Sony α9 & α9 ΙΙ

Re: Sony α9

Μπορείς μου πεις τεκμηριωμενα κ όχι με φανφαρες γιατί θεωρείς την Α9 γκατζετια;;
Το παράξενα όντα το ερμηνευσες τελείως λάθος

Απάντηση: Sony α9

Ρε παιδιά δεν νομίζω να αξίζει να τσακωθούμε για καμμία γιαπωνέζικη, γερμανική, αρειανή εταιρεία που είναι στο διαόλου τη μάνα.
Σίγουρα πρόκειται για σπουδαία μηχανή, μόνο που δύσκολα θα διεισδύσει στον τομέα των επαγγελματιών αθλητικών φωτογράφων που έχουν επενδύσει μεγάλα ποσά κυρίως σε εξοπλισμό Canon αλλά και Nikon. Ειδικά τα μεγάλα πρακτορεία θα πρέπει να ξεφορτωθούν επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων $ για να αλλάξουν στρατόπεδο .

Re: Απάντηση: Sony α9

Ρε παιδιά δεν νομίζω να αξίζει να τσακωθούμε για καμμία γιαπωνέζικη, γερμανική, αρειανή εταιρεία που είναι στο διαόλου τη μάνα.

Βασιλη φυσικα κ δεν τσακωνομαστε. Αποψεις ανταλλασουμε σε πολιτισμενο επιπεδο. Σεβομαι την γνωμη του Κωστα για αυτο κ την ζηταω..αλλιως ουτε θα εμπαινα στον κοπο

Απάντηση: Sony α9

Μπορείς μου πεις τεκμηριωμενα κ όχι με φανφαρες γιατί θεωρείς την Α9 γκατζετια;;

Ειπαμε...γιατι κατεβαζεις games...

απλα αυτο που εγραψα ειναι οτι εχει δεσει χειροποδαρα πολλες εταιριες με το να τις απαγορευει την προσφορα στην αγορα ff μιρολες... και η κουτσι μαρια το ξερει
κατα τ αλλα η σονυ πουλαει φυκια για μεταξωτες κορδελες - δικια μου εκτιμηση

Και η δικη μου αποψη αυτη ειναι για τις επαγγελματικες ομως καμερες . Για αυτα τα μικρουλικα δεν εχω αποψη.

Ομως τι εννοεις οτι δεν επιτρεπει τις FF mirrorless ? Δεν επιτρεπει σε οσους προμηθευονται τους αισθητηρες της να κανουν οτι υλοποιηση γουσταρουν ?

Η Sony πουλάει αισθητήρες στους περισσότερους οπότε έχει και το καρπούζι και το μαχαίρι.
Καυγάς δε γίνεται ανταλλαγή απόψεων γίνεται και αν υπάρχει η ίδια ανοχή σε όλους δε θα υπάρχουν παρεξηγήσεις.
Εμένα μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση ο ενθουσιασμός για μια ομολογουμένως καλή μηχανή αλλά όχι κάτι πρωτόγνωρο ή εντυπωσιακό.
Ειδικά ο φίλος Βασίλης με την A6500 που εστιάζει σφαίρα και έχει πάμπολλες λειτουργίες δε νιώθω ότι θα έπρεπε να νιώθει τόση μεγάλη λαχτάρα για την A9 η οποία θα κοστίζει τα 5πλασια χρηματα των A6300 - A6500.
Το 90+% αυτών που θέλει ακόμη και ο πιο έμπειρος ερασιτέχνης τα πετυχαίνει με τις τωρινές mirrorless της Sony.

Από όταν πούλησα την A7r υπάρχει κενό, ο Γιάννης το έπιασε με τη μία.
...Το αν καθυστερεί 2 λεπτά να γράψει 200 λήψεις δε με προβληματίζει, ποτέ δε θα πιάσω το νούμερο γιατί το χειρότερο μου είναι η διαλογή σε χιλιάδες φωτογραφίες ...αυτά συνέβαιναν όταν ήμουν άπειρος.
Τα υπόλοιπα καλούδια της μελετώ και μου :drool1: Όμως θα περιμένω ... εύχομαι να το κάνω... να δω αν υπάρξουν νέα μοντέλα.
Παναγιώτη η Sony A6500 αποδείχτηκε εξαιρετική, χρήμα υπάρχει το δουλεύω άλλωστε οπότε επενδύω.
MODis η A6500 διαθέτει silent shutter δε τα παρακολουθείς.

Re: Απάντηση: Sony α9

.

σιγα μην τσακωθουμε για μια γιαπωνεζα κοκκαλιαρα, εγω της ωριμες τις θελω πιο τσουπωτες:flipout:

ποτε δεν "φανφαριζω"
3 χρονια δουλεψα φωτορεπορτερ στην Γερμανια, και το μεγαλυτερο διαστημα εκανα φωτορεπορταζ σε αγωνες κρος
αλλαξα 2, f4 και μια f100 nikon και ξερεις γιατι??
η δυο σπασαν απο πετρα, μαλιστα στην μια περιπτωση καθησα και 2 μηνες στην αναρρωση και η αλλη απο νερο (τελικα τηνε εφτιαξε η νικον ,αλλο το πρακτοριο την πουλησε γιατι δεν την θεωρησε πλεον αξιοπιστη)

αν ειχα την α7 σιγουρα θα χρειαζομουν 10 κομματια απο δαυτες....γι αυτο θεωρω την α7 γκαζετ,
αν με την παροδο τον χρονων αποδειξει οτι μπορει να σταθει στο επαγγελματικο στιβο, ισως αναθεωρησω
προς το παρον βλεπω το αντιθετο....

οσο για το "ανθρωπινα οντα" δεν εκανα κανενα λαθος
δεν εννοουσα φυσικα ανθρωπους-καταναλωτες αλλα ανθρωπους-δημιουργους

Και η δικη μου αποψη αυτη ειναι για τις επαγγελματικες ομως καμερες . Για αυτα τα μικρουλικα δεν εχω αποψη.

Ομως τι εννοεις οτι δεν επιτρεπει τις FF mirrorless ? Δεν επιτρεπει σε οσους προμηθευονται τους αισθητηρες της να κανουν οτι υλοποιηση γουσταρουν ?

ναι για επαγγελματικες μηχανες μιλαω,
η σειρα 1" και η apc μια χαρα ειναι ,αλλα προσωπικα δεν με αγγιζουν λογο ποιοτητας κατασκευεις και εικονας

ναι αυτο εννοω, πεφτη σφαλιαρα αν κανει καποιος τσαπατσουλια (δες νικον)

edit: τελικα δεν ειναι γιαπωνεζα αλλα ταιλανδεζα-bye-

Last edited by a moderator:

ποτε δεν "φανφαριζω"
3 χρονια δουλεψα φωτορεπορτερ στην Γερμανια, και το μεγαλυτερο διαστημα εκανα φωτορεπορταζ σε αγωνες κρος
αλλαξα 2, f4 και μια f100 nikon και ξερεις γιατι??
η δυο σπασαν απο πετρα, μαλιστα στην μια περιπτοση καθησα και 2 μηνες στην αναρρωση και η αλλη απο νερο (τελικα τηνε εφτιαξε η νικον ,αλλο το πρακτοριο την πουλησε γιατι δεν την θεωρησε πλεον αξιοπιστη)

αν ειχα την α7 σιγουρα θα χρειαζομουν 10 κομματια απο δαυτες....γι αυτο θεωρω την α7 γκαζετ,
αν με την παροδο τον χρονων αποδειξει οτι μπορει να σταθει στο επαγγελματικο στιβο, ισως αναθεωρησω
προς το παρον βλεπω το αντιθετο....

οσο για το "ανθρωπινα οντα" δεν εκανα κανενα λαθος
δεν εννοουσα φυσικα ανθρωπους-καταναλωτες αλλα ανθρωπους-δημιουργους

Με αυτή την λογική όλες οι μηχανές οι οποίες δεν αντέχουν σε ακραιες συνθήκες είναι γκατζετ... Σορυ αλλά διαφωνώ. Άλλο να μην την θεωρείς κατάλληλη για πολύ σκληρή δουλειά κ άλλο αυτό που λες.. Ο όρος γκατζετ μου ακούστηκε υποτιμητικος. Τεσπα ο καθένας έχει την άποψή του.

Οι άνθρωποι καταναλωτές δεν μπορεί να είναι κ δημιουργοί; Το ένα δεν αποκλείει το άλλο.. Αν κ εγώ δεν αναφέρθηκα ούτε σε καταναλωτές, ούτε σε δημιουργούς αλλά σε ανικανοποιητους που έχουν παραξενια την μη ικανοποίηση no matter what

Από όταν πούλησα την A7r υπάρχει κενό, ο Γιάννης το έπιασε με τη μία.
...Το αν καθυστερεί 2 λεπτά να γράψει 200 λήψεις δε με προβληματίζει, ποτέ δε θα πιάσω το νούμερο γιατί το χειρότερο μου είναι η διαλογή σε χιλιάδες φωτογραφίες ...αυτά συνέβαιναν όταν ήμουν άπειρος.
Τα υπόλοιπα καλούδια της μελετώ και μου :drool1: Όμως θα περιμένω ... εύχομαι να το κάνω... να δω αν υπάρξουν νέα μοντέλα.
Παναγιώτη η Sony A6500 αποδείχτηκε εξαιρετική, χρήμα υπάρχει το δουλεύω άλλωστε οπότε επενδύω.
MODis η A6500 διαθέτει silent shutter δε τα παρακολουθείς.

Η αλήθεια είναι ότι δεν το ήξερα , αλλά και να το γνώριζα , εννοούσα μοντέλο aps-c με την απόδοση του νέου σενσορα
Καλό νέο με τα 36'' , άρα xqd μπορεί να βάλει στο άλλο μοντέλο με τα πολλά Mp ...

γι αυτο και δεν εμπιστευομαι καθολου τον Tony, ολο λαλακιες κανει και λεει!

Θυμαμαι ακομα το φιασκο με τις α6000 και χτ1 οταν τις τεσταρε χωρις να τις ξερει και τα εκανε σαλατα... μετα απο καιρο το παραδεχτηκε παλι!
Τωρα κανει τα ιδια .... εντελως αναξιοπιστος.