Sony α7R - mkΙΙ - mkΙΙΙ

Re: Απάντηση: Sony A7R - A7R II

Θα έκανε, αλλά πρώτον είναι από τρίτο πωλητή, δεύτερον χρεώνεται πάνω από την ονομαστική της αξία και τρίτον στέλνει την ίδια την κάρτα ταχυδρομικά και όχι τον κωδικό.

Προτείνω αγορά από το ίδιο το amazon. Η ένδειξη [Digital Code] διασφαλίζει ότι αφορά τον κωδικό και όχι αποστολή της κάρτας.
Με το που πληρώνεις λαμβάνεις τον κωδικό. Και φυσικά ούτε cent πάνω από την ονομαστική αξία της κάρτας.
https://www.amazon.com/gp/product/B004RMK4P8

Να θυμίσω ότι αγοράζουμε κάρτα από την ίδια χώρα που ορίσαμε κατά τη δημιουργία λογαριασμού στο sony network.
Στην προκειμένη περίπτωση ο evanfotis δημιούργησε λογαριασμό με αμερικανική διεύθυνση, οπότε σωστά επιλέχτηκε το αμερικανικό Amazon για αγορά κάρτας. Αν αγοράσουμε κάρτα διαφορετικής χώρας από αυτήν που ορίσαμε κατά τη δημιουργία του λογαριασμού μας, δεν θα δουλέψει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony A7R - A7R II

Προτείνω αγορά από το ίδιο το amazon. Η ένδειξη [Digital Code] διασφαλίζει ότι αφορά τον κωδικό και όχι αποστολή της κάρτας.
Με το που πληρώνεις λαμβάνεις τον κωδικό. Και φυσικά ούτε cent πάνω από την ονομαστική αξία της κάρτας.
https://www.amazon.com/gp/product/B004RMK4P8

.

Ok αυτήν πήρα τελικά στα 10$ για το app. Ευχαριστώ για τις οδηγίες, δούλεψε κανονικά και έγινε η εγκατάσταση!

Re: Sony A7R - A7R II

Παραθετω ακομα 2 φωτογραφιες απο το σαββατοκυριακο.

Ημουν καλεσμενος σαββατο στο γαμο της ξαδερφης μου και την Κυριακη σε βαπτιση ενος ξαδερφου. Πολυ ερασιτεχνικα εβγαλα μερικες φωτο για να τεσταρω παλι την μηχανη και τους φακους.

Αρχικα να πω οτι εβγαλα φωτογραφιες και με τους δυο φακους, 85mm και 35mm. Οι παρακατω ειναι μονο με τον 85mm.

Αυτο που παρατηρησα ειναι οτι σε πολυ χαμηλο φως εκει που πρεπει για να βγαλεις σωστα μια φωτογραφια να ανεβασεις το ISO πανω απο 4000, προσωπικα εμενα δεν μου αρεσαν τοσο. Το γραφουν και οι περισσοτεροι βεβαια οτι το οριο της μηχανης για μια φωτογραφια που μπορει να χρησιμοποιηθει σωστα ειναι τα ISO 3600.

Παμε τωρα στις παρακατω φωτο.

Οι δυο παρακακτω ειναι ασπρομαυρες, οχι γιατι μου αρεσε να την κανω ετσι αλλα γιατι το μακιγιαζ στο προσωπο της ξαδερφης μου, δεν ελεγε να παντρευτει με τιποτα με τα χρωματα του περιβαλλοντος. Εκανα 4 διαφορετικα setup και αλλαξα 3 διαφορετικα Κ manually. Τιποτα....Μαλλον φταιω εγω.

lina 3-9-2016 by JCB B, on Flickr

Τα ιδια και εδω. Ασπρομαυρη γιατι δεν μου αρεσε σε εγχρωμο καθολου.

