Sony α99 II

Re: Απάντηση: Sony A99 II

Σιγουρα ειναι μειονεκτημα για το βιντεο, αλλα περα απο αυτο, θεωρητικα θα μπορουν να ανταποκριθουν στο νεο συστημα εστιασης απο θεμα ταχυτητας; Θα μπορουν να σταθουν επαξια με τον νεο αισθητηρα και στα αυξημενα πλεον Megapixel; Μαλλον θα φανει στην πραξη..

Δεν έχω ιδέα...ίσως...θα μάθουμε στην πράξη απλά δεν περιμένω θαύματα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν ξέρω, ρωτώ. Εδώ σε άλλο νήμα ο καραμέλα είπε πως λείπει από το (περίπου 4πλάσιο) σύστημα EOS.

Πολλά λείπουν και στην Canon όπως και αρκετοί φακοί θέλουν αναθεώρηση...θα σου πω ένα απλό παράδειγμα..για crop Canon...για πες μου έναν φακό 35mm φωτεινό (f1,8) που έχει η Canon με κόστος μέχρι 200-250 ευρώ??? απλά δεν έχει...μμμμ...έναν φακό ευρυγώνιο με κάλυψη 24-70 και διάφραγμα 2,8 έστω και 2,8-4....μμμμ πάλι δεν έχει...έναν φακό μήπως 24mmf1,8 για τους χρήστες crop που να μην κάνει μια περιουσία?? πάλι όχι...έναν φτηνο 85mm όπως αυτός της sony??

http://www.skroutz.gr/s/446590/Sony-85mm-f-2-8-SAM-lens.html

Οπως βλέπεις ειδικά στο Crop έχει πολλές ελλείψεις και περισσότερες από το A mount..στο FF τα πάει μια χαρά άλλα σε crop όπως η Nikon άστα...καλύτερα μεν η Canon άλλα θέλει δουλειά ακόμα...

Απάντηση: Sony A99 II

Κάτσε βρε αρχηγέ. Κατ' αρχάς σε κροπ στάνταρ ζουμ 2.8 έχει τον 17-55/2.8, άλλο που λόγω του κροπ της Canon (x1.6) βγαίνει 27ρης. 85ρη φτηνό ξεχνάς τον 85/1,8, που είναι 1,8 και όχι αργός 2.8 -γιατί για 85ρης είναι ο πιο αργός που έχει βγει. 35ρη έχει τον f/2 (ff φακό), τώρα τον θέλεις και στα 200-250 ευρώ, εκεί είναι θέμα τιμολογιακής πολιτικής όχι γκάμας. Τι να πουν και οι ακάθρεπτες που δεν έχουν έναν φθηνό ευρωγώνιο ζουμ της προκοπής και σου λένε κάνε τη δουλειά σου με 2-3 primes...
Καταλήγω πως μάλλον μας δουλεύεις ψιλό γαζί φίλε μου....

Φυσικά δεν βρίσκω πως λείπει τπτ ιδιαίτερο από το σύστημα Α (εκτός από κάτι σύγχρονους εξωτικούς φακούς που μόνον σε Nikon-Canon βρίσκεις, αλλά μιλάμε για κοστολόγια πέραν από τα βαλάντια ακόμη και πολλών επαγγελματιών, πχ οι 200-400 τους).

Re: Sony A99 II

Καταρχάς δεν μιλάμε για ακάθρεπτες... μιλάμε για dlsr και στο crop η sony είναι μια χαρά, η canon όχι...0 17-55 που λες πέρα από αρχαίος και αργός σε εστίαση είναι 27mm και όχι 24mm...η sony έχει 3 φακούς ζουμ που ξεκινάνε από 24mm, η Canon κανέναν ή μάλλον έναν τον αρχαίο 15-85 και τέλος.
http://www.skroutz.gr/s/446583/Sony-16-105mm-f-3-5-5-6-DT-lens.html?from=catspan&keyphrase=sony+16-105
http://www.skroutz.gr/s/446646/Sony-16-80mm-f-3-5-4-5-Zoom.html?from=catspan&keyphrase=sony+16-80
http://www.skroutz.gr/s/446842/Sony-16-50mm-f-2-8-SSM-Zoom-lens.html

