Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Απάντηση: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Καλά λέγε εσύ. Εδώ στο γραφείο μου έχω δυο ράφια με φιλμάτες, και πού και πού πιάνω και ρίχνω μία με μια ΚΙΕΒ-60 μόνο για να ακούσω τον καθρέπτη και το κλείστρο της! Εμ 6x6.... Κανονικά πρέπει να το ηχογραφήσω για να το βάλω ringtone.... νομίζω έχει και επιλογή στο Magic Lantern να το βάλω για ήχο κλείστρου. Να φωτογραφίζει η μικρή Canon Μ και να ακούγεται σαν καλάσνικωφ! :flipout:

Re: Απάντηση: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Α, τώρα θυμήθηκα τι είναι ο καθρέπτης. Εκείνος ο μηχανισμός παλιά στις μηχανές που σου επέτρεπε να δεις από το "ματάκι" την εικόνα μέσα από το φακό, η οποία βεβαίως καμία σχέση δεν είχε με την πραγματική εικόνα που αποτυπωνόταν στον αισθητήρα. Κι αν είναι νύχτα, ακόμη κι αν ανεβάσεις iso πάλι να μη βλέπεις να εστιάσεις.
Και το ανέβασμα-κατέβασμα του καθρέπτη να κάνει κλάπα-κλούπα. Α, μπα, να μου λείπει! :flipout:

Απάντηση: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Εχεις τοσο gain στο σκοπευτρο? Γιατι με τις δικες μου στα ζορια (αστρο) μονο με καθρεπτη βλεπω για να εστιασω.

Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

http://www.eoshd.com/2014/10/sony-a7s-review-part-2-conclusion/

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

The Sony A7S is the first camera to really beat the Canon 5D Mark III across the board at almost every level for both stills and video, especially the latter. The A7R did not have the video quality to rival the Canon, but the A7S is a different proposition altogether and raises the bar to another level, possibly signalling the end of DSLR domination in this area at the same time. I can think of no reason to shoot on stock Canon 5D Mark III video settings when you can shoot XAVC-S on the A7S.

Re: Απάντηση: Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Δοκιμασε αν θελεις να εστιασεις στον Δια.

Βάζεις δύσκολα τώρα! :D

(Γμ τα δικαστήριά σας, χάσαμε ωραιότατο 4ήμερο!)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μα είναι γνωστό τοις πάσι ότι γ.... ο Δίας! :)

Και που να μην έχει βγει ο Δίας και να πρέπει να εστιάσεις στον Αντάρες κλπ...

Ευτυχώς ή δυστυχώς ποτέ δεν με γοήτευσαν τα "σπιθουράκια του ουρανού" σαν φωτογραφικό θέμα και όχι μόνο.

Άντε καμιά πανσέληνο να κοιτάξω, μέχρι εκεί. :smile:

Στα street με ηλεκτρονικό, στα υπόλοιπα με μηχανικό, εκτός από τις περιπτώσεις που το ξεχνούσα στο ηλεκτρονικό. :smile:
Την είχα ελέγξει τη διαφορά, δεν ήταν τόσο μεγάλη ώστε να αλλάξει η άποψή μου ότι οι μηχανές μ4/3 είναι για μέχρι 800iso.
Με Fuji για παράδειγμα ξέγνοιαστα χρησιμοποιούσα auto iso μέχρι 3200, ενώ με GH4/GM1/E-PM2 δαγκωνόμουν.

Την NX1 την παρακολουθώ. Τι θέλεις να πεις γι' αυτήν;

Εεε καλά η fuji βαφτίζει ISO 3200 το 1600 ..

Για την ΝΧ-1 ..
οτι σε 4Κ εσωτερική εγγραφή (ένα απο τα αγαπημένα σου προσόντα) είναι απο προδιαγραφές σε άλλη κλάση σε σχέση με αυτά που έχουμε δεί, με GH4 π.χ.
- και μόνο απο την άποψη του μεγέθους αισθητήρα να το δείς που ο μικρός 4/3 κροπάρεται ενω απότι κατάλαβα η ΝΧ1 χρησιμοποιεί όλο το κάδρο APS-C, αναμένεται διαφορά σε θόρυβο πάνω απο ενα στοπ κοντα στα δύο,
- επίσης το rolling shutter αναμένεται μικρό και η δυνατότητα AF να λειτουργεί σε 4Κ ..
Να δούμε πότε θα εμφανιστούν σοβαρά ρηβιου, να δούμε πόσο τόπο πιάνουν οι εξωτικές της προδιαγραφές..

Επειδή η Α7s θέλει εξωτερικό εγγραφέα και λοιπά καλούδια (σταμπιλαιζερ λόγω rolling shutter) για 4Κ, γιαυτό το θέτω ως θέμα ..

Είναι μέχρι να σου μπει το μικρόβιο

Λυπάμαι, πραγματικά σαν άσχημος θόρυβος φαντάζουν στα μάτια μου τα σπιθουράκια. Καθόλου δεν με συγκινούν.
Μπορεί να είμαι η εξαίρεση, δεν πειράζει, γούστα είναι αυτά.

