Sony α9 & α9 ΙΙ

Re: Sony α9

Το ηλεκτρονικό κλείστρο ίσως είναι το μέλλον. Olympus και Sony φαίνεται να έχουν κάνει πολύ καλές υλοποιήσεις. Απλά η Sony θυσίασε αρκετά το μηχανικό. Ως FF θα χρησιμοποιηθεί σίγουρα και για άλλες χρήσεις όπως τοπίο μυστήρια κλπ. Εκεί νομίζω ακόμα κι αν λειτουργεί το φλας μόνο με το μηχανικό δεν είναι πρόβλημα τα 5fps. Ας έχει εστίαση επιπέδου Canon - Nikon και μια χαρά είναι τα 5fps, και το μικρό μέγεθος ίσως εκεί εκτιμηθεί. Απλά δύσκολο να την αγοράσει κανείς μόνο για αυτό, πόσο μάλλον να αλλάξει και σύστημα αφού με σώματα πολύ μικρότερου κόστους κάνει τη δουλειά του τουλάχιστο το ίδιο καλά.

Εμένα θα με ανησυχούσε κυρίως το banding μιας και είναι απρόβλεπτο το άτιμο, δεν ξέρεις ούτε με πια φώτα ούτε με ποιές ταχύτητες ούτε τι μορφή ακριβώς θα έχει.

Στις ανακοινώσεις των specs είναι κλασσικό να υπερβάλλουν οι εταιρίες. Και με την Ε-Μ1 ΙΙ ψάχναμε στην αρχή θυμάμαι να βρούμε στα πόσα fps έχεις CAF και με ποιούς φακούς. Στην ανακοίνωση βέβαια σου πέταγε μπροστά το 60fps:grinning-smiley-043

Οι επαγγελματίες τραβάνε μικρές ριπές, συνήθως 2-3 δευτερα,δηλ. 60 φώτο περίπου... Πολύ λιγότερα από 200-300 που απαιτούνται για να μη μπορείς να μπεις στα μενού.
Και σπάνια επίσης αλλάζουν ριζικά ρυθμίσεις μεταξύ λήψεων.

Μην είμαστε υπερβολικοί.... Η μηχανη είναι πυροβόλο.

https://youtu.be/KWTmpD8zG9s

Sent from my SM-T810 using Tapatalk

"Is the camera a game changer, signaling the end of DSLRS?", ρωταει ο τυπος.

Ποια η γνωμη σου Γιαννη;

Μεγάλα λόγια... Ειναι μια πολύ καλή αναβάθμιση, μια μηχανή που σίγουρα θέτει νέα στάνταρτ, ειδικά στις ff Mirrorless.
Η Sony βελτίωσε τις A7 σε όλα σχεδόν τα σημεία... Evf, σώμα, εργονομία, μπαταρία, εστίαση, απόκριση, έβαλε Touch screen, εξτρα κουμπια, silent Shutter χωρις rs κλπ

Μπορεί και καλύτερα σε καποια σημεια, αλλα εδώ μιλάμε για Άλλη μηχανή πια (και άλλη τιμή δυστυχώς για μας).

Ειναι βέβαιο πια ότι τα επόμενα μοντέλα θα ξεφύγουν πολύ απο τον ανταγωνισμό....

Sent from my SM-T810 using Tapatalk

Με ενδιαφέρει, αν θέλεις στείλε μου που διάβασες για ακυρώσεις γιατί κλείνω προς την αγορά της, όχι ότι θα με σταματήσει αυτό.

Βασίλη σε forum το διάβασα, όχι κάτι επίσημο

Ένας κάτοχος Α7rII (όχι εγώ :smile:) γράφει: "I may cancel my pre order. the buffer rate seems like an issue(cant access the menu) no PlayMemory App, no S Log. Not as sharp as my a7r2 when pixel peeping."

Γιάννη δε νομίζω ότι το φαινόμενο αυτό συμβαίνει με ριπή 200 φωτο, πολύ νωρίτερα απότι κατάλαβα. έχω την αίσθηση ότι και 60 φωτό να τραβήξεις πάλι θα κολλήσει καμιά 10ρια δευτερόλεπτα. φαντάσου να ήταν και 42 megapixel

Last edited:

tzo μάλλον δεν είναι η uber-camera που περίμενες που να μην κολλάει στις ριπές και να έχει usb 3.0.