[url=https://flic.kr/p/LRcnLH]
Antonis Lina6 3-9-2016 by JCB B, on Flickr

Η επομενη ειναι μια απλη φωτο απλα για να δειξω λιγο το blur bokeh στο backround. Οι οικονιζομενοι ειναι απο τους καλυτερους bartender με δικα τους μαγαζια και σταθερα και on the road.

[url=https://flic.kr/p/LsJjWW]
Tasos & Stavros by JCB B, on Flickr

[url=https://flic.kr/p/LsJjWW

Απάντηση: Re: Sony A7R - A7R II

Για τα JPEG κάποιων μηχανών και κατεπεκταση και για την αρχική χρωματική τοποθέτηση των RAW σε Auto WB το χουμε γράψει αρκετές φορές, καλό ειναι να έχει εξοικιωθεί ο φωτογράφος πριν απο μια κρίσιμη φωτογράφηση και να έχει σετάρει όσο πιο καλά μπορεί την μηχανή του...

Πολύ γρήγορα μιας και τις φωτό τις βλέπω στο tablet να πω ότι στη πρωτη με ενοχλεί πολυ το πρόσωπο πίσω, μου τραβά το βλέμμα κατι που ο φακός 85/1.8 δεν κατάφερε να κρύψει, βοηθά φυσικά και ότι η νύφη είναι πιο χαμηλά στο κάδρο , κατα την γνώμη μου θέλει κροπ απο πανω και με καποιο τρόπο να φωτιστεϊ διαφορετικά η νύφη απο το backround ...

στη δευτερη αν τα μαλιά δεν έκρυβαν τα ματια της νύφης θα ηταν πολυ καλή ...

Να θυμίσω ότι υπάρχει και ανάλογο νήμα ( για γάμο βάπτιση) στην κατηγορία φωτογραφία όπου μπορεί να σχολιαστεί συνολικά μια φωτογραφία ανεξάρτητα απο τον εξοπλισμό (γιατί τις περισσότερες φορές τα λάθη είναι δικά μας και όχι του εξοπλισμού).

Last edited:
Απάντηση: Sony A7R - A7R II

Η δεύτερη μου αρέσει!

Έχεις παγώσει τη στιγμή, σχεδόν μπορείς να ακούσεις τι λένε μεταξύ τους...

εμένα μου άρεσε η 2η .Στην 3η τα highlights μου φαίνονται λίγο παραπάνω απ'οτι πρέπει και κάνουν το βάθος πεδίου λίγο αποκρουστικό

Re: Απάντηση: Re: Sony A7R - A7R II

Για τα JPEG κάποιων μηχανών και κατεπεκταση και για την αρχική χρωματική τοποθέτηση των RAW σε Auto WB το χουμε γράψει αρκετές φορές, καλό ειναι να έχει εξοικιωθεί ο φωτογράφος πριν απο μια κρίσιμη φωτογράφηση και να έχει σετάρει όσο πιο καλά μπορεί την μηχανή του...

Πολύ γρήγορα μιας και τις φωτό τις βλέπω στο tablet να πω ότι στη πρωτη με ενοχλεί πολυ το πρόσωπο πίσω, μου τραβά το βλέμμα κατι που ο φακός 85/1.8 δεν κατάφερε να κρύψει, βοηθά φυσικά και ότι η νύφη είναι πιο χαμηλά στο κάδρο , κατα την γνώμη μου θέλει κροπ απο πανω και με καποιο τρόπο να φωτιστεϊ διαφορετικά η νύφη απο το backround ...

στη δευτερη αν τα μαλιά δεν έκρυβαν τα ματια της νύφης θα ηταν πολυ καλή ...

Να θυμίσω ότι υπάρχει και ανάλογο νήμα ( για γάμο βάπτιση) στην κατηγορία φωτογραφία όπου μπορεί να σχολιαστεί συνολικά μια φωτογραφία ανεξάρτητα απο τον εξοπλισμό (γιατί τις περισσότερες φορές τα λάθη είναι δικά μας και όχι του εξοπλισμού).

