ πόσο πρακτικό είναι. Και σίγουρα δεν μπορείς να είσαι συνέχεια με gimbal.

Aλλά για φωτογραφία, εξακολουθώ να πιστεύω ότι αδικείς τη μηχανή τραβώντας πορτρέτα με τον 28-70.
Κάρφωσε τον νέο FE85/1.4 στη μηχανή και μετά θα έχουν ενδιαφέρον οι συγκρίσεις σου με DF και X-T1.

α7rII για κύρια χρήση βιντεοκάμερας; Ξέρω γω, μόνο σε μένα ακούγεται παράξενο;
Και να πεις δεν υπάρχουν φακοί, τι Batis 25/2 και 85/1.8, τι Loxia 21-35-50, τι FE35/1.4, FE55/1.8, FE85/1.4, FE90/2.8macro, φακουδάρες όλοι.

ο 28-70 είναι καλός σε καλό φως. σίγουρα η μηχανή μπορεί και καλύτερα και υπάρχουν φακουδάρες για το σύστημα, αλλά οι φακοί που αναφέρεις κάνουν 1-2Κ ο καθένας. όλο και κάτι θα τσιμπήσω στο μέλλον, αλλά δε γίνεται με το καλημέρα να σκάσω 4-5κ σε φακούς. πρέπει πρώτα να διώξω κάτι από τα υπόλοιπα. Είμαι της φιλοσοφίας πως ότι κάθεται .. φεύγει. Ήδη έδιωξα GX8 και 3 φακούς, και αναμένεται συνέχεια.

Τον 28-70mm τον αγόρασα για δεύτερη φορά.
Πήρα τον 24-70mm f4 και απ τη πρώτη μέρα δε τον συμπάθησα.
Έχοντας στο μυαλό ότι δε θα στοκάρω χρήμα σε φακό που δε μου άρεσε πήρα τον 28-70mm ξανά ο οποίος με φλας με αφήνει ικανοποιημένο σε τιμή και απόδοση.

πήρα τον 28-70mm ξανά ο οποίος με φλας με αφήνει ικανοποιημένο σε τιμή και απόδοση.

αυτό βρίσκω κι εγώ Βασίλη, ότι σε καλό φως είναι μια χαρά ο φακός. Τραβάω ωραία πορτρετάκια στα 50-58mm.
Δανείστηκα και τον 24-240 από ένα φίλο και με έχει εκπλήξει ευχάριστα. καταρχήν η σταθεροποίηση είναι από τις καλύτερες που έχω δει σε φακό. Αρκετά οξύς σε όλα τα εστιακά μήκη, εκτός από τα 200mm και μετά. Bέβαια δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα 42mp της A7rII, αλλά με 24mp θα είναι μια χαρά πιστεύω.
Γενικά θα έλεγα ότι είναι ένας καλός all-round φακός, και έχει πολλές αρετές ειδικά για το βίντεο. Η τιμή του όμως είναι λίγο τσιμπημένη.

Απάντηση: Re: Sony alpha A7 - A7r, Α7s , Α7ΙΙ και Α7R mkII Full Frame Mirrorless

Για κιτ φακος συμφωνω ειναι παρα πολυ καλος και εκπλησει ευχαριστα. Βεβαια δεν ειναι φτηνος αν καποιος θελει να τον παρει σκετο, η τιμη του ξεφευγει αρκετα για kit φακο (σς σχεση με τους περισσοτερους κιτ εννοω) αλλα αξιζει και το τελευταιο του ευρω. Ειδικα μετα το 5.6f ειναι αψογος

Δε το ήξερα αυτό, ενημέρωσε με σε παρακαλώ γιατί το λες.

Δανείστηκα και τον 24-240 από ένα φίλο και με έχει εκπλήξει ευχάριστα. καταρχήν η σταθεροποίηση είναι από τις καλύτερες που έχω δει σε φακό. Αρκετά οξύς σε όλα τα εστιακά μήκη, εκτός από τα 200mm και μετά. Bέβαια δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα 42mp της A7rII, αλλά με 24mp θα είναι μια χαρά πιστεύω.