Sony α7R - mkΙΙ - mkΙΙΙ

Re: Sony A7R - A7R II

Αν πάντως υπάρχει μέθοδος να γίνει το αρχείο της Sony ίδιο με τη fuji θα ήθελα και εγώ να τη μάθω.
Πολύ ενδιαφέρον ακούγεται.

Μόνο στο σένσορα της xpro2 το βλέπω αυτό, σε καμία από τις προηγούμενες (ΧΤ & ΧΕ). Θα προσπαθήσω να γίνω πιο συγκεκριμένος.

Τι συμβαίνει ακριβώς;

Απο οτι καταλαβα, μιλαει για λανθασμενο κατασκευαστικο σχεδιο το οποιο οδηγει στην οξειδωση των εσωτερικων της μηχανης. Ειδικοτερα, αυτα τα χαλκινα αυτακια που βλεπεις πισω απο το καπακι του οφθαλμοσκοπιου, αποτελουν μερος της ψυκτρας του επεξεργαστη της μηχανης κ η επιλογη το να τα τοποτετηθουν εξωτερικα του σωματος, εικαζεται οτι οδηγει στις οξειδωσεις που φαινονται στις φωτο. Αν αυτα που λεει ειναι ανοησιες, μπορει να φαει γερες μηνυσεις...Αν οχι...

Δεν πρόκειται να φάει μηνύσεις αν αποφασίσει να αντικαταστήσει όσες μηχανές δεν λειτουργούν. Λίγο πολύ το γνωρίζαμε όταν μάθαμε ότι έχει καλή αποβολή θερμότητας χωρίς ψυκτρα και χωρίς μεγαλύτερο σώμα.

Δεν πρόκειται να φάει μηνύσεις αν αποφασίσει να αντικαταστήσει όσες μηχανές δεν λειτουργούν. Λίγο πολύ το γνωρίζαμε όταν μάθαμε ότι έχει καλή αποβολή θερμότητας χωρίς ψυκτρα και χωρίς μεγαλύτερο σώμα.

Εννοεί ότι ο καραφλός αστείος τύπος θα φάει μηνυσεις (από τη sony), όχι η ίδια η sony. Αν ισχύει πάντως, θα ειναι καλή περίπτωση να μου αλλάξουν τη μηχανή τώρα που γρατζούνισα και λίγο την οθόνη :)

Εννοεί ότι ο καραφλός αστείος τύπος θα φάει μηνυσεις (από τη sony), όχι η ίδια η sony. Αν ισχύει πάντως, θα ειναι καλή περίπτωση να μου αλλάξουν τη μηχανή τώρα που γρατζούνισα και λίγο την οθόνη :)

Έτσι ;)

Απάντηση: Sony A7R - A7R II

..σε κάποιο νημα έχει ειπωθεί, αλλά δεν το βρίσκω τώρα, θυμίστε μου τον τρόπο να εγκαταστήσει κάποιος το time lapse app.
Γιατι δεν με αφήνει η Sony και ας έχω US account, ούτε απο Paypal δεχεται χρήματα...

Απάντηση: Re: Sony A7R - A7R II

Απαραδεκτη η sony να βαζει τετοιες οθονες σε τοσο ακριβες μηχανες. Εκτος του οτι δεν ειναι touch (που θα επρεπε σε τοσα λεφτα αλλα και high end μηχανη) τουλαχιστον ας ειχε gorilla glass. Το τζαμι τους ειναι πολυ ευπαθες και παθαινει ζημια με το παραμικρο. Εμμεσως αναγκαζει τον καταναλωτη να βαζει ζελατινες, tempered glass κλπ μπουρδες :furious3:

Re: Απάντηση: Sony A7R - A7R II

..σε κάποιο νημα έχει ειπωθεί, αλλά δεν το βρίσκω τώρα, θυμίστε μου τον τρόπο να εγκαταστήσει κάποιος το time lapse app.
Γιατι δεν με αφήνει η Sony και ας έχω US account, ούτε απο Paypal δεχεται χρήματα...

Aφού έχεις US account, αγοράζεις αμερικάνικο psn card code από αμερικάνικο amazon/ebay και φορτώνεις το wallet στο psn account σου.

Μα τι να αντικαταστησει ?

Ποιος θα αγορασει την μηχανη αν ξερει οτι ειναι τοσο ευπαθης και το κυριοτερο θελει να την κρατησει καποιο χρονικο διαστημα κατα το οποιο θα παρελθει η εγγυηση ?

Αυτο θελει αμεσο επανασχεδιασμο και νεα εκδοση στην αγορα ή να βγει να το διαψευσει και να εγγυηθει για το συγκεκριμενο προβλημα για μεγαλυτερο της εγγυησης χρονικο διαστημα.

Μα τι να αντικαταστησει ?

Ποιος θα αγορασει την μηχανη αν ξερει οτι ειναι τοσο ευπαθης και το κυριοτερο θελει να την κρατησει καποιο χρονικο διαστημα κατα το οποιο θα παρελθει η εγγυηση ?

Αυτο θελει αμεσο επανασχεδιασμο και νεα εκδοση στην αγορα ή να βγει να το διαψευσει και να εγγυηθει για το συγκεκριμενο προβλημα για μεγαλυτερο της εγγυησης χρονικο διαστημα.

Ετσι ακριβως!

μεχρι στιγμης παλι με την λιγοστη μου εμπειρια, η μηχανη προσφερει πολυ περισσοτερα απο οτι περιμενα.

Αν καποιος θελεις να την αγορασει θα πρεπει να το σκεφτει πολλες φορες αλλα δεν θα το μετανιωσει.

Εδω 1 φωτο με τον Sony 85mm 1.4 GM Παλι.

