Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Δεν κατάλαβες. Δεν έχουν περασμένα τα apps οι μηχανές του εξωτερικού και στην Ελλάδα όχι.

Στο αγγλικό portal μπαίνουμε γιατί δεν έχει μπει ακόμη η Ελλάδα στη λίστα των χωρών που υποστηρίζονται από την υπηρεσία.
https://www.playmemoriescameraapps.com/portal/usbregions.php

Τα apps είναι προαιρετικά και ο κάθε χρήστης επιλέγει αυτό που θέλει.
Η λογική είναι να περνάει έτσι ο χρήστης κάποιο τυχόν νέο app που θα βγει και να ανανεώνει τα ήδη περασμένα με βελτιωμένες εκδόσεις.
Ειδάλλως θα έπρεπε να βγαίνουν συνέχεια αναβαθμίσεις του συνολικού λογισμικού της μηχανής για κάθε μικροβελτίωση ενός μεμονωμένου app.

Όπως γίνεται στα κινητά δηλαδή, με τα δωρεάν και τα επί πληρωμή apps και τις αναβαθμίσεις αυτών, χωρίς καθολικό firmware update της συσκευής.

Το ότι η sony ζητα χρήματα για αυτά που έπρεπε να δίνει δωρεάν και μάλιστα σε μηχανές που κοστίζουν μια περιουσία με ξεπερνάει.

ετσι, να τα περνουν απο παντου.....:SFGSFGSF:

για ff εννουσα, επειδη εβαλες το λινκ με την α6000.... η α7r απλα ειναι ιδανικος συνδιασμος, γιατι ο φακος αυτος απευθυνεται πιο πολυ σε φωτο τοπιου .

¨Εχω δει να χρησιμοποιούνε τη A7 με φακούς canon με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Δεν ξέρω βέβαια τι γίνεται με την αυτόματη εστίαση.
Ίσως αξίζει να το ψάξεις.

ΠΧ
Between Skjervoy and Tromso by C.Rangefinder, on Flickr

Five shots with A7R and Canon 70-300L, stitched.

Απάντηση: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Eπιτέλους αντιστράφηκαν οι όροι!
Έγιναν και οι φωτ.μηχανές κινητά τηλέφωνα!!!
:award::flipout:

Παίδες δεν έχει νόημα η σύγκριση φακών εάν δεν γίνεται επί ίσοις όροις. Τι σόι επιχείρημα είναι "ας βγάλει και η Canon σώμα 36mp" όταν μιλάμε αποκλειστικά για τον φακό; Από τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα προσαρμογής φακών Canon πάνω στις Σόνυ, όποιος σοβαρά θέλει να συγκρίνει φακούς, έχει έτοιμη βάση σύγκρισης.

μα δε μιλάμε για φακό μονο, αλλα για σύστημα.... Κάποιος που έχει sony FF emount, λίγο τον ενδιαφερεουν οι φακοί της canon (όπως και το αντίστροφο).
Ειδικά αν θέλει auto focus. Αν μιλήσουμε για manual, υπάρχουν πολλές άλλες λύσεις , σε σταθερούς και ζοομ .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το έχω "ψάξει" ... λίγο ! :p

¨Εχω δει να χρησιμοποιούνε τη A7 με φακούς canon με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Δεν ξέρω βέβαια τι γίνεται με την αυτόματη εστίαση.
Ίσως αξίζει να το ψάξεις.

ΠΧ
Between Skjervoy and Tromso by C.Rangefinder, on Flickr

Five shots with A7R and Canon 70-300L, stitched.

Μα δεν χάνεις το autofocus από όσο καταλαβαίνω: http://briansmith.com/sony-a7-a7r-lens-mount-adapters/

Ότι σώμα και να έχεις σε ενδιαφέρουν οι φακοί της canon (και της Nikonn) γιατί για τα ίδια εστιακά μήκη (και ειδικά σε τηλεφακούς) η διαφορά στην τιμή αλλά και την ποικιλία από τους sony είναι τεράστια.

Το Af με αυτούς τους ανταπτορες είναι για κλάματα.
Υπάρχει μονο για να υπάρχει.... σε πραγματικές συνθήκες είναι πολύ αργό , δε συγκρίνεται με τους native φακούς.

Ο μονοs ανταπτορας που δε χάνει σε ταχύτητα εστίασης είναι ο Sony LA-EA 4 που μπορείς να βάλεις όλους τους φακούς της Sony-Minolta A mount .
αλλα εκεί χάνεις τη σταθεροποίηση και λίγο φως.

Αν εισαι στο κοινο που χρησιμοποιεί τέτοιους τεραστιους & ακριβους φακους δε βλεπω το λογο να πας σε σωμα mirrorless Sony.
Καλυτερα να παρεις ενα πιο μεγαλο σωμα που θα μπορει να στηριξει αυτους τους φακους.

Εξαρτάται τι ζητάς... εγώ είχα τέτοιους τεραστιους φακούς και σωματα.
Αλλα ήθελα κάτι πιο μικρο κι ελαφρύ, πιο βολικό σε δύσκολες καταστάσεις, πιο καλο βίντεο, σπαστές οθόνες (τότε δεν είχε καμια sony-nikon) , EVF για να ξέρω τι τραβάω κάθε στιγμή, live histogram kai zebra κλπ.

Δεν κατάλαβες. Δεν έχουν περασμένα τα apps οι μηχανές του εξωτερικού και στην Ελλάδα όχι.