...που παιζει μπαλα ....ολομοναχη:flipout:

Το οποιο ναι μεν δεν ειναι καλο με την ευρυτερη εννοια για τους καταναλωτες, αλλα παρ ολα αυτα βλεπεις οτι εξελισεται κ δινει νεοτερισμους σε αντιθεση με τις Canonikon οι οποιες ως εδραιωμενες εταιρειες στην αγορα βγαζαν μοντελα καθε 4-5 χρονια με μικρα βηματα εμπρος.

Εβγαλε την πρωτη γενικα mirroless της οποιας το af συγκρινεται με τις top dslr μηχανες με αρκετα πλεονεκτηματα εναντι τους, κ παλι θα βρεθουν καποιοι να πουν μπαααα δεν κανει κ καφε...Για πεταμα η νεα Sony...Κ αυτο θα το πουν μονο κ μονο επειδη βγαζουν σπυρια στο ονομα Sony. Τι να πω ρε παιδια...Οπως ειπε κ ο Βασιλης πιο πανω
"Είστε περίεργα όντα τελικά εσείς οι άνθρωποι!"

Υ.Γ. προς αποφυγη παρεξησεων: Το ποστ μου ναι μεν ξεκινησε με αφορμη την φραση του Κωστα, αλλα η συνεχεια του δεν απευθυνεται αποκλειστηκα στον ιδιο -bye-

Το οποιο ναι μεν δεν ειναι καλο με την ευρυτερη εννοια για τους καταναλωτες, αλλα παρ ολα αυτα βλεπεις οτι εξελισεται κ δινει νεοτερισμους σε αντιθεση με τις Canonikon οι οποιες ως εδραιωμενες εταιρειες στην αγορα βγαζαν μοντελα καθε 4-5 χρονια με μικρα βηματα εμπρος.

Εβγαλε την πρωτη γενικα mirroless της οποιας το af συγκρινεται με τις top dslr μηχανες με αρκετα πλεονεκτηματα εναντι τους, κ παλι θα βρεθουν καποιοι να πουν μπαααα δεν κανει κ καφε...Για πεταμα η νεα Sony...Κ αυτο θα το πουν μονο κ μονο επειδη βγαζουν σπυρια στο ονομα Sony. Τι να πω ρε παιδια...Οπως ειπε κ ο Βασιλης πιο πανω

Υ.Γ. προς αποφυγη παρεξησεων: Το ποστ μου ναι μεν ξεκινησε με αφορμη την φραση του Κωστα, αλλα η συνεχεια του δεν απευθυνεται αποκλειστηκα στον ιδιο -bye-

+1

Φαντασου να βγαζε τετοια μηχανη καμια κανονικολιφουτζι τι θαχε γινει ε; λολ

Το ξαναπα η sony ταραξε παλι τα νερα και αυτο μονο θετικο ειναι.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Αν δεν αρχίζει να βγάζει περισσοτερους φακούς δε πρόκειται να πετύχει , ότι είναι αυτό που θέλει να πετύχει
Άντε να βγάλει και τον διάδοχο της 6500 (καιρός της δεν είναι ?) 😂 με silent shutter , xqd card , και ένα touch screen της προκοπής
Επίσης έχει ανακοινώσει άλλο ένα event τον Ιούνη ...

Last edited:

Και με 12 μήνες εγγύηση στην Ελλάδα όπως η Sony rx100 ή a7rii και όλες οι υπόλοιπες ;
Έπαθα και έμαθα...
Όταν θα μάθει μια εταιρεία να σέβεται τα χρήματα μου τότε θα την ξαναεμπιστεύτω μέχρι τότε καλή τύχη εύχομαι στους τολμηρούς.