SONY 85mm 1.4 GM by JCB B, on Flickr

Και εδω με τον Zeiss 35mm 1.4

Amarinthos school 26 8 2016 by JCB B, on Flickr

bazzar Amarinthos 3 by JCB B, on Flickr

Taliateles with tartufo by JCB B, on Flickr

βίντεο τράβηξες καθόλου? είναι πολύ δυνατή. έβγαλα ωραία κλιπάκια το καλοκαίρι με τον sigma 30/1.4 DN, με ND φίλτρο την ημέρα και χωρίς το βράδυ, πάντα στο f1.4 ή f1.7 (όπου αποδίδει λίγο καλύτερα)... bokehlicious!
Θα μου άρεσε αν είχε επιπλέον :
- οθόνη αφής, αν και τελικά δε μου λείπει τόσο
- λειτουργία pause, όπως είχε η Samsung
- photo grab από 4Κ video, όπως έχει η panasonic και η nikon

Last edited:

βίντεο τράβηξες καθόλου? είναι πολύ δυνατή. έβγαλα ωραία κλιπάκια το καλοκαίρι με τον sigma 30/1.4 DN, με ND φίλτρο την ημέρα και χωρίς το βράδυ, πάντα στο f1.4 ή f1.7 (όπου αποδίδει λίγο καλύτερα)... bokehlicious!
Θα μου άρεσε αν είχε επιπλέον :
- οθόνη αφής, αν και τελικά δε μου λείπει τόσο
- λειτουργία pause, όπως είχε η Samsung
- photo grab από 4Κ video, όπως έχει η panasonic και η nikon

ναι εκανα ενα μικρο τεστ των 3ων λεπτων οχι τιποτα το ιδιαιτερο. Αφησα την μηχανη σε καποιο σταθερο μερος και μπροστα τον μικρο να παιζει. Η ποιοτητα ηταν εξερετικη και δεν μπορω να πω οτι με αφησε αδιαφορο, αν και ειμαι περισσοτερο της φωτογραφιας.

Δεν εχω ασχοληθει οσο θα ηθελα γιατι δεν ειχα καθολου χρονο μεσα στις διακοπες. Αλλα οσες φορες την πηρα μαζι εμεινα ευχαριστημενος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony A7R - A7R II

Aφού έχεις US account, αγοράζεις αμερικάνικο psn card code από αμερικάνικο amazon/ebay και φορτώνεις το wallet στο psn account σου.

Mπορείς να εξηγήσεις πώς γίνεται πιο αναλυτικά; βρήκα αμαζον κατι psn card code αλλά είναι για να παίζεις online playstation, πως μεταφέρεται στο sony app store?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony A7R - A7R II

Ένα είναι το wallet, και αυτό ανήκει στο sonyentertaimentnetwork, άσχετα τι θα πληρώσεις με αυτό.

Αφού έχεις ήδη account, ακολουθείς τα εξής βήματα:

1. Κάνεις login στη σελίδα:
https://account.sonyentertainmentnetwork.com/login.action
(Απ' όπoια σελίδα κι αν ξεκινούσες, είτε playstation είτε playmemoriescameraapps, στην πιο πάνω σελίδα θα σε έστελνε αυτόματα. Εκεί είναι η κεντρική διαχείριση του λογαριασμού και όλων των πληρωμών).
2. Eπιλέγεις Αdd Funds to Wallet.
3. Eπιλέγεις στη νέα σελίδα που θα ανοίξει Redeem Prepaid Card.
4. Συμπληρώνεις τον κωδικό που έλαβες αγοράζοντας το psn card.
Τώρα έχεις στο wallet σου το ποσό που αντιστοιχεί στο psn card που αγόρασες.
5. Μπαίνεις στο playmemoriescameraapps, συνδέεις τη μηχανή σου και ακολουθείς τη διαδικασία εγκατάστασης του app που θέλεις. Όταν σου ζητήσει η σελίδα να πληρώσεις για το app, επιλέγεις να πληρώσεις από το wallet σου.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony A7R - A7R II

Ένα είναι το wallet, και αυτό ανήκει στο sonyentertaimentnetwork, άσχετα τι θα πληρώσεις με αυτό.

Αφού έχεις ήδη account, ακολουθείς τα εξής βήματα:

1. Κάνεις login στη σελίδα:
https://account.sonyentertainmentnetwork.com/login.action
(Απ' όπoια σελίδα κι αν ξεκινούσες, είτε playstation είτε playmemoriescameraapps, στην πιο πάνω σελίδα θα σε έστελνε αυτόματα. Εκεί είναι η κεντρική διαχείριση του λογαριασμού και όλων των πληρωμών).
2. Eπιλέγεις Αdd Funds to Wallet.
3. Eπιλέγεις στη νέα σελίδα που θα ανοίξει Redeem Prepaid Card.
4. Συμπληρώνεις τον κωδικό που έλαβες αγοράζοντας το psn card.
Τώρα έχεις στο wallet σου το ποσό που αντιστοιχεί στο psn card που αγόρασες.
5. Μπαίνεις στο playmemoriescameraapps, συνδέεις τη μηχανή σου και ακολουθείς τη διαδικασία εγκατάστασης του app που θέλεις. Όταν σου ζητήσει η σελίδα να πληρώσεις για το app, επιλέγεις να πληρώσεις από το wallet σου.

Eυχαριστώ, απλά μόλισ πάω να βάλω χρήματα είτε απο PayPal ή πιστωτική, ήδη υπάρχουσα ή νέα μου βγάζει : "Unable to add this PayPal account. Try again in a few moments."

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony A7R - A7R II

Μα δεν είπαμε ούτε για PayPal ούτε για πιστωτική.

Psn card θα αγοράσεις πρώτα και θα φορτώσεις όπως είπαμε πιο πάνω το wallet σου.