Ευχαριστω για την απαντηση. Αρχικα εχεις δικιο για το φοντο στην πρωτη. Δεν μπορουσα να κανω κατι γιατι εβγαζα φωτο απο ενα σημειο πολυ πισω για να μην δυσκολευω την δουλεια των φωτογραφων. Και δεν μπορουσα να διαλεξω γωνια.

Παντως καθε φορα που βγαζω φωτο μαθαινω και κατι περισσοτερο, και ασφαλως και την μηχανη.

Τις ανεβασα τις φωτο εδω, για να δουν οι περισσοτεροι τα θετικα και τα αρνητικα της μηχανης, και σε ευκολες και σε δυσκολες περιπτωσεις. Φυσικα παιζουν μεγαλο ρολο και τα δικα μου λαθη. Αλλα θα ειναι ενα καλο βιογραφικο μετα απο ενα χρονο της μηχανης.

Θα συνεχισω να ανεβαζω φωτο καθως περναει ο καιρος και μαθαινω περισσοτερα πραγματα.

Αυτο που εχω να πω ειναι οτι ο 85mm 1.4 ειναι απιστευτος φακος, αν και στην προκειμενη περιπτωση επειδη η κοπελα στο backround ηταν κοντα στην νυφη δεν μπορεσε να την κρυψει τελειως.

Η Δευτερη παλι ειναι μια φωτογραφια που μου αρεσε προσωπικα. Ναι συμφωνω οτι τα μαλλια της νυφης ηταν σχεδον παντα μπροστα οταν ετρωγαν με το κιλο το ρυζι οποτε σχεδον ολες ηταν ετσι. Ο Γαμπρος αν δεις αφου το ρυζι δεν μπορεσε να μπει στα μαλλια που δεν εχει, εχει μπει στα αφτια του.

Η τριτη ειναι μια ευκολη απο αποψη κινησης, αλλα δυσκολη χρωματικα ως προς τα highlights μιας και ειναι στις 12 το μεσημερι και το φως εκεινη την ωρα δεν μπορει να κρυφτει. Εκτος και αν την σκοτεινιαζα.

Παντως ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Η δεύτερη μου αρέσει!

Έχεις παγώσει τη στιγμή, σχεδόν μπορείς να ακούσεις τι λένε μεταξύ τους...

Ηταν πολυ ομοργα γενικα, με το μονο μειωνεκτημα οπως ειπα το μακιγιαζ της νυφης. Ειχε αυτο το πεθαμενο χρωμα. Δεν μπορεσα να το φτιαξω σε καμια φωτο. Οτι και να εκανα χαλαγε το υπολοιπο της φωτογραφιας. Εκει θελει photoshop που εγω δεν θα ηθελα να πειραξω σε τετοιο βαθμο. Εκτος και αν κανω λαθος στις ρυθμισεις που επρεπε να δωσω στην A7Rii.

εμένα μου άρεσε η 2η .Στην 3η τα highlights μου φαίνονται λίγο παραπάνω απ'οτι πρέπει και κάνουν το βάθος πεδίου λίγο αποκρουστικό

Στη τριτη, οπως ειπα και παραπανω, δυστυχως δεν μπορεσα να μειωσω τα highlights σε μεγαλο βαθμο. Εχεις δικιο οτι ειναι εντονα και αποσπουν το ματι κανοντας λιγο αποκρουστικο το βαθος.

Περισσοτερο την ανεβασα για το bokeh.

Απάντηση: Sony A7R - A7R II

Οτι και να εκανα χαλαγε το υπολοιπο της φωτογραφιας. Εκει θελει photoshop που εγω δεν θα ηθελα να πειραξω σε τετοιο βαθμο. Εκτος και αν κανω λαθος στις ρυθμισεις που επρεπε να δωσω στην A7Rii.

Αν τις επεξεργάζεσαι με το lightroom έχει εργαλείο-βούρτσα που απομονώνεις την περιοχή που θες να διορθώσεις.

https://helpx.adobe.com/lightroom/how-to/lightroom-adjustment-brush-basics.html

Κριτική αντέχεις;
Αν ναι συνεχίζω.

