Sony α7R - mkΙΙ - mkΙΙΙ

Re: Sony A7R - A7R II

Φίλε μου δεν παύουν να είναι προσωπικές εκτιμίσεις, στο 2ο μέρος προσπάθησα να κρίνω τη μηχανή όχι τη ματιά σου. Εξάλλου η 2η είναι σούπερ αυθόρμητη στιγμή που ακινητοποίησες περίφημα, δεν με χαλά πχ που δεν φαίνονται τα μάτια της ξαδέλφης σου, ίσα ίσα μαλί ρύζι κλπ είναι σαν ένα.. ντουζ χαράς. Μου άρεσε πάρα πολύ και είναι από τις λήψεις που πιθανόν να μην έχει πετύχει ο φωτογράφος του μυστηρίου.

Από εκεί και πέρα ειδικά μέρα μεσημέρι το παν είναι το φως. Δεν πα να χεις και Α7R35 με φακό του 2χίλιαρου, ο ήλιος κάνει κουμάντο. Ένα καλό φλας εκεί μπορεί να είναι σύμμαχος. Θα σβήσει τις ατέλειες της επιδερμίδας από το κάθετο/πλαινό ισχυρό σημειακό φως του ήλιου που αναδυκνείει πόρους ρυτίδες κλπ, θα απαλύνει τη διαφορά σκιου/ήλιου. Νομίζω ότι με τους αισθητήρες αυτούς μπορείς κάλλιστα να υποεκθέσεις προστατεύοντας τα λευκά και λιγο φλας να γράψει το θέμα, μετά το φέρνεις στα γούστα σου. Κι ας μην είσαι σε f1.4, θα ξεφοντάρει το θέμα καλύτερα.

Και με τα 40τόσα mpixel της Α7RII, απουσία ΑΑ φίλτρου sharp φακό και δίχως fill φλας αν αρχίζουμε και πειράζουμε και sharpness clarity σε πορτραίτα και μάλιστα νύφης, και με το downsize που θα γίνει σε ένα τυπικό monitor η θέαση κυνηγάμε την τύχη μας και ίσως μετά η νύφη-εξαδέλφη εμάς:flipout:

edit: από ότι βλέπω στο flickr έχεις αντίστοιχη της 3ης καλύτερη, εκείνη που χαμογελούν

Last edited:

Φίλε μου δεν παύουν να είναι προσωπικές εκτιμίσεις, στο 2ο μέρος προσπάθησα να κρίνω τη μηχανή όχι τη ματιά σου. Εξάλλου η 2η είναι σούπερ αυθόρμητη στιγμή που ακινητοποίησες περίφημα, δεν με χαλά πχ που δεν φαίνονται τα μάτια της ξαδέλφης σου, ίσα ίσα μαλί ρύζι κλπ είναι σαν ένα.. ντουζ χαράς. Μου άρεσε πάρα πολύ και είναι από τις λήψεις που πιθανόν να μην έχει πετύχει ο φωτογράφος του μυστηρίου.

Από εκεί και πέρα ειδικά μέρα μεσημέρι το παν είναι το φως. Δεν πα να χεις και Α7R35 με φακό του 2χίλιαρου, ο ήλιος κάνει κουμάντο. Ένα καλό φλας εκεί μπορεί να είναι σύμμαχος. Θα σβήσει τις ατέλειες της επιδερμίδας από το κάθετο/πλαινό ισχυρό σημειακό φως του ήλιου που αναδυκνείει πόρους ρυτίδες κλπ, θα απαλύνει τη διαφορά σκιου/ήλιου. Νομίζω ότι με τους αισθητήρες αυτούς μπορείς κάλλιστα να υποεκθέσεις προστατεύοντας τα λευκά και λιγο φλας να γράψει το θέμα, μετά το φέρνεις στα γούστα σου. Κι ας μην είσαι σε f1.4, θα ξεφοντάρει το θέμα καλύτερα.

Και με τα 40τόσα mpixel της Α7RII, απουσία ΑΑ φίλτρου sharp φακό και δίχως fill φλας αν αρχίζουμε και πειράζουμε και sharpness clarity σε πορτραίτα και μάλιστα νύφης, και με το downsize που θα γίνει σε ένα τυπικό monitor η θέαση κυνηγάμε την τύχη μας και ίσως μετά η νύφη-εξαδέλφη εμάς:flipout:

edit: από ότι βλέπω στο flickr έχεις αντίστοιχη της 3ης καλύτερη, εκείνη που χαμογελούν

Ευχαριστω για τις κριτικες και τις προσθεσεις. θα μαθω που θα παει. Τεστακια κανω και βγαινουν σε καλο. Αυτο που θελω να παρω απο την μηχανη εχει χρονο ακομα. Δυστυχως η μονη μεχρι τωρα λαχταρα για φωτο και χρονος ηταν σε γαμο και βαπτιση.

Η ξαδερφη δεν με κυνηγαει ευτυχως γιατι εχει φωτογραφιες απο τον φωτογραφο που ειναι φοβερος.