Στο αγγλικό portal μπαίνουμε γιατί δεν έχει μπει ακόμη η Ελλάδα στη λίστα των χωρών που υποστηρίζονται από την υπηρεσία.
https://www.playmemoriescameraapps.com/portal/usbregions.php

Τα apps είναι προαιρετικά και ο κάθε χρήστης επιλέγει αυτό που θέλει.
Η λογική είναι να περνάει έτσι ο χρήστης κάποιο τυχόν νέο app που θα βγει και να ανανεώνει τα ήδη περασμένα με βελτιωμένες εκδόσεις.
Ειδάλλως θα έπρεπε να βγαίνουν συνέχεια αναβαθμίσεις του συνολικού λογισμικού της μηχανής για κάθε μικροβελτίωση ενός μεμονωμένου app.

Όπως γίνεται στα κινητά δηλαδή, με τα δωρεάν και τα επί πληρωμή apps και τις αναβαθμίσεις αυτών, χωρίς καθολικό firmware update της συσκευής.

Έχω καταλάβει πολύ καλά. .. Αν είσαι στο εξωτερικό η μηχανη σου παίρνει όλα τα νέα καλούδια (επί πληρωμή φυσικά, πράγμα που δεν συμβαίνει με κανένα firmware update άλλης εταιρείας).
Αν είσαι στην Ελλάδα όχι.
Αυτό είναι ρεζιλίκι της Sony ή της εδώ αντιπρόσωπειας (θυγατρική. ..).
Κάποιος φταίει και αυτός ΔΕΝ είναι ο πελάτης. ...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κλειδωμένα features που ξεκλειδώνουν επί πληρωμή δλδ. χμμμμμ. ... Νέα ήθη. ..

Με ποιο θράσος πουλάει αυτές τις μηχανές η Sony Hellas οι οποίες είναι στην ουσία "κουτσουρεμενες" σε σχέση με τις ίδιες στην Αγγλία π.χ. ;;; Κάτι τέτοια μου επιβεβαιωνουν την χειριστη άποψη που έχω για την εν λόγω εταιρεία :-P

Το πρώτο σου ποστ δεν ήταν σαφές και υπέθεσα ότι κατάλαβες λάθος. Χωρίς apps πωλούνται σε όλες τις χώρες. Από κει και πέρα προσθέτει ο χρήστης τα apps που θέλει. Όπως γίνεται με τα κινητά.
Ο αποθηκευτικός χώρος της μηχανής δεν είναι ατελείωτος, 100MB είναι. Με την έλευση νέων apps, δεν αποκλείεται να μη φτάνει ο χώρος για όλα τα apps. O χρήστης θα επιλέξει αυτά που θέλει.

Για το ρεζίλι της Sony Hellas να μην προσφέρει τη δυνατότητα τόσο καιρό τώρα στον Έλληνα χρήστη να κατεβάσει τα apps, σαφώς και συμφωνούμε.

Σε αυτό το ρεζιλίκι αναφερόμουν. Οι Έλληνες κάτοχοι δεν την πλήρωσαν φτηνότερα για να έχουν τέτοια αντιμετώπιση από την ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ της μαμάς SONY !!!

Re: Απάντηση: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Αυτά είναι τα περιβόητα apps που είναι διαθέσιμα για την α7s.
36 λίρες κοστίζουν αν τα θέλεις όλα.

Για τις α7 και α7r (και α6000) είναι τα ίδια, πλην του πρώτου (Light Trail), που το δίνει μόνο για την α7s.
Οι RX100 I καi ΙΙ δεν υποστηρίζουν apps, μόνο η ΙΙΙ.
Εγώ ήθελα το Sound Photo, αλλά το υποστηρίζει αποκλειστικά η α5100.

Svx2zG.jpg

Aυτή είναι η λίστα των ευρωπαϊκών κρατών που υποστηρίζουν την υπηρεσία:

fYZ9Q7.jpg

Μέχρι 10 εγκαταστάσεις μπορείς να κάνεις κάθε αγορασμένης εφαρμογής. Αν κάνεις reset στη μηχανή, η επόμενη φορά θα μετρήσει ως νέα εγκατάσταση και θα μείνουν 8.
Αν έχεις παραπάνω μηχανές Sony, μπορείς να κάνες εγκατάσταση των αγορασμένων apps και στις άλλες μηχανές. Με κάθε εγκατάσταση μειώνεται αντίστοιχα και ο υπολειπόμενος αριθμός εγκαταστάσεων ανά εφαρμογή.

Την τελευταία ώρα περνάω τα apps μου στην α5000 ενός φίλου. Ναι, μια ώρα και ακόμη δεν τελείωσα. Η διαδικασία είναι αργή, γιατί μεσολαβεί και η απαραίτητη αναβάθμιση λογισμικού.

Χαχα, ναι, κι εγώ περιμένω να χτυπήσει δυνατά η Sony πριν την έκθεση CP+ τον Φλεβάρη.

Έφτασε το φλασάκι Nissin i40 για την α7s.
by0sco.jpg

Απίστευτα μικρό μέγεθος! Έπεσε πολύ μελέτη στον σχεδιασμό του. Ιδανικό φλασάκι από άποψη όγκου για την α7s.
2Ug6Fz.jpg

Έβαλα έναν αναπτήρα δίπλα ως μέτρο σύγκρισης.
vwG0pb.jpg

SzCb0n.jpg

FqD9We.jpg

GN40 σε τέτοιο μέγεθος? To 430EX II της Canon έχει μόλις 43... Το 622 ΙΙ της ίδιας εταιρείας, 44....