Απάντηση: Sony α9

Και με 12 μήνες εγγύηση στην Ελλάδα όπως η Sony rx100 ή a7rii και όλες οι υπόλοιπες ;
Έπαθα και έμαθα...
Όταν θα μάθει μια εταιρεία να σέβεται τα χρήματα μου τότε θα την ξαναεμπιστεύτω μέχρι τότε καλή τύχη εύχομαι στους τολμηρούς.
Off topic
Οταν η εγγυηση στο εξωτερικο ειναι διπλασια, τοτε στη sony hellas ειναι κλεφτες, το ιδιο ισχυει κ για αλλες εταιτειες που εφαρμοζουν αυτη την τακτικη, εχω κ εγω sony κ την προσεχω σαν τα ματια μου, σαν καινουρια την εχω μην μου παθει κατι

Απάντηση: Sony α9

μείνετε παρακαλώ στο θέμα, οι εγγυήσεις των εταιριών είναι γνωστές στους πελάτες όταν αγοράζουν, δεν ειναι η μόνη που δίνει 1 χρόνο εγγύηση.

Ναι αλλά αποτελεί ένα μειονέκτημα.
100% στο θέμα μας είμαστε.
Να δώσεις 5500 ευρώ και να έχεις εξασφαλισμένη μηχανή για ένα χρόνο δεν το λες και πλεονέκτημα, ειδικά αν είσαι επαγγελματίας και βγάζεις το ψωμί σου από τη μηχανή.

η CANON EOS 1DX II ποση εγγυηση εχει στην Ελλαδα?

Απ οτι γνωριζω κοστιζει 6500 κι εχει 1 χρονο.... κανω λαθος ?

Παναγιωτη οι περισσοτερες εταιρειες πια , 1 χρονο δινουν.
Κι εγω την εχω πατησει στο παρελθον , αλλα δεν αποτελει πια κριτηριο... κι εσυ τη πατησες, αλλα αυτο δε λεει κατι.

Σε ολες τις μαρκες μπορει να συμβει κατι αντιστοιχο.

η CANON EOS 1DX II ποση εγγυηση εχει στην Ελλαδα?

Απ οτι γνωριζω κοστιζει 6500 κι εχει 1 χρονο.... κανω λαθος ?

Παναγιωτη οι περισσοτερες εταιρειες πια , 1 χρονο δινουν.

Ναι κ οχι μονο στην Ελλαδα. Κ στο Αμερικα βλεπω Limited 1-Year Warranty

Οι επαγγελματιες δεν προκειται να παρατησουν αυτο που εχουν, για καμια μιχανη !

Δεν ειναι θεμα δυνατοτητων , αλλα νοοτροπιας.
Τους ζω (ζουσα για την ακριβεια ) καθημερινα, για 25 χρονια... δεν αλλαζουν ευκολα μυαλα και συστηματα.

Ειναι της αντιληψης " Αυτο ξερω, αυτο εμπιστευομαι" .

Οι νεοτεροι ομως ειναι αυτοι που κυνηγαει η sony (και καθε sony) ... Old dogs cant learn new tricks! :p

Απάντηση: Re: Sony α9

ok αφου θελετε να το πιασουμε το θεμα και να το ξεψαχνισουμε συμφωνώ ότι είναι εντός θέματος αλλά όχι όπως αρχικά τεθηκε, οπότε συμπληρωνω :

Εδω και καιρό γράφουμε ξανά και ξανά και έγινε και σχετική παραπομπή στο νήμα των αγορών του εξωτερικού σε αυτους που ξεκινάνε ειδικά μια αγορά και δεν ξέρουν και πολλά να μην μένουν μονο στα τεχνικά χαρακτηριστικά των μηχανών αλλά να κοιτούν και άλλα σημαντικά πράγματα που αφορούν την εγγύηση όπως :

1. αν έχει καταρχήν εγγύηση το προιόν (αγορά εξωτερικού) και τι ειδους εγγυήση είναι αυτή δηλ. είναι κάλυψη του καταστήματος μέσω τρίτου σερβις ή της εκει αντιπροσωπίας? και πως αυτή υλοποιειται με εξοδα του αγοραστή ή όχι κλπ.
2.- την ακριβή χρονική διάρκεια της εγγυησης και τι αυτή καλύπτει (εξωτερικό - εσωτερικό) και αν η τοπική αντιπροσωπία την αναγνωρίζει.
3.- τυχόν δωρεαν επέκταση εγγυησης (π.χ. η Olympus δινει ένα εξάμηνο πέραν των 2 ετών σε όλα τα φωτογραφικά της με απλή ηλεκτρονική καταχωρηση του προιοντος)
4. δυνατότητα DOA εντος καποιων ημερων δηλ. επιστροφής και άμεσης αντικαταστασης ελαττωματικου προιοντος
5.- την δυνατότητα τυχον πρόσθετης εγγύησης (1-5 χρόνια) με αγορά πακέτου επέκτασης εγγύησης
6.- την πρόσθετη επαγγελματική εγγυηση ενός ή περισσοτέρων φωτ. προιοντων της εταιρίας με επαγγελματικά ειδικά πακέτα υποστήριξης της εγγυησης με δυνατότητες πέραν των συνήθη εγγυησεων.