Εχουμε καιρο να τα λεμε. Οταν εχω ευκαρια θα ανεβαζω φωτο και φυσικα θα προσθετω και τα θετικα και τα αρνητικα της Α7Rii.

Μεχρι στιγμης σε σχεση με τις canon που ειχα, μου αρεσει πολυ.

Έτσι!

.....

δηλαδή το θεωρείται σωστό να έβγαζε με φλας, γνωρίζοντας ότι η διακριτικότητα και ο σεβασμός στον επαγγελματία μετράνε περισσότερο σε ένα μυστήριο; Αυτό που αντιλαμβάνομαι περισσότερο από τις φωτογραφίες που ανεβάζει κατά καιρούς ο astanapane είναι ότι οι gm φακοί μπορούν να σηκώνουν με ευκολία την ανάλυση της Α7RII σε αντίθεση με άλλους φακούς που δεν είναι σε θέση να εκμεταλλευτουν τις δυνατότητες της μηχανής.Απο εκεί και πέρα ίσως η παραπάνω ενασχόληση και λίγο καλύτερη επεξεργασία στο lightroom θα έδινε πιο ευχάριστα αποτελέσματα

δηλαδή το θεωρείται σωστό να έβγαζε με φλας, γνωρίζοντας ότι η διακριτικότητα και ο σεβασμός στον επαγγελματία μετράνε περισσότερο σε ένα μυστήριο; Αυτό που αντιλαμβάνομαι περισσότερο από τις φωτογραφίες που ανεβάζει κατά καιρούς ο astanapane είναι ότι οι gm φακοί μπορούν να σηκώνουν με ευκολία την ανάλυση της Α7RII σε αντίθεση με άλλους φακούς που δεν είναι σε θέση να εκμεταλλευτουν τις δυνατότητες της μηχανής.Απο εκεί και πέρα ίσως η παραπάνω ενασχόληση και λίγο καλύτερη επεξεργασία στο lightroom θα έδινε πιο ευχάριστα αποτελέσματα

Προσωπικα θα ηθελα πολυ να εχω ενα καλο φλας μαζι μου να δω την διαφορα. Αλλα δεν θα παρενεβη στην δουλεια των φωτογραφων ποτε ετσι. Ηδη και απο μακρυα που καθομαι και τραβαω φωτο νοιωθω ασχημα. Και προσπαθω να ειμαι οσο περισσοτερο γινεται διακριτικος.

Τωρα οσο αναφορα τον φακο GM για μενα ειναι ονειρο. Μου θυμιζει παρα πολυ τον φακο της Canon 135L. Η καθαροτητα ειναι στο μεγιστο.

Φυσικα και πρεπει να ασχοληθω παρα πολυ για να εχω ενα καλο επιπεδο. Και φυσικα παιζουν ρολο και τα προγραμματα που χρησιμοποιει ο καθε ενας και το βελτιστο που μπορει να φτασει ο καθε ενας.

Αν θα εβαζα ακομα ενα αρνητικο στην Α7Rii ειναι οτι το ISO για μενα μετα τα 3600 δεν μου κανει.

Αν εβαζα ενα ακομα θετικο ειναι οτι η μπαταρια τουλαχιστον για αυτο που εκανα εγω σε μεγιστο αριθμο φωτογραφιων με 2 καρτες 32GB και μια 64GB κρατησαν για ολη την ημερα.

Αρα προσωπικα παντα, το θεμα μπαταρια περναει στα θετικα για μενα.

Απάντηση: Re: Sony A7R - A7R II

Την ειδα και εγω αρχικα , σιγουρα πολυ καλυτερη ληψη..., οσο για την χρηση φλας εξωτερικά με σκληρό φωτισμό το θεωρώ μονόδρομο ακόμη και για το πιο ακριβό σετ , τωρα αν αυτο ενοχλούσε τον κυρίως φωτογραφο εϊναι ένα αλλο θέμα...

Για τον φωτογράφο που λέτε, σε εξωτερικό χώρο και πίσω του δεν υπαρχει πρόβλημα. Μέσα στο ναό ναι θέλει διακριτικότητα - βέβαια συνήθως ξεθαρεύουν όλοι και μπλέκονται με τους φωτογράφους προς το τέλος με τα εκνευριστικά led των κινητών, έξω πάντως δεν βλέπω το λόγο.

Τώρα αν πρόκειται για κανα μεγάλο speedlite οκ ίσως φανεί κάπως και θα είναι και άβολο για τον καλεσμένο τον ίδιο. Κανα Nissin i40 όμως ίσως είναι μια χαρουλα...

Δεν δινει κανα φλασακι μικρό στις Α7 η Sony μαζί, όπως πχ κάνει η Olympus;

Δεν δινει κανα φλασακι μικρό στις Α7 η Sony μαζί, όπως πχ κάνει η Olympus;

τώρα είπες ανέκδοτο....

