Sony α7R - mkΙΙ - mkΙΙΙ

Re: Απάντηση: Sony α7R - mkΙΙ - mkΙΙΙ

Άψογο το DuraPro official store του παραπάνω link.

Μετά από μήνες χρήσης σταμάτησε να φορτίζει η μία μόνο από τις δύο θύρες του διπλού φορτιστή, τους έστειλα βιντεάκι και αμέσως μου έστειλαν άλλο!

Re: Εξοπλισμός - Προσφορές & χαμηλότερες τιμές - Διαβάστε το 1ο Post!

καλο ειναι να ριχνουμε και καμια ματια απο κοντα, σε ελληνικα μαγαζια ...αξιζει μερικες φορες.

Ημουν ετοιμος να δωσω τον εξοπλισμο μου , για μια μεταχ/νη Sony a7r II...ισως η πιο VFM FF αυτη τη στιγμη .
Ειχα πακεταρει τα πραγματα για το mpb, αλλα ειπα να κατεβω στο κεντρο για μια τελευταια αναζητηση ...

Και πραγματι βρηκα μια σε αρκετα καλη κατασταση , εκτος απο το γνωστο θεμα των sony με τις οθονες που "ξεφλουδιζουν" , σε πολυ καλυτερη τιμη απ αυτη του mpb !

Με την ανταλλαγη πηρα μαζι εναν Zeiss 24-70 f/4 OSS σε τιμη επισης πολυ καλυτερη απο το εξωτερικο, ακομα και απο ebay κλπ.
Ευτυχως βγηκε καλη κοπια , χωρις decentering κλπ

Το συνολακι , που σκοτωνει σε εικονα με τα 42Mp και το φανταστικο DR kai Low noise σε High ISO της Sony , το πηρα λιγοτερο απο οποιαδηποτε καινουργια mirrorless FF , ακομα και των νεοτερων που ανακοινωθηκαν !

Αξιζει λοιπον να κανετε καμια βολτα , αν μπορειτε βεβαια... με λιγο μπιρι μπιρι , ολο και κατι βρισκεται σε τρομερη τιμη .

Σε αυτα τα λεφτα , πριν λιγο καιρο , επαιρνες μονο το φακο... οποτε εχετε ανοιχτα τα ματια σας.

ΥΓ...να ευχαριστησω και παλι δημοσια τον Νικο (pepper) για τη πολυτιμη βοηθεια του! :grinning-smiley-043

20190220_115730.jpg

Γιάννη καλορίζικη και ελπίζω να την χαρείς. Πράγματι βρίσκεις καλές περιπτώσεις στα μαγαζιά του κέντρου της Αθήνας.
Να ρωτήσω (κάνοντας τον δικηγόρο του διαβόλου) ξέροντας τις απαιτήσεις σου σε βίντεο, δεν σε ενοχλεί που η συγκεκριμένη μηχανή έχει μόνο Contrast σύστημα εστίασης, δεν έχει 4Κ και δεν έχει και IBIS? ή θα δώσεις βάση κυρίως στην φωτογραφία με τον 36mp αισθητήρα?

Απάντηση: Εξοπλισμός - Προσφορές & χαμηλότερες τιμές - Διαβάστε το 1ο Post!

Μεγειά, αναμένουμε εντυπώσεις!

μηπως μπερδευεις τις μηχανες ?

Η Α7r II εχει και 4κ βιντεο kai PDAF και IBIS !

Ki exei 42MP !!!

https://www.sony.com/electronics/interchangeable-lens-cameras/ilce-7rm2

ααα από την φώτο νόμιζα ότι πήρες την πρώτη A7R, μπερδεύτηκα και μου έκανε εντύπωση!!! Είπα και εγώ!!!χαχα
Ναι τρομερό εργαλείο, για αυτά που ζητάς είναι τρομερή!!!! Γράψε μας και μερικές εκτυπώσεις για αυτήν όταν μπορείς.

Υ.Γ. Βλέπω να την κρατάς για καιρό πάντως αυτήν!!

ως συνηθως μηχανη και φακος ειχαν πολυ παλια firmware , εκανα την αναβαθμιση και ειναι αλλη μηχανη!

Πολυ γρηγορη εστιαση, ειδικα σε CAF ειναι πολυ γρηγορη και κυριως αθορυβη.
Η προσβαση στα μενου κλπ ειναι πιο γρηγορη απο παλια, αλλα η προεσκοπηση εικονων παραμενει αργη, ισως το μοναδικο μειον της (οσον αφορα τη ταχυτητα).

Τα αρχεια της ειναι εκπληκτικα και επιδεχονται τρομερης επεξεργασιας και crop .

Στο βιντεο σε 4FF 4K εχει περισσοτερο θορυβο και λιγο aliasing/moire , αλλα σε crop (APSC mode)ειναι πολυ καλο.

Η μονη χαζομαρα της sony ειναι που δεν μπορεις να το επιλεξεις αυτο με καποιο custom key και πρεπει να μπεις στα μενου:slapface:

πρωτες εντυπωσεις πολυ θετικες, τα αρχεια ειναι οτι καλυτερο εχω δει.
Ειχα την a7s και A7 ii, αλλα αυτη ειναι σαφως καλυτερη.

Εχεi περιπου ιδια αποδοση σε low light με την a7s που ειχα, αλλα με 42 Mp !
Αυτο και μονο αρκει για τη φωτογραφια τουλαχιστον.

Εχει το ιδιο σχεδον βαρος με την Α7 ΙΙ που επισης ειχα, αλλα παλι ειναι σε αλλη κλαση , σε σχεση μ αυτην, τοσο σε ταχυτητα οσο και σε αποδοση.

Το EVF μεγαλο και χορταστικο, πολυ καλης αποδοσης, ακομα και σε χαμηλο φωτισμο δεν εριξε την αποδοση του.

Εχει πολλα custom keys, και σε συνδιασμο με τη μεγαλη παραμετροποιηση τη φερνεις εκει που θελεις ευκολα.

Μονη παραφονια , ειναι η ελλειψη my menus, κακως η sony δεν το εβαλε σε καποια αναβαθμιση.

Λιγο επαιξα μαζι της φυσικα, οταν βρω χρονο (και ορεξη) θα τη τεσταρω σε πραγματικες συνθηκες.

Kλεινω, με κατι που εχω πει πολλες φορες για τα χρωματα...που ειναι και μονιμο σημειο τριβης.

Ερχονται οπως και οπου θελεις, και χωρις να χρειαστει να επεξεργαστεις σε υπολογιστη.

Δειτε ενα πολυ μικρο αποσπασμα απο σημερινο βιντεο, χωρις καμια επεξεργασια, μονο με μερικες δικες μου ρυθμισεις , για να προσομοιωσω τα λεγομενα canon χρωματα.
Αν καποιος ασχοληθει 1 λεπτο μονο, μπορει να τα φερει εκει που θελει ευκολα και γρηγορα.

Υπαρχουν πολλα ετοιμα τετοια "preset" για τη μηχανη , μπορει ο καθενας να φτιαξει και δικα του, ειτε για νορμαλ φωτο και βιντεο, ειτε για log .

Εκτος των απλων creative style (οπως αυτο που εβαλα στο βιντεακι), υπαρχουν και πιο εξελιγμενες ρυθμσιεις , με 7 μνημες , που τη φερνεις πιο αναλυτικα εκει που θελεις ακριβως.

Το συγκεκριμενο που εχω φτιαξει, για την ακριβεια, ειναι μια μιξη γι canon και olympus χρωματα...οπως το πρωτιμω εγω τουλαχιστον.

ΥΓ... δεν ειχα μαζι μου nd filter, οποτε ειναι τραβηγμενο με μεγαλη ταχυτητα κλειστρου, αγνοειστε τα τεχνικα και δειτε μονο τα χρωματα και την οξυτητα .
το βιντεο ειναι τραβηγμενο σε crop mode για να εχω μεγαλυτερο εστιακο μηκος, εδω ειναι στα 70mm x 1.5 = 105mm.

https://www.youtube.com/watch?v=0kFXaroo1jU

η μόνη FF που μου κάνει κλικ για να βάλω τους παλιούς ΟΜ φακούς μου. Χρωματικά προτάσεις για profile και για φωτό και για βίντεο θα ήταν πολύ χρήσιμα να υπάρχουν μέσα στο νήμα όπως είχες δώσει και παλιότερα για άλλες Sony.

Καλοδούλευτη εύχομαι Γιάννη.

Με γειά Γιάννη. Δυο χρόνια που την είχα μου χάρισε απίστευτες φωτογραφίες και βίντεο. Είχα κι εγώ το θέμα με το ξεφλούδισμα της οθόνης, αλλά κατά τα άλλα ήταν σκυλί. Το βίντεο είναι πολύ ανώτερo σε crop mode

Εγω δεν εκανα τιποτα φίλε Γιαννη, εσένα σε ετρωγε ο κ.... σου να την πάρεις, σαν ξερολούκουμο την κοιτούσαμε παρέα :drool1:
Ασε που εγινες αφορμή να πάρω κι εγώ κάτι, θα διαβασεις στο σχετικό νήμα! Καλοκλίκωτη λοιπόν και θα με ενδιέφερε να δω από σένα φωτογραφικά δείγματα με αναλογικούς φακούς -bye-

ενα ευκολο και γρηγορο χρωματικο προφιλ, που δουλευω σε ολες τις sony, ειναι αυτο που περιγραφω στο βιντεο... θυμιζει λιγο canon και Olympus μαζι!
Ειναι αρκετα θερμο (οπως το προτιμω), αλλα ευκολα μπορει να ερθει και σε ψυχρο.

Θερμη εκδοχη

Creative Style : Autumn -1, -1, +2

AWB (auto white balance) με τις εξης ρυθμισεις

A-B: A2
G-M: M1

για ψυχρη εκδοχη , απλα βαλτε

A-B: B2
G-M: M1

ΥΓ... μη μου πεις οτι πηρες την XE3 ? :p

ΥΓ2... επειδη το flickr μας τελειωσε, υπαρχει κατι αλλο δωρεαν που να μπορεις να βαλεις εδω το λινκ με προεσκοπηση, οπως καναμε με το flickr ?

ακομα και τα ετοιμα jpg ειναι "ελαστικα"...

δειτε ενα δειγμα , ετοιμο jpg hdr , χωρις να τραβηξεις πολλαπλες φωτο , ουτε μεγαλη εκθεση κλπ.

TXm46Kt.jpg

sa8FYwj.jpg