...
Να δούμε πότε θα εμφανιστούν σοβαρά ρηβιου, να δούμε πόσο τόπο πιάνουν οι εξωτικές της προδιαγραφές..
Επειδή η Α7s θέλει εξωτερικό εγγραφέα και λοιπά καλούδια (σταμπιλαιζερ λόγω rolling shutter) για 4Κ, γιαυτό το θέτω ως θέμα ..

Ναι, θα περιμένουμε να δούμε την απόδοση της ανταγωνιστικής NX1, μακάρι να βγει καλή.
Την α7s την πήρα για φωτογραφική κυρίως, αφού για τα ερασιχτεχνικά κλιπάκια 4K καλύπτομαι με την FZ1000 χωρίς πολλά-πολλά.

Είναι μέχρι να σου μπει το μικρόβιο

Συγγνώμη, τώρα πρόσεξα ότι είναι δικές σου δημιουργίες, δεν ήθελα να προσβάλλω την καταπληκτική σου δουλειά.
Το σχόλιό μου ήταν γενικό, εννοώντας ότι εμένα προσωπικά δεν με συγκινεί ο νυχτερινός ουρανός.

Συγχαρητήρια για την εξαιρετική σου προσπάθεια και πάλι συγγνώμη.

Λυπάμαι, πραγματικά σαν άσχημος θόρυβος φαντάζουν στα μάτια μου τα σπιθουράκια. Καθόλου δεν με συγκινούν.
Μπορεί να είμαι η εξαίρεση, δεν πειράζει, γούστα είναι αυτά.

Ναι, θα περιμένουμε να δούμε την απόδοση της ανταγωνιστικής NX1, μακάρι να βγει καλή.
Την α7s την πήρα για φωτογραφική κυρίως, αφού για τα ερασιχτεχνικά κλιπάκια 4K καλύπτομαι με την FZ1000 χωρίς πολλά-πολλά.

Συγγνώμη, τώρα πρόσεξα ότι είναι δικές σου δημιουργίες, δεν ήθελα να προσβάλλω την καταπληκτική σου δουλειά.
Το σχόλιό μου ήταν γενικό, εννοώντας ότι εμένα προσωπικά δεν με συγκινεί ο νυχτερινός ουρανός.

Συγχαρητήρια για την εξαιρετική σου προσπάθεια και πάλι συγγνώμη.

Βρε τι ζητάς συγνώμη αλίμονο!
Ούτε καμιά προσβολή έκανες εξάλλου!
Λίγη πλάκα και υγιής είναι και πολύ ευπρόσδεκτη! :ernaehrung004:

Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια

Ελάχιστoi αγοράζουν την Α7s για φωτογραφικη μηχανή (εξαιρεση ο tzo), κυριως η μηχανη απευθυνεται στους βιντεαδες που θελουν οτι καλυτερο, στην τιμη της λοιπον πρεπει να προσθεσεις ενα σεβαστο ποσο για να κανεις χρηση της βασικης δυνατοτητας που η μηχανη προμοταρει δηλ. του 4Κ, αν ηθελε απο την αλλη να προμοταρει τα υπερυψηλα ISO στην φωτογραφια ας τα εβαζε στην Α7(R) με την αναλογη αναλυση , δηλαδη αν στο επομενο μοντελο της Α7S II βαλει και εσωτερικη εγγραφη πως θα νιωθει ο κατοχος της <απλης> με τα 2 χιλιαρικα που εσκασε ?

Μια χαρά θα νιώθει ο απαιτητικός βιντεολήπτης που θα έχει εξοπλιστεί με Atomos Shogun. Ο εξωτερικός εγγραφέας (που γράφει 4:2:2 4K) λειτουργεί ταυτόχρονα και ως μόνιτορ και κάθε άλλο παρά χαμένος θα αισθανθεί ο κάτοχος της α7s, ακόμη και στην περίπτωση που σε μια α7sΙΙ επιτραπεί ολιγόλεπτη λήψη 4Κ 4:2:0.

Για εσωτερική εγγραφή 4Κ χωρίς πρόβλημα υπερθέρμανσης θα πρέπει να μεγαλώσει το σώμα, ώστε να ενσωματωθούν ψύκτρες στον αισθητήρα, οπότε δεν θα μιλάμε πλέον για μοντέλο α7"x".

Απάντηση: Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Γιαννη δεν μιλησα για τον επαγγελματια, αυτος εκ των ουκ ανευ θα παρει τον εξωτερικο εγγραφεα για τους λογους που ειπες και αλλωστε το ειπα και εγω στην δικη μου απαντηση.

Δεν υπάρχει μηχανή σε χαμηλά κοστολόγια που να γράφει 4Κ 50/60p.

Η πιο προσιτή περίπτωση (3.000 ευρώ) είναι η Panasonic HC-X1000, με τον λιλιπούτειο αισθητήρα 1/2,3''.

panasonic_hc_x1000_rk_ultra_hd_1077993.jpg