Sony α7R - mkΙΙ - mkΙΙΙ

ο canon 24/f1.4 II έχει το τέλeιο ζύγισμα πάνω στη μηχανή με τον MC-11 και τη δερμάτινη θήκη. πολύ καλός φακός σε απόδοση (από τον Sigma Art 24/1.4 δεν ήμουν τόσο ευχαριστημένος), ακόμα και στο f1.4, με αρκετό βινιετάριμα όμως, που προσωπικά δε με πειράζει.
AF-S και AF-C δουλεύουν άψογα με τον αντάπτορα (μόνο σε φωτογραφία). Στο βίντεο αναγκαστικά MF
20171126_143027_zps1fpmnpbn.jpg

20171126_143044_zpsa8qciytb.jpg

20171126_143053_zpsf4eqejrr.jpg
 
Εξαίρετες επιδόσεις από τον αισθητήρα της νέας Sony A7R III.

100άρι και για την Sony.

https://www.dxomark.com/Cameras/Sony/A7R-III

Ελάχιστες διαφορές με την D850 όχι άξιες λόγου, με την Sony να δείχει τα δόντια της όσο τα ISO ανεβαίνουν και την D850 να τα καταφέρνει καλά σε Base Iso και να κρατιέται μέχρι τα Iso 500 σε σύγκριση με την Α7R III.

Μπράβο στην Sony. Αν και δεν περίμενα τίποτα λιγότερο.
 
Εχει ενδιαφερον γιατι δεν εχουν πια και τους ιδιους αισθητηρες ετσι δεν ειναι ?

Σωστά. Αλλά και το επίπεδο επιδόσεων πια είναι πάρα πολύ υψηλό. Βλέπω σύντομα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να εστιάζεται κατά βάση σε επιδόσεις S/N Ratio.
Από πλευράς δυναμικού εύρους νομίζω ότι οι σύγχρονοι αισθητήρες μαζί με δυνατούς επεξεργαστές πιάνουν τρομερές επιδόσεις.
 
Εχει ενδιαφερον γιατι δεν εχουν πια και τους ιδιους αισθητηρες ετσι δεν ειναι ?
Πιστεύω πως η Nikon θα απέδιδε ακόμα καλύτερα με Sony αισθητήρα.
Το ότι απογαλακτιστηκε ( ; ) από τη Sony όμως είναι πιο σημαντικό.
 
Καιρός ήταν, διπλό καλό μια και τώρα θα προσπαθεί ακόμα περισσότερο και η Sony αφού δεν μπορεί να την κρατάει πίσω!

Εντυπωσιακά αποτελέσματα πάντως...
 
όλα δείχνουν ότι είναι ολοκληρωμένη μηχανή. Επιτέλους βελτιώθηκε και η μπαταρία. Δείχνει πολυχρηστικό εργαλείο. Ελπίζω να τη κρατήσουν αρκετά στην αγορά.
 
όλα δείχνουν ότι είναι ολοκληρωμένη μηχανή. Επιτέλους βελτιώθηκε και η μπαταρία. Δείχνει πολυχρηστικό εργαλείο. Ελπίζω να τη κρατήσουν αρκετά στην αγορά.
Με την sony δεν πρέπει να εύχεσαι μόνον αυτό. Αλλά να μην βγάλει σε 6 -12 μήνες ακόμα καλύτερη μηχανή με λιγότερα λεφτά και κλαις που τα έσκασες.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk
 
Πιστεύω πως η Nikon θα απέδιδε ακόμα καλύτερα με Sony αισθητήρα.
Το ότι απογαλακτιστηκε ( ; ) από τη Sony όμως είναι πιο σημαντικό.

Sony σχεδίαση και κατασκευή είναι και ο αισθητήρας της D850 .. η Nikon απλά ζήτησε να εφαρμοστούν κάποιες δικές της προδιαγραφές στο σετάρισμα του αισθητήρα δίνοντας προτεραιότητα στην λειτουργία χαμηλού ISO64 με την αύξηση της χωρητικότητας/ικανότητας διαχείρησης φωτοηλεκτρονίων ανα πιξελ (περιπου 30%-40% μεγαλύτερη) το οποίο όμως σετάρισμα έχει παρελκομενο την αύξηση σε ηλεκτρονικό θόρυβο.
Αν δεν υπήρχε αυτή η αύξηση σε ηλεκτρικό θόρυβο η D850 θα είχε 0,5 στοπ μεγαλύτερη δυναμική περιοχή απο την Α7RIII .. όμως υπάρχει .. και είναι αναμενόμενο να υπάρχει σε αισθητήρες ίδιας τεχνολογίας με απλά διαφορετικό σετάρισμα .. και έτσι κουτσουρεύεται και η αύξηση της δυναμικής περιοχής σε επίπεδα κοντα στα 0,1 στοπ .. τουλάχιστον όπως τα μετράει η DxO (DR= maxLevel/ SNR_1.0_level) .. αν βάλουμε ενα ποιό λογικό κριτήριο (φωτογραφικώς λογικό εννοώ) για τον παρονομαστή π.χ. SNR_4.0 η διαφορά αυξάνεται ..

Ενα άλλο στοιχείο που βλέπω στις μετρήσεις αυτές (DxO & Bill Claff) είναι οτι δεν λαμβάνουν υπόψη την επιρροή της διαχείρησης των PDAF πίξελ .. έχει διαπιστωθεί οτι σε αυτά τα πιξελ γίνεται intepolation/averaging και αυτή η διαδικασία δίνει καλύτερο σκορ σε θόρυβο/DR/SNR αλλά φυσικά χαλάει και την ευκρίνεια ..
 