Τώρα για τον 35mmf2 αστειεύεσαι!!! 500 ευρώ???? απλά δεν σχολιάζω παραπέρα για αυτό τον φακό...μέχρι και σε mirrorless βρίσκεις φτηνότερο..
Για τον 85mm προτιμώ τον φτηνότερο sony μιας και είναι εστιακό εύρος που δεν το χρησιμοποιώ συχνά οπότε όσο φτηνότερο τόσο καλύτερο, άλλα οκ να στο δώσω αυτό!!
Για τον 24mm??? κανένα σχόλιο??? Η ίδια η Canon μας έχει δώσει τον 22mmf2...που είναι αυτός στις dslr???
Αν δεν το βλέπεις ότι στο Crop η Canon έχει μεγάλες τρύπες οκ δικαίωμά σου, έχω κουραστεί να διαβάζω για το ευρυγώνιο και το ευρυγώνιο από την στιγμή που δεν έχει καν έναν φακό απλά σαν αυτόν.
http://www.skroutz.gr/s/446593/Sony-35mm-f-1-8-SAM.html

"Αρχαίος" ο ένας, "αρχαίος" ο άλλος (οκ, ο 17-55/2.8 ήταν όντως ο πρώτος 2.8 στάνταρ ζουμ σε κροπ, άρα και ο "αρχαιότερος")... και δεν είναι αρχαία η σειρά της Μινόλτα στις πλάτες της οποίας στηρίζεται όλο το σύστημα Α? :flipout:

Καλά μετά από αυτό το στα 85 προτιμώ τον φθηνότερο (85ρης 2.8 δεν υπήρχε ούτε και όταν κυκλοφορούσαν οι βιδωτοί φακοί....) γιατί είναι εστιακό μήκος που δεν το χρησιμοποιώ συχνά, σηκωνω τα χερια ψηλα.... Νόμιζα η συζήτηση είχε να κάνει με την πληρότητα ενός συστήματος και όχι την αγάπη σου (δεν κρύβεται) με τις Σόνυ. Σε αφήνω να απολαύσεις τον έρωτά σου, δεν το συνεχίζω

Σε πληροφορώ φίλε Send οτι δεν έχω ούτε μια μηχανή με εναλλάξιμους φακούς της Sony και ούτε πρόκειται να πάρω Α mount. Καμία πώρωση δεν έχω με την sony, αν δεις ποιο πάνω θάβω την Sony Για το τι έκανε για το A mount Και στο thread Της Panasonic lx10 καταθάβω την Rx100IV...αν αυτό λέγεται αγάπη οκ, η μόνη μηχανή sony Που έχω είναι η RX10II που την πήρα τιμή χώμα γιατί η κανονική τιμή της είναι εξωφρενική και μάλιστα αν δεις δεν έχω γράψει τίποτα στο αντίστοιχο thread για την μηχανή αυτή.... άλλοι είναι Superfans Και δεν θέλουν να ακούν τίποτα για την μάρκα τους!!!
Για τον 85mm σου είπα ότι εγώ προτιμώ τον sony άλλα είπα και όλας ότι οκ συμφωνώ με αυτό που είπες με τον Canon 85mmf1,8..
Βασικά κρατάς από την συζήτηση ότι θέλεις...ούτε λέξη για τον 35mm, είναι θέμα τιμολογιακή πολιτικής μας λες, αν είναι έτσι τότε το ίδιο ισχύει και για τους ευρυγώνιους στις Mirrorless...δεν είναι ότι μας συμφέρει...το σύστημα της Canon στο Crop έχεις ελλείψεις όπως ελλείψεις έχουν και ένα σωρό άλλα συστήματα, ο καθένας ανάλογα με τις ανάγκες του βλέπει αν τον καλύπτει ή όχι ένα σύστημα...αν εσένα σε καλύπτει το σύστημα της Canon στο crop μπράβο σου, εμένα δεν με καλύπτει και έχει σημαντικές τρύπες...
Ναι είναι αρχαίο το σύστημα της Minolta άλλα η Sony προσπάθησε να αναθεωρήσει τους περισσότερους φακούς κάτι που δεν κάνει η Canon...ακόμα και ο 15-85 έχει μείνει ούτε ξέρω πόσο καιρό έτσι, μέχρι και η Nikon αναθεώρησε τον 16-85 με τον 16-80...Η Canon ακόμα περιμένουμε....άλλα ναι είπαμε μην πούμε τίποτα κακό για την μαμά Canon....το ίδιο έγινε και στο μετριότατο σώμα της Eos m5 που αν την είχε βγάλει κάποια άλλη εταιρία απλά θα γελάγαμε....καλή συνέχεια

