Sony α9 & α9 ΙΙ

Re: Sony α9

Χτες σε παρόμοιες συνθήκες εσωτερικού κλειστού γυμναστηρίου φίλος με την Α6300 πάλευε να ρυθμίσει custom WB γιατί με το auto υπήρχε τρικυμία.
Μάλλον η sony με το auto wb έχει πάρει διαζύγιο.

Απάντηση: Sony α9

1) το dpreview τον τελευταίο καιρό προσπαθεί με κάθε τρόπο να θάψει την α9 και παρουσιάζει ακόμα και το πιο μικρό μειονέκτημα σαν τεράστιο
2) ακόμα και να ισχύει ότι το awb πάσχει, εκτός του ότι είναι πολύ πιθανό να φτιαχτεί με update, είναι σχετικα αδιαφορο εκτός αν κάποιος παίρνει την α9 ή την 6500 για να τραβαει jpg

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τα πάντα διορθώνονται μα .. πάντα υπάρχει ένα μα, είναι action κάμερα μέχρι lan έχει πάνω για άμεση αποστολή και μπράβο της πως όμως θα στείλεις τα χάλια που είδα; Δεν υπάρχει χρόνος για διόρθωση
Αν είχε αφήσει πάνω το color profile δε θα υπήρχε πρόβλημα. Με βάζει σε σκέψεις η αγορά της.

Παναγιώτη μιλώ για την Sony A9 όχι τα προηγούμενα μοντέλα μη μπερδευόμαστε, σε κάτι που ξεχώρισα τη Sony ήταν τα ρεαλιστικά της χρώματα όμως Eδώ δεν.. Είναι θεριό κάμερα Ναι μα .. τα είπα πιο πάνω .

Χαίρομαι Βασίλη που έβγαλες τα Sony γυαλιά και κοιτάς πιο ξεκάθαρα τώρα.

Απάντηση: Re: Sony α9

Θα συμφωνήσω με Σπϋρου και vamvakoula, δεν αγοράζει κανείς αυτή την μηχανή για AWB σε τεχνητό φωτισμό και αν χρειαστεϊ jpeg υπάρχουν τρόποι να πάρει σωστά χρώματα χωρϊς το AWB.

Μεγαλϋτερο πρόβλημα στον τεχνητό φωτισμό θεωρώ το banding απο τον συγχρονισμό του ηλεκτρονικοϋ κλεϊστρου με τα φώτα, αυτό να μην εϊναι έντονο (δεν έχω προλάβει να διαβάσω αν μέτρησαν κάτι) και τα χρώματα με λϊγη προσπάθεια και εμπειρία μαζεύονται.

Sony α9 Goes To The Races

Mbfgyo.jpg

Ενδιαφέρον "πολυβόλο", δεν την είδα να φοβάται την λασπουριά - και οι φωτογραφίες μου αρέσουν όπως δείχνουν στην οθόνη μου τουλάχιστον.

Απάντηση: Re: Sony α9

Σχετικά εύκολη φωτογράφηση για την Α9 θάλεγα, γρήγορα κινούμενο θέμα αλλά μεγάλο σε ογκο και με συγκεκριμένη τροχιά ... Χμ f11 iso3200 σε κάποιες με τον TC στον 100-400 , μου άρεσαν πάντως οι δηλώσεις του για την οικονομία βάρους, στα 2 σώματα που άντεχαν οι άλλοι με DSLR αυτός κράταγε τρία πάνω του και έξι σϋνολο, έτσι σχολϊασε δεν είναι απαραϊτητοι πλέον πολλοι βοηθοί

την ειδα χτες την Α9... μου φανηκε πολυ μικρη!
Σχεδον χαθηκε στο χερι μου... μαλλον συνηθισα στο μεγαλο σωμα της χτ2!

Ταχυτατη, εστιαζε σε μετριο φωτισμο αστραπιαια.
Σε χωρο με φωτισμο απο λαμπες φθορισμου δεν ειδα banding αλλα φυσικα δεν εκανα και αναλυτικο τεστ.

Μου εκανε εντυπωση το μεγαλο και χωρις λαγ EVF και η μεαγλη του ευκρινεια.

Εντυπωσιακη σιγουρα , αλλα πανακριβη για μας.

Η τιμή 5300 ακατέβατα;

Η τιμή 5300 ακατέβατα;

5.249 adorama ! ευκαιρία!
Πάντως χίλιες φορές με τα ίδια λεφτά μια A7rII και μια d500 (ή α6500) και να αναλάβει η κάθε μία τον τομέα της. δεν μπορεί μια μηχανή να είναι κορυφαία σε όλα. ήδη γράφουν ότι υστερεί σε DR και low light σε σχέση με την A7rII, και προφανώς υστερεί σε ανάλυση

Last edited:

Ιωάννη δε σε ρώτησα κάτι σημαντικό ούτε το διάβασα να γράφεται. Το άνοιγμα της κάμερας είναι αστραπιαίο ή αργεί κάνα δευτερόλεπτο.