Sony σχεδίαση και κατασκευή είναι και ο αισθητήρας της D850 .. η Nikon απλά ζήτησε να εφαρμοστούν κάποιες δικές της προδιαγραφές



Διιστανται οι αποψεις...

https://nikonrumors.com/2017/11/14/...-d850-sensor-could-be-made-by-towerjazz.aspx/

https://fstoppers.com/gear/nikon-de...promises-major-performance-improvement-193471

https://www.dpreview.com/forums/post/60115216



Εχετε δει καπου καποια επισημη ανακοινωση για το που και ποιος σχεδιασε τον αισθητηρα?
 
Αν θυμάμαι καλά (πρέπει να το ψάξω) είχα διαβάσει κάπου πριν καιρό σε συνέντευξη που είχε δώσει στέλεχος της TowerJazz είχε πει ότι είχαν φτιάξει τον αισθητήρα της D850 και ότι έφτιαχναν και αισθητήρες για την Leica....
 
Μακάρι η νικον στην d760 να δώσει πάλι σημασία στα υψηλά iso. Να συνεχίσει την καλή παράδοση της d750.
Ωραία... Έβγαλε η σονυ τελικά μια μηχανή που πολλοί ζηλεύουμε. Έλα μου όμως που πάλι είναι πάνω από 1500 ευρώ.
Θέλω a7 iii με σταθεροποιηση, iso τρελό, και 1267 ευρώ
 
Διιστανται οι αποψεις...

https://nikonrumors.com/2017/11/14/...-d850-sensor-could-be-made-by-towerjazz.aspx/

https://fstoppers.com/gear/nikon-de...promises-major-performance-improvement-193471

https://www.dpreview.com/forums/post/60115216

Εχετε δει καπου καποια επισημη ανακοινωση για το που και ποιος σχεδιασε τον αισθητηρα?

Επίσημη ανακοίνωση δεν είδα .. αλλά .. ουτε αναμένεται να εμφανιστεί .. το μόνο αξιόπιστο που μπορεί να περιμένουμε είναι το teardown απο Chipworks.

Πάντως ..

- Tο να δίνουμε σημασία στον "Theοria Apophasis" πάει πολύ ;)

- Το "Nikon designed" προέρχεται απο την Nikon .. η οποία ισχυρίζεται το ίδιο για όλους τους αισθητήρες των μηχανών της -bye- .. κατι που για όλους πλην D3/D700/D3s/D4/D5/D3200 καταρίπτεται απο τα teardown της Chipworks
Εντάξει .. προφανώς ξεχειλώνει την έννοια του "design" .. εννοεί οτι θέτει κάποιες προδιαγραφές σεταρίσματος απο τις διαθέσιμες και ευκολα υλοποιήσιμες μιας σχεδίασης.

Απο τα Dpreview forum αυτός που εμπιστεύομαι για τέτοια θέματα είναι ο Bobn2 .. έχει δικαιωθεί πολλάκις.

Αν ρίξουμε μια ματιά στα γραφήματα http://www.photonstophotos.net/Charts/RN_ADU.htm#Nikon D850_14,Sony ILCE-7RM3_14 βλέπουμε την χαρακτηριστική καμπύλη των συγχρονων SONY αισθητ'ηρων με το σκαλοπάτι του Dual gain (πατέντα της Aptina που αγόρασε η SONY). Απλά η D850 είναι μετατοπισμένη λίγο αριστερα λόγω διαφορετικού σεταρίσματος.
 
Απάντηση: Re: Sony α7R - mkΙΙ - mkΙΙΙ

Τυχαία έπεσα σε μια συζήτηση για τα νέα μοντέλα που υποστηρίζουν hires και την max ταχύτητα συγχρονισμού των φλας με ηλεκτρονικό κλείστρο (δυστυχώς στο mode αυτό γίνεται μόνο χρήση ηλεκτρονικού κλείστρου) και αναφέρθηκε και η προδιαγραφή της Α7 mkIII : 1/10-1/13 , http://helpguide.sony.net/ilc/1710/v1/en/contents/TP0001552918.html?search=shift, κάπου εκεί λογικά είναι η ταχύτητα σάρωσης του αισθητήρα με ηλεκτρονικό κλείστρο, κάτι που μάλλον σημαίνει αυξημένο rolling shutter στο βίντεο.
 
http://blog.kasson.com/a7riii/how-fast-silent-shutter/
.. περίπου 1/15 μετράει (που μπορεί να σημαίνει και 1/13 ..) σε 14bit αλλά 1/30 σε 12bit .. λογικά σε video λόγω πιο στενού κάδρου θα είναι κάπου 1/17 σε FF full readout, αλλά νομίζω δεν υποστηρίζει τέτοιο 4Κ η A7RIII μόνο με συγχώνευση (Binning) οπότε αναμένεται 2Χ ταχύτητα (1/34 ?) .. στο full readout 4K mode κροπάρει 1,5Χ οπότε η ταχύτητα αναμένεται 1/17*1,5 = 1/26
 
Αγόρασα ένα σχετικά φτηνό screen protector από jjc (eBay περίπου 9 ευρω) για την Α7ΙΙΙ και ανέβασα μερικές φώτο από την εφαρμογή του..νομίζω θα μπορούσε να ήταν ελάχιστα μεγαλύτερο ώστε να εφαρμόζει σε όλη την οθόνη...προς το παρόν όλα οκ και το touch. Φωτο με το Note 8, ελπιζω να ειναι καλες.
aba21f32198beb27f9cb7dcd1cad23b7.jpg
03f6f6ddca2a32154e83d1629eae6ceb.jpg
461deca164b95894e89ca077acdbd7e3.jpg
455a3732667abf436670c622dc9600c2.jpg


Στάλθηκε από το SM-N950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk