πρωτες εντυπωσεις πολυ θετικες, τα αρχεια ειναι οτι καλυτερο εχω δει.
Ειχα την a7s και A7 ii, αλλα αυτη ειναι σαφως καλυτερη.
Εχεi περιπου ιδια αποδοση σε low light με την a7s που ειχα, αλλα με 42 Mp !
Αυτο και μονο αρκει για τη φωτογραφια τουλαχιστον.
Εχει το ιδιο σχεδον βαρος με την Α7 ΙΙ που επισης ειχα, αλλα παλι ειναι σε αλλη κλαση , σε σχεση μ αυτην, τοσο σε ταχυτητα οσο και σε αποδοση.
Το EVF μεγαλο και χορταστικο, πολυ καλης αποδοσης, ακομα και σε χαμηλο φωτισμο δεν εριξε την αποδοση του.
Εχει πολλα custom keys, και σε συνδιασμο με τη μεγαλη παραμετροποιηση τη φερνεις εκει που θελεις ευκολα.
Μονη παραφονια , ειναι η ελλειψη my menus, κακως η sony δεν το εβαλε σε καποια αναβαθμιση.
Λιγο επαιξα μαζι της φυσικα, οταν βρω χρονο (και ορεξη) θα τη τεσταρω σε πραγματικες συνθηκες.
Kλεινω, με κατι που εχω πει πολλες φορες για τα χρωματα...που ειναι και μονιμο σημειο τριβης.
Ερχονται οπως και οπου θελεις, και χωρις να χρειαστει να επεξεργαστεις σε υπολογιστη.
Δειτε ενα πολυ μικρο αποσπασμα απο σημερινο βιντεο, χωρις καμια επεξεργασια, μονο με μερικες δικες μου ρυθμισεις , για να προσομοιωσω τα λεγομενα canon χρωματα.
Αν καποιος ασχοληθει 1 λεπτο μονο, μπορει να τα φερει εκει που θελει ευκολα και γρηγορα.
Υπαρχουν πολλα ετοιμα τετοια "preset" για τη μηχανη , μπορει ο καθενας να φτιαξει και δικα του, ειτε για νορμαλ φωτο και βιντεο, ειτε για log .
Εκτος των απλων creative style (οπως αυτο που εβαλα στο βιντεακι), υπαρχουν και πιο εξελιγμενες ρυθμσιεις , με 7 μνημες , που τη φερνεις πιο αναλυτικα εκει που θελεις ακριβως.
Το συγκεκριμενο που εχω φτιαξει, για την ακριβεια, ειναι μια μιξη γι canon και olympus χρωματα...οπως το πρωτιμω εγω τουλαχιστον.
ΥΓ... δεν ειχα μαζι μου nd filter, οποτε ειναι τραβηγμενο με μεγαλη ταχυτητα κλειστρου, αγνοειστε τα τεχνικα και δειτε μονο τα χρωματα και την οξυτητα .
το βιντεο ειναι τραβηγμενο σε crop mode για να εχω μεγαλυτερο εστιακο μηκος, εδω ειναι στα 70mm x 1.5 = 105mm.
https://www.youtube.com/watch?v=0kFXaroo1jU