ναι απο την στιγμη που δεν το παιζω εξυπνος ουτε επαγγελματιας. Θετικα και αρνητικα!

Αν τις επεξεργάζεσαι με το lightroom έχει εργαλείο-βούρτσα που απομονώνεις την περιοχή που θες να διορθώσεις.

https://helpx.adobe.com/lightroom/how-to/lightroom-adjustment-brush-basics.html

ναι μονο το με το lightroom. Η βουρτσα θελει πολυ προσοχη. Και θελει και την απαιτουμενη εμπειρια και τεχνη. Εγω ακομα δεν ειμαι σε τετοιο σταδιο. Γιατι αν το κανω θα φαινεται.

Κι εγώ που την έχω τόσους μήνες, μόλις τελευταία ένιωσα ότι την έχω μάθει κάπως.
Πολύ χρήσιμα τα custom buttons #eye-af# & #AUTOISO minSS# στη φωτογραφία και το #Focus hold# στο βίντεο. Το τελευταίο το έχω ορίσει στο κεντρικό πλήκτρο της ροδέλας και το χρησιμοποιώ συχνά για να αποφύγω το ψάρεμα του focus σε ορισμένες περιπτώσεις.
Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον sigma 30/1.4Dn. Είναι ότι πρέπει για βίντεο, μικρός ελαφρύς, αθόρυβος & με ωραίο bokeh, αλλά και στη φωτογραφία αν χρειαστεί με καλύπτει απόλυτα πάρα τη μειωμένη ανάλυση.

Εγω εχω βαλει το auto focus - face detection στο AF button πισω, και το EYE detection στο button που ειναι στην ροδελα του ISO. Πολυ γρηγορη η εναλλαγη.

Επισης εκανα και face registration για να δω πως δουλευει. Εμεινα ευχαριστημενος μπορω να πω.

Τα υπολοιπα ως εχουν, με την προστινη ροδελα shutter speed την πισω ροδελα κατω του ISO στο ISO ως εχει και το Aperture απο τον φακο. Παρα πολυ χρησιμο τελικα το διαφραγμα να ειναι πανω στο φακο.

Οπως ειπα εξ αρχης δεν ειμαι φαν καμιας εταιριας. Αλλα εδω η Sony παλι εκανε σωστο βημα σε σχεση με τους ανταγωνιστες, επιλεγοντας να βαλει το Aperture πανω στο φακο.

Οι υπολοιπες επιλογες απο το Fn.

Σιγουρα υπαρχουν καποια λαθακια πχ κορμος στο προσωπο, δακτυλο στο προσωπο νυφης (τα μαλλια δε με ενοχλουν), κτλ αλλα καταλαβαινω οτι τις εβαλες για να δουμε πως τα παει η μηχανη, και η μηχανη ειναι αστερι.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Απάντηση: Re: Sony A7R - A7R II

Οπως ειπα εξ αρχης δεν ειμαι φαν καμιας εταιριας. Αλλα εδω η Sony παλι εκανε σωστο βημα σε σχεση με τους ανταγωνιστες, επιλεγοντας να βαλει το Aperture πανω στο φακο.

Δαχτυλιδι διαφραγματος φιλε μου υπαρχει στους φακους εδω κι εκατο χρονια περιπου.

Απλως τα τελευταια χρονια εχει αφαιρεθει σε αρκετους λογω κυριως χαμηλοτερου κοστους κατασκευης αλλα και για μειωση ογκου-βαρους.

Στάλθηκε από το SM-N910C μου

Re: Απάντηση: Re: Sony A7R - A7R II

Δαχτυλιδι διαφραγματος φιλε μου υπαρχει στους φακους εδω κι εκατο χρονια περιπου.

Απλως τα τελευταια χρονια εχει αφαιρεθει σε αρκετους λογω κυριως χαμηλοτερου κοστους κατασκευης αλλα και για μειωση ογκου-βαρους.