Υ.Γ. Επίσης ούτε λέξη για τον 22mmf2 που δεν τον έχει βγάλει η μαμά Canon στις Dslr....καλά ας βγάλουν πρώτα έναν 35mm με τιμή γύρω στα 200 ευρώ και ξανασυζητάμε πάλι τις ελλείψεις έχει κάθε σύστημα....

Υπάρχει κάποια σειρά φακών που προτείνονται για αυτή τη μηχανή;
Ρωτώ επειδή με ενδιαφέρει ο sigma 12-24mm http://tsaknaridis.gr/index.php?route=product/product&path=62_141&product_id=472
που λέω να χρησιμοποιήσω στην A580 μου μέχρι να πάω σε fullframe σώμα κάποια στιγμή.
Η ερώτησή μου προέκυψε επειδή διάβασα πως κάποιοι παλαιότεροι φακοί δεν επαρκούν πλέον στις σημερινές απαιτητικές (λόγω πολλών Mpixels) μηχανές.

Δεν είναι ότι δεν επαρκούν, απλά φαίνονται εντονότερες οι αδυναμίες τους, ιδίως στα άκρα. Αλλά πάλι, είναι λίγα τα οπτικά που ξεπερνούν τις δυνατότητες τέτοιων αισθητήρων.
Ο Σίγμα πάντως δεν ήταν στις κορυφές ακόμη και όταν βγήκε από πλευράς ανάλυσης. Ωστόσο πολύ καλός στον έλεγχο των παραμορφώσεων, και είχε για χρόνια το ρεκόρ του πιο ευρυγώνιου ζουμ παραγωγής.

Re: Απάντηση: Sony A99 II

Ευχαριστώ για την ταχύτατη απάντηση.
Υπάρχουν εναλλακτικές; Ασχέτως τιμής. Σε ζουμ ευρυγώνιων. ή να κοιτάζω προς άλλη εταιρεία;
(αν και η sigma λέει πως σου αλλάζει το mount αν το θες).

Κατ' αρχάς να διευκρινήσω ότι αναφερόμουν στην αρχική έκδοση του φακού, αλλά και ο ΙΙ σίγουρα είναι λίγος για έναν αισθητήρα ...42mp. Εάν θέλεις κάτι τόσο ευρυγώνιο, δεν νομίζω να υπάρχει εναλλακτική σε ζουμ. 12mm κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι υπερβολικά -μιλάμε για FF πάντα, δεν φαντάζομαι να τα μπερδεύεις με ευρυγώνιους APS που ξεκινούν από τα 10-12mm; Το πιο ευρυγώνιο που έχω είναι ο Samyang ο 14ρης, και αυτό πάλι το βρίσκω πολύ. Η καλύτερη πρόταση νομίζω είναι ο Zeiss 16-35, και 16mm για τα γούστα μου είναι πολύ καλό, και οπωσδήποτε ικανοποιητικότατο, ευρυγώνιο. Γιατί από τα 14mm και κάτω θέλει προσοχή μη βγάλεις και ...τα ποδάρια σου μέσα στο κάδρο.

Ευχαριστώ πολύ!
Ήθελα τον sigma 8-16mm (=12-24) για APS-c οπότε στα ίδια θα είμαι σε FF.
Θα δώ και τον zeiss που είπες. Σε ευχαριστώ και πάλι!