η sony στην a6000 δε δίνει ούτε το cap για το shoe, το οποίο θα τις στοίχιζε λιγότερο από 5 cents

γενικότερα έχει τη φήμη ότι είναι τρομέρα τσιγκούνα στις παροχές της

Απάντηση: Sony A7R - A7R II

Οπως λεει ο Παυλος waroo η sony εκτος του οτι το εχει ξεφτιλισει με τις τιμες (μαλιστα τελευταια τις εχει ανεβασει στο θεο) κανει και τρελες τσιγκουνιες. Ουτε hoshoe cover ουτε πισω καπακια στους φακους ουτε φορτιστες εξωτερικους. Η απολυτη ξεφτιλα. Φλασακι μικρο για την a7 εκτος του i40 υπαρχει το πολυ μικρο αλλα αρκετα κατωτερο και απλοικο hvlf20m το οποιο ομως το πληρωνεις και μαλιστα ακριβα. Κανονικα επρεπε να περιλαμβανεται στο πακετο της a7 αλλα με την πολιτικη της sony που βγαζει απο τη μυγα ξυγκι δεν θα περιμενε κανεις να το δινει.

Στάλθηκε από το SM-N910C μου

Εδώ χρεώνει τις εφαρμογές που θα μπορούσε να είναι δωρεάν ή να έχει βάλει στην τιμή αγοράς ένα 10ρικο.
Καλα που υπάρχει και η Panasonic και τη μαζεύει κατά καιρούς και αντιλαμβανόμαστε πόσο υπερκοστολογημένα έχει τα προϊόντα της.
Πάντως μπορεί να φαίνεται μικρό το κόστος ενός eye cup αλλά στις χιλιάδες μηχανές που πωλούνται είναι κέρδος.

Απάντηση: Re: Sony A7R - A7R II

Να μπω και εγω στο παιχνίδι και να πώ ότι δεν ειναι η μόνη και η Panasonic τελευταία τα ίδια κάνει με τους κιτ, πήρα GX80 με το διπλο κιτ και η μηχανή δεν ειχε καπακι ουτε ο 12-32 φακός , μονο ο δευτερος 35-100... το ιδιο ειχε συμβει και με την GF7 της γυναικας μου , πουλησα την ιδια στιγμη στο κατάστημα τον 12-32 και εβαλα δικό μου καπακι στον αγοραστή και έψαχνα να ταπώσω την μηχανή ...

Μόνο ως γελοιότητες μπορούν να χαρακτηρισθούν τέτοιες πρακτικές, ανεξαρτήτως προέλευσης. Και τι δηλαδή ελπίζουν να πουλήσουν καπάκια? Το ebay προσφέρει 5 στην τιμή του ενός...

Στις a7 (πλην των α7sii & a7rii) έβαλε εξωτερικό φορτιστή; Έβαλε 2η μπαταρία;

Μήπως το κάνει μόνο εκεί που παίρνει το μεγάλο πακέτο;

Διότι δε νομίζω ότι η a7ii έχει χαμηλότερη κατανάλωση από την a7sii....

Επίσης δε συμφωνώ ότι με τέτοιες "τσιγκουνιές" κάνει οικονομία - ζημιά κάνει, πρώτα απ'ολα στην εικόνα της, διότι βλέπει κοντόφθαλμα και δε σέβεται τον πελάτη της. Ο πελάτης θέλει το κάτι παραπάνω για να ευχαριστηθεί, όχι το ελάχιστα δυνατό.

Μιλάμε για εταιρείες που από τη μία έχουν budgets διαφήμισης και μαρκετινγκ δισεκατομμύρια και από την άλλη δε δίνουν την απαραίτητη προσοχή στη λεπτομέρεια στους πελάτες τους, αυτούς που τους πληρώνουν.

H sony επίσης είναι τρομερά φαουλ και σε πολλά άλλα, με βασικότερο για μένα το θέμα διασύνδεσης της μηχανής - αν οι καθαρά φωτογραφικές εταιρείες έχουν δικαιολογίες η sony που είναι εταιρεία ηλεκτρονικών και κατασκευάζει καραβιές τηλέφωνα και τηλεοράσεις με android δεν έχει καμία.

Την καλημέρα μου σε όλους!

Να το κλείσουμε εδώ για να μην χαλάμε το νήμα, αν θέλετε συνέχεια πάμε στο "φωτογραφικό chat"...

Re: Απάντηση: Sony A7R - A7R II

Ποια α7 έρχεται χωρίς κάλυμμα hotshoe και ποιος FE φακός χωρίς πίσω καπάκι, πλην του κιτ FE28-70;

Να διορθώσω την υπόθεση που έκανα πιο πάνω.
Και ο κιτ 28-70 έρχεται κανονικά με το πίσω καπάκι του στα κιτ.
http://imageshack.com/a/img924/9277/n1iEyL.jpg
http://imageshack.com/a/img922/7672/ENzbhw.jpg

Οπότε το "ούτε hotshoe cover ουτε πισω καπακια στους φακους" που γράφτηκε πιο πάνω δεν έχει καμία σχέση με τις α7 και τους FE φακούς, αλλά αφορά μόνο την α6000+16-50.
http://avclub.gr/forum/showthread.p...ό-chat?p=1057727321&viewfull=1#post1057727321