Στάλθηκε από το SM-N910C μου
Δεν ειπα οτι το εκανε πρωτη η Sony, ειπα οτι εκανε σωστο βημα.

Αισθητικά από τηις φωτογραφίες μου αρέσει πάρα πολύ η 2η, ίσως να ήθελε λίγο αέρα περισσότερο από πάνω. Την 1η μάλλον την θάβει η επεξεργασία και η λευκή βινιέτα, η 3η είναι αδιάφορη έως κακή κατά τη γνώμη μου.

Αν έπρεπε να κρίνω το σετ μηχανής - φακού από τις 3 φωτογραφίες έχω να παω τα εξής:

- Πολύ υψηλό contrast και στις 3. Στην 1η τονίζονται πολύ οι πόροι στο πρόσωπο της νύφης, τα ανθάκια στο πάνω μέρος του νυφικού καμμένα δίχως λεπτομέρεια ενώ συνολικά το πρόσωπο σκοτεινό. Στην 3 επίσης αλλού καμμένη (τα 2 δεξιά πόδια το πρόσωπο του δεξιού κατά τόπους το πόδι η μισή μπλούζα. Στη 2η οι ριτίδες ματιών επίσης υπερτονισμένες ενώ είναι θορυβώδες το χέρι του γαμπρού, ωστόσο θα έλεγα ότι εδώ ταιριάζει περισσότερο αυτή η σκληρή υφή γιατί είναι πιο δραματική η σκηνή

- Το μποκέ του φακού στην 1η δεν με τρελάινει, πχ το δεξί χέρι μπερδεύεται με το σώμα στο backround λες και είναι σε θήκη. Και γενικά η σιλουέτα πίσω είναι σαν "κουνημένη", ας ήταν λιγότερο out of focus κι ας έιχε γράψει καλύτερα. Βέβαια δεν βοηθά ίσως το BW και το έντονο contrast όπως προείπα.

-Το see through στο στήθος στην 1η φωτό μου κάνει έντονο μουαρέ στο 1 μόνιτορ που έχω σε 1280Χ760, στο μεγάλο όχι. Όπως τη βλέπω στο thread, αν μπω στο flickr όχι. Μάλιστα αν δεν έκανε μουαρέ μάλλον δεν θα είχα αντιληφθεί καν την ύπαρξή του δίχως να μεγενθύνω. Επομένως η υπαρξή του σε μένα τουλάχιστο αναδείχτηκε με αρνητικό τρόπο από το σετ σώματος - φακού.

Γενικά "σκληρές" φωτογραφίες για τα γούστα μου, να πω την αλήθεια και άλλες που έχω δει από Α7 II πάλι μου έβγαζαν μια σκληράδα και ένα υπερτονισμένο τοπικό contrast, δεν ξέρω αν είναι χαρακτηριστικό της σειράς και σε καθοδηγεί η επεξεργασία προς τα εκεί ή αν απλά είναι θέμα του ιδιαίτερου γούστου του κάθε φωτογράφων. Προτιμώ πιο απαλές υφές στους ανθρώπους δίχως απαραίτητα να είναι εις βάρος της ευκρίνειας.

Βέβαια αμφιβάλλω αν μπορεί να κριθεί ένα σετ σώματος φακού από 3 λήψεις. Να σας πω όμως την αλήθεια μου και προηγούμενες στο thread δεν μου άρεσαν. Καμία σχέση με το γλυκό λεπτομερές και γεμάτο χαρακτήρα γράψιμο που έχω δει παλιότερα σε συνδιασμό A99 και zeiss 24-70 ενώ και το white balance μου μοιάζει off αλλού προς το θερμό αλλού προς το ψυχρό.

Last edited:

Αισθητικά από τηις φωτογραφίες μου αρέσει πάρα πολύ η 2η, ίσως να ήθελε λίγο αέρα περισσότερο από πάνω. Την 1η μάλλον την θάβει η επεξεργασία και η λευκή βινιέτα, η 3η είναι αδιάφορη έως κακή κατά τη γνώμη μου.