Ως παράδειγμα θα αναφέρω την Olympus γιατί χρησιμοποιώ τον εξοπλισμό της και ξέρω λεπτομέρειες (αλλά έχω δεί και τις ανακοινώσεις των Fuji/Sony προς την ιδια κατευθυνση). Το 1,2,3,4 καλύπτονται Ελλάδα κανονικά παρέχοντας στον ερασιτέχνη 2.5 χρόνια εγγυησης για όλα τα σώματα φακούς. Το 5 έχει χρέωση 100 ευρω για περαιτέρω τριετη εγγυηση δηλ. συνολο 5.5 χρόνια και αφορά μόνο την σειρά OMD και όχι φακούς, ενω υπάρχει και DOA κάποιων ημερών. Το Νο 6 έλαβα γνώση μετά από email μου προς την αντιπροσωπία και απάντηση απο Γερμανία ότι δυστυχώς δεν θα παρέχεται στην Ελλάδα αλλά σε ορισμένες μόνο χώρες τις Ευρώπης που μπορούν να το υποστηρίξουν και αφορά 3 διαφορετικά πακέτα πρόσθετης εγγυησης με χρέωση.

Οπως καταλαβαίνεται στις περισσότερες χώρες οι εταιρίες μέσω της επίσημης αντιπροσωπίας τους καλύπτουν κάποια απο τα 1-6, αυτό που ειναι πολύ σημαντικό όμως και απαραίτητα για τον επαγγελματία δηλ. τα 4 και 6 παρέχονται σε μερικές χώρες στους επαγγελματίες των DSLR Canon / Nikon που έχουν οργανωμένο δίκτυο για άμεση αντικατάσταση εξοπλισμού.
Οι <νέες στον χώρο του επαγγελματία> εταιρίες όπως η Olympus, Πανασονικ, Fuji, Sony κλπ. παρείχαν κάποια απο τα παραπάνω πακέτα 1-5 αλλά το 6 τώρα προσπαθούν να το χτίσουν και να το δώσουν στον επαγγελματία αφού έχουν παρουσιάσει πλέον σοβαρές προτάσεις με ακάθρεπτα επαγγελματικά μοντέλα και φακούς που αγγίζουν ή και ξεπερνούν σε τιμή των αντίστοιχων DSLR. Αν δεν παρουσιάσουν πλήρες πακέτο υποστήριξης στον επαγγελματία και ειδικά στον νέο επαγγελματία που τώρα θα χτίσει <επικοινωνία> και σχέσης αμοιβαιας εμπιστοσύνης ότι θα τον καλύψει στις ειδικές καταστάσεις που θα βρεθεί δεν έχουν τύχη στον χώρο.

Last edited:

Τεο , σιγα μην βγαλω σπυρια για την σονυ και την καθε σονυ
απλα αυτο που εγραψα ειναι οτι εχει δεσει χειροποδαρα πολλες εταιριες με το να τις απαγορευει την προσφορα στην αγορα ff μιρολες... και η κουτσι μαρια το ξερει
κατα τ αλλα η σονυ πουλαει φυκια για μεταξωτες κορδελες - δικια μου εκτιμηση
ειναι καθαρα μια εταιρια που πουλαει γκατσετιες, και φυσικα εχει πιασει στην αγορα γιατι την πουλανε ακομα και στα περιπτερα... μαγκια της φυσικα
οσο οι αλλες εταιριες θα κοιμουνται στο αρμα του ευκολου κερδους και η σονυ θα τους δειχνει τον δρομο με καθε 6μηνο να παει τις τιμες στο θεο....γεια σας-bye-

ναι οι ανθρωποι ειμαστε περιεργα οντα, δεν χαφτουμε μυγες και ασ μην αρεσει σε πολλους