Sony α9 & α9 ΙΙ

Re: Απάντηση: Sony α9

... την α9 την έχει 4.135 με τα μεταφορικά.

Και σήμερα 3685 με τα μεταφορικά από τον ίδιο grey πωλητή.
450 κάτω μέσα σε ένα μήνα.
Περιμένω να δω πού θα ισορροπήσει η τιμή, ειδικά με την έλευση των νέων μοντέλων.
Μπορεί και να πέσει στα 3300 μέχρι το τέλος του χρόνου.

3495 σήμερα, δύο μήνες μετά το προηγούμενο post. Σταθερά 100 τον μήνα πέφτει στα grey.

Πιστεύω θα επαληθευτεί η πρόβλεψη για 3300 μέχρι το τέλος του χρόνου. Εντωμεταξύ ακόμη 5300 βλέπω την επίσημη τιμή στη Γερμανία, όπως και στην Ελλάδα (με δώρο κάρτα μνήμης 256GB :p).

Re: Sony α9

3495 ευρώ +40 ευρώ μεταφορικά για να είμαστε ακριβείς.
Και πάλι η τιμή είναι ασυναγώνιστη και δεν υπάρχει κανένα κίνητρο για αγορά από Ελλάδα ή Ευρώπη αφού η διαφορά πλησιάζει τα 2000 ευρώ
οπότε και με ΦΠΑ και με απαλλαγή φόρου πάλι δεν πλησιάζει την Grey τιμή.

Ακολούθησα το ιστορικό τιμών του ίδιου πωλητή για λόγους εποπτείας της εξέλιξης της πτώσης, αφού σε κείνον έγινε αρχικά αναφορά (kascha).

Αλλιώς υπάρχει και με 3489 με δωρεάν μεταφορικά από e-infin.

https://www.e-infin.com/eu/item/3306/sony_alpha_a9_mirrorless_digital_camera_(body_only)

Last edited:

Aλλά βλέπω το 40άρι το βάζαμε στις προηγούμενες αναφορές.

Οπότε η εξέλιξη της τιμής του kascha μαζί με τα μεταφορικά ήταν:
4135 Ιούνιο 2017 (πρώτη εμφάνιση)
3685 Iούλιο 2017
3535 Σεπτέμβριο 2017

150 ευρώ το δίμηνο είναι ο ρυθμός της πτώσης.

Σκοπός να μη "χαθεί" ένας ολόκληρος χρόνος από τώρα.
Ευχαριστημένος θα είμαι και στα 3300 εντός του 2017.

Απάντηση: Re: Sony α9

Kρίμα, και ήλπιζα να έβαζαν τα Picture Profiles και S-Log σε αυτή την αναβάθμιση.

Όντως, έπρεπε να τα βάλουν.
Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν τα έβαλαν από την αρχή...

Shooting Sports with The Sony A9 & Sigma 120-300mm f/2.8 DG OS HSM Sport, MC11

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Σε ένα χρόνο θα υπάρξουν νέες καινοτομίες μη τσιγγουνευόμαστε λίγα euro.

Σκοπός να μη "χαθεί" ένας ολόκληρος χρόνος από τώρα.
Ευχαριστημένος θα είμαι και στα 3300 εντός του 2017.

Έχεις δίκιο, για μια πτώση τιμής κατά 3% το μήνα περνάει ο χρόνος χωρίς να χαίρομαι τη μηχανή.

Έχω δώσει και τις α7s-α7ΙΙ και νιώθω με τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι στην aps-c α6500 με δώδεκα φακούς ff.

Να αποχωριστώ την α6500 δεν νομίζω γιατί με βολεύει το EVF στο πλάι και το χαμηλό ύψος της, αλλά σε πιστεύω ότι αφού πρωτοαντικρίσω το μεγάλο EVF της α9 με το μηδενικό blackout δεν θα θέλω τίποτε άλλο μετά.

Όποιος θέλει ας την πάρει τώρα, στο κάτω κάτω τι πνοή έχουν 3500 χιλιάρικα.
Πέρα από την πλάκα νομίζω ότι είναι ένα καλό timing λόγω τιμής και όχι μόνο αφού η μηχανή έχει κυκλοφορήσει χωρίς να φαίνεται να έχει κάποια σοβαρή παιδική ασθένεια.
Και θα έχει και τουλάχιστον ένα εξάμηνο να την χαρεί χωρίς να γλυκοκοιτάζει την a9ii που θα έχει βγει τότε .

Να αποχωριστώ την α6500 δεν νομίζω γιατί με βολεύει το EVF στο πλάι και το χαμηλό ύψος της, αλλά σε πιστεύω ότι αφού πρωτοαντικρίσω το μεγάλο EVF της α9 με το μηδενικό blackout δεν θα θέλω τίποτε άλλο μετά.

Απορώ που δεν την έχεις πάρει ακόμα TZO να την ξεζουμήσεις!! Εχεις και τόσους φακούς σε αναμονή για δοκιμές...περιμένουμε ευχάριστα νέα σου σύντομα!!!

Να 'σαι καλά φίλε, ετοιμάζομαι σιγά-σιγά. 3500 έχω πολλά χρόνια να δώσω για μια μηχανή, από την Canon D30 θυμάμαι, το 2001 (1,2 εκ. δρχ).

Τι έπαιρνε κανείς τότε με τα ίδια λεφτά και τι παίρνει σήμερα!

Να 'σαι καλά φίλε, ετοιμάζομαι σιγά-σιγά. 3500 έχω πολλά χρόνια να δώσω για μια μηχανή, από την Canon D30 θυμάμαι, το 2001 (1,2 εκ. δρχ).

Τι έπαιρνε κανείς τότε με τα ίδια λεφτά και τι παίρνει σήμερα!

Παρακαλώ!! 1,2 για την Canon 30D???? ουάου!!! Αν βάλεις και τον πληθωρισμό μάλλον είναι πολύ παραπάνω από 3.500 ευρώ τώρα...χαχα
Και τι έχουμε να δούμε ακόμα!!! Το 2007 είχα πάρει την Nikon D300 που ήταν ''διαστημόπλοιο'' για την εποχή και τώρα την βρίσκεις με τιμές όσο κάνει ένα κινέζικο κινητό!!!χαχα

Πάντως πραγματικά νομίζω ότι πρέπει να την πάρεις, θα λάμψει στα χέρια σου με τέτοιους φακούς που έχεις και δεν νομίζω να χρειάζεσαι τίποτα άλλο για τα επόμενα χρόνια!!!

Όχι 30D, αυτή ήταν πολύ μεταγενέστερο μοντέλο.

Για την D30 λέω, την πρώτη ψηφιακή DSLR της Canon, που βγήκε φθινόπωρο του 2000.
Δεν το ξεχνώ το «ένα διακόσια» (1,2εκ. δρχ), την απάντηση του αντιπροσώπου στη γεμάτη λαχτάρα ερώτησή μου για την τιμή της.
Κάρτα μνήμης είχα ήδη από την Canon G1.
Είχα βγει στη γύρα στα φωτογραφικά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης ζητώντας το IBM Microdrive 1GB και δεν καταλάβαιναν τι ζητούσα. Τελικά το έκανα ειδική παραγγελία από κατάστημα κομπιούτερ. Τιμή: 340.000δρχ.!