Αν έπρεπε να κρίνω το σετ μηχανής - φακού από τις 3 φωτογραφίες έχω να παω τα εξής:

- Πολύ υψηλό contrast και στις 3. Στην 1η τονίζονται πολύ οι πόροι στο πρόσωπο της νύφης, τα ανθάκια στο πάνω μέρος του νυφικού καμμένα δίχως λεπτομέρεια ενώ συνολικά το πρόσωπο σκοτεινό. Στην 3 επίσης αλλού καμμένη (τα 2 δεξιά πόδια το πρόσωπο του δεξιού κατά τόπους το πόδι η μισή μπλούζα. Στη 2η οι ριτίδες ματιών επίσης υπερτονισμένες ενώ είναι θορυβώδες το χέρι του γαμπρού, ωστόσο θα έλεγα ότι εδώ ταιριάζει περισσότερο αυτή η σκληρή υφή γιατί είναι πιο δραματική η σκηνή

- Το μποκέ του φακού στην 1η δεν με τρελάινει, πχ το δεξί χέρι μπερδεύεται με το σώμα στο backround λες και είναι σε θήκη. Και γενικά η σιλουέτα πίσω είναι σαν "κουνημένη", ας ήταν λιγότερο out of focus κι ας έιχε γράψει καλύτερα. Βέβαια δεν βοηθά ίσως το BW και το έντονο contrast όπως προείπα.

-Το see through στο στήθος στην 1η φωτό μου κάνει έντονο μουαρέ στο 1 μόνιτορ που έχω σε 1280Χ760, στο μεγάλο όχι. Όπως τη βλέπω στο thread, αν μπω στο flickr όχι. Μάλιστα αν δεν έκανε μουαρέ μάλλον δεν θα είχα αντιληφθεί καν την ύπαρξή του δίχως να μεγενθύνω. Επομένως η υπαρξή του σε μένα τουλάχιστο αναδείχτηκε με αρνητικό τρόπο από το σετ σώματος - φακού.

Γενικά "σκληρές" φωτογραφίες για τα γούστα μου, να πω την αλήθεια και άλλες που έχω δει από Α7 II πάλι μου έβγαζαν μια σκληράδα και ένα υπερτονισμένο τοπικό contrast, δεν ξέρω αν είναι χαρακτηριστικό της σειράς και σε καθοδηγεί η επεξεργασία προς τα εκεί ή αν απλά είναι θέμα του ιδιαίτερου γούστου του κάθε φωτογράφων. Προτιμώ πιο απαλές υφές στους ανθρώπους δίχως απαραίτητα να είναι εις βάρος της ευκρίνειας.

Βέβαια αμφιβάλλω αν μπορεί να κριθεί ένα σετ σώματος φακού από 3 λήψεις. Να σας πω όμως την αλήθεια μου και προηγούμενες στο thread δεν μου άρεσαν. Καμία σχέση με το γλυκό λεπτομερές και γεμάτο χαρακτήρα γράψιμο που έχω δει παλιότερα σε συνδιασμό A99 και zeiss 24-70 ενώ και το white balance μου μοιάζει off αλλού προς το θερμό αλλού προς το ψυχρό.

Για το υψηλο contrast εχεις δικιο. Το ανεβασα εγω πολυ λιγο και εδειξε. Για καμμενες περιοχες, συνηθως το προσεχω μεσω του lightroom, αν μου ξεφυγε εκει ισως δεν το προσεξα.

Για τα υπολοιπα ακομα ειναι νωρις και μαθαινω. Ουτως η αλλως δεν παω για φωτογραφος ειδικα σε γαμους. Κανω τεστ στην μηχανη για να την μαθω.

Στην προκειμενη ημουν καλεσμενος σε γαμο και σε βαπτιση. Ηταν ευκαιρια να την παρω μαζι και να παιξω.

Last edited: